Fair Life wrote:Pospanko wrote:(...)
Zapitajte se malo, sta ste to vi uradili sa svoj rodni kraj, za Bosnu, za zaposljenje jednog covjeka, pomogli neko dijete u skolovanju, Koliko ukradete radnog vremena za forume i druge gluposti... Svima je ipak lakse optuziti druge, a za svoje postupke i onako uvijek imamo opravdanje...
Svom rodnom kraju ostavio sam 42 godine svog zivota i sve sto sam za to vrijeme stekao. Ovdje sam poceo sa plasticnom vrecom u ruci na kojoj je pisalo IOM.
Ja bih samo da upitam pospanka (uz podrzavanje toga sto si ti Fair napisao mada umanjeno za 10 godina

),
koliko je moja drzava i moj narod uradio za mene?
Davno sam negdje napisao, drzava se ne voli time sto se za nju glava daje!
Drzava se voli radom, pregalastvom, placanjem poreza, stvaranjem uslova za bolji zivot svojim potomcima, svojim prijateljima, svojim sunarodnjacima i uopste svim ljudima oko sebe!
Sve sam to radio i za uzvrat
zahtijevao da mi drzava omoguci mir i slobodu i sve ostalo sto mi sljeduje!
Dobio sam to da sam morao, zajedno sa tada (1990!)
ne velikim brojem ljudi da se zalazem da oni koji su nas uzjahali, sjasu sa naroda i pocnu da rade posao za koji su izabrani.
Ima nas, koliko se ti god slagao time ili ne, @pospanko, koji smo upozoravali na ovo sto nas je zadesilo daleko prije nego sto je prva puska zapucala.
Ima nas koji smo se
borili protiv idiota koji su zemlju i naciju svakodnevno, brzinom svjetlosti uvlacili u rat. Ima nas koji smo
sebe ulozili u pokusajima da otvorimo ljudima oci da ne slusaju te iste idiote... Sve to smo radili uz konstantne etikete, upucivane podjednako zestoko od strane troglave azdaje SDS-SDA-HDZ, etikete da smo komunjare, da smo antidemokrate, da smo antinarodni i antidrzavni elementi!
Najgore od svega je sto smo "nase" upozoravali na sav apsurd njihovog koaliranja sa velikosrpskim i velikohrvatskim nacionalistima,
i upravo zbog toga dobijali od istih najzesce shamare!
Izgubili smo, @pospanko svoju bitku i zajedno sa dobrim dijelom svog naroda ostavljeni na vjetrometini na milost i nemilost cetnika!
Ne potcjenjuj me i ne ocekuj da krenem za idiotima samo zato sto je vecina to uradila!
I ne pokusavaj s time da su borci bili samo oni od aprila 1992! Rat je poceo puno prije toga, a orudja i oruzja za vodjenje rata su razlicita. Kao i za zaustavljanje istog.
Bolji ti dokaz ne treba nego tri zasiljene olovke u rukama one trojice koji su u sekundi zaustavili krvoprolice "naroda koji se mrze vijekovima"
Kakva je to mrznja kad je izljev iste mogao da zaustavi obican potpis jos obicnijih idiota koji su dokument potpisali "samo" sa 4 godine zakasnjenja?
Upitaj se samo jedno i iskreno odgovori - sebi, meni ne moras - bi li krenuo za sadasnjim rukovodstvom da te ponovo pozove u rov za one ideale za koje se oni kobajagi zalazu?
Ostaj mi zdravo i ne zahatori...
Ovo je samo formalno upuceno tebi, a u stvari se radi opet o tome da mi je zelja da prestanemo da se dijelimo na one koji su "patrioti" i one koji su "pobjegulje"!
Vrlo je malo pravih pobjegulja medju ovima koji su vani a jako, jako puno ljudi sa prozivljenim dramama koje ih i dan danas prate.
Sto se vise mi dijelimo i glozemo to je lakse ovima koji su nas i uvukli u sve ovo da nastave sa svojom rabotom!