JesamMayaSA wrote:Prezivio si![]()
To je najvaznije
![]()
Kuda za Novu Godinu??
-
PR80.
@Vozdra_123 & @Brando
Ja cu ovu novu godinu slaviti u Parizu i interesuje me stvarno sta preporucujete. Da li poznajete grad koliko - toliko? Kontamo na kakav techno party.
Za one koji nisu daleko i one koji imaju mogucnost:
Preporucujem da posjetite Prag za novu godinu (rezervacije preporucujem unaprijed, inace je tesko uci u diskoteke/ restorane). Mi smo na glavnom trgu izisli oko 21 i vec tada su poceli sa koncertom u sre grada, grad pun raje i turista a da ne pricam kako bude oko 00:00. Ludnica, toliko je raja bacila flasa, smeca... dan poslije prosetamo ulicama i to poprilicno rano... sve ulice pociscene, kao da se nista nije desavalo.
Ja cu ovu novu godinu slaviti u Parizu i interesuje me stvarno sta preporucujete. Da li poznajete grad koliko - toliko? Kontamo na kakav techno party.
Za one koji nisu daleko i one koji imaju mogucnost:
Preporucujem da posjetite Prag za novu godinu (rezervacije preporucujem unaprijed, inace je tesko uci u diskoteke/ restorane). Mi smo na glavnom trgu izisli oko 21 i vec tada su poceli sa koncertom u sre grada, grad pun raje i turista a da ne pricam kako bude oko 00:00. Ludnica, toliko je raja bacila flasa, smeca... dan poslije prosetamo ulicama i to poprilicno rano... sve ulice pociscene, kao da se nista nije desavalo.
-
neutralac
Za ono prvo boldirano mogu ti reci: " Stari, ti nisi musliman ni na baterije.Stari wrote:Ja cu novu godinu docekati kod kuce. Ovog puta je na meni da budem domacin jednoj staroj bandi propalih svalera - poznanika jos iz osnovne skole u jednom malom mjestu u sjev-zapadnoj Bosni. Nismo se dugo vidjeli....za proslu novu godinu sam bio jako slab (kamen u buregu) i bio pod jakim sredstvima za smirenje bolova, tako da je to bilo prva nova godina nakon nekoliko decenija koju sam proveo bez i jedne jedine kapljice alkohola...sto ne znaci da sam bio trijezan - naprotiv - oni maloprije spomenuti ljekovi su bili na bazi morfina ...tako da je situacija bila ...oh yeah
... no bilo kako bilo...eto to je - to .
Bice svega ...dakle: pice, meza i nas jedno 4-5 (max 60 ), muzika sa velikog stereouredjaja u quadrphonskoj tehnologiji (vecinom stara), i puno suplje price slicne ovoj na forumu (na legendarnim temama ...o dzenazi A.Izetbegovica, Izgradnji autoputa 5c....Severini na ...jahti)...Dakle mozda bi nam trebalo jedno 4-5 (no ni eventualnu 6 ili sedmu ne bi vratili s vrata) zenskih osoba izmedju 30-50 godina da nam pomognu servirati, pojesti i popiti sve to sto je planirano.
Ne uklapas se u ove nove trendove po Bosni i zato ostani tu gdje jesi."
Za ovo drugo ces morati cekati promijenu zakona, sto u svakom slucaju nece biti do Nove godine.
-
Stari
Neutralac:
Hm...jel ti ovo mene pokusavas uvrijediti?...Onda si izabrao malcice pogresnu strategiju u svemu tome. Jer, reci meni da nisam musliman ....bi bilo isto ko i da ja tebi kazem da nisi evangelisticko-luteranski protestant.
Makar, ne volim kad neko podjebava bosanske muslimane ...samo zbog toga sto su takvi kakvi su ...(zbog moje pranane iliti ebejke ...koja je stvarno bila muslimanka i bila u dusi bolja od mnogih meni kasnije bliskijih kriscanki razlicitih usmjerenja npr. rimskog, grckog, advetistickog ilil luternaskog)....Bilo kako bilo da skratim ...promasio si...smanji uglomjer , malo produzi daljinar i mjesnu spravu...i onda opali probno jedan pancirno-obelezavajuci projektil ...osnovnim orudjem i slusaj sta ti osmatracnica dojavljuje.
.Za ono prvo boldirano mogu ti reci: " Stari, ti nisi musliman ni na baterije.
Za ovo drugo ces morati cekati promijenu zakona, sto u svakom slucaju nece biti do Nove godine
Hm...jel ti ovo mene pokusavas uvrijediti?...Onda si izabrao malcice pogresnu strategiju u svemu tome. Jer, reci meni da nisam musliman ....bi bilo isto ko i da ja tebi kazem da nisi evangelisticko-luteranski protestant.
Makar, ne volim kad neko podjebava bosanske muslimane ...samo zbog toga sto su takvi kakvi su ...(zbog moje pranane iliti ebejke ...koja je stvarno bila muslimanka i bila u dusi bolja od mnogih meni kasnije bliskijih kriscanki razlicitih usmjerenja npr. rimskog, grckog, advetistickog ilil luternaskog)....Bilo kako bilo da skratim ...promasio si...smanji uglomjer , malo produzi daljinar i mjesnu spravu...i onda opali probno jedan pancirno-obelezavajuci projektil ...osnovnim orudjem i slusaj sta ti osmatracnica dojavljuje.
-
tigris
na Vlašiću se povoljno izdaju vikendice....oko 100 km za noc, sto vas je vise manje placate po osobi....moze stati i do 12 osobamorti wrote:Ja kontam sa mnoštvom raje neki stan il vikendicu iznajmit...zlak ko koga?...ko,šta,kako...i kolko???
pomoć potrebna!!![/code]
-
neutralac
Hajde, hajde kakvo vrijedjanje starijeg covjeka i to bez razloga.Gori si nego kakva usidjelica od 5 banki.Stari wrote:Neutralac:.Za ono prvo boldirano mogu ti reci: " Stari, ti nisi musliman ni na baterije.
Za ovo drugo ces morati cekati promijenu zakona, sto u svakom slucaju nece biti do Nove godine
Poenta je da bosanski muslimani su fleksibilni muslimani i to ne samo za Novu godinu i to je ono sto si trebao procitati, a ne ono sto si ti vidio izmedju redova.
- Chopper_Horrace
Kod gazde mehe u planinarski dom "Hrasnicki stan" na Igmanu 
-
schnappica
Ma nova godina je previse napuhana. Sve se promjenilo otkad mi neko rece da nema Djeda Mraze...