Zasto Avaz mrzi Tuzlu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Prenj

Post by Prenj »

Ocito je da je Tuzla ovakva kakva jeste, a najbolji opis toga sto Tuzla jeste danas je da je Tuzla ostala NORMALNA, za razliku od Banjaluke, Mostara, .. i mnogih drugih nasih gradova, trn u oku etnokratijama na sve tri strane.

Otud i ovolika kolicina cistog OTROVA u Avazovom komentaru.
Naravno, treba nastaviti dizati maglu dok se Energopetrol ne pokloni Hrvatskoj, kako je ocito nekad davno nas 'velikan' Alija I. dogovorio sa koalicionim kolegama.
BH Dani wrote:
Prije početka Vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije posvećene prodaji Energopetrola doživio sam mali šok: neki od najuglednijih poslanika SDA, koje znam samo iz medija i sa kojima do tada nikada u životu nisam imao kontakta, prilazili su mi skrušeno. Svi su imali potrebu da mi kažu da se osjećaju neprijatno, a razlozi su svima bili identični: "U velikoj sam dilemi: da li glasati u skladu sa vlastitom savješću ili u skladu sa stavom Stranke?"

U pauzi zasjedanja, u skupštinskom restoranu, upoznao sam i potpredsjednika Federacije Desnicu Radivojevića, jednog od čelnika multietničke Stranke demokratske akcije. Sa zavidnim ekonomskim znanjem ukazivao mi je na katastrofalne promašaje u Informaciji o Energopetrolu, koju je Vlada dostavila poslanicima. Pitao sam ga zašto ne iziđe za govornicu i ponovi to na šta ukazuje meni. "Znaš, nezgodno je to... Ima stav Stranke... Kako bi se to protumačilo da ja iziđem za govornicu i to kažem..." Ipak, Radivojević je u nastavku sjednice izišao za govornicu i - podržao Vladinu informaciju?!

Po završetku skoro devetosatne sjednice, ispred zgrade Parlamenta stajali su Bakir Izetbegović, Nežad Branković i Radivojević. Gledajući ih, sjetio sam se jednog davnašnjeg razgovora sa Bakirovom ocem, negdje u prvim danima postojanja SDA. Alija Izetbegović mi je objašnjavao da želi da stvori stranku koja će se razlikovati od Komunističke partije, čiji članovi nikada neće biti primorani da zbog demokratskog centralizma glasaju protiv vlastite savjesti. Nisam mogao izdržati, prišao sam i prekinuo razgovor trojice stranačkih kolega. Upitao sam Bakira kakva je to stranka čiji poslanici imaju tešku muku da se u glasanju opredijele između vlastite savjesti i stava Stranke. Možda stvarno nije razumio moje pitanje, pa sam mu praktično objasnio: "Evo, Desnica mi na pauzi objašnjava zašto se ne može prihvatiti Informacija Vlade, a onda je za govornicom podržava." Možda bi mi Bakir i ponudio neki odgovor, ali sam ga preduhitrio: "Znaš, Bakire, jednom davno tvoj Baba mi je govorio da želi da napravi stranku čiji članovi nikada neće biti prinuđeni da glasaju protivno vlastitoj savjesti. Šta misliš, šta bi on danas savjetovao poslanicima SDA koji ne znaju da li da glasaju po svojoj savjesti ili u skladu sa stranačkim stavom?" Ne znam, možda sam bio brutalan prema Bakiru, tek njegova donja vilica ostala je u zraku. Neugodnu situaciju prekinuo je prilazak dvojice poslanika HDZ-a. Željeli su Izetbegoviću prenijeti uvrijeđenost zbog njegove izjave za govornicom da nije emocionalno lako skinuti bh. zastavu sa Energopetrola i postaviti hrvatsku, te da mu kažu da njega vide kao budućeg predsjednika BiH, koji kod njih ima "siguran prolaz" jer ga cijene "kao što su cijenili i njegovog oca".
BECHO

Post by BECHO »

Prenj wrote:
Dexx wrote:
Ralfson wrote:Asocijacija mladih SDA Tuzla organizovala je danas potpisivanje peticije za promjenu naziva ulice Aleja bosanskih vladara u Aleju Alije Izetbegovića na tuzlanskom Korzou. Potpisivanje je započelo u 11:30h, a do 13:30h peticiju je potpisalo preko 500 građana Tuzle.

Potpisivanje peticije trajaće do 19.11.2005g, za kada je sazvana press konferencija na kojoj će biti izneseni podaci u prikupljenim potpisima.

Štandovi će biti postavljeni na više lokacija u gradu, a građani svoj potpis mogu dati i u prostorijama SDA Tuzla koje se nalaze na Kapiji.

Vidi krenula je i peticija... bas me interesuje kakav ce biti odaziv?? Pa ako gradjani kazu "da" onda nek` mijenjaju, a ako ne bude odaziva onda nek` nas i dalje zovu komunjarama...
Za dva sata 500 potpisa kaze sve. Medjutim ni meni se ne svidja ideja da se ulica Bosanski velikana preimenuje u ulicu AI jer je i sam AI bosanski velikan. Treba naci prikladnu ulicu recimo Titovu i nju preimenovati u AI ulicu. Takodjer treba davati imena ulicama po imenima i nadimcima bosanski velikana kao sto su Zmaj od Bosne, Bosanskog Kralja Tvrtka, Bosanske Kraljice Katarine itd. Ulice koje se trebaju preimenovati su ulice koje nose imena srpski "junaka" koje su titovi puleni i Kardjordje mjenjali po BIH nakon turske okupacije i srpske okupacije BiH.

Inace bas je Tito Tuzli valjao? Dao vam je velikodusno da budete rudari i Alije Sirotanovici dok je po Srbiji pravio nuklearne institute i VMA bolnicu? Stvarno cudi da grad kojeg su komunisti najvise guzili 50 godina je i danas komunisticki?
Kada je Bosna i Hercegovina opet postala drzava u danasnjim granicama?

Cija je zasluga sto je Tuzla odbranjena u proslom ratu?
- SDA?
- Alije I.?
- Ili zasluge treba da idu nekom trecem?
Selim Beslagic, TO i gradjani Tuzle! :)
Apos

Post by Apos »

Prenj wrote:
Dexx wrote:Banjaluka ulice, naselja i bulevari? Sve prepravljeno nakon Daytona?

Obilicevo, Kocicev Venac, Bulevar Vojvode Stepe Stepanovica, Krfska, Srpski ustanika, Cara Lazara, Dom Obilicevo, Carice Milice, Marka Kraljevica, Jasenovacki logorasa, Aleja Svetog Save, Srpske Toplice, Njegoseva ulica, Petra Karadjordja itd? Srpske Toplice prije rata i od postanka Bluke poznate kao Gornji Seher? Znaci sve i jedna ulica, sve i jedan trg, naselje sve su cetnici preimenovali u nekog zlocinca ime?

http://blmap.inecco.net/showmap?size=0&x=281&y=809
http://blmap.inecco.net/showmap?size=0&x=341&y=820
http://blmap.inecco.net/showmap?size=2&x=1265&y=2464
http://blmap.inecco.net/showmap?size=3&x=1537&y=3496
http://blmap.inecco.net/showmap?size=0&x=200&y=891

I sad dodju ovdje takvi isti koji su po Bluci davali imena kritikovati Bosnjake sto hoce da daju ime jednoj ulici po prvom predsjedniku BiH i onom koji je obnovio drzavnost BiH nakon 800 godina?
Nije valjda da su ti oni uzor?
Hebo ti nas ako cemo se sa RS-om i Radovanovim Srbima porediti u bilo cemu :(
Na žalost u nekim stvarima i treba da su nam uzor. Dok mi sve "ganjamo finjaka", oni nam ga FINO.
Prenj

Post by Prenj »

Dexx wrote:
Prenj wrote:Kada je Bosna i Hercegovina opet postala drzava u danasnjim granicama?

Cija je zasluga sto je Tuzla odbranjena u proslom ratu?
- SDA?
- Alije I.?
- Ili zasluge treba da idu nekom trecem?
Who cares for that? Bitno je to da je prilikom AI predsjednikovanja BiH prvi put u nekih 800 godina postala samostalna? Da li je to bila slucajnost ili dijelo AI mene ne zanima niti nas treba da zanima. Bitno je da je BiH samostalna barem u teoriji? Kad za 500 godina se bude proucavala istorija BIH onda ce se reci da je BiH za vrijeme AI nakon nekih 800 godina postala samostalna i to je jedino bitno. Odbrana Tuzle nije sveta duznost samo predsjednika drzave nego svakog gradjanina te drzave i pogotovo Tuzle. Zasluga sto je Tuzla odbranjena je vjerojatno zasluga gradjana i boraca iz Tuzle i oni su ti treci. Medjutim bez priznavanja BiH od strane UN i zemalja clanica UN, Tuzla bi se danas zvala Obilicso i bila bi u sklopu velike Srbije? Znamo vrlo dobro tko je zasluzan za takvo sto. Prije svega Alija i Haris. I to nas dovede do sukoba u Ravnom? Sta bi se desilo i da li bi BiH bila optuzena za pocetak sukoba da se umijesala tamo gdje su se sukobili cetnici i Hrvati i nakon sto su podijelili BiH u Karadjordjevu? BiH bi bila optuzena da je zapocela sukob sa JNA, vjerojatno ne bi bila priznata, Srbi i Hrvati bi se i dalje drzali dogovora iz Karadjordjeva i podijelili BiH. Velika prednost BIH je bila sto je bila napadnuta i sto je priznata od svijeta. Samim tim svaka ideja o velikoj Srbiji ili Hrvatskoj je pala u vodu, pa makar i da su okupirali 95% BiH to nikad nisu mogli legalizovati da sve to prikljuce Srbiji i Hrvatskoj.
Dexx, ocito je da imas ozbiljnih problema sa poznavanjem i bliske i one dalje istorije.

Idemo hronoloski.
Prvo, podsjeti se kada je Bosna pala pod Turke i kakav je status Bosne bio prije toga?
Onda ces ovu cifru od 800 godina morati promijeniti.

Drugo, kako se Bosna i Hercegovina uopste kvalifikovala da postane nezavisna i medjunarodno priznata drzava?
Time sto je bila republika, u sastavu Jugoslavije, prije toga.
Ko je "kriv" sto je Bosna i Hercegovina ponovo postala zaseban entitet unutar Jugoslavije? I to nakon sto je bila potpuno izbrisana izmedju dva svjetska rata!
Bosna i Hercegovina postaje republika 1945., a ne 1990.!

Trece, nije BiH stekla nezavisnost zbog toga sto je Alija I. bio predsjednik, a Haris ili drugi Alija ministar, vec zbog toga sto nas je EU pozvala da se izjasnimo o nezavisnosti, zajedno sa SVIM OSTALIM jugoslovenskim republikama i sto se narod Bosne i Hercegovine, na referendumu, izjasnio ZA nezavisnost.
Britannica wrote: When the European Community (EC; now European Union) recognized the independence of Croatia and Slovenia in December, it invited Bosnia to apply for recognition also. A referendum on independence was held Feb. 29-March 1, 1992, although Karadzic's party obstructed voting in many Serb-populated areas. Nearly two-thirds of the electorate cast a vote; almost all voted for independence.
da pamtis

Post by da pamtis »

Selim Beslagic, TO i gradjani Tuzle!
Bogami beco mislim da grijesis, sjeti se samo Teocaka!!??..............
Prenj

Post by Prenj »

Apos wrote:
Prenj wrote:
Dexx wrote:Banjaluka ulice, naselja i bulevari? Sve prepravljeno nakon Daytona?

Obilicevo, Kocicev Venac, Bulevar Vojvode Stepe Stepanovica, Krfska, Srpski ustanika, Cara Lazara, Dom Obilicevo, Carice Milice, Marka Kraljevica, Jasenovacki logorasa, Aleja Svetog Save, Srpske Toplice, Njegoseva ulica, Petra Karadjordja itd? Srpske Toplice prije rata i od postanka Bluke poznate kao Gornji Seher? Znaci sve i jedna ulica, sve i jedan trg, naselje sve su cetnici preimenovali u nekog zlocinca ime?

I sad dodju ovdje takvi isti koji su po Bluci davali imena kritikovati Bosnjake sto hoce da daju ime jednoj ulici po prvom predsjedniku BiH i onom koji je obnovio drzavnost BiH nakon 800 godina?
Nije valjda da su ti oni uzor?
Hebo ti nas ako cemo se sa RS-om i Radovanovim Srbima porediti u bilo cemu :(
Na žalost u nekim stvarima i treba da su nam uzor. Dok mi sve "ganjamo finjaka", oni nam ga FINO.
Eto ti uzora, izucavaj ga na miru. Hoces i stipendiju da ti damo?
Apos

Post by Apos »

USPUT za tuzlake.

Šta rekoše oni Slovenački inžinjeri?(vezano za propadanje tla)
Ralfson

Post by Ralfson »

Eto ga sad`, praavo vezano za temu.. Zad` ce ona uobicajena prepirka Sarajevo vs. Tuzla... Ma Tuzla je potonula da ne moze dublje al` ima u njoj jes ljudi fala bogu...
rei

Post by rei »

mIRCerka wrote:
rei wrote:
te gluposti sto pises sta bi mene ucinilo sretnom ne znam samo kako ti padaju na um , sigurno imas takvu potajnu zelju, pa ja ti od sveg srca
zelim da ti se ispuni ....
a ako si informisana kao sto kazes zasto se vrtis oko avaza i
Almase sta pise, .... kako to da se nisi osvrnula na odluku
SDP .... Sto se tice Almase , i ovog njenog pisanja vjerovatno je pretjerala, vodjenja emocijama ili sta ja znam cime, i nisam se
plaho osvrnula osim na sustinu onoga sto meni smeta....tj. glupe odluke SDP, ali nejse ti to svako neces niti zelis razumjeti.... :roll:
ili je u pitanju opet ona "napad je najbolja odbrana" :wink: samo kako
se odbraniti od svojih i pogledat ih u oci 8-) :wink:
poenta je u tome sto ja ZA RAZLIKU OD MNOGIH nemam svoje!
ne pripadam nijednom od navedenih torova...
i nije mi problem pogledati bilo kome u oci....
odluka je po meni argumentovana
NE SMIJE SE DIRATI ULICA BOSANsKIH VLADARA i TACKA!
sramota je da se drzavna tijela bave ovim, i da mi o tome diskutujemo..
ali , eto, prasina se mora dici oko necega...
a to sto je Alamasa vodjena emocijama me strogo boli peta (sto se meni prigovara kad ja napisem post vodjena emocijama???)....

mIRCerka wrote: e filozofe, o tome ja govorim...odjebite od ulice Bosanskih Vladara....
j.
hahha ko' da je sad vazna ta ulica :) doduse nekima jeste, kako vidim...
mIRCerka wrote: ali etto, kao sto rekoh, odo ja sa ove teme, a vas cu pustiti da sirite predizbornu kampanju.....
..
ne znam kome je ovo bilo upuceno, samo da se zna , vidim da ti bas
ne ides sa teme, neka ja nemam nista protiv togai, mene dakako samo kao glasaca interesuju odluke stranaka i nista vise.... jer evo vec
dvije godine ne glasam... a valjda iduce glasam ako budem imala za koga ...
mIRCerka wrote: i kupujte luxuznu robu, jer para za hljeb necete imati u 2006.godini..
ali sami ste tako trazili.....
ne znam ko je ja nisam ... trazila :-?
mIRCerka wrote: poenta je u tome sto ja ZA RAZLIKU OD MNOGIH nemam svoje!
ne pripadam nijednom od navedenih torova....
vidis razlikee, ja mislila na SDP a ti na torove hahahaahh
i nije mi problem pogledati bilo kome u oci....kao sto ti rece vjeruj
nije ni meni :)
mIRCerka wrote: odluka je po meni argumentovana
NE SMIJE SE DIRATI ULICA BOSANsKIH VLADARA i TACKA!.
odluka je po meni bez ikakvih argumenata, nepromisljena,glupa,
:roll: i da se zna mene nikakve stranke i vasi torovi ne zanimaju...
Haj ciao
Apos

Post by Apos »

Ralfson wrote:Eto ga sad`, praavo vezano za temu.. Zad` ce ona uobicajena prepirka Sarajevo vs. Tuzla... Ma Tuzla je potonula da ne moze dublje al` ima u njoj jes ljudi fala bogu...
Pitanje je bilo ozbiljno. Sreo sam ljude u Julu tek su bili sletjeli i čekali su prevoz do Tuzle.
rei

Post by rei »

Prenj wrote:Ocito je da je Tuzla ovakva kakva jeste, a najbolji opis toga sto Tuzla jeste danas je da je Tuzla ostala NORMALNA, za razliku od Banjaluke, Mostara, .. i mnogih drugih nasih gradova, trn u oku etnokratijama na sve tri strane.

O.[/b]
[/quote]

bas zato ovo nije trebalo da se desi :roll:
Ralfson

Post by Ralfson »

Ma kazu da je sve ok, al` Tuzla i dalje tone.. bas neki dan sam obratio paznju na jedan dio (tek poplocan a polomio se..)u samom centru grada i praavo sam se zabrinuo.. Al`navikli smo mi na to mego drz`mo se teme...
BECHO

Post by BECHO »

da pamtis wrote:
Selim Beslagic, TO i gradjani Tuzle!
Bogami beco mislim da grijesis, sjeti se samo Teocaka!!??..............
Naravno da se sjecam herojskog Teocaka, Sapne, sela Vitinice, Zaseoka i Nezuka (ovdje su u ratu slomljene najvece ofanzive iz pravca Drine), Fadila Bracike, kapetana Hajre Mesica i hrabrih momaka koji su ginuli za ove prostore. Zalosno je sto danas u Tuzli i Sarajevu tretiraju Teocak i Sapnu kao neke karaule, vojne krajine za krizna vremena. :(
rei

Post by rei »

Dexx wrote:
mIRCerka wrote:mrzim kad mene pogresnos hvate.
ja nemam nista protiv davanja imena ulice ili trga AI.
ipak je on predsjednik nezavisne BiH.
Ali MRZIM kad time neko stice poene, i mrzim kad se mladi ljudi u BiH pocnu klati oko toga.
Neko prica o BL...halo ljudi, to je trenutno problem RS, njihova nadleznost.
Mi trebamo Federaciju dovest u red. A situacija je usrana dokle god ti i ja pricamo o tome treba li ili ne dati ulicu AI, a vamo nam iza ledja prodaju EP.
Ili, ima li ili nema piramide, a izvezoze kamione i kamione balvana ilegalno u italiju, pa ce nam to vratiti kao luxsuzni namjestaj....po paprenoj cijeni....
to se zove zamazivanje ociju, ili ona Mujina recenica" Fato, oca ti, kome ti vise vjerujes, meni ili svojim ocima?"....
a mi slijepi pored ociju...
Prebacujes lopticu na drugu stranu. Ako si bosanski patriota onda gledaj BiH kao cjelinu gdje mora da vazi ravnopravnost na svim poljima? Znaci nema okretanja na drugu stranu i onih suplji mi moramo da budemo primjer drugima ili sta me briga kako je u Bluci? Ima da te je briga kako je u Bluci jer ako si bosanski patriota onda znas vrlo dobro da je to stari bosanski grad i da su ga cetnici nakon sto su protjerali sve ne-srbe zapisali i to kako. Znaci nemoj mi te fazone? Ako si simpatizer navodno multietnicke i bosansko-hercegovacke stranke SDP ima da mi te zanima i Bluka i Tuzla i Sarajevo i Mostar i Ljubuski i Bjeljina inace niti si u bosansko-hercegovackoj niti si u multikulti partiji i samo prodajes muda pod bubrege Bosnjacima?

tacno tako , ali radi se na tom da se ugusi ovo malo dobrog a nista
da se popravi tamo gdje bi trebalo, e mojjjj , sve oci uprte u Tuzlu,
sta je sa vama, sta je sa RS, sta je sa zapadnom hercegovinom,
nista se ne radi na boljitku samo da se usere i ovo malo normale.....
FUJ....
Last edited by rei on 14/11/2005 12:13, edited 1 time in total.
Stari

Post by Stari »

Dexx:
Banjaluka ulice, naselja i bulevari? Sve prepravljeno nakon Daytona?

Nesto gledam ovu mapu pa mi nije jasno par stvari:

Oblicevo= je (bio) Mejdan
Ali sta mu je sad
Kocicev Venac ...jel to Hiseta?

Kako se predgradje Budzak zove ...sad ?

Sta mu ga dodje naselje ...Lazarevo...jel to Laush.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

rei wrote:
Dexx wrote:
mIRCerka wrote:mrzim kad mene pogresnos hvate.
ja nemam nista protiv davanja imena ulice ili trga AI.
ipak je on predsjednik nezavisne BiH.
Ali MRZIM kad time neko stice poene, i mrzim kad se mladi ljudi u BiH pocnu klati oko toga.
Neko prica o BL...halo ljudi, to je trenutno problem RS, njihova nadleznost.
Mi trebamo Federaciju dovest u red. A situacija je usrana dokle god ti i ja pricamo o tome treba li ili ne dati ulicu AI, a vamo nam iza ledja prodaju EP.
Ili, ima li ili nema piramide, a izvezoze kamione i kamione balvana ilegalno u italiju, pa ce nam to vratiti kao luxsuzni namjestaj....po paprenoj cijeni....
to se zove zamazivanje ociju, ili ona Mujina recenica" Fato, oca ti, kome ti vise vjerujes, meni ili svojim ocima?"....
a mi slijepi pored ociju...
Prebacujes lopticu na drugu stranu. Ako si bosanski patriota onda gledaj BiH kao cjelinu gdje mora da vazi ravnopravnost na svim poljima? Znaci nema okretanja na drugu stranu i onih suplji mi moramo da budemo primjer drugima ili sta me briga kako je u Bluci? Ima da te je briga kako je u Bluci jer ako si bosanski patriota onda znas vrlo dobro da je to stari bosanski grad i da su ga cetnici nakon sto su protjerali sve ne-srbe zapisali i to kako. Znaci nemoj mi te fazone? Ako si simpatizer navodno multietnicke i bosansko-hercegovacke stranke SDP ima da mi te zanima i Bluka i Tuzla i Sarajevo i Mostar i Ljubuski i Bjeljina inace niti si u bosansko-hercegovackoj niti si u multikulti partiji i samo prodajes muda pod bubrege Bosnjacima?

da se popravi tamo gdje bi trebalo, e mojjjj , sve oci uprte u Tuzli,
nista se ne radi na boljitku samo da userete i ovo malo normale.....
FUJ....
kakve veze ima BANJA LUKA sa providnim avazovim pokusajem sa unisti SDP u Tuzli???

rekoh vec, svoje torove (stranke za koje se lobira) nosite sa sobom...
a ja cu na svoj nacin da se borim sa svime st nas snalazi...
Apose, ko si nemam pojma, ali nemoj mi ti pricati o bosanskom patriotizmu....
naravno da mene zanima banjaluka, ali AKO SE NE VARAM tema je avazovo pljuvanje SDPa....i potezanje teme AI.....
mislim da i Tuzla ima pametnijih tema za diskutovanje....
sramota sta se radi pred izbore...
fuj fuj fuj
rei

Post by rei »

mIRCerka wrote:
rei wrote:
Dexx wrote:Prebacujes lopticu na drugu stranu. Ako si bosanski patriota onda gledaj BiH kao cjelinu gdje mora da vazi ravnopravnost na svim poljima? Znaci nema okretanja na drugu stranu i onih suplji mi moramo da budemo primjer drugima ili sta me briga kako je u Bluci? Ima da te je briga kako je u Bluci jer ako si bosanski patriota onda znas vrlo dobro da je to stari bosanski grad i da su ga cetnici nakon sto su protjerali sve ne-srbe zapisali i to kako. Znaci nemoj mi te fazone? Ako si simpatizer navodno multietnicke i bosansko-hercegovacke stranke SDP ima da mi te zanima i Bluka i Tuzla i Sarajevo i Mostar i Ljubuski i Bjeljina inace niti si u bosansko-hercegovackoj niti si u multikulti partiji i samo prodajes muda pod bubrege Bosnjacima?

da se popravi tamo gdje bi trebalo, e mojjjj , sve oci uprte u Tuzli,
nista se ne radi na boljitku samo da userete i ovo malo normale.....
FUJ....
kakve veze ima BANJA LUKA sa providnim avazovim pokusajem sa unisti SDP u Tuzli???

naravno da mene zanima banjaluka, ali AKO SE NE VARAM tema je avazovo pljuvanje SDPa....i potezanje teme AI.....
fuj fuj fuj

vec sam ti jednom rekla ako ti lobiras to je tvoj problem .....
ne moze se braniti odluka tako sto ce se ljudi ni krivi ni duzni
napadati, gospoda iz SDP trebala je o ovome misliti prije donosenja
ovakvih odluka, ali kad su vec usrali , valja se nekako vaditi
tako sto ce se napadati Almasa ili Avaz nevazno.... ma hajde
ba kako ih nije sramota FUUJJJJJJ ..... sto me to jednoumlje nervira...
Apos

Post by Apos »

fuj fuj fuj[/quote]
Ja ne lobiram ni za jednu stranku. One u kojoj sam bio sam se odrekkao onog momenta kad se ona odrekla BiH kakva je u mom srcu. Ako sam od 92- 95 trunuo u rovu a od 89 bio aktivan što se Bosanske odbrane tiće i te kako imam pravo da pričam o patriotizmu. AVAZ može po mom mišljenju da pljuje po svakom ko je to zaslužio. A SDP je to zaslužio itekako.
Ni ostale stranke nisu ništa bolje. A bruka je za Tuzlu ovo što se desilo.
Prenj

Post by Prenj »

Apos wrote: Ja ne lobiram ni za jednu stranku. One u kojoj sam bio sam se odrekkao onog momenta kad se ona odrekla BiH kakva je u mom srcu. Ako sam od 92- 95 trunuo u rovu a od 89 bio aktivan što se Bosanske odbrane tiće i te kako imam pravo da pričam o patriotizmu. AVAZ može po mom mišljenju da pljuje po svakom ko je to zaslužio. A SDP je to zaslužio itekako.
Slazem se.
Sramno je nastojanje SDA da ukine ulicu Bosanskih vladara u Tuzli.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

rei wrote:
divim ti se...
sad ispade ja lobiram..
jebote sto vas dobro treniraju u podmlatku....

PS Usrao je SDP sto ne dadose ulicu BOSANSkIH VLADARA,a SDA nije usrala sto se zdusno borila da izbrise Tita iz Sarajeva.....
ne...ne lobiras ti...to se meni samo cini...
hajd zdravo.....
Prenj

Post by Prenj »

rei wrote: vec sam ti jednom rekla ako ti lobiras to je tvoj problem .....
Rei, nije valjda da mislis da treba ukinuti ulicu Bosanskih vladara u Tuzli?
Apos

Post by Apos »

Prenj wrote:
Apos wrote: Ja ne lobiram ni za jednu stranku. One u kojoj sam bio sam se odrekkao onog momenta kad se ona odrekla BiH kakva je u mom srcu. Ako sam od 92- 95 trunuo u rovu a od 89 bio aktivan što se Bosanske odbrane tiće i te kako imam pravo da pričam o patriotizmu. AVAZ može po mom mišljenju da pljuje po svakom ko je to zaslužio. A SDP je to zaslužio itekako.
Slazem se.
Tačno. Ulica šepavog zagorca je viška,.
rei

Post by rei »

mIRCerka wrote:
rei wrote:
divim ti se...
sad ispade ja lobiram..
jebote sto vas dobro treniraju u podmlatku....

PS Usrao je SDP sto ne dadose ulicu BOSANSkIH VLADARA,a SDA nije usrala sto se zdusno borila da izbrise Tita iz Sarajeva.....
ne...ne lobiras ti...to se meni samo cini...
hajd zdravo.....

ne znam ko je ovdje istreniran, ljudi moji kad cete poceti kritikovati i pogresne odluke vasih simpatizera ..... ako su simpatizeri :roll:
Prenj

Post by Prenj »

Apos wrote:
Prenj wrote:
Slazem se.
Tačno. Ulica šepavog zagorca je viška,.
Zar je uopste to u pitanju u Tuzli?
Ili je rijec o sporu oko promjene imena ulice Bosanskih vladara?
Fair Life

Post by Fair Life »

Apos wrote:Tačno. Ulica šepavog zagorca je viška,.
Tacno... i zato je treba zamjeniti imenom glupavog Alije.
Post Reply