Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa ti si upravo potvrdio da je covjek ok. Jer njega napadaju oni koji ga smatraju jednim od najvecih krivaca sto nisu uspjeli ostvariti svoje velikodrzavne ideje.[/quote]
Vidim da si pametan pa si mi skontao post,svaka čast nekome manjka inteligencije a netko je ima na pretek,pa to nije fer .
sad da ti odgovorim za ovo drugo,bas taj Haris Silajdžić je zajedno sa zločincem Alijom Izetbegovićem pravio planove o islamskoj državi u srcu Europe,samo što mu se plan nije ostvario,evo što se nije ostvarilo nego je ta politika Alijina i Harisova odvela muslimane u propast,i te će posljedice osjećati stoljećima...
ringo wrote:Pa ti si upravo potvrdio da je covjek ok. Jer njega napadaju oni koji ga smatraju jednim od najvecih krivaca sto nisu uspjeli ostvariti svoje velikodrzavne ideje.
Vidim da si pametan pa si mi skontao post,svaka čast nekome manjka inteligencije a netko je ima na pretek,pa to nije fer .
sad da ti odgovorim za ovo drugo,bas taj Haris Silajdžić je zajedno sa zločincem Alijom Izetbegovićem pravio planove o islamskoj državi u srcu Europe,samo što mu se plan nije ostvario,evo što se nije ostvarilo nego je ta politika Alijina i Harisova odvela muslimane u propast,i te će posljedice osjećati stoljećima...[/quote]
hej roki,
majketi zar ti svarno to vjerujes da su oni htjeli islamsku drzavu ?
pa ti si puko ko sljiva...
Moje misljenje je da je Silajdzic bio super,pokusavao ga je onako kulturno isprovocirati i okretati vodu na svoj mlin ali mi je drago sto je Haris ostao gospodin tj drugim rijecima pametni politicar.Iznenadila me druga cinjenica da javnost u hrvatskoj je skoro bila popolovljena tj skoro polovica onih koji su glasali mislili su da su i jedni i drugi krivi,to mi je pravo drago a samo da znate da mi iz BiH ne mozemo zvati broj koji pocinje 060 u hrvatskoj tako da mi je drago da ljudi tamo ok razmisljaju.Ne kazem da je sad bilo ono 50-50 ali u svakom slucaju vise nego sto se moglo i ocekivati i u najludjem snu.Mislim da je emisija bila ok,cak super.
rei wrote:steta sto je onako dobar covjek i politicar u sjeni ....pravi Bosanac i Hercegovac
Ko je kriv za to?
pa ima sigurno svega, stranci, politicari azdaje od cije "politike" se povraca svima i nedaju priviriti
mozda je zato u sjeni i odatle pomaze koliko moze, sta ti mislis?....
rei wrote:steta sto je onako dobar covjek i politicar u sjeni ....pravi Bosanac i Hercegovac
Ko je kriv za to?
pa ima sigurno svega, stranci, politicari azdaje od cije "politike" se povraca svima i nedaju priviriti
Meni Haris lici na uvrijedjenu primadonu koja je odbila da pjeva i napustila operu, nakon sto je publika izglasala nekoga drugog na njeno neprikosnoveno mjesto.
Meni Haris lici na uvrijedjenu primadonu koja je odbila da pjeva i napustila operu, nakon sto je publika izglasala nekoga drugog na njeno neprikosnoveno mjesto.
ahhh ne bih rekla da je to pitanju.... sta god je , steta je ...
ali taj covjek ipak pomaze i radi za BiH, to mu se ne moze
osporiti.... bar tako kazu...
rei wrote:
Što je se počeo Haris sad sekirati za ALUMINIJ MOSTAR,što se nije sekirao kad je firma bila potpuno izgorena u ratu,kad je se trebalo dizati iz pepela,ali harisko se sad počeo sekirati,sad ga je zasvrbilo,jer sad "Aluminij" nešto vrijedi,iz pepela se digao u ZLATNU KOKU.
Nije Haris ni mahnit,on bi bošnjake svoje vratio na gotovo,sve da servirano imaju,da to bude opet lijepo krasno BRATSVO I JEDINSTVO,kao da se ništa nije dogodilo.
Vidiš Haris to neće ići!
Haris nije malo koristio mozak,pa da lijepo kaže bravo Aluminij,svaka čast,treba vam država dati pogodnosti jer ste jedina firma u ovoj nazovi državi koja posluje Europski,ali ne on je još popljuvao firmu,a što mislite zašto?Ja mislim da na ovo pitanje nije teško odgovoriti...
Taj Haris je probao da ugasi firmu,sa trikom "STRUJA",mislio je ugasiti firmu jer nije mogao gledati uspjeh poslovni HRVATA u BiH,i ne samo da mu nije uspjelo nego mu neće nikad ni uspjeti!
Last edited by ringo on 18/11/2005 14:41, edited 1 time in total.
rei wrote:
Sta kazu, sta Haris radi za BiH?
ne znam pitaj Amira Zukica, koji vodi emisiju javna tajna, tako on
rece... a mozda ti imas druge informacije samo ti kazi
ringo wrote:Što je se počeo Haris sad sekirati za ALUMINIJ MOSTAR,što se nije sekirao kad je firma bila potuno izgorena u ratu,kad je se trebalo dizati iz pepela,ali harisko se sad počeo sekirati,sad ga je zasvrbilo,jer sad "Aluminij" nešto vrijedi,iz pepela se digao u ZLATNU KOKU.
Nije Haris ni mahnit,on bi bošmjake svoje vratio na gotovo,sve da servirano imaju,da to bude opet lijepo krasno BRATSVO I JEDINSTVO,kao da se ništa nije dogodilo.
Vidiš Haris to neće ići!
Haris nije malo koristio mozak,pa da lijepo kaže bravo Aluminij,svaka čast,treba vam država dati pogodnosti jer ste jedina firma u ovoj nazovi državi koja posluje Europski,ali ne on je još popljuvao firmu,a što mislite zašto?Ja mislim da na ovo pitanje nije teško odgovoriti...
Taj Haris je probao da ugasi firmu,sa trikom "STRUJA",mislio je ugasiti firmu jer nije mogao gledati uspjeh poslovni HRVATA u BiH,i ne samo da mu nije uspjelo nego mu neće nikad ni uspjeti!
rei wrote:
Sta kazu, sta Haris radi za BiH?
ne znam pitaj Amira Zukica, koji vodi emisiju javna tajna, tako on
rece... a mozda ti imas druge informacije samo ti kazi
Ja vidim samo sta radi stranka koju je Haris osnovao i vodio - Stranka za BiH.
Vidim da im je bitan samo njihov dobitak i njihove fotelje i nista drugo.
ringo wrote:Što je se počeo Haris sad sekirati za ALUMINIJ MOSTAR,što se nije sekirao kad je firma bila potpuno izgorena u ratu,kad je se trebalo dizati iz pepela,ali harisko se sad počeo sekirati,sad ga je zasvrbilo,jer sad "Aluminij" nešto vrijedi,iz pepela se digao u ZLATNU KOKU.
Nije Haris ni mahnit,on bi bošnjake svoje vratio na gotovo,sve da servirano imaju,da to bude opet lijepo krasno BRATSVO I JEDINSTVO,kao da se ništa nije dogodilo.
Vidiš Haris to neće ići!
To je fasisticki rezim.
Hrvati su je digli iz pepela ali isto tako NISU NIKOME DRUGOM DOZVOLJAVALI DA POMOGNE U TOM DIZANJU IZ PEPELA!!!!!
ringo wrote:Što je se počeo Haris sad sekirati za ALUMINIJ MOSTAR,što se nije sekirao kad je firma bila potpuno izgorena u ratu,kad je se trebalo dizati iz pepela,ali harisko se sad počeo sekirati,sad ga je zasvrbilo,jer sad "Aluminij" nešto vrijedi,iz pepela se digao u ZLATNU KOKU.
Vidiš Haris to neće ići!
potraznja na svjetskom trzistu za Aluminijum raste zadnjih desetljeca neprestalno. Upotrebljava se u sve vrste produkcije (automobili, gradevina, compjuteri itd). Zar ti mislis da bi vlada BH dozvolila da takvo nesto propadne. Neke osobe su samo na kriminalan nacin privatizirali kompaniju. To usvajanje drzavnih firmi nije nista novo kao npr. u Rusiji poslije pada UDSSR je tako nesto bilo na dnevnom redu (Abramowisch (vlasnik firme Sebneft i sada vlasnik fudbalskog kluba FC Chelsea), Chodorkowski (vlasnik firme Yukos sad je u zatvoru). Unisteni Aluminij je bio i za vrijeme rata, zlata vrijedan. Tu je i budala skonto. Nemoj mi pricat da je to neki veliki rizik bio "dignut firmu iz pepela " i nastavit produkciju...
Sarajevo, 20. novembar, 2005. – Sinoć je na ¨Centralnom dnevniku TV Hayat¨, urednika Senada Hadžifejzovića, gostovao i Haris Silajdžić. Povod: ¨Pregovori o ustavu BiH¨. Zašto ga je urednik pozvao?! Reminisciranje na Dayton od prije deset godina, gubitak je vremena. Ako ga je, pak, pozvao da konstruktivno doprinese aktuelnim događajima i budućnosti države BiH – gubitak vremena je bio još veći, a igra još gora: Hadžifjezović je Silajdžiću samo dao još jednu priliku da izvede još jednu od svojih mnogih prevara po onoj poznatoj: ¨Ko igra za raju, a ne poštuje taktiku, završi u trećeligaškom Vratniku¨.
Doista, Haris Silajdžić je sinoć ¨za raju¨ rekao dosta toga konstruktivnog, korisnog, ispravnog. Da gledaoci sa tribina skandiraju: ¨Bravo Hare!¨. Recimo, istakao je da su aktuelni pregovori u Washintonu destruktivni po državu BiH ¨jer se odvijaju u doba kada se (koje li slučajnosti – op.a.) na internacionalnom planu pokušava rješiti pitanje Kosova, kao i pitanje osamostaljenja Republike Crne Gore¨. Pred kamerama TV Hayat, Silajdžić je sinoć nedvosmisleno naglasio da pristajanjem na pregovore u ovakvo nevrijeme, bh. delegacija (ovdje misli na bošnjački faktor) otvara priliku Beogradu da na internacionalnoj sceni traži Republiku srpsku u zamjenu za to da eventualno popusti Albancima u pregovorima o Kosovu, te da uz to veže još i Crnu Goru. Interesantno je i to da je Silajdžić sinoć prvi puta javno komentirao već odavno zacrtanu trgovinu: ¨Republika srpska za Republiku Kosovo¨. Što mu je trebalo toliko godina da taj problem spomene? Nadalje prikuplja pred TV gledaocima sebi političke poene kada (sasvim ispravno) naglašava da se sada u Washingtonu uopće ne prave suštinske ustavne promjene, nego uglavnom površne, nedostatne i tomu slično ... te uzvikuje: ¨Sada ti pregovori i takve promjene nama ne trebaju!¨. Da, i tu je u pravu; nema dileme. Ali, zašto ga sinoć njegov domaćin, Senad Hadžifejzović, nije pred TV gledaocima upitao zašto se je niko drugi do jedan od lidera Silajdžićeve ¨Stranke za BiH¨, Beriz Belkić, ¨u ime Bošnjaka¨ nedavno u Washington-u odrekao tih suštinskih promjena o nedostatku kojih pred TV gledaocima sinoć tako strasno govori Belkićev šef Haris Silajdžić (neometano od domaćina mu, Hadžifejzovića, gradeći sebi ¨oreol¨ branitelja države BiH pred TV kamerama u Sarajevu)?!
I tako, igrajući za raju (a ne poštujući taktiku) sinoć je na TV dnevniku kojega gledaju Bošnjaci, taj Haris Silajdžić sebi zaradio nekoliko političkih poena dok je isti taj Haris Silajdžić dozvolio da prije mjesec dana Beriz Belkić, jedan od par najviše rangiranih lidera njegove ¨Stranke za BiH¨ -- kojoj je Haris Silajdžić osnivač, neprikosnoveni lider i ¨siva eminencija¨ koja i sada u stranci donosi ključne odluke – u Washinton-u počinio izdaju države BiH iako ga je u tome njegov šef Haris mogao, sasvim je izvjesno, spriječiti. Kako to da pred TV kamerama Silajdžić ¨igra za raju¨ glumeći branitelja države BiH -- a prije mjesec dana jedan od njemu podređenih funkcionera u stranci, Beriz Belkić, u Washington-u dogovara ¨osnovne principe ustavnih promjena¨ u kojima je opstanak Republike srpske totalno neupitan!? Šta je to drugo do taktika ¨seoske varalice¨.
I tako, evo ponovno: Dok je pred gledaocima u Sarajevu Senad Hadžifejzović osigurao Silajdžiću da sinoć, ¨igrajući za raju¨, sebi zaradi nekoliko političkih poena, prije mjesec dana je podređeni mu član liderstva njegove ¨Stranke za BiH¨, Beriz Belkić, bez ikakvog gledališta iz Sarajeva i bez ikakvog ometanja od strane istog tog Harisa Silajdžića, u Washingtonu izvršio veleizdaju države BiH pristajući na ¨ustavne promjene koje ne ugrožavaju opstanake Republike srpske¨. Jeftino, mizerno, ispod nivoa ¨trećeligaškog Vratnika¨.
Haris Silajdžić je jedan od aktera priznavanja RS-a i obično ratnoprofitersko smeće, koje nam je nanjelo više štete nego koristi. Jedino gdje se on može pojaviti je sud iH da odgovara za svoje lopovluke, kako ratne 5tako i poratne, kao i sumnjivim talovima sa Kuvajčanima! Nama trebaju mladi i sposobni, a ne potrošeni stari prevaranti i lažovi koji gledaju samo svoj džep, kao što je Haris Silajdžić!!