Vodenjak wrote:Moze, ali samo na dva legalna nacina:savjest wrote: No sto se mene licno tice to nije dovoljno. Ukidanje genocidne tvorevine je uslov broj jedan.
1. Da Srbi pristanu na to (a, objektivno, stvarno ne vidim zasto bi sami sebi to uradili u danasnjim uslovima)
2. Da nekad neka pravna instanca ukine Dejton osporavajuci potpisnicima istog pravo na onakav sraman cin i proglasavajuci tadasnju kapitulaciju Republike Bosne i Hercegovine protivustavim (citaj: nelegalnim) cinom odnosno izdajom! Medjutim, time bi se moralo priznati da su svi potpisnici pocinili sramno djelo izdaje jedne medjunarodno priznate zemlje...
Ali, bogumi, kako stvari stoje, dedo nam je babo nacije jos uvijek....
Dayton II ili Bruxelles I: Tihic ne smije priznati >RS<
-
mostarac
-
Murisno1
Moje misljenje o svemu ovome je da prvo da se poradi na ujedinjenju svih BOSANSKIH stranaka,dakle mislim na stranke koje podrzavaju gradnju BiH kao jedinstvene i suverene republike sa jedni predsjednikom i ostala sranje...ali dakle prvo ujedinjenje i na kraju krajeva stvaranje jedne BOSANSKE partije il ti ga stranke koja ce predstavljat narode koji se smatraju Bosancima a Bogami i Hercegovcima
..
Moje ujedno i pitanje je da li vi mislite da li je moguce i kako to uraditi...da li nekim skupom il sta ja znam... pa da se onda ide dalje
...jer u svemu ovome meni nikako ne ide u glavu kako se SDP SDA SZBIH SDU itd mogu razilaziti oko ciljeva...glavni je cilj da se stvori normalna drzava i u sustini oni svi trebaju da se slazu oko toga ... onda kao ujedinjeni izgledacemo jaci i pametniji fala Bogu i u ocima medjunarodne zajednice od kooje htjeli mi to ili ne sve uglavnom zavise
pozdrav...
Moje ujedno i pitanje je da li vi mislite da li je moguce i kako to uraditi...da li nekim skupom il sta ja znam... pa da se onda ide dalje
...jer u svemu ovome meni nikako ne ide u glavu kako se SDP SDA SZBIH SDU itd mogu razilaziti oko ciljeva...glavni je cilj da se stvori normalna drzava i u sustini oni svi trebaju da se slazu oko toga ... onda kao ujedinjeni izgledacemo jaci i pametniji fala Bogu i u ocima medjunarodne zajednice od kooje htjeli mi to ili ne sve uglavnom zavise
pozdrav...
-
Murisno1
...izmedju ostalog...iako sam vjernik...ukinuti vjeronauku u skolama,na javnim rtv servisima i zakonom dozvoliti emitovanje samo na neovisnim privatnim TV kucama -kad hoce,sta hoce i kolko hoce -... svaki "nacionalni" napad strogo kaznjavati - najbolje novcano...ispade nacionalnog tipa kaznjavati makar oduzimanjem licne karte,pasosa, prava na glasanje, prava na zaposljavanje itd pa et nek onda stisnu...traziti od predstavnika vlade da se svake sedmice podnosi izvjestaj o stanju drzavnih finansija,uvoza izvoza itd na javnim RTV servisima...
eh et samo ja nako
eh et samo ja nako
- dizZaster
SDP, SDA, SZBIH, SDU, BOSS to su sve probosanske stranke.Murisno1 wrote:Moje misljenje o svemu ovome je da prvo da se poradi na ujedinjenju svih BOSANSKIH stranaka,dakle mislim na stranke koje podrzavaju gradnju BiH kao jedinstvene i suverene republike sa jedni predsjednikom i ostala sranje...ali dakle prvo ujedinjenje i na kraju krajeva stvaranje jedne BOSANSKE partije il ti ga stranke koja ce predstavljat narode koji se smatraju Bosancima a Bogami i Hercegovcima..
pozdrav...
Njihov program i cilj je jasan, razlikuju se u nijansama.
U suštini svi ili gotovo svi članovi i simpatizeri ovih stranaka
su Bosanci ili se smatraju Bosancima.
U ustav RBiH treba uvesti ove kategorije:
Bosanci pravoslavne vjeroispovjesti;
Bosanci katoličke vjeroispovjesti:
Bosanci islamske vjeroispovjesti;
I problem bi bio rješen.
- dizZaster
Murisno1 sa prijedlogom što se tiče vjeronauke nisi u pravu.Murisno1 wrote:...izmedju ostalog...iako sam vjernik...ukinuti vjeronauku u skolama,na javnim rtv servisima i zakonom dozvoliti emitovanje samo na neovisnim privatnim TV kucama -kad hoce,sta hoce i kolko hoce -... svaki "nacionalni" napad strogo kaznjavati - najbolje novcano...ispade nacionalnog tipa kaznjavati makar oduzimanjem licne karte,pasosa, prava na glasanje, prava na zaposljavanje itd pa et nek onda stisnu...traziti od predstavnika vlade da se svake sedmice podnosi izvjestaj o stanju drzavnih finansija,uvoza izvoza itd na javnim RTV servisima...
eh et samo ja nako
Time bi bila ugrožena ljudska prava vjernika svih konfesija.
-
E. Jaganjac
Lideri svih tih stranaka, osim BOSSA su ljudi iz istocne Bosne i kao sto znamo od tamo se uglavnom regrutuju cetnicki jataci (cast izuzecima, Gorazde napr,). nema Kraisnika, nema nikog iz centralne Bosne, Hercegovine i td. (uglavnom). Sve one se finansiraju iz budzeta okupirane Dejtonske BiH, sto znaci prakticno da im je posao da zadrze okupaciju (izvore finansiranja). Plus tu su donacije mafije iz Sandzaka (Cengici i td.).dizZaster wrote:SDP, SDA, SZBIH, SDU, BOSS to su sve probosanske stranke.Murisno1 wrote:Moje misljenje o svemu ovome je da prvo da se poradi na ujedinjenju svih BOSANSKIH stranaka,dakle mislim na stranke koje podrzavaju gradnju BiH kao jedinstvene i suverene republike sa jedni predsjednikom i ostala sranje...ali dakle prvo ujedinjenje i na kraju krajeva stvaranje jedne BOSANSKE partije il ti ga stranke koja ce predstavljat narode koji se smatraju Bosancima a Bogami i Hercegovcima..
pozdrav...
Njihov program i cilj je jasan, razlikuju se u nijansama.
U suštini svi ili gotovo svi članovi i simpatizeri ovih stranaka
su Bosanci ili se smatraju Bosancima.
U ustav RBiH treba uvesti ove kategorije:
Bosanci pravoslavne vjeroispovjesti;
Bosanci katoličke vjeroispovjesti:
Bosanci islamske vjeroispovjesti;
I problem bi bio rješen.
Ljudi koji su se borili za Republiku Bih su ili ubijeni, ili penzionisani ili u Hagu. prema tome ta vasa prognoza da ce se oni dogovoriti...svakako hoce ali sa cetnicima o konacnom rusenju Republike BiH, novom genocidu ("preseljenju naroda") i o talu-NAGRADI za svokog od njih pojedinacno. To je krajnji domet i realni ishod onoga sta mozemo ocekivati od te bande
-
Murisno1
Murisno1 sa prijedlogom što se tiče vjeronauke nisi u pravu.
Time bi bila ugrožena ljudska prava vjernika svih konfesija.
ma uredu je to ali ja mislim da ima mnogo mjesta gdje ti to mozes kvalitetnije . I to je najintimnija stvar svakog pojedinca (barem bi trebalo da je tako) i s obzirom da nam je drzava ovakva kakva jest tim ucenjem u skolama bi samo jos vise djeci usadjivali tu nacionalnu mrznju prema drugim...a ne treba bit bas bistar da bi vidio da je sad tako...
-
digger
Jaganjac
Moram te razocarati: cak i da izaberemo Svena R. da bude predsjednik BH, nista se ne bi promjenilo. Medjutim, za tvoju viziju oko toga kako zauzeti pozicije i iste implementirati, BH treba nekoga kao Mahmuda Ahmadinejada, danasnjeg prezidenta Irana.
MI smo zakuhali sami sebi i MI ispastamo. Nema tu ni jevreja ni mongolaca. I nije problem u medjunarodnoj zajednici: problem su stavovi tvojih istomisljenika koji odrazavaju nepovjerenje i neizvjesnost, i koji prave ograde torova jos cvrscim i visim. A bar na tom polju je nasa tvrdoglavost poslovicna.
Vodenjak
Zato je RS danas veca stvarnost nego ikada. Dugo cemo cekati da se unutarnja situacija izmjeni i stabilizuje da bi se ovdje nesto izmjenilo.
Bojim se da je tvoja politicka paranoja zabrinjavajuca. Od kuda i zasto poredjenje sa Palestinom? Kakva je nasa veza sa jevrejsko-britanski lobijem koji nam nesto decenijama cini? Ne cini li ti se da tvoji sumnjicavi pogledi na sve--kao i kod tvojih istomisljenika--samo dodaju ulje na vatru? Jer ako ti vidis neporijatelja na svakom koraku, zasto onaj u Banjaluci ne bi isto, ali sa svoje strane tora.Bosna ce sve vise i vise liciti na palestinu. Decenijama jevrejsko-britanski lobi izvlaci Republiku BiH iz podrucja internacionalnog i unutrasnjeg PRAVA u podrucje gdje se primjenjuju NAGODBE (trgovina). za to im je uvijek trebao bosanski Jaser Aafat i uvijek su ga imali i uvijek ce ga imati. 90-tih to je bio AI i Silajdzic, danas Terzic, Tihic, Lagumdzija. Bosnjaci sami prihvataju da od Bosne prave intifadu, nikada nece shvatiti, kao sto to ne mogu ni Palestinci da su u ralajama cionisticko-britanskih neokolonijalista.
Moram te razocarati: cak i da izaberemo Svena R. da bude predsjednik BH, nista se ne bi promjenilo. Medjutim, za tvoju viziju oko toga kako zauzeti pozicije i iste implementirati, BH treba nekoga kao Mahmuda Ahmadinejada, danasnjeg prezidenta Irana.
MI smo zakuhali sami sebi i MI ispastamo. Nema tu ni jevreja ni mongolaca. I nije problem u medjunarodnoj zajednici: problem su stavovi tvojih istomisljenika koji odrazavaju nepovjerenje i neizvjesnost, i koji prave ograde torova jos cvrscim i visim. A bar na tom polju je nasa tvrdoglavost poslovicna.
Vodenjak
Dok svi ovo pod #1 shvate, trebace vremena. Od 1995 je mozda bilo vremena i mogucnosti da se adaptira dejtonski "mirovni sporazum" i da se radi na adaptacijama. Ali niko nije imao vremena za isto jer je valjalo usicariti i steci pozicije dok se moze, dok su narodu servirane poruke koje su ih zbunjivale.(Ukidanje genocidne tvorevine...)Moze, ali samo na dva legalna nacina:
1. Da Srbi pristanu na to (a, objektivno, stvarno ne vidim zasto bi sami sebi to uradili u danasnjim uslovima )
Zato je RS danas veca stvarnost nego ikada. Dugo cemo cekati da se unutarnja situacija izmjeni i stabilizuje da bi se ovdje nesto izmjenilo.
-
Dexx
Nije ni cudo moj crveni kmeru sto se ja i ti jedino slazemo da se ni u cemu ne slazemo. Ovo ja ocigledan primjer zasto za SDP nikad ne treba glasati. Vi bi rusili tzv. "rs" legalno? Pa sto Tito nije rusio legalno velikosrpsku Srboslaviju i njemacku okupaciju u toku WW2?Vodenjak wrote:Moze, ali samo na dva legalna nacina:savjest wrote: No sto se mene licno tice to nije dovoljno. Ukidanje genocidne tvorevine je uslov broj jedan.
1. Da Srbi pristanu na to (a, objektivno, stvarno ne vidim zasto bi sami sebi to uradili u danasnjim uslovima)
2. Da nekad neka pravna instanca ukine Dejton osporavajuci potpisnicima istog pravo na onakav sraman cin i proglasavajuci tadasnju kapitulaciju Republike Bosne i Hercegovine protivustavim (citaj: nelegalnim) cinom odnosno izdajom! Medjutim, time bi se moralo priznati da su svi potpisnici pocinili sramno djelo izdaje jedne medjunarodno priznate zemlje...
Tzv. "rs" je nastala na genocidu i sa svim sredstvima ama bas svim mogucim se treba rusiti. Naravno da je pameti kao sto je nema Srbi bi je sami demontirali, ah da je bilo pameti Srboslavija bi se razgradila u miru kao Cehoslovacka i danas bi vec imali svi standard Spanije ili Portugala i najgorem mogucem scenariju, bili bi vlasnici nasi banaka, firmi i bili bi nezavisni, izmedju bivsi Srboslavijski republika ne bi bilo granica jedino sto bi bilo nepovoljnije je sto bi internet za nas sve bio puno dosadniji.
Uglavnom tzv. "rs" treba rusiti legalnim sredstvima jedno odredjeno vrijeme, poslije toga je treba rusiti svim mogucim sredstvima ukljucujuci da budem iskren i vojnim sredstvima i isto kao sto je Tito rusio genocidne rezime u toku WW2. Nekad sa djubradima i ne mozes drugcije, tj. ne poznaju oni sta je civilizirano, ljudski i legalno, zato ih to treba nauciti na nacin koji oni jedino razumiju.
Takodjer medjunarodnoj zajednici treba otvoreno, jasno i glasno reci kakao stvari stoje i da nema ni pocinjanja pregovora dok se ne potpise izjava o razmontiranju kancogerenog dijela na prostoru BiH i ne samo to nego i umjetno stvorene dominacije jedne nacije pomocu istjeravanja, genocidea itd na 50%. Tu bi crveni kmeri ako zaista teze da budu multikulturna stranka koja zeli multikulturnu BiH trebali biti jasni i glasni u takvim stavovima bez kompromisa i prostora za prodaje i nagodbu.
-
E. Jaganjac
Biografdigger wrote:JaganjacBojim se da je tvoja politicka paranoja zabrinjavajuca. Od kuda i zasto poredjenje sa Palestinom? Kakva je nasa veza sa jevrejsko-britanski lobijem koji nam nesto decenijama cini? Ne cini li ti se da tvoji sumnjicavi pogledi na sve--kao i kod tvojih istomisljenika--samo dodaju ulje na vatru? Jer ako ti vidis neporijatelja na svakom koraku, zasto onaj u Banjaluci ne bi isto, ali sa svoje strane tora.Bosna ce sve vise i vise liciti na palestinu. Decenijama jevrejsko-britanski lobi izvlaci Republiku BiH iz podrucja internacionalnog i unutrasnjeg PRAVA u podrucje gdje se primjenjuju NAGODBE (trgovina). za to im je uvijek trebao bosanski Jaser Aafat i uvijek su ga imali i uvijek ce ga imati. 90-tih to je bio AI i Silajdzic, danas Terzic, Tihic, Lagumdzija. Bosnjaci sami prihvataju da od Bosne prave intifadu, nikada nece shvatiti, kao sto to ne mogu ni Palestinci da su u ralajama cionisticko-britanskih neokolonijalista.
VodenjakDok svi ovo pod #1 shvate, trebace vremena. Od 1995 je mozda bilo vremena i mogucnosti da se adaptira dejtonski "mirovni sporazum" i da se radi na adaptacijama. Ali niko nije imao vremena za isto jer je valjalo usicariti i steci pozicije dok se moze, dok su narodu servirane poruke koje su ih zbunjivale.(Ukidanje genocidne tvorevine...)Moze, ali samo na dva legalna nacina:
1. Da Srbi pristanu na to (a, objektivno, stvarno ne vidim zasto bi sami sebi to uradili u danasnjim uslovima )
Vas tekst za mene nije relavantan. Vas posao je da u stopu pratite sta pisem i to prenosite dalje... a ne da komentarisete moje tekstove. Pogledajte opis radnog mjesta malo bolje...
-
digger
Duboko izvinjenje.E. Jaganjac wrote:Biograf
Vas tekst za mene nije relavantan. Vas posao je da u stopu pratite sta pisem i to prenosite dalje... a ne da komentarisete moje tekstove. Pogledajte opis radnog mjesta malo bolje...
Ako imate malo vremena, samo mi napomenite sta ste vi do sada napisali da je vrijedno zabiljeziti?
- Vodenjak
Necu reagovati na tvoju nekulturu...Dexx wrote:Nije ni cudo moj crveni kmeru sto se ja i ti jedino slazemo da se ni u cemu ne slazemo. Ovo ja ocigledan primjer zasto za SDP nikad ne treba glasati. Vi bi rusili tzv. "rs" legalno? Pa sto Tito nije rusio legalno velikosrpsku Srboslaviju i njemacku okupaciju u toku WW2?Vodenjak wrote:Moze, ali samo na dva legalna nacina:savjest wrote: No sto se mene licno tice to nije dovoljno. Ukidanje genocidne tvorevine je uslov broj jedan.
Tzv. "rs" je nastala na genocidu i sa svim sredstvima ama bas svim mogucim se treba rusiti. Naravno da je pameti kao sto je nema Srbi bi je sami demontirali, ah da je bilo pameti Srboslavija bi se razgradila u miru kao Cehoslovacka i danas bi vec imali svi standard Spanije ili Portugala i najgorem mogucem scenariju, bili bi vlasnici nasi banaka, firmi i bili bi nezavisni, izmedju bivsi Srboslavijski republika ne bi bilo granica jedino sto bi bilo nepovoljnije je sto bi internet za nas sve bio puno dosadniji.
Uglavnom tzv. "rs" treba rusiti legalnim sredstvima jedno odredjeno vrijeme, poslije toga je treba rusiti svim mogucim sredstvima ukljucujuci da budem iskren i vojnim sredstvima i isto kao sto je Tito rusio genocidne rezime u toku WW2. Nekad sa djubradima i ne mozes drugcije, tj. ne poznaju oni sta je civilizirano, ljudski i legalno, zato ih to treba nauciti na nacin koji oni jedino razumiju.
Takodjer medjunarodnoj zajednici treba otvoreno, jasno i glasno reci kakao stvari stoje i da nema ni pocinjanja pregovora dok se ne potpise izjava o razmontiranju kancogerenog dijela na prostoru BiH i ne samo to nego i umjetno stvorene dominacije jedne nacije pomocu istjeravanja, genocidea itd na 50%. Tu bi crveni kmeri ako zaista teze da budu multikulturna stranka koja zeli multikulturnu BiH trebali biti jasni i glasni u takvim stavovima bez kompromisa i prostora za prodaje i nagodbu.
Do tebe je, odgoja ti, stepena obrazovanja i nedostatka kulture dijaloga..
Samog posta sto se tice, samo ti mogu reci da ne samo da si politicki analfabeta, ne samo da si nesposoban da razlucis sta u stvari pise u postovima na koje odgovaras vec si ocito do kraja izgubljen negdje u svemiru, zapetljao si se kao pile u kucinu sa svojm stavovima kojima cas pljujes po SDP-u, cas u nebesa dizes Broza... Republiku Srpsku koju je Alija sa svojom kompanijom prvi i jedini priznao, stavljas pod navodnike, a ona je, zahvaljujuci istom tom Aliji potpuno legalan, ustavom zagarantovan entitet u drzavi kojoj se ne zna ni gdje joj je glava ni gdje joj je rep, u drzavi za koju niko na svijetu ne zna kakvog je u stvari drzavo-pravnog uredjenja jer se kao takva ne pominje u bilo kakvim udzbenicima koji obradjuju tu problematiku...
Drzavi kojom ti opet zelis da potece krv nevinog naroda i to u ime necega za sto ni sam ne znas sta je! A ako je ono sto pretpostavljam da zelis, onda izmedju tebe i onih koji se bore za ciljeve politicara koji vode Republiku Srpsku nema nikakve razlike osim u predznaku vam!
Rekao sam ti vec jednom, nije sramota ne znati, ali je bruka lupati bedastoce! Posebno kad si svjestan koliko si shupalj u najelementarnijim stvarima!
-
Dexx
Bravo klempo. Pregovori ne mogu ici ispod ravnopravnosti i to stvarne za sve tri naroda u BIH, samim tim znaci tzv. "rs" mora biti ukinuta. Sve ispod toga je gubljenje vremena.Tihić napustio Washingtonske pregovore
Bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Sulejman Tihić napustio je pregovore o ustavnim promjenama u BiH koji se vode u Washingtonu u organizaciji američkog Instituta za mir.
WASHINGTON - Bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić napustio je pregovore o ustavnim promjenama u BiH koji se vode u Washingtonu u organizaciji američkog Instituta za mir, i nije izvjesno hoće li i dalje sudjelovati u razgovorima o toj temi.