RELIGIOZNI ISTOMISLJENICI TREBAJU NOVI PODFORUM

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bjacinjo

Post by bjacinjo »

nebi wrote:
bjacinjo wrote: cek cek nebi,moras poslagati prioritete

mislim da je to sto ti predlazes ipak nesto neophodnije isfrustriranim zenama forumasa koji vise na netu po cio dan :oops:
operi jidzab...pa da pricamo :D
njemam ga

:P
manijak1

Post by manijak1 »

Mislim da si se izvitoperio od brige za druge ......... :D :D nego šta u principu ti hoćeš reć' ...........jednoumlje zamijeniti jednoumljem ili se orijentirati na samo jedan izvor nerazumijevanja materije i ........te tvoja kao neke " borbe " u kojoj su ostali pičke a ti ćuna za :oops: :D jata , stada i krda ?
List

Post by List »

Nebi, nije moje da se miješam. Ali moj je dojam da si prototip osobe koju sam opisao.

Takvim osobama se često desi da im djeca odu u kontra-krajnost. I tu onda bude kuršlus planetarnih razmjera. :D
manijak1

Post by manijak1 »

nebi wrote:
bjacinjo wrote: cek cek nebi,moras poslagati prioritete

mislim da je to sto ti predlazes ipak nesto neophodnije isfrustriranim zenama forumasa koji vise na netu po cio dan :oops:
operi hidzab...pa da pricamo :D
Neukusno ........i krajnje vulgarno ........međutim možda bi pred tek opranim ruhom .......zakazao ? :D :D
nebi

Post by nebi »

manijak1 wrote:Mislim da si se izvitoperio od brige za druge ......... :D :D nego šta u principu ti hoćeš reć' ...........jednoumlje zamijeniti jednoumljem ili se orijentirati na samo jedan izvor nerazumijevanja materije i ........te tvoja kao neke " borbe " u kojoj su ostali pičke a ti ćuna za :oops: :D jata , stada i krda ?
nisam rekao da su ostali picke....taj izraz ipak upotrebljavam selektivno...
a ti ga slobodno prilijepi ako ti je tako lakse da me drzis za levata.
inace....cestitam...dzennet ti je siguran ko jedinica na juventus
:D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Reče jednom jedan Branimir :D čuvaj muda zauvijek i svuda :D što bi u prijevodu značilo .........drži kad treba i kad ne treba ........do sebe :oops: . :D
nebi

Post by nebi »

Za mene kao prakticirajuceg muslimana je ohrabrujuce kad vidim da jos stoji jedinstvo ummeta...malo je zabrinjavajuce da se radi o dvojici muskaraca jos uvijek mamurna od tarapane poslije tekme.... :D .......i jedne djevojke od 19 g. koja je svoje prvo javljanje na forum propratila sirokom hvalom o svojoj inteligenciji,statusu roditelja itd..... :D ....srecom,brinu se za moj iman,sto jes' jes'...i za buducnost moje djece :D
manijak1

Post by manijak1 »

..a sad sto neki drze balvane....
.......može li u tu temu da se ubaci i iverje :D :D :? :?
Qwert

Post by Qwert »

Religijski istomisljenici.... :lol: Fino je vidjeti da bar negdje postoji konsenzus :D

Mislim da i nije toliko strasno koliko se tumaci. Jeb'ga kad je forum tako podesen da nove teme automatski dolaze na pocetnoj...paraju oci. :D Mada, opet, jesu malo dosadni komantari tipa 'ovako i nema bunis', pogotovu ako se stancaju po 10 na sat. 8)
Zox

Post by Zox »

Cube wrote:
Cekam "grupne" napade. Zbog njih je tema i postavljena.
Mene si zbunio, a vjerujem i sebe !

Odluci sad je li tema postavljena da bi isprovocirao grupne napade ili zbog tvoje ideje o osnivanju jednog , moglo bi se reci, " geta " za tvoje neistomisljenike ?

:? :? :?

Tebe zombijem kjafira hajvanom, svejedno. Nije problem priznati da SAD uvrede pljuste na obje strane, ali da si starosjedilac na forumu znao bi da se to dogadja tek od ORGANIZOVANE NAJEZDE.
Uvrede su samo odraz personalne nemoci odgovora argumentom, ma sa koje strane dolazili !
Da ne bih ulazio u historijsko pitanje sta je nastalo prvo- kokos ili jaje, reci cu samo da nema razlike uvrijediti prvi ili braniti se uvredom !

Ja cu odgovoriti svakom ko me bocne, bez ustezanja, ali iskreno ne mislim da su gori onih koji vama djeluju agresivni u svojoj propagandi od onih koji jednu religiju nazivaju bolesnom idejom ispiranja mozga !

A onda se bune i protestiraju sto su im ovi drugi rekli to isto, nebitno da li prije ili poslije !

Bezze mi to !
Slazem se da je to vjerovatno kokos i jaje, i slazem se za nemoc argumenata. Ovi nama djeluju agresivno jer JESU agresivni, a apsolutno se ne slazem ni sa onim koji religiju nazivaju bolesnom idejom ispiranja mozga.
Evo nas ko na susretu multieticnosti :D
nebi

Post by nebi »

kralj zox I Ujedinitelj :D
manijak1

Post by manijak1 »

Evo nas ko na susretu multieticnosti
Ko je ikebana ??????? :D :D
Zox

Post by Zox »

nebi wrote:kralj zox I Ujedinitelj :D
Neprikosnoveni i solomonski sovran Sa-x-a i The Man! :D
ProtonX

#64 Re: RELIGIOZNI ISTOMISLJENICI TREBAJU NOVI PODFORUM

Post by ProtonX »

digger wrote:Vidite ove dvije slike:

Image

Sada neka mi neko od vas kaze kakva je razlika izmjedju vijernika na lijevoj strani (koji "proucavaju" ideje Mao ce Tunga, komuniste i kompletnog religioznog nevjernika) sa ovima desno, koji "proucavaju" pisanja Muhameda? Nikakva. Ali je u oba slucaja prisutna kolektivna zaslijepljenost dogmom.

Image
ImageImageImage

Od Ca preko Usa do Jp

sve zatucano :oops: :D
rehaktor

Post by rehaktor »

jao diggeru, jesi zatucan tip :-)
Qwert

Post by Qwert »

Priziva covjek duhove. Sjebase ga, nema ih. :D
rehaktor

Post by rehaktor »

fakat, ne mogu da vjerujem koliko su agresivni ovi ateisti... valjda ne mogu skontati da religioznost i pismenost nisu oprecne pojave, a da i religiozni imaju sta reci o svakoj mogucoj temi, i sto je jos vaznije, imaju pravo da to i kazu... u njihovim glavama (ateista i nevjernika) religiozni ljudi treba da budu samo to... da klanjaju, idu u dzamiju, poste... i najvaznije da sute... , a digger i njemu slicni ce da se bave politikom, naukom, sportom, ekonomijom... o tome vjernici nemaju sta reci, jer, pa to svi ateisti znaju kao abecedu, su zatucani, fanatici, idioti, moroni...
e moj diggeru, da si se rodio prije 40 godina bio bi velika fora, ovako si samo talasika... :D
digger

Post by digger »

cube wrote:Ja cu odgovoriti svakom ko me bocne, bez ustezanja, ali iskreno ne mislim da su gori onih koji vama djeluju agresivni u svojoj propagandi od onih koji jednu religiju nazivaju bolesnom idejom ispiranja mozga !
Grijesis. Moj citat sa postavke teme:...Da se razumijemo: vjernik koji vjeruje u vise bice i isto primjenjuje samo za sebe kao dio vlastitih vrijednosti, nije taj o kome ja ovdje izlazem. Njima niti zamjeram niti zavidim. To je njihovo pravo....

Ali da bi se svi bolje razumjeli, uzmimo primjer futbalskih navijaca.

Jedni bi sve dali za klub, nose zastave, posjecuju svaku utakmicu i bodre svoje, oblace se u boje kluba, tuzni su kada im tim izgubi i slave kada dobije...

A imas i druge koji rade sve ovo kao gornji plus bacanje kamenja na druge, izazivanje tuce, izvikivanje pogrdnih imena i parola, razbijanja stakala na radnjama, prevrtanje automobila...

Cinjenica je da su obje grupe navijaci i nije vazno za koje timove navijaju: crvene, plave, zelene...

Ja diskutujem ovdje o grupi pod #2.
papak_eliminator wrote: .... Sarajevo kao grad isto radi. Umjesto da papku kaze MRSH (da skratim suplju) pusti da papak njime upravlja kao igrackom na daljinski pogon...
Tacno. Ali stoji zato sto i pored upozorenja drugih iz doba 1995 pa na ovamo, ljudi nisu mozda dobro slusali ni culi. Sada je kasno jer im papci sjede na krkaci i tjeraju ih da trce... i to sto brze...

Bilo je lijekova kao sto ti rece, ali su ovdje mnogi stekli mutantni imunitet.

Ako pokusamo da nacrtamo krug koji se na kraju ne spaja (tj., bez da kompletiramo isti), i napisemo "demokratija" na jednoj, a "anarhija" na drugoj nezavrsenoj strani, dobicemo realno koliko su ova dva oprecna pojma u stvari bliska.

Pa ako je demokratija za neke bliska anarhiji--daj da i ja isto pokusam bar jednom. Da vidim kako je biti na njihovom nivou... Well, cilj opravdava sredstvo.
ProtonX wrote:Od Ca preko Usa do Jp
sve zatucano
ProtonX, ulozio si dosta truda za fotke, ali mislim da je tvoj pristup maha.
rehaktor wrote:(ateisti) valjda ne mogu skontati da religioznost i pismenost nisu oprecne pojave, a da i religiozni imaju sta reci o svakoj mogucoj temi, i sto je jos vaznije, imaju pravo da to i kazu....
Slazem se sa tobom u potpunosti.
Cube

Post by Cube »

Grijesis. Moj citat sa postavke teme:...Da se razumijemo: vjernik koji vjeruje u vise bice i isto primjenjuje samo za sebe kao dio vlastitih vrijednosti, nije taj o kome ja ovdje izlazem. Njima niti zamjeram niti zavidim. To je njihovo pravo....
Ma ne grijesim, jarane !

Samo ne dopustam da me ti koji ne vjerujes u vise bice ogranicavas na neke prostore kao sto su kuca, familija, poseban podforum !

Odakle tebi to pravo ?

Isto tako bih ja mogao predloziti da ti i tvoji istomisljenici dobijete podforum, i da tamo preimjenjujete vase stavove kao dio vlastitih vrijednosti !

Ne vidim nijednog razloga da ti svoju nevjeru pokazujes svugdje, a ja da svoju vjeru drzim samo za sebe !

Ako su neki "agresivci" skakali na tebe sa svojim idejama, ja sam siguran da si ti sakako na njih sa svojim.

Sto dovoljno govori ova tema koju si otvorio !

Zato mi je i smijesna iskreno...
anti-VHB

Post by anti-VHB »

Pa ovo mi tamam dodje poput stava i akcije francuske vlade koja je jedna od najvecih zagovaraca demokratije, a onda je ta ista najgori krsitelj ljudskih prava kad brani neku, nije bitno kakvu i koju, vrstu odjece. Tako i ovaj nas ahbabcina. Ne kazem da nema glupih komentara, primitivnih ispada, i sl. ali gdje ih nema?! Gdje doticni zivi? Nije nuzno da je u Bosni... :-?
anti-VHB

Post by anti-VHB »

slazem se sa nebiom a digger je cjafir :P
Saian

Post by Saian »

Organizovana najezda, hebote nema me par dana i propustim odmah neku ofanzivu, ko je najezdio? jel se neko odbranio? podlegao? kontranapad? totalno sam izvan deshavanja :D :D :D
digger

Post by digger »

Cube wrote: Ma ne grijesim, jarane !

Samo ne dopustam da me ti koji ne vjerujes u vise bice ogranicavas na neke prostore kao sto su kuca, familija, poseban podforum !
Ne dopustas? Shvatam :)
digger

Post by digger »

Saian wrote:Organizovana najezda, hebote nema me par dana i propustim odmah neku ofanzivu, ko je najezdio? jel se neko odbranio? podlegao? kontranapad? totalno sam izvan deshavanja :D :D :D
Zar ne vidis: pokusaj prevrata! :)
zlata

Post by zlata »

zlajaBHF wrote:Nekada se na ovom forumu otvarala po jedna anti-islamska tema svaki dan, dok se u zadnje vrijeme otvaraju po 2-3 anti-islamske. Vi gospodo imate prvo na to u ovoj nam demokratskoj drzavi, ali i mi koji volimo tu vjeru imamo pravo odgovoriti i reci nase misljenje.

Ja samo nemogu da skontam da ljudi koje neinteresuje Islam, ljudi koji misle da je Islam bolest, koriste pola svoga slobodnoga vremena na diskusiju o Islamu. Ima tu i jedna pozitivna stvar, a to je sto vam Islam ne izlazi iz usta, a zato bi mozda mogli dobiti nagradu od Allaha s.a.w.t
Pa stvar je u tome....da Islam nije bolest....al'da su ti vasi toboznji "pravi" vjernici....zaslijepljeni dogmom....za mene...skoro "bolesni". Ipak ispravnije bi se izrazila...da su najvise "bRezobrazni". Ako vec slijede "sve po Kur'anu, Hadisima i Sherijatu"...onda sta imaju raspravljati o istim sa ljudima koji ne zele zivit'tako. Ako je za njih sve "kako pise da je Pejgamberu Bog diktir'o"...za nas ostale nije.

Eh... pa za mene Sherijatski zakon nije prihvatljiv..i za mnoge druge takodjer NIJE. Za one koji zele zivit'tako...nek slijede Kur'an, Hadise i Sherijat...i ne barkaju ostale. Taj zivot mogu slijediti u svojoj avliji...al' drustvo uopce...je vec davno izkrvarilo za gradjansku, laicku drzavu...i tu nema kompromisa.

Radi se o tome sto nisu zadovoljni samo tihim zivotom poboznih ljudi....ZELE MOC...politicku moc...o dolaze na forum pokusavajuci uticati na politicke i drustvene paradigme...vrlo hlabave, male, mlade, "gradjanske" drzave.

Sto se mene tice...civilizacija je zakoracila u novom pravcu...nakon Francuske Revolucije....pa jos i onog davnog Trideseto-godisnjeg rata. Laicizam....sekularizam je POBJEDIO. Taj rat su vjerski radikali vec davno izgubili. Mnogima... to ocito nije jasno. To se osjeca i u SAD-u, i u BiH. Nisu vise zadovoljeni svojom vjerom u Boga...molitvama...sedakama i zakatima.

Nakon tog doba...racisti-robovlasnici su izgubili rat u Americi. Kolonizatori su tiho slomljeni u Prvom Svjetskom Ratu. Fasisti u drugom...i konacno....komunisti. Ocito je....da slijedi obracun sa islamskim radikalizmom...i da se njihova osiljenost osjeca cak i na ovom forumu. Nije im jasno da su im istomisljenici vec bili porazeni prije nekoliko stotina godina...i to na tlu Europe. U ratovima izmedju katolika i protestanata...pobjedio je pluralizam i koncepcija gradjanske drzave...a ta ideja konacno biva "krunisana" americkim ustavom i Francuskom Revolucijom.

Zivimo u svijetu sekularnih drzava, gradjanskih, laickih drzava. Imaju jos tri drzave na ovom svijetu...koje opstaju kao ideoloske kvazi-teokracije: Iran, Saudijska Arabija i Izrael. (Zaboravih Vatikan). Neko je ocito navalio okrenuti i BiH u tom pravcu. Il'se varam? Vjerojatno su spremni na kompromis....Jedinstvena BiH sa Sherijatskim kantonima...je'l'to razlog zasto su naval'li na Sarajevo-X?
Post Reply