Kako krijete nevjeru i branite se kad vas provale
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Zivcho
Kako sakriti prevaru i nevjeru - to ne znam. Vjerovali ili ne nikada nisam varao (sram me bilo
).
Posljednje dvije veze su mi se neslavno zavrsile
bas radi prevare, nevjere i lazi. Posljednja friska...jos se "pusi".
Vjerovatno je razlog u meni. Il' mi je mali ili sam dosadan ili ....ne znam.
Ljubomoran jesam, to stoji ali nista strasno...sve u granicama.
Posljednjih dana postavljam sebi milion pitanja...tacnije samo jedno pitanje u milion verzija - zasto biti nevjeran i zasto lagati?
Zar se ne moze fino reci "hej, ne valjas...odjebi nasla sam boljeg i gotovo".
I tada bi ona napravila isti efekat...ja bih ostao povrijedjen, utucen i razocaran koliko njom toliko i samim sobom. Ali mislio bih da je posteno od nje da mi je to rekla "u lice".
A ne ovako...kao u primjeru moje zadnje "veze" koja je trajala pa skoro godinu dana. Sve je fino, bajno i sjajno. "Volimo se" grlimo i ljubimo da bi jednoga dana sasvim slucajno taj neki drugi pozalio se prijateljima kako ga je ona "ostavila" zbog mene. Hej...ostavila ga zbog mene sa kojim je vec u vezi
I ranije sam sumnjao (ljubomora je ipak nekad opravdana), ali mi je ona govorila da "lupam i da je vrijedjam time sto mislim da je ona takva" te sam to ipak ostavljao po strani. Volio sam je, jebiga...i vjerovao joj.
Medjutim, kada je glas "razocaranog ljubavnika" doslo do mene, pod pritiskom (ne batinama
) mi je priznala da je ipak imala nesto sa njim.
Oprostio sam joj jer (vratimo se na pocetak komentara) vjerovatno u svemu tome ima i moje krivnje - nisam bio dovoljno dobar, ali nazalost...ja ne mogu dati vise.
Oprostio jesam - zaboraviti necu nikada.
Istina zna da zaboli - nevjerovatno zaboli.
Ali nevjera...to je ono sto te bukvalno tjera da prokrvaris u dusi. Zbog cega biti tako sebican i zbog tog minuta prividne srece i zadovoljstva raniti nekoga duboko u dusu...
Samo pravi maheri znaju prikriti nevjeru i laz, a takvih je veoma malo.
Posljednje dvije veze su mi se neslavno zavrsile
Vjerovatno je razlog u meni. Il' mi je mali ili sam dosadan ili ....ne znam.
Ljubomoran jesam, to stoji ali nista strasno...sve u granicama.
Posljednjih dana postavljam sebi milion pitanja...tacnije samo jedno pitanje u milion verzija - zasto biti nevjeran i zasto lagati?
Zar se ne moze fino reci "hej, ne valjas...odjebi nasla sam boljeg i gotovo".
I tada bi ona napravila isti efekat...ja bih ostao povrijedjen, utucen i razocaran koliko njom toliko i samim sobom. Ali mislio bih da je posteno od nje da mi je to rekla "u lice".
A ne ovako...kao u primjeru moje zadnje "veze" koja je trajala pa skoro godinu dana. Sve je fino, bajno i sjajno. "Volimo se" grlimo i ljubimo da bi jednoga dana sasvim slucajno taj neki drugi pozalio se prijateljima kako ga je ona "ostavila" zbog mene. Hej...ostavila ga zbog mene sa kojim je vec u vezi
I ranije sam sumnjao (ljubomora je ipak nekad opravdana), ali mi je ona govorila da "lupam i da je vrijedjam time sto mislim da je ona takva" te sam to ipak ostavljao po strani. Volio sam je, jebiga...i vjerovao joj.
Medjutim, kada je glas "razocaranog ljubavnika" doslo do mene, pod pritiskom (ne batinama
Oprostio sam joj jer (vratimo se na pocetak komentara) vjerovatno u svemu tome ima i moje krivnje - nisam bio dovoljno dobar, ali nazalost...ja ne mogu dati vise.
Oprostio jesam - zaboraviti necu nikada.
Istina zna da zaboli - nevjerovatno zaboli.
Ali nevjera...to je ono sto te bukvalno tjera da prokrvaris u dusi. Zbog cega biti tako sebican i zbog tog minuta prividne srece i zadovoljstva raniti nekoga duboko u dusu...
Samo pravi maheri znaju prikriti nevjeru i laz, a takvih je veoma malo.
-
kub lajkan
horns&drums wrote:tigris wrote:
to je bilo davno i nikad se nista sl nije ponovilo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovdje slijedi filozofsko pitanje:
Ko ima više koristi od iskustva?
-
kub lajkan
Nisam ponudio odgovor na naslov teme, nego na citirano... Pogledaj na prvoj stranici...Zivcho wrote:Mislim da je ovo jedna od rijetkih stvari gdje iskustvo ne igra neku ulogu.
Nazalost, ljudi sa svim svojim fizickim, psihickim, emotivnim i materijalnim potrebama su tako nepredvidivi da je iskustvo iz "predhodnog slucaja / veze" ravno nuli.
-
kub lajkan
Eh da... u svemu tome ima jedan bitan faktor...
Moj jaran u rijetkim trenucima kad je bio trijezan izvalio je jednu dobru:
Postoje ti dvije vrste žena.
Jedna vrsta je: 'ostaviće te ako je ošamariš'
a druga vrsta je: 'ostaviće te ako je NE ošamariš'
Izgleda da odlučuju nijanse...
Moj jaran u rijetkim trenucima kad je bio trijezan izvalio je jednu dobru:
Postoje ti dvije vrste žena.
Jedna vrsta je: 'ostaviće te ako je ošamariš'
a druga vrsta je: 'ostaviće te ako je NE ošamariš'
Izgleda da odlučuju nijanse...
-
List
stella_k wrote:samo mislim da je onaj koji je sazreo i nasao nekog ko mu odgovara apsolvirao da kurvarluk samo nevolje donosi....
Ne dijelim tvoje mišljenje. 
stella_k wrote:Ma daaaj svega ti, ako se pravi ta anketa u Bosni, kojeg god muskica pitaju svaki ce reci da vara zna se, jer za Boga milog, ispast ce supaq i mlakonja ako prizna da voli i da je vjeran....Balkane moj...
To rade najčešće oni koji plaćaju za sex. 
- Bosanac sa dna kace
#59 Re: Kako krijete nevjeru i branite se kad vas provale
to stara, vidim ja da ti pises doktorat na ovu temu!anais_nin wrote:sta god da se desi DENY DENY DENY....horns&drums wrote:Evo, potaknut onom temom o vjernosti imam pitanje.
Pitranja su jasna, ako ste ikako imali ikakvih iskustava izvol'te
Ima podpitanje, je l' napad najbolja obrana?
Nadam se da cete biti kratki ali jebitacni:D:D:D
![]()
![]()
pravi majstori varanja ne bivaju uhvaceni...zasto? jer sute ko zaliveni...ne hvale se, nema teatralnosti, nema nepotrebnih rizika, ponasaju se opusteno, lezerno, kao da ne rade nista sto nije udure....sto manje ljudi zna manje sanse da ce ih glava zaboliti...
oni jadnicci sto jednom ubodu sa strane pa polete da se pohvale raji obicno brzo debelooooooooooooooooooooooo plate![]()
sam si rekla; tiha voda bregove valja!
vala neam se kome pravdat pa mogu varat do mile volje!
-
Zivcho
tigris wrote:
dakle kad su uhvaceni naravno svadjali smo se.....pokusala sam na sve nacine da provalim.....dobro se branio...a najlosija mu je bila ono: ma nisam ti rekao ti bi me peglala ja bi ti objesnjavao a nemam sta itd.
najbolja je bila: ma ja samo sjedio gledao neki film![]()
![]()
![]()
hehehe...isto k'o da svoj film od prije nekoliko dana gledam. Uhvacena je u lazi a opravdanje je isto tako bilo "ma nisam ti rekla jer sam se bojala tvoje reakcije"
Halo ba, cega? Kakve reakcije? Heb'o reakciju...ako ti vise nije stalo do mene kakve veze ima moja reakcija?
i onaj drugi dio..."samo smo razmjenjivali slicice"
garant' ninja-kornjace u pitanju bile
-
MayaSA
Ovo je vrlo diskutabilna tema, i tema na kojoj su svi sveci i bezgrijesni, samo one druge "polovice" vrazije i zle. Svaki mac ima dvije ostrice, svaka medalja dvije strane i "sve ima svoje razloge i kad razlozi ne postoje".
Ako se nesto oprosti onda to treba uciniti od srca i ostaviti na tome. To trebaju biti zakljucana vrata. Ili....nemoj oprostiti, i nastavi svoj zivot dalje, daleko od osobe koja te povrijedila.
Ako se nesto oprosti onda to treba uciniti od srca i ostaviti na tome. To trebaju biti zakljucana vrata. Ili....nemoj oprostiti, i nastavi svoj zivot dalje, daleko od osobe koja te povrijedila.
-
Zivcho
Ma da Mayo...
koji je razlog povrijediti i to dobro nekoga ko te voli svim srcem i dusom??
Biti mu nevjerna iako znas da mu je to bolna tacka?
Suplja ti je prica o razlozima "koji postoje i kad ne postoje".
Postoje i rijeci "odjebi, nasla sam boljeg", a ne lagati i nabijati rogove svome "partneru"
A sto se oprostaja tice, ja sam njoj oprostio, ali zaboraviti ne mogu...niti joj vjerovati vise ikada. Cak i kad bi se nekad skupa probudili i ona rekla "jao sto je fino vrijeme vani" ja bih bio u nedoumici da li je to stvarno tako.

koji je razlog povrijediti i to dobro nekoga ko te voli svim srcem i dusom??
Biti mu nevjerna iako znas da mu je to bolna tacka?
Suplja ti je prica o razlozima "koji postoje i kad ne postoje".
Postoje i rijeci "odjebi, nasla sam boljeg", a ne lagati i nabijati rogove svome "partneru"
A sto se oprostaja tice, ja sam njoj oprostio, ali zaboraviti ne mogu...niti joj vjerovati vise ikada. Cak i kad bi se nekad skupa probudili i ona rekla "jao sto je fino vrijeme vani" ja bih bio u nedoumici da li je to stvarno tako.
-
stella_sa
pa o cemu onda mozes s njom razgovarati?Zivcho wrote: A sto se oprostaja tice, ja sam njoj oprostio, ali zaboraviti ne mogu...niti joj vjerovati vise ikada. Cak i kad bi se nekad skupa probudili i ona rekla "jao sto je fino vrijeme vani" ja bih bio u nedoumici da li je to stvarno tako.
zar ne bi bilo najbolje za vas dvoje da se lijepo razidjete, mislim, s obzirom na nivo povjerenja? a nema tu ni ljubavi...
-
Zivcho
Nas dvoje smo se razisli. Za ljubav...hm...pa nije to nesto na dugme (sto bi ona rekla). Ja nju jos uvijek volim, medjutim to ne znaci da mi mozemo i moramo biti skupa.stella_sa wrote:pa o cemu onda mozes s njom razgovarati?Zivcho wrote: A sto se oprostaja tice, ja sam njoj oprostio, ali zaboraviti ne mogu...niti joj vjerovati vise ikada. Cak i kad bi se nekad skupa probudili i ona rekla "jao sto je fino vrijeme vani" ja bih bio u nedoumici da li je to stvarno tako.
zar ne bi bilo najbolje za vas dvoje da se lijepo razidjete, mislim, s obzirom na nivo povjerenja? a nema tu ni ljubavi...
I vidis, cujemo se mi i dalje ali mislim da je to samo stvar navike kod nje jer kao sto sam ranije naglasio, da joj je bilo stalo do mene i toga sta osjecam, da me nije htjela povrijediti onako kako jeste, siguran sam da me nikada ne bi prevarila niti me slagala. Ovako, ja joj dodjem "kao nikotin"
-
stella_sa
Uh sorry nisam skontala da ste se razisli
ma znas kako se kaze -svako zlo za neko dobro- ili -kad se zatvore jedna vrata, uvijek se otvore druga-
znam da to sad beze zvuci ali u mom zivotu se zaista pokazalo kao tacno, a prevarena sam tako da me je sramota priznati
ali sad mi bome nista ne fali

znam da to sad beze zvuci ali u mom zivotu se zaista pokazalo kao tacno, a prevarena sam tako da me je sramota priznati
-
FortunaBela
Za sve ovisnike postoji lijek.Zivcho wrote:Nas dvoje smo se razisli. Za ljubav...hm...pa nije to nesto na dugme (sto bi ona rekla). Ja nju jos uvijek volim, medjutim to ne znaci da mi mozemo i moramo biti skupa.stella_sa wrote:pa o cemu onda mozes s njom razgovarati?Zivcho wrote: A sto se oprostaja tice, ja sam njoj oprostio, ali zaboraviti ne mogu...niti joj vjerovati vise ikada. Cak i kad bi se nekad skupa probudili i ona rekla "jao sto je fino vrijeme vani" ja bih bio u nedoumici da li je to stvarno tako.
I vidis, cujemo se mi i dalje ali mislim da je to samo stvar navike kod nje jer kao sto sam ranije naglasio, da joj je bilo stalo do mene i toga sta osjecam, da me nije htjela povrijediti onako kako jeste, siguran sam da me nikada ne bi prevarila niti me slagala. Ovako, ja joj dodjem "kao nikotin"
Nije mi samo jasno kako je možeš uopšte gledati.
To je ipak najružniji način da se povrjedi osoba koju si u životu nekada volio, ja to nikad ne mih mogla oprostiti....Ali opet nismo svi isti....
-
Zivcho
Ne znam sta da ti kazem FortunaBela
Mozda jedino stihove starog dobrog Dine Merlina
"Kad covjek voli zenu
salje vojske da je traze
Kad covjek voli zenu
sam sebe vara, sam sebe laze.
Kad covjek voli zenu
PISE JOJ PJESME i cuva straze
kad covjek voli zenu
na sve je spreman
osim da joj kaze..."
A da postavim pitanje koje bi bilo kontra naslova teme..."Zasto varati i lagati i zasto to uopste sakrivati"??
Mislim, evo opet sebe da uzmem za primjer
Zasto mi je to uradila - lagala i preshutila? Nesposoban da nadjem sebi drugu djevojku poslije nje nisam pa da me "sazalijeva".
Mladji sam od nje 3 godine tako da i vremena imam...
Stvarno mi ne ide u glavu nikako zbog cega joj je to trebalo...
i kad se onda upitate "zasto su muskarci djubrad"...eh
"Kad covjek voli zenu
salje vojske da je traze
Kad covjek voli zenu
Kad covjek voli zenu
kad covjek voli zenu
na sve je spreman
osim da joj kaze..."
A da postavim pitanje koje bi bilo kontra naslova teme..."Zasto varati i lagati i zasto to uopste sakrivati"??
Zasto mi je to uradila - lagala i preshutila? Nesposoban da nadjem sebi drugu djevojku poslije nje nisam pa da me "sazalijeva".
-
FortunaBela
Ne mogu ti odgovoriti na ta pitanja, ali ti mogu dati savjet, bježi od nje, neka je jedina žena na svijetu, ali nije...Zaslužio si puno bolje, svaki pogled i svaki kontakt sa njom te podsjeća na tu njenu podlost. Ona tebe ne voli....Biče ti teško, ali ne kao sad, idi i ne žali i ne okreći se...Zivcho wrote:Ne znam sta da ti kazem FortunaBela
"Kad covjek voli zenu
salje vojske da je traze
Kad covjek voli zenu
Kad covjek voli zenu
kad covjek voli zenu
na sve je spreman
osim da joj kaze..."
Isto tako su đubrad kao i žene, ne svi i ne sve....
-
FortunaBela
U piću niti je spas niti utjeha, uvijek ima ljutro poslje...stella_sa wrote:Sretno!Zivcho wrote:Upravo se spremam za izlazak![]()
Da li cu se napiti - ne znam
ali sigurno znam da joj necu "A" reci...nisam ja taj koji treba da joj sudi. "Neko" od gore sve to gleda![]()
Slobodno se napijtreba i to nekad a i prosao ramazan davno
![]()
-
sanaman
ovome se mogu samo pridruzit...a po mogucnosti...bez nepotrebnog kontakta, poziva i slicno...ako se sretnete ... ok , pozdrav . . . i nadji nekog ko te nece povrijediti ... to pitanje vremena kada ce nabasati na hanumu koja te zasluzila ... kada se covjeku nesto lose desi on misli sta cu sada, a kasnije bude zahvalan jer to bio uvod u nesto preilijepo ... strpljenja i vremenama znas kako se kaze -svako zlo za neko dobro- ili -kad se zatvore jedna vrata, uvijek se otvore druga- Cool
-
stella_sa
pa zbog tog jutra i treba da popije, mozda mu se doticna konacno smuciFortunaBela wrote:U piću niti je spas niti utjeha, uvijek ima ljutro poslje...stella_sa wrote:Sretno!Zivcho wrote:Upravo se spremam za izlazak![]()
Da li cu se napiti - ne znam
ali sigurno znam da joj necu "A" reci...nisam ja taj koji treba da joj sudi. "Neko" od gore sve to gleda![]()
![]()
-
FortunaBela
Nisam sigurna u to, on nju ipak voli....Njemu je jedino rješenje da prekine svaki kontakt sa njom i počne razmišljati u nekim drugim pravcima...stella_sa wrote:pa zbog tog jutra i treba da popije, mozda mu se doticna konacno smuciFortunaBela wrote:U piću niti je spas niti utjeha, uvijek ima ljutro poslje...stella_sa wrote: Sretno!![]()
![]()
A za to treba vremena...