Mr. No wrote:Ulicaru...jarane...mojne bogati...
Hocu boga mi.
Mr. No wrote:Cijenim ja sto ti branis svoje jarane i to sto ste nekad zajedno radili, cijenim i tvoju vitrinu i magistarske i sve ali ti si prijatelju veoma daleko i blago tebi pa nemas priliku da se iz sedmice u sedmicu, ponekad vise puta sedmicno, grozis nad bljuvotinama neprofesionalizma i diletantizma koji nam dolazi od tvojih jarana u razlicitim projektima FTV-a.
Jel' mislis da mozes bolje? Jel' fakat mislite da mozete bolje? Ako mislite da mozete bolje, posaljite mi sinopsis emisije na e-mail/privatnu poruku i JA VAM GARANTUJEM da ce ga procitati ljudi koji mogu da vam daju emisiju na PBS/OBN/HAYAT... Eto, ja licno vam garantujem da ce sinopsis vidjeti ljudi koji vam mogu dati opremu da je napravite. Hajde jeb'o ga ja, pomjerite se malo.
Ukoliko se meni svidi sinopsis, a ne svidi onima koji mogu pomjeriti stvari u TV kucama, ja cu organizovati finansiranje i distribuciju emisije, licno. Jel' valja ovako?
Mr. No wrote:Glavni dio Vatrenih ulica koje sam ja gledao se sastojao iz priloga o mentalno retardiranim ili na drugi nacin mentalno nesposobnim licima iz razlicitih gradova BiH, sto je u pocetku bilo smijesno a i zalosno, tako da ne vidim kako je to moglo pokazati drugu stranu (post)ratnog Sarajeva ili cega li vec. Ali pokupili ste nagradu...humanitarnu...
Nije tacno, ili ako hoces jednostavnije LAZES. Ja sam sa VU bio u Brezi i tamo smo imali covjeka koji je napisao "ne klepeci nanulama", zenski odbojkaski tim, rudnike, izbor za miss Breze, to je sto se sjecam s topa. U Mostaru smo imali neku baletsku grupu, neki nocni klub, ja mislim skakace sa mosta... Ukoliko smo vidjeli interesantne ljude na ulici, mi smo ih snimali. Ukoliko si se ti smijao mentalno retardiranim, to govori vise o tebi, nego o vatrenim ulicama. Mi smo ti pokazali da najugrozeniji bauljaju ulicama nezasticeni, a tebi je to bilo smijesno. Aferim. Meni je svaki taj prilog bio beskrajo tuzan, a nije me stid da kazem da sam na jednom, koji je uradio Sasa Kaljanac "plak'o k'o picka", a i sada placem svaki put kada ga pogledam.
O humanitarnoj nagradi pricaj kada skontas da je EU PLATILA EKIPI PUT PO EVROPI da naprave VU putopise iz glavnih gradova EU. Toliko o humanitarnoj nagradi.
Mr. No wrote:Sarajlic i Sibi su ucestvovali i u FTV-ovom projektu Karioke Show kao voditelji sto je takodje bio primjer totalne neprofesionalnosti i diletantizma gdje prvi u jednom momentu kao "sukne" svojoj kolegici voditeljici nesto poput "da, ako ti upadne..." ili tako nesto... Fuj...
Sibi nije nikada bio koliko se sjecam ni gost na Vatenim, tako da njega nemoj ni pominjati u kontekstu vatrenih. U stvari jeste bio gost na vatrenim, sad se sjetih, ali GOST.
Mr. No wrote:Ali G Wannabe Sarajlic i Amel Baftic, medijski najobrazovaniji novinari u BiH, daj svega ti... Pored veoma loseg i neinventivnog programa FTV-a, tu i tamo se desi dobra politicka ili zabavna emisija gdje doticni ne mogu ni prismrdit da prostis. Sve sto se od njih dvojice moglo vidjeti na TV/u jeste ismijavanje ljudi za koje ovi znaju da im ne mogu nauditi. Poput one emisije kad je Sarajlic po oglasu u novinama o prodaji trave otisao u selo kod covjeka i ispitivao ga o tome, kao da li imate problema sa zakonom zbog prodaje "trave"...
Ja sam ti rekao jednom, kazem ti opet, daj mi sinopsis na privatnu poruku i ja ti garantujem da ce ga procitati ljudi koji mogu napraviti stvari da se pokrenu.
Mr. No wrote:Kad tvoji jarani i ti zajedno sa njima budu trcali s kamerom za kakvim politicarem ili poynatim BiH mafijasem, sumnjivim biznismenom i pokusavali ih javno isprovaljivati (sto bi bilo pohvalno i drustveno korisno) onda cu vam skinuti kapu. Ali kako sada stvari stoje, treba ih totalno ukinuti da nam se svijet ne smije. Vec se dovoljno brukamo drugim stvarima...
Mojoj raji su lomljene vilice iz politickih razloga, meni su licno prijetili nakon mog gostovanja na TVIN-u u politickoj emisiji i ne samo meni, vec i mojoj familiji, mene su moje "kolege" nazivale izdajnikom. Jedini je Svrakic, direktor Hayata rekao "svaka cast". Nemoj meni pricati o tome sta neko treba da uradi. Za koga si glasao? Za koga je tvoja porodica glasala?