CENTRALNI ZATVOR

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

digger

Post by digger »

Murisno1 wrote:Ej lik je cool ... al kako vi mislite da ce se pravi mesija,ako dođe,kad dođe,razlikovati od ovog...i on ce vjerovatno sve ovo pricat...
Kako cemo ga prepoznat?
Stoji... ko moze dokazati suprotno. :-D
_galaksija

Post by _galaksija »

Pa razlikovat ce se od ovog :bice savremen,imat ce daljinsk umjesto stapa i tim daljinskim pokazivat ce nam cuda tako sto ce gasiti nase televizore u kucama :D
Murisno1

Post by Murisno1 »

Ono sto je tip rekao .."zar nije cudo kad se ljudsko srce oslobodi mrznje"... me je iznenadilo...

Kad covjek malo bolje razmisli to i jest najvece cudo i ne vjerujem da to iko moze osim Boga a svako "cudo" koje bi nama doticni lik izveo mi bi opet rekli ili da je bolestan..ili da nas je hipnotiso...ili da je koperfild il sta ja znam... :D :-D :) :-) :(

:?
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

hebo te...nekad je meni ovo sve boze sacuvaj. :shock:

Lik je ocigledno bolestan, sumanute ideje i slicno...

Prvo, nimalo mi se ne svidja to sto takvog covjeka koriste ili bolje "iskoristavaju" na takav nacin.

Drugo, jos su mi cudniji i nevjerovatniji ljudi koji ga zovu i kao ozbiljno mu nesto argumentuju...

to je ono sto sa sam pisao nedavno, ne radi se o tome da su su ljudi zbog religije slijepi pa ne vide da covjek nije ok, nego se nesto kao raspravljaju s njim, nego je religija samo povod da se odredjeni sklop licnosti (nedostatak inteligencije, odredjeni psihiloski poremacaji i slicno) samo manifestuju kroz religiozne ideje...

momka treba pustiti da zivi u svom svijetu, da mu se pomogne ako se moze a ne ga dovoditi na TV da ga ljudi ismijavaju...jadno.
healthwarning

Post by healthwarning »

Pa stvarno, sta je sljedece? Saljive emisije na racun ratnih vojnih invalida? :roll:
sunday_morning

Post by sunday_morning »

Svemirski_Jebach wrote:hebo te...nekad je meni ovo sve boze sacuvaj. :shock:

Lik je ocigledno bolestan, sumanute ideje i slicno...

Prvo, nimalo mi se ne svidja to sto takvog covjeka koriste ili bolje "iskoristavaju" na takav nacin.

Drugo, jos su mi cudniji i nevjerovatniji ljudi koji ga zovu i kao ozbiljno mu nesto argumentuju...

to je ono sto sa sam pisao nedavno, ne radi se o tome da su su ljudi zbog religije slijepi pa ne vide da covjek nije ok, nego se nesto kao raspravljaju s njim, nego je religija samo povod da se odredjeni sklop licnosti (nedostatak inteligencije, odredjeni psihiloski poremacaji i slicno) samo manifestuju kroz religiozne ideje...

momka treba pustiti da zivi u svom svijetu, da mu se pomogne ako se moze a ne ga dovoditi na TV da ga ljudi ismijavaju...jadno.
zaista ne mogu da vjerujem da je ovoliki broj forumskih posjetilaca poceo komentare tipa: ha-ha...''vidi budale'', ''koji kreten, on vjeruje da je mojsije'' i sl.

Mustafa je poznat tuzlacima...i njegova bolest..ali nisam vidjela da ga iko ikad ismijavao javno i na ulici...(mislila sam super, napredak)
Mustafa je bolestan covjek koji je bio cak jedanput i prisilno hospitaliziran,
Mustafa je iskoristen kao zrtva senzacije, u pitanju je novinarska beskrupuloznost, rusenje osnovnih etickih principa, novinarske etike i sl.
Mustafa je pokazao znake psihoticnosti i sumanutosti koje je novinar-urednik morao na vrijeme prepoznati...(bez obzira sto se mozda i sma nudio da gostuje, ima nacina da mu se lijepo objasni..)

zbog toga..treba vec jednom da se stane u kraj svim sprdnjama na racun dusevnih bolesnika, ocekujem da se neko od profesionalaca iz oblasti pruzanja usluga mentalnog zdravlja, kriticki oglasi, a od RAK-a ocekujem profesionalno i blagovremeno reagiranje na ovu sramotu tj. debelo kaznjavanje i suspendiranje na odredjeno vrijeme urednika i voditelja pomenute emisije...

pricala sam sa predsjednikom Udruzenja psihijatara TK, vjerujem da ce se oni adekvatno oglasiti i iskazati javnosti svoj sud o svemu.

u protivnom, mi smo drzava primitivaca, neprofesionalaca, debelguza, neradnika...i ne zaluszujemo bolje zivotno okruzenje od onoga sto trenutno imamo.
Last edited by sunday_morning on 10/11/2005 16:02, edited 1 time in total.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

healthwarning wrote:Pa stvarno, sta je sljedece? Saljive emisije na racun ratnih vojnih invalida? :roll:
po principu udri brigu na veselje... :roll:

ne voziš feliciju, kakav si ti invalid? :roll: :shock:

svašta...
buba

#58 sunday

Post by buba »

Slazem se zaista. Nikakav narocit komentar ne treba biti upucen gostu emisije, vec naprotiv, kao sto rekoh prije u ovoj temi, FTV je dosegla niske grane, a sigurno ce pasti jos nize. Samo sto smatram da se htjelo i vise od samog ismijavanja jedne bolesne osobe, a to je ono sto me razljutilo u svemu tom.
A jadniku treba pomoc.
Propast1

Post by Propast1 »

Ma ljudi sta fali sto je covjek bio u emisiji. Mislim i da je bolestan, covjek cijelo vrijeme nije rekao nista sto bi moglo proizvesti ovakvu burukomentara. Pa ako je ovaj covjek osoba s mentalnim onesposobljenjem (a kako vidim izgleda da jeste), pa onda se svi trebamo zapitati kakva bi bila reakcija da je govorio ko sto govori vlast (da je ovde sve sjajno i bajno, da je sve bolje i bolje, i da se nema ko buniti na bilo sta), sta li bi tek tada rekli za njega? Sta je covjek rekao? Nista posebno i nesta malo zanimljivo i duhovito.

Sve u svemu neka je covjek bio u emisiji i vjerujem da svi imamo vise koristi nego da je umjesto njega bio Pedi Ešdaun ili Adnan Terzic. Ovaj bar ne laže na taj naćin da bi televizor razbio kolko nemozes glupost pod kozom da zadrzis.

I sta mi hocemo na kraju? Jel to mislite da bi nam nesta bilo gore da je ovaj gost sada Predsjedavajući Predsjedništva BiH? Da ga hoce ponovo zovnuti u emisiju mozda mu se bar nekako pomogne, jer u suprotnom nikome stetu nije ucinio....
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
nick ti je 100% tvoj
Murisno1

Post by Murisno1 »

pa i prije su njegove ideje ostvarljive nego terziceve i esdaunove!
_galaksija

Post by _galaksija »

Murisno1 wrote:Ono sto je tip rekao .."zar nije cudo kad se ljudsko srce oslobodi mrznje"... me je iznenadilo...

Kad covjek malo bolje razmisli to i jest najvece cudo i ne vjerujem da to iko moze osim Boga a svako "cudo" koje bi nama doticni lik izveo mi bi opet rekli ili da je bolestan..ili da nas je hipnotiso...ili da je koperfild il sta ja znam... :D :-D :) :-) :(
Fakat jest.Imao je on vise dobrih recenica koje su mene iznenadile.... :)

:?
mostarac

Post by mostarac »

Veceras je na centralnom zatvoru "haris za njih" ogoljen do gole koze, mada ne zaslugom retardiranog Katane koji nema pojma o novinarstvu i svaklom gostu se uvlachi u guzicu, nego zaslugom gledalaca koji su zvali, a i bakira koji je bio vidno nasekiran smrdajdzicevom supljom prichom.
Isto tako Smrdajdzic je sam sebe pokopao i u odgovoru na pitanje zasto nece da se sastane sa Lagumdzijom u TV debati gdje je rekao ono sto je rekao, a najpametnije mu bilo da je sutio.Cuj nece da se sastane radi toga sto on pregovara sa strankama iz RS :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa dijete od 7 godina bi naslo bolji izgovor i razlog, a da je Katana novinar i da nije retardiran, kao sto jest, mogao mu je samo reci da i gospodin Siljadzic dijeli vlast sa tim strankama 15 godina.
Isto tako kralj brani SDacirbegovica, koji je pokrao ovaj narod i klepio lovu i govori nam kako ce on kad pobjedi (a nece hvala bogu nikad) vratiti Sacirbegovica na politicku scenu kao velikog borca za BiH.
Legendaran je bio i odgovor za zivot porodsice u Turskoj, kad je rekao ja zvim ovde. A zena te je pitala za porodicu lazove.
Ukratko, najveci lazov BH politike veceras nije odgovorio ni na jedno pitanje gledalaca, a Katanina su bila toliko debilna, kao da mu ih je postavljao sekretar Stranke za BiH, a ne novinar. Provalio se do bola i ponasao se kao da je on opozicija, a ne vlast vec 15 godina. Stvarno mi nije jasno ko vise moze pusiti prichu ovog politickog mrtvaca i fosila i odrzavati ga na zivotu, iako je vec odavno jednom nogom u politickom grobu.
Mahalac

Post by Mahalac »

KATANA I SILAJDZIC NA “TI”

Sta smo saznali u nocasnjoj emisiji centralni zatvor u kojoj je gostovao Haris Silajdzic

Da je najveci uspjeh novinara voditelja Jadranka Katane to sto je sa Silajdzicem na ti.
Da je stranka za BIH ustvari stranka za bih i da ce tek sada slaviti 10 godina postojanja.
Da ce i Muhamed Sacirbegovic, dokazani prijatelj BH, uciniti sve sa svoje strane da onemoguci potpisivanje amandmana na ustav.
Da je stranka ustvari otvorena za sve I da se gledalac Besim moze javiti I prikljuciti toj stranci.
Saznali smo I sta misli americka administracija iz jasno prikazane kopije nekog dokumenta.
A napokon smo doznali I zasto izbjegava tv duel sa Lagumdzijom jer ni Lagumzdija nije ni njega zvao kad je pravio amAndmane na ustav.
Takodze smo saznali i ono najvaznije a to je kakav bi bio optimalan ustroj BIH, jos iz 92 kada je deklaracija predsjednistva to sastavila u sluzbenom listu.

Na sve ovo ne tako davno nas pokojni komentator bi rekao “pa ljudi moji jeli to moguce”.

Malo je reci kemolak, fabulas iliti jupol kakvo je to farbanje i intelektualno degradiranje bh javnosti.
Da li se Jadranko imalo stidi nakon javljanja kolege Bakira u program kad vec on nije imao … da postavi pitanja koje bi svako normalan postavio.
Da li je nocas Haris htio povesti narod u ustavne promjene i gdje bi on i njegova stranka tada bili i zasto nije imenovao ama bas nijednog gradjana da ne kazem politicku partiju iz rs/a kao partnera za svoje ustavne zelje i prijedloge ako je to mislio ostvariti politickim putem.
Gdje i kada mozemo opet ocekivati njegovo pojavljivanje nakon ovih izbora jer ga nekako neeeema nakon glasanja.
Krajnje je vrijeme da ovaj narod prepozna i razazna supljikatore i ublehatore kakav je nazalost postao Haris Silajdzic od stvarnih progresivnih partija, krajnje je vrijeme.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

mostarac wrote:a i bakira koji je bio vidno nasekiran smrdajdzicevom supljom prichom.
Isto tako Smrdajdzic je sam
Nemoj bit' ko oni...
mostarac

Post by mostarac »

kub lajkan wrote:
mostarac wrote:a i bakira koji je bio vidno nasekiran smrdajdzicevom supljom prichom.
Nemoj bit' ko oni...
ma bola kad sam cuo covjeka kako u ochi supljira i laze ovaj narod da sam bio onde zadavio bi ga. Koji je to imbecil i koje je to ljudsko djubre :( :x :x :x
kub lajkan

Post by kub lajkan »

mostarac wrote:
kub lajkan wrote:
Nemoj bit' ko oni...
ma bola kad sam cuo covjeka kako u ochi supljira i laze ovaj narod da sam bio onde zadavio bi ga. Koji je to imbecil i koje je to ljudsko djubre :( :x :x :x
Nebitno... nemoj...
inspire_me

Post by inspire_me »

Jel se to Bakir Hadziomerovic javio?? Sta ga je pitao?? Jaoo Katane i uzasaaaa, fuj fuj :x :x , kako komentariseS ovo, kako komentariseS ono??
Prenj

Post by Prenj »

Mahalac wrote:KATANA I SILAJDZIC NA “TI”

Sta smo saznali u nocasnjoj emisiji centralni zatvor u kojoj je gostovao Haris Silajdzic

Da je najveci uspjeh novinara voditelja Jadranka Katane to sto je sa Silajdzicem na ti.
Da je stranka za BIH ustvari stranka za bih i da ce tek sada slaviti 10 godina postojanja.
Da ce i Muhamed Sacirbegovic, dokazani prijatelj BH, uciniti sve sa svoje strane da onemoguci potpisivanje amandmana na ustav.
...
Je li oni zaista misle da smo toliko retardirani i da smo zaboravili ko je sve ucestvovao u stvaranju Daytonskog sporazuma i danasnjeg Ustava?
mostarac

Post by mostarac »

Prenj wrote:
Mahalac wrote:KATANA I SILAJDZIC NA “TI”

...
Je li oni zaista misle da smo toliko retardirani i da smo zaboravili ko je sve ucestvovao u stvaranju Daytonskog sporazuma i danasnjeg Ustava?
sve provjerene patriote :D
multivitamin

Post by multivitamin »

Jel' to ispade Haris Silajdzic drzavni neprijatelj zato sto ne zeli ustavne promjene koje ovjeravaju podjelu Bosne i Hercegovine na entitete, i jel' to ispade opet Centralni zatvor kriv zato sto je covjeku omogucio da isprica svoju stranu price a da nije unaprijed osudjen na davljenje od strane politickih neistomisljenika, ko fol nezavisnih novinara? I jel' to Bakir sa svojim pitanjima na kraju bio profesionalan, i jel' to Bakir nije sa Silajdzicem na ti?

rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/cz0313.rm
Prenj

Post by Prenj »

multivitamin wrote:Jel' to ispade Haris Silajdzic drzavni neprijatelj zato sto ne zeli ustavne promjene koje ovjeravaju podjelu Bosne i Hercegovine na entitete, i jel' to ispade opet Centralni zatvor kriv zato sto je covjeku omogucio da isprica svoju stranu price a da nije unaprijed osudjen na davljenje od strane politickih neistomisljenika, ko fol nezavisnih novinara? I jel' to Bakir sa svojim pitanjima na kraju bio profesionalan, i jel' to Bakir nije sa Silajdzicem na ti?

Haris nije drzavni neprijatelj, vec samo demagog koji gradjane BiH tretira kao zatucanu stoku.
Vingo

Post by Vingo »

multivitamin wrote:Jel' to ispade Haris Silajdzic drzavni neprijatelj zato sto ne zeli ustavne promjene koje ovjeravaju podjelu Bosne i Hercegovine na entitete, i jel' to ispade opet Centralni zatvor kriv zato sto je covjeku omogucio da isprica svoju stranu price a da nije unaprijed osudjen na davljenje od strane politickih neistomisljenika, ko fol nezavisnih novinara? I jel' to Bakir sa svojim pitanjima na kraju bio profesionalan, i jel' to Bakir nije sa Silajdzicem na ti?

Daj mi molim te, al svojim rijecima, a ne Harisovim, oblasni ovo podebljano!
jusuff

Post by jusuff »

haris je bio potpuno OK
katana svakako kao i obicno... zbunjen
bakir smijesan... cuj javlja se on da kaze koju silajdzicu :-) fakat smijesno... moj je glas haris dobio, bas sinoc, zbog onog krelca novinara kojemu nije dovoljna njegova emisija nego se javlja i u tudje... ne dao bog da se onaj docepa kakve vlasti
Prenj

Post by Prenj »

jusuff wrote:haris je bio potpuno OK
katana svakako kao i obicno... zbunjen
bakir smijesan... cuj javlja se on da kaze koju silajdzicu :-) fakat smijesno... moj je glas haris dobio, bas sinoc, zbog onog krelca novinara kojemu nije dovoljna njegova emisija nego se javlja i u tudje... ne dao bog da se onaj docepa kakve vlasti
Ako se nekim slucajem Bakir javi i u neku slicnu emisiju sa Borom Paravcem, da li ces glasati i za njega?
Post Reply