8 stanovnika od 10 su Sandzaklije.
jel ilidza sarajevo? ...
-
Thanatos
Što se tiče Zemuna mislim da je danas baš kvart ko i svaki drugi.
Slično je i sa Sesvetama (50 000 st.) koje se računaju u Zagreb.
Svaki veći grad ima i satelitska naselja okolo, međutim mislim da je ilidža ipak više kao Solin & Split (kartu u ruke).
Slično je i sa Sesvetama (50 000 st.) koje se računaju u Zagreb.
Svaki veći grad ima i satelitska naselja okolo, međutim mislim da je ilidža ipak više kao Solin & Split (kartu u ruke).
- morti
evo da se malko ubacim...
daklem,et ja sam na ilidži...peyton...
...mi se volimo odvojit od ostatka ilidže,al u suštini,to je to...
jel ilidža dio sarajeva...pa jes i nije...
na tramvajima piše ilidža-baščaršija,dok na tramvajima takođe piše ilidža.sarajevo...pa kome vjerovat onda?...
moja sestra dok je bila manja,poznavala je sarajevo po pojmom "ajmo u GRAD"..dakl,grad...
kad joj je dedo reko jednom prilikom "idem u sarajevo",seka se od radosti umalo nije udavila...ja sam joj naredne 2 godine objašnjavao da je taj "grad" ustvari "sarajevo"...al šta reći...ilidža utiče...
zaklinjao sam se životom da nikad neću otić u ilidžanski kafić...
da kletva važi,umro bi do sad hiljadu puta...to je jače od mene...
ilidža je jedan veliki papanluk...KAJMAK,što bi rekla raja iz peytona...al štaš...okupiraše sandž...,ovaaaaaaj...neki drugi ljudi koji nisu odavde....
daklem,et ja sam na ilidži...peyton...
jel ilidža dio sarajeva...pa jes i nije...
na tramvajima piše ilidža-baščaršija,dok na tramvajima takođe piše ilidža.sarajevo...pa kome vjerovat onda?...
moja sestra dok je bila manja,poznavala je sarajevo po pojmom "ajmo u GRAD"..dakl,grad...
kad joj je dedo reko jednom prilikom "idem u sarajevo",seka se od radosti umalo nije udavila...ja sam joj naredne 2 godine objašnjavao da je taj "grad" ustvari "sarajevo"...al šta reći...ilidža utiče...
zaklinjao sam se životom da nikad neću otić u ilidžanski kafić...
da kletva važi,umro bi do sad hiljadu puta...to je jače od mene...
ilidža je jedan veliki papanluk...KAJMAK,što bi rekla raja iz peytona...al štaš...okupiraše sandž...,ovaaaaaaj...neki drugi ljudi koji nisu odavde....
-
zlotscha
iskopah temu...
jaooooooooo! nadjoh "tipske" komentare izvjesnog broja VELIKOSARAJEVSKIH zitelja! PRAVIH SARAJLIJA od kojih izvjesan broj nije rodjen kod drugarice Zehre Muidovic nego u drugim bh metropolama ili negdje pored sporeta... (sto nije grijeh, jelte)
nazalost, na primjeru ove teme je evidentno koliko su predrasude prisutne i u kojoj mjeri onemogucavaju razvoj neke sredine.
samo bih jos napomenula da Ilidzu ne cini samo ona famozna i neprevazidjena kafanska oaza...
GRADSKA mladost pije u kaficima, nerijetko zavrsavajuci svoje putevsestije na Bazenima ili sugi od Ilidze i cak dva mjesta u kojim se trazi mjesto (stajace, sjedece) vise (Bosna, Igman).
Ilidzanski marginalci vise cijene prirodne ljepote...
jaooooooooo! nadjoh "tipske" komentare izvjesnog broja VELIKOSARAJEVSKIH zitelja! PRAVIH SARAJLIJA od kojih izvjesan broj nije rodjen kod drugarice Zehre Muidovic nego u drugim bh metropolama ili negdje pored sporeta... (sto nije grijeh, jelte)
nazalost, na primjeru ove teme je evidentno koliko su predrasude prisutne i u kojoj mjeri onemogucavaju razvoj neke sredine.
samo bih jos napomenula da Ilidzu ne cini samo ona famozna i neprevazidjena kafanska oaza...
GRADSKA mladost pije u kaficima, nerijetko zavrsavajuci svoje putevsestije na Bazenima ili sugi od Ilidze i cak dva mjesta u kojim se trazi mjesto (stajace, sjedece) vise (Bosna, Igman).
Ilidzanski marginalci vise cijene prirodne ljepote...
- Edin H.
quote:
Nevolim Ilidzu od ubistva na koncertu Azre.Mozda bi ubistvo bilo i u Domu mladih al eto nesto je ne gotivim.Ima puno lokalaca.Bio sam na novo otvorenom bazenu.Lokalnih pun kurac.Znase nasta mislim ipak jest u Sarajevu a fakticki nije.
Ako mislis kada je rahmetli Mahir nastradao na Ilidzi to je cini mi se bio koncert Divljih Jagoda. A jos je neko svirao te veceri da li neki stranci?
Mahir je bio to vece u drustvu sa Brnetom.
Nevolim Ilidzu od ubistva na koncertu Azre.Mozda bi ubistvo bilo i u Domu mladih al eto nesto je ne gotivim.Ima puno lokalaca.Bio sam na novo otvorenom bazenu.Lokalnih pun kurac.Znase nasta mislim ipak jest u Sarajevu a fakticki nije.
Ako mislis kada je rahmetli Mahir nastradao na Ilidzi to je cini mi se bio koncert Divljih Jagoda. A jos je neko svirao te veceri da li neki stranci?
Mahir je bio to vece u drustvu sa Brnetom.
-
StupskaBitanga
pa kod mene je situacija wow
ja propadam ilidži a preko ceste wisa i konzum novom gradu
ja iako propada ilidži ali sam u dushi novograđanin
ja propadam ilidži a preko ceste wisa i konzum novom gradu
ja iako propada ilidži ali sam u dushi novograđanin
-
Hendrix
Sarajevo će se morati širiti prema Ilidži , ovdje u centru više nema gdje. Jednog dana će vam i Hadžići biti kao što je sad Ilidža i to je sasvim normalno , ne vidim ništa "papansko" u tome što se grad širi prema potrebi stanovnika.
Pogledajte onaj prostor između stupske petlje i Ilidže , poljane skoro prazne , i odjednom će tu niknuti zgrade i eto naselja , a one povuku i ostale prateće objekte.
Pogledajte onaj prostor između stupske petlje i Ilidže , poljane skoro prazne , i odjednom će tu niknuti zgrade i eto naselja , a one povuku i ostale prateće objekte.
- chuchumbamayumbe
Ja zivim na Alipasinom, pa kada idem nesto da zavrsim u "grad", kazem odoh do grada. Tako ispada da ni Alipasino nije dio grada Sarajeva. 
-
zlotscha
meni nije dilema da li je Ilidza dio SA ili ne, meni je MISTEEERIJ zasto me pogledaju sablasno kad kazem odakle sam.
a jeste do Dejtona bila Ilidza PC u ratu sam s prozora gledala te cudne ljude (izmedju najlona i sperploce) pitajuci se zasto se ne mozemo kupati u bazenu (pola nama pola njima, i nikako drugacije) i po cemu se, ustvari, razlikujemo? i sjecam se kad sam otisla u REINTEGRISANU Ilidzu. vozio GRAS za 0,50 DM Ilidza-Hrasnica i tamo sam vidjela staklo (CITAVO) na prozorima... Pahhhhhhaaamtim jaaaaa....
a jeste do Dejtona bila Ilidza PC u ratu sam s prozora gledala te cudne ljude (izmedju najlona i sperploce) pitajuci se zasto se ne mozemo kupati u bazenu (pola nama pola njima, i nikako drugacije) i po cemu se, ustvari, razlikujemo? i sjecam se kad sam otisla u REINTEGRISANU Ilidzu. vozio GRAS za 0,50 DM Ilidza-Hrasnica i tamo sam vidjela staklo (CITAVO) na prozorima... Pahhhhhhaaamtim jaaaaa....
-
downtoearth
možemo mi htjeti ovo ili ono ali Grad Sarajevo obuhvata 4 općine: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad i granica je zgrada Oslobođenja (mislim da je "Avaz" van Sarajeva) 
- Amazonka27

Na karti pishe i Sarajevo i Ilidza...
- Amazonka27
Arogantni wrote:Ja sam cuo da je Ilidza bila u PC sve do 1996 ili 1997? Ne znam jel to tacno?
Ko sad drzi Ilidzu? A BIH?
hahahhahaha... i tako..zelim da ovaj rat prestane
- ja_cura_
evo i ja prva, koja stanujem na grbavici, znaci jednoj od opcina koje pripadaju tzv. zoni grada sarajeva, kad idem u centar/ferhadiju, kazem idem u grad, ma cak i kad idem u aquarius nekad ili do robota, kazem odoh u grad... mislim nigdje veze... sve ista opcina.
a to sto se kaze za ilidzu da nije grad, to najvise ima veze sa strukturom stanovnista, evo ja cu malo da budem skroz arogantna pa cu reci da i ono brdo kod zeljinog stadiona (ili iznad, kako hocete) ima manje veze sa gradom nego ilidza sa sarajevom, ali se ipak broji u gradsku opcinu... bezveze...
svijet je navikao da na ilidzu gleda kao predgradje, i tak ce ostati...
a to sto se kaze za ilidzu da nije grad, to najvise ima veze sa strukturom stanovnista, evo ja cu malo da budem skroz arogantna pa cu reci da i ono brdo kod zeljinog stadiona (ili iznad, kako hocete) ima manje veze sa gradom nego ilidza sa sarajevom, ali se ipak broji u gradsku opcinu... bezveze...
svijet je navikao da na ilidzu gleda kao predgradje, i tak ce ostati...
- jeza u ledja
Ako mogu samo....
Ilidza nije VISE Sarajevo. Ilidza je do pred rat bila dio GRADA SARAJEVA, sada vise nije. Sada je dio KANTONA SARAJEVO.
Prije rata postojalo se nesto sto se zvalo 'Uze podrucje grada Sarajeva' (ili jednostavno 'Grad Sarajevo') koje je obuhvatalo opstine: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidza i Vogosca. Takodje postojalo je nesto sto se zvalo 'Sire podrucje grada Sarajeva' koje je obuhvatalo ovih 6 opstina plus jos 4 opstine: Pale, Trnovo, Hadzici i Ilijas.
Danas Ilidza i Vogosca vise nisu dio 'Grada Sarajeva', vec gradovi za sebe.
Ako cemo vec detaljisati, da li je Hrasnica:
a) Grad
b) Naselje u okviru grada Ilidze
c) Naselje u okviru grada Sarajeva
??
Ilidza nije VISE Sarajevo. Ilidza je do pred rat bila dio GRADA SARAJEVA, sada vise nije. Sada je dio KANTONA SARAJEVO.
Prije rata postojalo se nesto sto se zvalo 'Uze podrucje grada Sarajeva' (ili jednostavno 'Grad Sarajevo') koje je obuhvatalo opstine: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidza i Vogosca. Takodje postojalo je nesto sto se zvalo 'Sire podrucje grada Sarajeva' koje je obuhvatalo ovih 6 opstina plus jos 4 opstine: Pale, Trnovo, Hadzici i Ilijas.
Danas Ilidza i Vogosca vise nisu dio 'Grada Sarajeva', vec gradovi za sebe.
Ako cemo vec detaljisati, da li je Hrasnica:
a) Grad
b) Naselje u okviru grada Ilidze
c) Naselje u okviru grada Sarajeva
??
-
baba
Perla, nastavnica Engleskog? To je bila dobra zena. Sa ilidze su Edo i Adi Mulahalilovic, Pjer Zalica (Badzo), Izo (Bubnjar) i kamara neke dobre raje. Ilidza je prije rata mnogo vise bila Grad nego sto je sada. Nazalost novi stanovnici, nove navike... Jebi ga, selo veselo.Arogantni wrote:Jel ima jos onih kafica na Ilidzi?
Denis & Denis, Basket, Kappa, Kamin...imal jos one osnovne skole PPNJ? A gdje je Perla? E Neno Markovic je sa Ilidze![]()
I ja sam iz Peytona, ulica Mlade Bosne, ako je to Peyton...