ja volim i bjork i portishead, tak da mi ne moze biti lose
pearl jam - wish list
- indifferences
-I am mine
idem spavat...
Moderator: _BataZiv_0809
Gatekeeper wrote:al me zanima gdje si čula 1 put za taj remix
Slusam Trickyja (malo rjedje u zadnje vrijeme, ali intenzivno proteklih godina). Imam sve albume. Jel nekom treba (necu prodati jer su neki originali), mogu snimit'sluša li iko tricky-a?
taj čovjek razvaljuje
imal ko da prodaje il da mjenja albume?
thx
virtual XI wrote:Once - puno bolja (čitaj žešća produkcija). Album je drama jedna. Skinuo sa neta ali sam vidio da već ima pirat verzija po shopovima.
Od ovake muzike preporuka i After Forever - Invisible Circles.

TOOL ROCKS!black wrote:Trenutno slusam " Tool " i stvarku "sober"....Gatekeeper once je strava:) slushash li "Therion" ?
je li therion sličan nightwish-u? koliko therion zapravo ima članova?black wrote:Trenutno slusam " Tool " i stvarku "sober"....Gatekeeper once je strava:) slushash li "Therion" ?

cool, thanks na informacijama, nisam znao da se ženski vokali mjenjaju, vidio sam da su zadnji album snimili na 10 jezika, čini mi seblack wrote:Gatekeeper vozdricaTool je najavljivao izlazak novog albuma sad nekad u ovom periodu a evo jos uvijek se nista ne pojavljiva koliko znam
Shto se tiche Therion jako jako su dobri mozda ima slichnosti sa Nightwish ali nemogu bas ocjnuti posto ih nisam puno slusho u odnosu na therion:) postava Theriona je ova :
Christofer Johnsson - vokal, gitara, klavijatura
Kristian Niemann - gitara
Johan Niemann - bas
Sami Karppinen - bubnjevi
zenski vokali se smenjuju od albuma do albuma
Postava benda se mjenjala ali u glavnom to je tonaravno sve je to uz veliki broj horski pjevacha orkestra itd..inache su poceli kao death metal bend a sad se svrstavaju u symphonic / opera / gothic metal, kombinujuci melodicne elemente bendova poput Iron Maidena i klasike zajedno sa horovima predvodjeni Christofer-om..
itd itd...ima josh toga zanimljivog vezanog za ovaj veliki bend ali da te nedusim sad mozda drugi put mogu ponesto o njima i muzici koju prave
![]()
pozdrav
a slušaš li možda WITHIN TEMPTATION i THEATRE OF TRAGEDY?black wrote:Gatekeeper vozdricaTool je najavljivao izlazak novog albuma sad nekad u ovom periodu a evo jos uvijek se nista ne pojavljiva koliko znam
Shto se tiche Therion jako jako su dobri mozda ima slichnosti sa Nightwish ali nemogu bas ocjnuti posto ih nisam puno slusho u odnosu na therion:) postava Theriona je ova :
Christofer Johnsson - vokal, gitara, klavijatura
Kristian Niemann - gitara
Johan Niemann - bas
Sami Karppinen - bubnjevi
zenski vokali se smenjuju od albuma do albuma
Postava benda se mjenjala ali u glavnom to je tonaravno sve je to uz veliki broj horski pjevacha orkestra itd..inache su poceli kao death metal bend a sad se svrstavaju u symphonic / opera / gothic metal, kombinujuci melodicne elemente bendova poput Iron Maidena i klasike zajedno sa horovima predvodjeni Christofer-om..
itd itd...ima josh toga zanimljivog vezanog za ovaj veliki bend ali da te nedusim sad mozda drugi put mogu ponesto o njima i muzici koju prave
![]()
pozdrav
ok, thx, možda ću potražiti nešto na kazaa, al mi kazaa u zadnje vrijeme postala nekako pravo mrska, a svakako uskoro ću morat formatirat pc pa dok to ne uradim neću ništa download-ovatblack wrote:Slushao jesam poneshto nije loshe mada nije to to:) a inace slusham ja puno toga:) hajde kad vec slushash to poslushaj ako mozes naci od "Rage" album se zove " Lingua Mortis " sa prashkom simfonijom..