Sarafcina wrote:1. Nekropola je jer to kaže profesor Imamović i ostali relevantni (ti to nisi) naučnici dakle ljudi sa doktoratom s akreditovanih institucija visokoškolskog obrazovanja, te zato što je amater iščeprkao ljudski skeleton (za koji niko ne zna gdje je završio).
2. Fondacija se ne bi pravila nakon što se bilo šta nađe, nego amater traži da mu se osnuje fondacija (tj. dadnu milioni) na proljeće da bi se tražilo kad nam se vrati iz SAD. Trebao si gledati FTV i NTV Hayat.
3. Tvoja logika je iracionalna. Isto kao i amaterova: "ono vam na grani nije ptica nego krokodil koji još nije prošao kroz evoluciju, ja to znam sto posto a to vam je već i opšte poznata stvar u nauci u kojoj ja nemam ni jedan dan obrazovanja ali to nije važno jer ja znam da je to tako i vi meni sad dajte milione u obliku fondacije da ja imam za sljedećih 5 godina da se bavim svojim istraživanjima o kojima nemam pojma kako to drugi rade a nije ni važno pošto sam ja putopisac s referencom koje nema ni na Amazon.com međutim ni to nije važno jer sam ja svoju knjigu na koju sam dodo 'disertacija' stavio na svoju web stranicu pa prema tome ja sam bolji naućnik od tih vaših u Bosni na koje se ufatila prašina jer oni nemaju svoje web stranice sa svoim disertacijama koje jest da su objavljene u relevantnim naučnim institucijama ali to nema veze jer je ta sva nauka ionako pogrešna a moje otkriće ruši cjelokupnu dosadašnju nauku pošto sam ja na osnovu onih malih križića u pravcu četiri glavne strane svijeta na geodetskim mapama te satelistkih snimaka koji pokazuju petostrano brdo jednakopovršinskih strana koje odstupa od pravca glavnih strana svijeta za 40 stepeni što nema veze jer geofizičke bušotine pokazuju geološke anomalije za koje pustite vi šta vam Imamović i muzejuša prićaju da su neke nadgrobne ploće međutim ja znam sto posto da je to stepenica piramide pošto geodetska mapa tj njeni križići jasno dokazuju istok-zapad čime sam ja otkrio prvu piramidu u Evropi koja je u Visokom a poznato je da kad stavite tup žilet u piramidu da se on sam naoštri odnosno kad stavite kilu mesa da se ona nikad ne pokvari jer su vam piramide energetske ćakre iz ćega zaključujem da su drevne civilizacije kao npr. Maje o kojim sam već pisao u svojoj disertaciji bile na višem stupnju razvoja od današnje takozvane savremene civilizacije koja jest da mi je napravila avione da ja mogu ić lećat po dunjaluku i kameru da mogu slikat piramide i još svašta nešta drugo kao npr. ovaj moj šešir i čizmice od krokodilske kože što vam sve skupa dokazuje moju hipotezu da je ptica koju vidite na grani zapravo krokodil kako sam u mom naučnom radu i pretpostavio".
Bravo akreditovani i priznati

svaka cast na utvrdjivanju da ja nisam priznat i akreditovan povjesnicar

(ne znam cemu konstatacija

, jer to nikada niko nije ni tvrdio. Mozda se sad trebam postidjeti

)
mozda nisi znao

ali nauka (presipanje iz supljeg u prazno sto ti radis to nikako nije

) se bavi cinjenicama teorijama dokazima

a nikako se ne bavi sa "rekao prof dr Imamovic koji je akreditovan ... "
Između naučnika da.
kada pricamo o nekropoli

onda tvoje pozivanje na Imamovica

je skolska situacija neimanja argumenta.
Imamovic je rekao svasta nesto u zivotu. Ponekad je i slagao. A i neke knjige mu se zestoko osporavaju, od strane drugih naucnika

(recimo srpskih). Ne vidim zasto bih mu vjerovao za nekropolu, ako se nije pozvao na rezultate i zakljucke istrazivanja (a kada se vec sutamo naukom i naucnim dostignucima

valjda i znamo kako se to radi

)
Takodjer, Z. Kujundzic je imala nekoliko istupa u medijima. Umjesto cijele price koju je pricala, vjerujem da bi dovoljna bila jedna jedina recenica
"Brdo Visocica je srednjovjekovna nekropola, sto je utvrdjeno _d_a_t_u_m___ u istrazivanju _i_m_e_ iz _institucija___ i sve se nalazi u radu ___i_m_e__r_a_d_a__ koji je objavljen _______" (1)
To tako rade naucnici

.
Ne.
I tada bi svaka prica bila besmislena.
A ovako

smislena je

je samo u kontekstu da kada bi (1) bilo tacno onda bi izdavanje bilo kakve dozvole za radove na tom brdu bilo poput ili kriminala ili naucne fantastike (nisu valjda jedini posteni strucnjaci u muzeju, dok su u zavodu idioti

)
ja od pocetka tvrdim da Osmanagic nije naucnik

,
Priznajem nisam Osmanagica gledao na Hajatu, ali sam ga gledao na FTVu i BHTu i nisam vidio to za fondaciju na taj nacin. Mozda grijesim u tome. Ali i dalje ne vidim gdje je problem da vlada kaze "OK fondacija kada se ..."
Ja jos uvijek pokusavam da izvucem od tebe jedan jedini smislen stav,
reci mi sta ti tvrdis
da je Osmanagic neuk u arheologiji? jest pa sta.... i dalje smije i moze traziti piramide.
Ne.
da ne postoji piramida? Bujrum dokazi!
Ako neki naučnik želi dokazati da nije brdo, može pokušati.
da je tamo nekropola? Bujrum dokazi!
Prof. Imamović + iskopani ljudski skeleton.
da Osmanagic nema pare? Pa sta.
Irelevantno.
da nam je Tihic clan predsjednistva? Pa sta.
Žalosno.
da su Osmanagiceve teorije o istoriji smijesne? Jesu, ali to ne znaci da on ne smije kopati po nekoj vukojebini i traziti zlato?
Znači.
A ako ti je naucni dokaz za nekropolu da je "iskopan skelet" za koji znas iz bogzna kojeg medija

, bojim se da je u pitanju nekakav licni animozitet prema Osmanagicu... a to je vec nesto o cemu ja ne pricam

[/quote]