Piramida Bosanske Prevare

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Mahalac

Post by Mahalac »

Ja dusmana..odjebite ba u skokovima.

Pustite covjeka da kopa kad hoce i za svoje pare, ako vam nesto smeta onda eno fino pred kanton pa demonstrirajte "po raznim osnovama" a bog dao ima ih i to puno vaznijih.

Samo ti sine Semire...krampa lopata to su nam drugari a znamo da kopanjem -do pobjede :D
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 15:23, edited 1 time in total.
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

Mahalac wrote:Ja dusmana..odjebite ba u skokovima.

Pustite covjeka da kopa kad hoce i za svoje pare, ako vam nesto smeta onda eno fino pred kanton pa demonstrirajte "po raznim osnovama" a bog dao ima ih i to puno vaznijih.

Samo ti sine Semire...krampa lopata to su nam drugari a znamo da kopanjem -do pobjede :D
sta bi bilo...kad bi bilo... :D
da za svoje pare svak kopa gdje hoće :?

bilo bi "kopanjem do pobjede" :lol:
Mahalac

Post by Mahalac »

Pa zato ti savjetujem da procitas ponovo moj :roll: post jer ga ocigledno nisi dobro procitao.
neko iz mase

Post by neko iz mase »

ludost wrote: jel' to dusman ;)
onaj ko ti daje sugestiju ;)
da se prije lopate moze nesto i procitat? ;) :)
a ti to od silnog citanja jos diplomirala nisi???
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 15:28, edited 1 time in total.
car-x

Post by car-x »

nego, ima li gdje kakav ziro-racun da uplatim dobrovoljni prilog za iskopavanje..

vidim, ima ovdje kamara anti-protivnih, pa bas nako njima u inat..
Aquamarine

Post by Aquamarine »

Koliko ovde zlobe ima. :-?

Ovaj forum je sa nekim stvarima nema nikakve veze, ali za poneka pitanja je savrsena paradigma naseg drustva.

Jedno je biti skeptik, a drugo je biti zloban.

Dobivam osjecaj da bi svi ovi kontrasi kad bi mogli birati izmedju postojanja i nepostojanja piramide ispod svih tih slojeva zemlje, najvise voljeli da se ispostavi da piramide uopste i nema - samo da dokazu da su eto imali pravo i kako se oni ne daju tako lako prevariti, kao da je pitanje (ne)postojanja i pronalaska odgovora ( ma kakav bio) na ono sto se krije ispod nesto sto ima veze sa njima i njihovim ucmalim zivotima.

Zalosno.
znanje

Post by znanje »

Amater je u svom pojavljivanju u Centralnom Zatvoru na FTV prosipao gluposti poput one o "tupom žiletu koji se u piramidi sam naoštri", o "kili mesa koja se u piramidi nikad ne pokvari", o "piramidama kao energetskim ćakrama i komunikacijskom sredstvu drevnih civilizacija daleko naprednijih od naše", itd. Očito se dotični po savjetu svog tima saradnika "malko" presabro između dva interviewa pa se kod Hadžifejzovića prividno uozbiljio te zamaskirao pretvarajući se da je naučnik kog interesuju samo tehnička pitanja. Naravno, i tu se provalio: na donjem satelitskom snimku jasno se vidi da je Visočica tek prirodni dio većeg gorskog masiva, odvojen slijevanjem vodenih masa (kiše, snjegovi) s obje strane ravnomjerno, tokom miliona godina. Osim toga, ne vide se nikakve "četiri jednakopovršinske strane" što je očita glupost izdvojena iz konteksta geodetske mape koja je odrezana baš oko Visočice, a koja uostalom pokazuje (niže) da reljefnih vododjelnica (za koje amater - sasvim amaterski - zaključuje da su vještačke linije) u tom brdskom reonu ima na stotine ako ne i hiljade, pri čemu iste ne odaju ama baš nikakvu geometrijsku pravilnost.

Image
Image
rei

Post by rei »

Aquamarine wrote:Koliko ovde zlobe ima. :-?

Ovaj forum je sa nekim stvarima nema nikakve veze, ali za poneka pitanja je savrsena paradigma naseg drustva.

Dobivam osjecaj da bi svi ovi kontrasi kad bi mogli birati izmedju postojanja i nepostojanja piramide ispod svih tih slojeva zemlje, najvise voljeli da se ispostavi da piramide uopste i nema - samo da dokazu da su eto imali pravo i kako se oni ne daju tako lako prevariti, kao da je pitanje (ne)postojanja i pronalaska odgovora ( ma kakav bio) na ono sto se krije ispod nesto sto ima veze sa njima i njihovim ucmalim zivotima.

Zalosno.

Iskreno, i ja se zapitam , sta je to sa ljudima :roll:
car-x

Post by car-x »

rei wrote:
Aquamarine wrote:Koliko ovde zlobe ima. :-?

Zalosno.
bas zato me i interesuje ima li neki ziro-racun na koji se moze pomoci semiru u njegovim nakanama da prekopa brdo, sve i kad bi samo ugalj naso..

Iskreno, i ja se zapitam , sta je to sa ljudima :roll:
radeljas

Post by radeljas »

rumenko wrote:ne letite pred rudu omladinci...svako je nevin (nisam mislio junfer) dok se drugacije ne dokaze...nek covjek otkopa ako sta ima konkretno pa cemo onda vjerovati ili ne vjerovati...ja bih volio da je tacno..
ti bi volio i SVI BI VOLILI. u tome i jeste fol. bivsi student ekonomije semir osmanagic je naucio marketing i prodaje narodu ono sto bi oni volili da vide, da bude, da se desi. a sto je jedno veliko nista - nema veze. cemu tolika medijska pompa ako je na pocetku istrazivanja. prodavac ublehe je nasao plodno tlo - svoje zemljake glupe bosance kojima je super to sto on dolazi iz hustona, iz amerike, pa je onda i divan i sjajan i zna arheologiju koju nije studirao i geologiju, isto tako. i istoriju, iako nema nikave pozadine koja bi govorila imalo u korist njegovih teza.
ma, dajte. ohladite malo.
xon_sa

Post by xon_sa »

Problem u cijeloj prici vas skeptika u ovom slucaju je to sto ovaj covjek nema apsolutno nikakve koristi od svega i sve finansira sam iz svog dzepa. Svaka dalja diskusija na ovu temu zbog ovoga postaje neukusna.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

znanje wrote:Amater je u svom pojavljivanju u Centralnom Zatvoru na FTV prosipao gluposti poput one o "tupom žiletu koji se u piramidi sam naoštri", o "kili mesa koja se u piramidi nikad ne pokvari", o "piramidama kao energetskim ćakrama i komunikacijskom sredstvu drevnih civilizacija daleko naprednijih od naše", itd. Očito se dotični po savjetu svog tima saradnika "malko" presabro između dva interviewa pa se kod Hadžifejzovića prividno uozbiljio te zamaskirao pretvarajući se da je naučnik kog interesuju samo tehnička pitanja. Naravno, i tu se provalio: na donjem satelitskom snimku jasno se vidi da je Visočica tek prirodni dio većeg gorskog masiva, odvojen slijevanjem vodenih masa (kiše, snjegovi) s obje strane ravnomjerno, tokom miliona godina. Osim toga, ne vide se nikakve "četiri jednakopovršinske strane" što je očita glupost izdvojena iz konteksta geodetske mape koja je odrezana baš oko Visočice, a koja uostalom pokazuje (niže) da reljefnih vododjelnica (za koje amater - sasvim amaterski - zaključuje da su vještačke linije) u tom brdskom reonu ima na stotine ako ne i hiljade, pri čemu iste ne odaju ama baš nikakvu geometrijsku pravilnost.

Image
Image
Genijalac, zaokruzio si pogresno brdo.

Ono tamo gdje pise Grad.

E ta kota ima ime grad po drevnom gradu Visoki cije postojanje i ti priznajes.

E pa taj drevni grad Visoki je na vrhu Visocice.

Znas

:D

Poceo si nisko letit pravo.
znanje

Post by znanje »

DaysleepeR wrote:

Ono tamo gdje pise Grad.

Znas

A znači, ipak je brdo? :P

Zaokružena ti je ludakova "piramida Mjeseca". A "piramida Sunca" je previše očita da bih je zaokruživao, osim izgleda za tebe. Ma uostalom zaokružuj šta god hoćeš, brdo osta - brdo !
car-x

Post by car-x »

znanje wrote:

Zaokružena ti je ludakova "piramida Mjeseca". A "piramida Sunca" je previše očita da bih je zaokruživao, osim izgleda za tebe. Ma uostalom zaokružuj šta god hoćeš, brdo osta - brdo !
da se pokusam spustit na nivo ovog znanja:
bilo ili ne bilo piramide, ti si jedan obicni zavidni kreten-ameter..

hajd u zdravlje..
znanje

Post by znanje »

car-x wrote:
znanje wrote:

hajd u zdravlje..
Haj' živijooo!

Nego, imam saopštenje za javnost:

Druga najveća laž koju Sam Osmanagich širi (pogodite koja je prva) je da "on to sam sve financira i da nikom ni iz džepa ni u džep". Ko je gledao obadva njegova TV nastupa vidio je da dotični urla da mu se osnuje fondacija (ko ne zna, fondacije koštaju više od milion KM). Dalje, dotični se već sastao i sa još jednim korumpiranim federalnim ministrom (obrazovanja i nauke) a koji se žarko zalagao za prEdaju Aluminija, Energopetrola itd.

Unazad se izvinjavam svima kojima sam uništio nedosanjane snove. Jebiga. Čak ste mi bili i fini, tj. neki od vas - onako premazani svim mogućim bojama od kojih je najviše budalaština. Ali ja sam to uradio isključivo iz patriotskih razloga tj. zbog načina na koji ste htjeli da mi od države mlatnete koji milion za imbecilne fondacije. Na kraju krajeva, vi me plaćate da vas ovako spašavam.

A ovaj forum (na koji se nikada nisam javljao niti namjeravam osim ako gdje mogu svojim znanjem spasiti narodu koji milion) sam iskoristio kao vrstu javne rasprave adekvatne da se na istu mogu podastrijeti i materijalni dokazi na javni uvid. Sretno.

Uvijek vaše
Znanje
Last edited by znanje on 08/11/2005 17:36, edited 1 time in total.
car-x

Post by car-x »

znanje wrote:
car-x wrote:
znanje wrote:

hajd u zdravlje..
Haj' živijooo!

Nego, imam saopštenje za javnost: Unazad se izvinjavam svima kojima sam uništio nedosanjane snove. Jebiga. Čak ste mi bili i fini, tj. neki od vas - onako premazani svim mogućim bojama od kojih je najviše budalaština. Ali ja sam to uradio isključivo iz patriotskih razloga tj. zbog načina na koji ste htjeli da mi od države mlatnete koji milion za imbecilne fondacije. Na kraju krajeva, vi me plaćate da vas ovako spašavam.

Uvijek vaše
Znanje
mislim, ono, nema sta, bas znas znanje..
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

znanje wrote:
DaysleepeR wrote:

Ono tamo gdje pise Grad.

Znas

Vadione su ti ocajne.

Brdo je dok se ne dokaze suprotno :D, samo si ti jedini kojeg ovdje panika hvata, ostali uzivaju u necemu sto nam je malo posarenilo sivu svakodnevnicu.

A fulio si i Piramidu Mjeseca BTW ;)
znanje

Post by znanje »

DaysleepeR wrote:A fulio si i Piramidu Mjeseca BTW ;)
Ne može se fuliti ono čega nema. :wink:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

znanje wrote:
DaysleepeR wrote:A fulio si i Piramidu Mjeseca BTW ;)
Ne može se fuliti ono čega nema. :wink:
Zaokružena ti je ludakova "piramida Mjeseca".
Lame :lol: :lol:
Sarafcina

Post by Sarafcina »

znanje wrote:
Sarafcina wrote:@znanje
ako je nekropola tamo samo zato sto je to rekao Imamovic ;) onda je problem sto to nije naucni pristup ;), nego pozivanje na autoritet ;)
otkud to da samo Imamovic zna za nekropolu i niko vise? ;)

I ako vec pokusavas da diskutujes ;) onda si imao jos pitanja na koja si mogao obratiti paznju ;)

Ako je problem u fondaciji koja bi se napravila na proljece, nakon sto se zavrse iskopavanja i potpuno dokazu ili odbace postojanje piramide ;)
onda ja ne shvatam sta je problem.

Npr. dodjem ti i kazem "na proljece ti dovozim novog golfa V za dvije hiljade i sve je legalno. Hoces li?"
I tvoj prijatelj ti onda dodje i kaze, nemoj on samo hoce da te izlevati, nema novog auta po te pare ti si glup....
Da li bi ti sacekao proljece da donosis sud ili bi slusao prijatelja? :D

Vezivanje piramide i islama ti je bezvezno blamiranje...
A ako se vec pozivas na nauku ;)
imas li naucni dokaz da tamo nema piramide ;)

1. Nekropola je jer to ka¾e profesor Imamoviæ i ostali relevantni (ti to nisi) nauènici dakle ljudi sa doktoratom s akreditovanih institucija visoko¹kolskog obrazovanja, te zato ¹to je amater i¹èeprkao ljudski skeleton (za koji niko ne zna gdje je zavr¹io).
2. Fondacija se ne bi pravila nakon ¹to se bilo ¹ta naðe, nego amater tra¾i da mu se osnuje fondacija (tj. dadnu milioni) na proljeæe da bi se tra¾ilo kad nam se vrati iz SAD. Trebao si gledati FTV i NTV Hayat.
3. Tvoja logika je iracionalna. Isto kao i amaterova: "ono vam na grani nije ptica nego krokodil koji jo¹ nije pro¹ao kroz evoluciju, ja to znam sto posto a to vam je veæ i op¹te poznata stvar u nauci u kojoj ja nemam ni jedan dan obrazovanja ali to nije va¾no jer ja znam da je to tako i vi meni sad dajte milione u obliku fondacije da ja imam za sljedeæih 5 godina da se bavim svojim istra¾ivanjima o kojima nemam pojma kako to drugi rade a nije ni va¾no po¹to sam ja putopisac s referencom koje nema ni na Amazon.com meðutim ni to nije va¾no jer sam ja svoju knjigu na koju sam dodo 'disertacija' stavio na svoju web stranicu pa prema tome ja sam bolji nauænik od tih va¹ih u Bosni na koje se ufatila pra¹ina jer oni nemaju svoje web stranice sa svoim disertacijama koje jest da su objavljene u relevantnim nauènim institucijama ali to nema veze jer je ta sva nauka ionako pogre¹na a moje otkriæe ru¹i cjelokupnu dosada¹nju nauku po¹to sam ja na osnovu onih malih kri¾iæa u pravcu èetiri glavne strane svijeta na geodetskim mapama te satelistkih snimaka koji pokazuju petostrano brdo jednakopovr¹inskih strana koje odstupa od pravca glavnih strana svijeta za 40 stepeni ¹to nema veze jer geofizièke bu¹otine pokazuju geolo¹ke anomalije za koje pustite vi ¹ta vam Imamoviæ i muzeju¹a priæaju da su neke nadgrobne ploæe meðutim ja znam sto posto da je to stepenica piramide po¹to geodetska mapa tj njeni kri¾iæi jasno dokazuju istok-zapad èime sam ja otkrio prvu piramidu u Evropi koja je u Visokom a poznato je da kad stavite tup ¾ilet u piramidu da se on sam nao¹tri odnosno kad stavite kilu mesa da se ona nikad ne pokvari jer su vam piramide energetske æakre iz æega zakljuèujem da su drevne civilizacije kao npr. Maje o kojim sam veæ pisao u svojoj disertaciji bile na vi¹em stupnju razvoja od dana¹nje takozvane savremene civilizacije koja jest da mi je napravila avione da ja mogu iæ leæat po dunjaluku i kameru da mogu slikat piramide i jo¹ sva¹ta ne¹ta drugo kao npr. ovaj moj ¹e¹ir i èizmice od krokodilske ko¾e ¹to vam sve skupa dokazuje moju hipotezu da je ptica koju vidite na grani zapravo krokodil kako sam u mom nauènom radu i pretpostavio".

Bravo akreditovani i priznati :D svaka cast na utvrdjivanju da ja nisam priznat i akreditovan povjesnicar :D ;) (ne znam cemu konstatacija ;), jer to nikada niko nije ni tvrdio. Mozda se sad trebam postidjeti ;) :P)

mozda nisi znao ;)
ali nauka (presipanje iz supljeg u prazno sto ti radis to nikako nije ;)) se bavi cinjenicama teorijama dokazima ;)
a nikako se ne bavi sa "rekao prof dr Imamovic koji je akreditovan ... " ;) :)

kada pricamo o nekropoli ;) :) onda tvoje pozivanje na Imamovica :D je skolska situacija neimanja argumenta.
Imamovic je rekao svasta nesto u zivotu. Ponekad je i slagao. A i neke knjige mu se zestoko osporavaju, od strane drugih naucnika ;) (recimo srpskih). Ne vidim zasto bih mu vjerovao za nekropolu, ako se nije pozvao na rezultate i zakljucke istrazivanja (a kada se vec sutamo naukom i naucnim dostignucima ;) valjda i znamo kako se to radi ;))
Takodjer, Z. Kujundzic je imala nekoliko istupa u medijima. Umjesto cijele price koju je pricala, vjerujem da bi dovoljna bila jedna jedina recenica
"Brdo Visocica je srednjovjekovna nekropola, sto je utvrdjeno _d_a_t_u_m___ u istrazivanju _i_m_e_ iz _institucija___ i sve se nalazi u radu ___i_m_e__r_a_d_a__ koji je objavljen _______" (1)

To tako rade naucnici ;).
I tada bi svaka prica bila besmislena.
A ovako ;) smislena je ;) :D je samo u kontekstu da kada bi (1) bilo tacno onda bi izdavanje bilo kakve dozvole za radove na tom brdu bilo poput ili kriminala ili naucne fantastike (nisu valjda jedini posteni strucnjaci u muzeju, dok su u zavodu idioti ;) )

ja od pocetka tvrdim da Osmanagic nije naucnik ;),

Priznajem nisam Osmanagica gledao na Hajatu, ali sam ga gledao na FTVu i BHTu i nisam vidio to za fondaciju na taj nacin. Mozda grijesim u tome. Ali i dalje ne vidim gdje je problem da vlada kaze "OK fondacija kada se ..."

Ja jos uvijek pokusavam da izvucem od tebe jedan jedini smislen stav,
reci mi sta ti tvrdis
da je Osmanagic neuk u arheologiji? jest pa sta.... i dalje smije i moze traziti piramide.
da ne postoji piramida? Bujrum dokazi!
da je tamo nekropola? Bujrum dokazi!
da Osmanagic nema pare? Pa sta.
da nam je Tihic clan predsjednistva? Pa sta.
da su Osmanagiceve teorije o istoriji smijesne? Jesu, ali to ne znaci da on ne smije kopati po nekoj vukojebini i traziti zlato?

A ako ti je naucni dokaz za nekropolu da je "iskopan skelet" za koji znas iz bogzna kojeg medija ;), bojim se da je u pitanju nekakav licni animozitet prema Osmanagicu... a to je vec nesto o cemu ja ne pricam ;)
znanje

Post by znanje »

Sarafcina wrote:1. Nekropola je jer to kaže profesor Imamović i ostali relevantni (ti to nisi) naučnici dakle ljudi sa doktoratom s akreditovanih institucija visokoškolskog obrazovanja, te zato što je amater iščeprkao ljudski skeleton (za koji niko ne zna gdje je završio).
2. Fondacija se ne bi pravila nakon što se bilo šta nađe, nego amater traži da mu se osnuje fondacija (tj. dadnu milioni) na proljeće da bi se tražilo kad nam se vrati iz SAD. Trebao si gledati FTV i NTV Hayat.
3. Tvoja logika je iracionalna. Isto kao i amaterova: "ono vam na grani nije ptica nego krokodil koji još nije prošao kroz evoluciju, ja to znam sto posto a to vam je već i opšte poznata stvar u nauci u kojoj ja nemam ni jedan dan obrazovanja ali to nije važno jer ja znam da je to tako i vi meni sad dajte milione u obliku fondacije da ja imam za sljedećih 5 godina da se bavim svojim istraživanjima o kojima nemam pojma kako to drugi rade a nije ni važno pošto sam ja putopisac s referencom koje nema ni na Amazon.com međutim ni to nije važno jer sam ja svoju knjigu na koju sam dodo 'disertacija' stavio na svoju web stranicu pa prema tome ja sam bolji naućnik od tih vaših u Bosni na koje se ufatila prašina jer oni nemaju svoje web stranice sa svoim disertacijama koje jest da su objavljene u relevantnim naučnim institucijama ali to nema veze jer je ta sva nauka ionako pogrešna a moje otkriće ruši cjelokupnu dosadašnju nauku pošto sam ja na osnovu onih malih križića u pravcu četiri glavne strane svijeta na geodetskim mapama te satelistkih snimaka koji pokazuju petostrano brdo jednakopovršinskih strana koje odstupa od pravca glavnih strana svijeta za 40 stepeni što nema veze jer geofizičke bušotine pokazuju geološke anomalije za koje pustite vi šta vam Imamović i muzejuša prićaju da su neke nadgrobne ploće međutim ja znam sto posto da je to stepenica piramide pošto geodetska mapa tj njeni križići jasno dokazuju istok-zapad čime sam ja otkrio prvu piramidu u Evropi koja je u Visokom a poznato je da kad stavite tup žilet u piramidu da se on sam naoštri odnosno kad stavite kilu mesa da se ona nikad ne pokvari jer su vam piramide energetske ćakre iz ćega zaključujem da su drevne civilizacije kao npr. Maje o kojim sam već pisao u svojoj disertaciji bile na višem stupnju razvoja od današnje takozvane savremene civilizacije koja jest da mi je napravila avione da ja mogu ić lećat po dunjaluku i kameru da mogu slikat piramide i još svašta nešta drugo kao npr. ovaj moj šešir i čizmice od krokodilske kože što vam sve skupa dokazuje moju hipotezu da je ptica koju vidite na grani zapravo krokodil kako sam u mom naučnom radu i pretpostavio".

Bravo akreditovani i priznati :D svaka cast na utvrdjivanju da ja nisam priznat i akreditovan povjesnicar :D ;) (ne znam cemu konstatacija ;), jer to nikada niko nije ni tvrdio. Mozda se sad trebam postidjeti ;) :P)

mozda nisi znao ;)
ali nauka (presipanje iz supljeg u prazno sto ti radis to nikako nije ;)) se bavi cinjenicama teorijama dokazima ;)
a nikako se ne bavi sa "rekao prof dr Imamovic koji je akreditovan ... " ;) :)

Između naučnika da.

kada pricamo o nekropoli ;) :) onda tvoje pozivanje na Imamovica :D je skolska situacija neimanja argumenta.
Imamovic je rekao svasta nesto u zivotu. Ponekad je i slagao. A i neke knjige mu se zestoko osporavaju, od strane drugih naucnika ;) (recimo srpskih). Ne vidim zasto bih mu vjerovao za nekropolu, ako se nije pozvao na rezultate i zakljucke istrazivanja (a kada se vec sutamo naukom i naucnim dostignucima ;) valjda i znamo kako se to radi ;))
Takodjer, Z. Kujundzic je imala nekoliko istupa u medijima. Umjesto cijele price koju je pricala, vjerujem da bi dovoljna bila jedna jedina recenica
"Brdo Visocica je srednjovjekovna nekropola, sto je utvrdjeno _d_a_t_u_m___ u istrazivanju _i_m_e_ iz _institucija___ i sve se nalazi u radu ___i_m_e__r_a_d_a__ koji je objavljen _______" (1)

To tako rade naucnici ;).

Ne.

I tada bi svaka prica bila besmislena.
A ovako ;) smislena je ;) :D je samo u kontekstu da kada bi (1) bilo tacno onda bi izdavanje bilo kakve dozvole za radove na tom brdu bilo poput ili kriminala ili naucne fantastike (nisu valjda jedini posteni strucnjaci u muzeju, dok su u zavodu idioti ;) )

ja od pocetka tvrdim da Osmanagic nije naucnik ;),

Priznajem nisam Osmanagica gledao na Hajatu, ali sam ga gledao na FTVu i BHTu i nisam vidio to za fondaciju na taj nacin. Mozda grijesim u tome. Ali i dalje ne vidim gdje je problem da vlada kaze "OK fondacija kada se ..."

Ja jos uvijek pokusavam da izvucem od tebe jedan jedini smislen stav,
reci mi sta ti tvrdis
da je Osmanagic neuk u arheologiji? jest pa sta.... i dalje smije i moze traziti piramide.

Ne.

da ne postoji piramida? Bujrum dokazi!

Ako neki naučnik želi dokazati da nije brdo, može pokušati.

da je tamo nekropola? Bujrum dokazi!

Prof. Imamović + iskopani ljudski skeleton.

da Osmanagic nema pare? Pa sta.

Irelevantno.

da nam je Tihic clan predsjednistva? Pa sta.

Žalosno.

da su Osmanagiceve teorije o istoriji smijesne? Jesu, ali to ne znaci da on ne smije kopati po nekoj vukojebini i traziti zlato?

Znači.

A ako ti je naucni dokaz za nekropolu da je "iskopan skelet" za koji znas iz bogzna kojeg medija ;), bojim se da je u pitanju nekakav licni animozitet prema Osmanagicu... a to je vec nesto o cemu ja ne pricam ;)[/quote]
car-x

Post by car-x »

znanje wrote: da je tamo nekropola? Bujrum dokazi!

da rezimiramo.. znaci dovoljan je dokaz da neki tamo prof. kaze da je tu nekropola i da se jos na tom mjestu nadje iskopani ljudski skeleton!!??

s druge strane imamo nekog tamo dr. koji je iskopao par kamenica i veli da je tu piramida

pronadjite slicnost..
znanje

Post by znanje »

car-x wrote:
znanje wrote: da je tamo nekropola? Bujrum dokazi!

da rezimiramo.. znaci dovoljan je dokaz da neki tamo prof. kaze da je tu nekropola i da se jos na tom mjestu nadje iskopani ljudski skeleton!!??

s druge strane imamo nekog tamo dr. koji je iskopao par kamenica i veli da je tu piramida

pronadjite slicnost..
Kad neuki čovjek istupi u javnosti s tvrdnjom kako ima otkriće koje "ruši cjelokupnu dosadašnju nauku", u čemu mu se pridruži gomila isto tako neukih individua nezadovoljnih svojim životima za koje osjećaju da su dosadni i beznačajni, pa bi onda svi skupa tako neugledni i musavi da ruše nauku, to počinje mirisati na anarhiju. E vidite, zato je zakonodavac u svim naprednim društvima (Iran se ne računa) odredio ono što pojedinci na ovom forumu nikako da shvate: u nauci nema demokratije, niti je nauka podložna bilo kakvom vanakademskom pritisku.

Dakle, radi se o zatvorenom sistemu u kom isključivo naučnici mogu pobijati teorije drugih naučnika. I to vam je tako već dobrih stotinjak godina s namjerom da tako ostane zadugo, kao optimalni sistem razmjene kvalitetnih ideja do kojeg su ljudi došli evolucijom misli.

Naravno, neuke individue, pošto u većini slučajeva nisu u stanju osmisliti išta kvalitetnije, sve će ovo shvatiti ne kao stup organizovanog tj. civilizovanog društva koji njima donosi blagodeti i kvalitet življenja uvijek bolji od dojučerašnjeg, nego kao zavjere, zavist, podmetanja i sl.
Post Reply