Čovjek samo pit'o
Allah Dzelesanuhu
- manijak1
Čovjek samo pit'o
- manijak1
-
begefendija
Selam,
Allah, znači Bog. Dolazi od Al-Lah što znači Bog "the god". To ime se upotrebljavalo i u predislamsko doba. Danas se takodje upotrebljava ( osim kod muslimana ) i kod arapskih kršćana npr. u Bibčiji na arapskom j. i u crkvama kod služenja misa isl.
Allah, znači Bog. Dolazi od Al-Lah što znači Bog "the god". To ime se upotrebljavalo i u predislamsko doba. Danas se takodje upotrebljava ( osim kod muslimana ) i kod arapskih kršćana npr. u Bibčiji na arapskom j. i u crkvama kod služenja misa isl.
-
begefendija
Selam,
Allah imma 99 lijepih imena a najčešće korištena su Rahman, Rahim...
Allah imma 99 lijepih imena a najčešće korištena su Rahman, Rahim...
-
begefendija
Selam,
Vidjenje srcem, a ne čulom vida.Nevidljivi svijet je ispit.Da li svijest vidi što oko ne vidi pa na osnovu toga uzvjeruje u nevidljivi svijet?! Ako to učini onda je to dokaz da se čovjek nalazi na visokom stupnju, da ima širok vidik i da je stekao pravo na spasenje. A ako to ne učini onda je to dokaz da samo vidi i čuje i razmišlja kao i ostala stvorenja pojavnim osjetima. On se dakle nalazi na niskoj ljestvici koja ne bi trebala i nije predvidjena za ljudsko biće.
Osho je davno napisao: " Samo slijepac može definirati što je to svjetlost"!
Vidjenje srcem, a ne čulom vida.Nevidljivi svijet je ispit.Da li svijest vidi što oko ne vidi pa na osnovu toga uzvjeruje u nevidljivi svijet?! Ako to učini onda je to dokaz da se čovjek nalazi na visokom stupnju, da ima širok vidik i da je stekao pravo na spasenje. A ako to ne učini onda je to dokaz da samo vidi i čuje i razmišlja kao i ostala stvorenja pojavnim osjetima. On se dakle nalazi na niskoj ljestvici koja ne bi trebala i nije predvidjena za ljudsko biće.
Osho je davno napisao: " Samo slijepac može definirati što je to svjetlost"!
-
begefendija
U ime Allaha,Milostivog,Samilosnog!
Uči,u ime Gospodara tvoga koji stvara,
Stvara čovjeka od zakvačka!
Uči,plemenit je Gospodar tvoj,
Koji poučava peru,
Koji poučava čovjeka ono što ne zna
(Kur'an, 96: 1-5)
Uči,u ime Gospodara tvoga koji stvara,
Stvara čovjeka od zakvačka!
Uči,plemenit je Gospodar tvoj,
Koji poučava peru,
Koji poučava čovjeka ono što ne zna
(Kur'an, 96: 1-5)
-
bolje_grob_nego_rob
Es Selamu alejkum svim novim clanovima ( margo, amatullah,beg efendija )
POZNAT CES ME I PO MRAKU...
-
begefendija
Hvala Allahu, već pomislih da sam sam ostao.bolje_grob_nego_rob wrote:Es Selamu alejkum svim novim clanovima ( margo, amatullah,beg efendija )
Esselamu alejkum.