Stidite li ste sami sebe vise? ? ? ? ? ?

taxi_driver

Post by taxi_driver »

Jao sto forumasi imaju visoko misljenje o sebi.Sve fakultetski obrazovani momci i djevojke koji govore po dva-tri svjetska jezika.Svaka cast!!!!
digger

Post by digger »

nesha wrote:Vidi Diggeru ovako.
Lijepo ti mene savjetujes,i hvala tebi ali znas ideje se ne razvijaju na forumima i ja nisam htio dizati "revoluciju" na forumu.
Malo vise bi trebao da pokazes da budes "revolucionar." Ali nemoj da dijelis pridike drugima da su neaktivni. JUST DO IT!
Daleko od toga,nego jednostavno potaknuti ljude da malo razmisle o svemu.
E bas ti hvala. Btw cime si ih potaknuo do sada?
znam ja kao i ti vjerovatno da od "bune" nema fajde ni ovdje ni na ulici jer ovdje omladina voli da pije KAFE.
Gdje to omladina ne voli da sjedi i pije--ako moze?
Sto se mog angazmana tice,ja sam angazovan u opozicionim SVIM projektima na razne nacine koji na bilo koji nacin rue kriminalce,ratne profitere i varalice raznih profila.
Duboko sumnjam. Jer da si aktivan, onda bi nasao nacin da upoznas ovdje druge sa svim mogucim aktivnostima u koje si ukljucen i koji su im na raspolaganju.
Tako da ja ne opterecujem nikoga,ja pisem ono sto mislim i nisi duzan davati bespotrebne komentare. jednostavno mozes presutiti ako ti se cini glupo ili ne intreresantno itd.
Hvala na savjetu. Necu da presutim. Kada prestanes javno pisati supljake, neces me vise cuti.
a onaj zadnji komentar, neki perke ili kako vec,eee perke idi i baci ga jednom il promjeni forum.Desanka maksimovic ili irfan ljevakovic
Cini mi se da si pomenuo da si 25-dodisnjak. Ako je tacno, jadno. A ako si 16, onda te shvatam.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

A wrote:
taxi_driver wrote:Jao sto forumasi imaju visoko misljenje o sebi.Sve fakultetski obrazovani momci i djevojke koji govore po dva-tri svjetska jezika.Svaka cast!!!!
Znas li sta je najnevjerovatnije?

Kad naposlijetku upoznas nekolicinu forumasa i u "real life" i shvatis da su stvarno takvi - obrazovani, pametni, komunikativni, a neki boga mi i naociti ;)
zar smo se upoznali ? :D :D :D
nesha

Post by nesha »

hvala na kometarima

neznam koji me "lik" sa foruma citirao svaka cast.
mislim odvojilo se vrijeme...
vidi,omladina nigdje..ali zapamti niegdje ne sjedi po cijeli Boziji dan i ne piju KAFE,ne zuje u pet ulica praveci se da je to centar svijeta!!!
Sarajevo niti je metropola niti je centar ni BiH ovakve jadne kakva jeste a kamoli sire.
mladi ljudi u razvienim sredinama rade,uce,sljakaju,bave se milion i jednom aktivnoscu i zaradjuju za zivot kroz koji se probijaju.
u takvim sredinama dragi dercko uzori su pisci,muzicari,sportisti i posteni ljudi za razliku od sarajeva gdje su uuzori mladima oni koji imaju pistolj trebu i kockastu glavu!

ja sam onako pokrenuo temu.
ako je sve sto imate reci eto idi pa se ukljuci ti sam onda ste jadni i bidni.
tako govori svako "haj ti eto nas" i zbog toga nemate para,nemate posla,nemate perspektivu,ne vrijede nam,vam pasosi,cekate u redovima za vize kao stoka...

Nema nikakvih problema samo trpite i recite i meni kao i nekom prije i nekom poslije,ma hajde ti dizi revoluciju.
zivili vi meni i sretno vam.

Ako mislite da je BiH i Sarajevo idealna zemla i grad za stanovanje,ako mislite da je siguran,profitabilan,sretn,perspektivan ,europski onda sam ja samo lupao gluposti a vi ste generalno svi u pravu jer imate plate od milju eura,vozite dobra auta,ljetujete po dva puta godišnje,zimujete po austriji i sloveniji,cugate i idete na vecerer jer vam se moze...

gledajte ratne profitere kako su pokrali vase pare i kupuju avione,kamione,prave aerodrome,zgrade,kuce ,vile bazene hotele,voze auta od 200.000 maaraka jer ste VI glasali a takve jer ste VI stoka kakva zasluzuje da bude u toru.
na kraju krajeva svi oni koji su nekada nesto vrijedili nas vjetskom nivou su napustili sarajevo jerih je gusilo jer nisu mogli da piju KAFE po vaz dan.
od andrica,preko selimovica pa ako hocete zasto ne i do kusturice i bregovica.

sarajvo je bilo "siroko" da primi harisa dzinovica koji je nastupao u podgorici i novom sadu dok je sarajevo umuralo u najtezim mukama,ugostilo je silne srpske pjevace i extreme ali nisu imali mjesta za nke druge.
mislim ne principijelno.
ili svi ili niko od bagre i gotovo.
eto tako ostavljam vas u uredjenoj zemlji,punoj sjaja...
i znam da vam je jedini problem gdje ce te sutra na veceru da sjebete sto eura koje vam je ostalo od prosle plate
bijedo
Eshek

Post by Eshek »

Ohladi malo dečko....

Najlakše je tuđom kitom glogovinu mlatiti :D

Šta predlažeš, imaš li ideju kako to ostvariti, barem kako početi, šta si uradio do sada, imaš li kakve reference...? Ne kažem da mnogo toga što kažeš ne stoji, ali moraš biti kredibilan da to kažeš. :-?

Inače mislim da profilu prosječnog forumaša baš i ne treba smetati to "ispijanje kafa" koje navodiš. Razlog?

Što je slabija konkurencija, lakše ju je guliti... :D :D

Ipak, svima bi bilo bolje da je konkurancija jača. Standard bi bio jači, a mogli bi guliti neke druge "kafopije" u nekim drugim zemljama :D :D
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

nesha wrote:Vidite to ovako.
Na neumjesne komentare se necu obazirati.
Niti sam star,imam 25 godina,zavrsio sam fakultet,radim.
Ja ovdje govorim o svima nama,o sebi prvo pa onda hajmo svako da se pita za sebe??
Ovdje kada i neko krene,ostali sjede piju kafe i govore jooj vidi one budale sta mu je sta se buni ionako se ovdje nista ne moze promjeniti.
Ako cemo svi sjediti zauvijek onda nam motka u lgavu ne gine.
Sta bolje da su nas porokali u ratu kad nas ovako mezete u miru jel tako?
Mislim tuga mi je gledati mladu raju kako sjede,i sjede i sjede mislim 95% njih i uzivaju ne radeci nista dok su im idoli kriminalci,varalice koje imaju trenutno para da obuku nove tene i farmerke.
Onako nisam htio nikoga posebnoi da kritikujem nego sve nas redom.
do kada cemo sjediti i gledati.
neznam ko je tamo napisao da studenti nisu srusili milosevica.
Pa decko dragi Ceda Jovanovic ga je licno odveo u muriju a on je lider studentskih protesta.
ko nas nazalost nema takve mlade raje koja da izvinete imaju muda do jaja!!!
ja se samo nadam da ce neko povesti i ujediniti ovu omladinu naprijed da rusimo ovu smece od drzvanog sistema koje nas koci.
takva mlada raja su bakir hadziomerovic sa 60 minuta, takav momak je onaj dizdar iz stoca koji se buni dole,takav momak je semir halilovic cija knjiga drzavna tajna se reklamira na radiju i u danima i koja nudi exluzivu drzavnu zbog kojeg ce ga vjeovatno neko roknuti.
i tako dragi moji,dok bakira hadziomerovica budu otjerali sa tv jer prica istinu,dizdara protjerali z stoca jer se bori za jedinstveni stolac i semira halilovica zadavili jer otkriva drzavne tajne,mi cemo sjediti i ptvoriti na naveedene teme jos jedan forum!!!
nismo li jadni???
borba je nesto drugo
gore navedenom trojci svaka cast na mudima i nek ih Bog pozivi jer nam takvi ljudi trebaju
nazalost cijena borbe protiv milosevica je za neke (glavne ) clanove otpora bila visoka...licno poznajem jednog od lidera otpora, decka koji je dobio nagradu Free your mind MTV-a za ucestvovanje u OTPORU...ne bih puno o detaljima, ali je bila jaaaako visoka
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

nesha wrote:Vidite to ovako.
Na neumjesne komentare se necu obazirati.
Niti sam star,imam 25 godina,zavrsio sam fakultet,radim.
Ja ovdje govorim o svima nama,o sebi prvo pa onda hajmo svako da se pita za sebe??
Ovdje kada i neko krene,ostali sjede piju kafe i govore jooj vidi one budale sta mu je sta se buni ionako se ovdje nista ne moze promjeniti.
Ako cemo svi sjediti zauvijek onda nam motka u lgavu ne gine.
Sta bolje da su nas porokali u ratu kad nas ovako mezete u miru jel tako?
Mislim tuga mi je gledati mladu raju kako sjede,i sjede i sjede mislim 95% njih i uzivaju ne radeci nista dok su im idoli kriminalci,varalice koje imaju trenutno para da obuku nove tene i farmerke.
Onako nisam htio nikoga posebnoi da kritikujem nego sve nas redom.
do kada cemo sjediti i gledati.
neznam ko je tamo napisao da studenti nisu srusili milosevica.
Pa decko dragi Ceda Jovanovic ga je licno odveo u muriju a on je lider studentskih protesta.
ko nas nazalost nema takve mlade raje koja da izvinete imaju muda do jaja!!!
ja se samo nadam da ce neko povesti i ujediniti ovu omladinu naprijed da rusimo ovu smece od drzvanog sistema koje nas koci.
takva mlada raja su bakir hadziomerovic sa 60 minuta, takav momak je onaj dizdar iz stoca koji se buni dole,takav momak je semir halilovic cija knjiga drzavna tajna se reklamira na radiju i u danima i koja nudi exluzivu drzavnu zbog kojeg ce ga vjeovatno neko roknuti.
i tako dragi moji,dok bakira hadziomerovica budu otjerali sa tv jer prica istinu,dizdara protjerali z stoca jer se bori za jedinstveni stolac i semira halilovica zadavili jer otkriva drzavne tajne,mi cemo sjediti i ptvoriti na naveedene teme jos jedan forum!!!
nismo li jadni???
borba je nesto drugo
gore navedenom trojci svaka cast na mudima i nek ih Bog pozivi jer nam takvi ljudi trebaju
nazalost cijena borbe protiv milosevica je za neke (glavne ) clanove otpora bila visoka...licno poznajem jednog od lidera otpora, decka koji je dobio nagradu Free your mind MTV-a za ucestvovanje u OTPORU...ne bih puno o detaljima, ali je bila jaaaako visoka
airman1

Post by airman1 »

Uf ovo je bas dobra tema a mi po obicaju odosmo u emotivu sa reagovanjima.

Radi se o tome da je studentski pokret Beograda imao samo jedan cilj, srusiti Milosevica, sto je bilo i pomalo licno obzirom na Slobin stav spram studenata i batina koje su isti popili u svemu tome. Dakle pored nekakve politicke svrhe postojao je i jedan duboko licni pristup svemu tome. Medjutim nesha bi sebi trebao postviti jedno bitno pitanje a to je: koliko procenat Otpora su bili studenti ne Srpske nacionalnosti? Ovo nije nacionalno pitanje vec prakticno. Ako se ima u vidu populacija koja je je homogena po svom osnovnom cinitelju, etnickom ili rasnom, onda je relatvino jednostavno naci motivaciju za bilo kakvu organiziranu akciju od strane iste. Medjutim ako je ista ne homogena, po istom principu, onda je izuzetno tesko naci nekakv zajednicki motiv za nekakvu zdruzenu akciju. Neko ce reci da bi opci kriminal ili slicne pojave mogle biti motivacija, ali cini mi se da to nije dovoljno. Osim toga u Srbiji je postojao samo jedna cilj-srusiti Milosevica. Ovdje, na zalost nema tako jasne ideje o tome sta bi to zapravo trebalo srusiti. BiH je ustinu puno dublje fragmentirana, i pogodjena ratom nego sto to izgleda na prvi pogled, jer je ocigledno da zajednicki problemi, siromastvo, korupcija, kriminal i slicno, nisu dovoljan homogenizirajuci faktor da se prevazidju podjele nastale ratom. Begradski studenti nisu pucali jedni na druge 4 godine, zato su i mogli biti ujedinjeni. Beogradski studenti nisu isli na tri ili vise razlicitih nacionalnih Univerziteta skoro deset godina. Beogradski studenti su imali taj luksuz da budu "politicki svjesni" jer im nista drugo nije zamucivalo tu svijest. Divljenja je vrijedan ucinak Otpora, to je van svake sumnje, ali ga je neumjesno porediti sa uslovima u kojima zive Bosanski studenti i omladina.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Milosevic je srusen nakon sto je ukrao izbore.

Nasi "cisto" drze vlast - volja vecine.

Sto sad, da mi koji predstavljamo manjinu, radimo nesto na obaranju demokratski izabrane vlasti ? :-?

Jebes i to.

Ako je vecini dobro, neka ih, nek crknu od gladi kad im je tako dobro da glasaju kako glasaju...
muha_sa

Post by muha_sa »

Milošević je srušen zato što nije ostvario ono što je obečao,Karlovac,Karlobag,Virovitica a još i Kosovo zauvijek zijanio.
nesha

Post by nesha »

kazete mislosevic je srusen jer nije dao granice karlobag vitovitica itd..

pa ljudi moji sta vamje aLija obecao.
Cjelovitu Bosnu koje nema!!!
da cemo jesti zlatnim kasikama kojih nema!
timkasikama jedu saje,cengici,bakiri,alispahici izetbegovici i ostala mafija koja je zlo naseg naroda unovcila!!

Ali oni i dalje sjede gdje sjede,imaju vlast,kurce se a mi kao omladina sutimo i blejimo u njih.

od sljedece godine je goidna studija 1 000 km
pdv je na sve zivo i mrtvo
zaposlenja sve manje
Nepravda oja nas ubija na svakom koraku!!!!!!!!
sta raditi????

hajmo podrzati javno 60 minuta!!!
zar to nije mlada ekipa koja pokazuje kako se krade
hajmo ovdje za pocetak organizovati peticiju da podrzimo i tako dalje pa ljudi tamo se dokumenti pokazuju vidi se sve lijepo!!!

hajmo kada se nesto desi u drzavi gradu mi odavde pokrenuti slati mailove na novine,redakcije,organiacije pa i to je borba..

pa hajmo podrzati Semira Halilovica u knjizi Drzavna tajna!
ko je cuo i vidio skonto je koliko je sati.
tim ljudima treba podrska i pomoc sa svkae strane
a ako neke redakcije neke insititucije dobiju mailove,od nas odavde,onda ce se makar neki glas cuti
ako napravimo forum,organizujemo temu
ukljucimo se
borimo se za pravdu i istinu jebi ga sta nam moze biti i sta nam ostaje.
nemojte da samo prespiamo
evo mozemo ove ljude podrzati
isljucimo sve licn ako ih ima i podredimo se da kazemo ovo su dobri projekti dobri ljudi dobre stvari ovo je istina ovo podrzavamo
pa znate li da samo neki odavde posalju mailove na nvine kako podrzavamo nekoga pa vjerujte da je to podrska
mozda se to nama ne cini sli jeste

danima,oslobodjenju,avazu,slobodnoj bosni,startu,ftv-u,radijima da kazemo bakire,damire kaletovicu svaka cast...

isto i za pisca knjige drzavna tajna koja treba da se pojavi
momak svaka cast
pa hajmo odatle
hajmo nesto
manijak1

Post by manijak1 »

Hajmo :oops:
nesha

Post by nesha »

hajmo evo krenumo nesto odavde..mail,poruka,podrska,forum..pismo skupa nekome,radekaciji,licno ljudima,u novine da odrzimo itd itd
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

nesha wrote:hajmo evo krenumo nesto odavde..mail,poruka,podrska,forum..pismo skupa nekome,radekaciji,licno ljudima,u novine da odrzimo itd itd
ja necu

nista poruke, skupovi, podrska

samo u silu vjerujem :D
airman1

Post by airman1 »

Ma to je cool, ali se to vec radilo i radi. Nemojmo se zavaravati, pisanje medija u ovoj zemlji znaci vrlo malo. Da ista znaci do sada bi sudnice BiH bile prepune predmeta samo na osnovu emisija 60 minuta! Nekada se drzava branila protiv slobodnog misljenja zabranama i represijom, sada su pametniji, sada se, uglavnom, sve sto je drugacije vizure ignorise. Mislim, mi ovdje imamo medije koji se bukvalno slomise od objavljivanja kojekakvih gadosti sto nasi izabrani duznosnici rade, novinari, urednici, vlasnici listova, su zastrasivani, sudjeni, a Slavko i u kolicima zavrsi i sta je bilo? Nista! To je ono sto je zastrasujuce u BiH, sve se zna, a nikome nista! Zaista jedna obeshrabrujuca situacija. I pored svega pridruzujem se naporima da se nesto uradi. Osnovni problem je koga podrzati? U tom grmu lezi zec.
Herc

Post by Herc »

Slazem se da trebamo nesto uciniti.Ja sam spreman uraditi bilo sta korisno,sto nije besmisleno..da ce imati kakav-takav efekat.Nesha predlozi kakvu peticiju ili javno pismo...nesto od sa-x forumasa za javnost,ili...
nesha

Post by nesha »

Moj prijedlog je pošto sam na ovome forumu vec govorio o emisji 60 minuta i Bakiru Hadžiomeroviću i Damiru kaletoviću,da bez obzira na predrasude o nefunkcionalnosti sistema javno svako sa svog emalila podrzi preko sredsttava informisanja podrsku njima dvojici i njihovom projektu!

Takodjer predlazem,da putem medija pruzimo javno podrsku mladom autoru knjige Drzavna tajna,Semiru Halilovicu koji je izasao sa nevjerovatnom reklamom koja obecava.
u zadnjem izdanju magazina dani imate reklamu i u startu i sta ja znam to sam vidio.
ljudi pa to je knjiga sa prisluskivanim razgovorima najtajnijim dokuemntima iamte tamo i milsljenje senada pecanina o knjizi i bakira hadziomerovica koji kazu da je to potpuna senzacija.
na 202 radiju sam cuo reklamu koja frca od senzacionalnih recenica vodecih bh faca iz prisluskivanih razgovora!!!!

hajmo svako za sebe,da poselje pismo neko na oslobodjenje,neko na slobodnu bosnu,neko na dane,da nas koliko god nas je javno podrzi 60 minuta i bakira te knjigu drzavna tajna i semira.
ljudi ti su momci mladi i hrabri idemo stati iza njih pa vjerujte mi smo glas naroda glas ljudi,deset pisama deset pisama.
idemo svako od nas na sve tri redakcije.
oslobodjenje,slobodna bosna,dani i moze avaz
i hajmo javno reci mi podrzavamo nista vise jer ljudi ovdje samo treba odrska.samo da malo poguramo ..
primjetice se to vjerujte mi
ovi ljudi i njihovi projekti su otga vrijedni

sljedeća stvar je forum odavde i zajednicka izjava
ali hajmo prvo redakcijama svako sa svoga maila uputiti pismo podrske ovoj dvojici momaka i njihovim projektima

to je to!!!!!
stella_k

Post by stella_k »

Ja sam za.
Za pocetak, mozda bi onaj koji je otvorio ovu temu mogao otvoriti i jednu koja ce se zvati 60 Minuta. Na toj temi forumasi mogu iznijeti svoje cijenjeno misljenje o toj emisiji. Ako ono bude pozitivno, mozemo razmisliti u kojem pravcu se moze dalje djelovati.

I Iz iskustva znamo da pojedinac moze uciniti jako malo. Ako odziv bude dobar, mozemo se organizirati, a "nekoliko desetina nasih sugradjana"vec zvuci ozbiljnije.
nesha

Post by nesha »

na sarajevu sam pokrenuo forum knjige drzavna tajna.
prvo to aonda emisiije 60 minuta
idemo posteno otovreno o svemu a onda cemo siriiti dalje
red je da krenemo ozbiljno i konkretno odavde nesto uraditi
ima oprecnim misljenja ali tu smo za posten dijalog a ne za prepucavanja bez smisla
stella_k

Post by stella_k »

Ma prepucavanja nikad nisu ni imala smisla. Da imaju, drugacije bi se zvala.
Dakle na podforumu Kultura?
nesha

Post by nesha »

dole na forumu sarajevo..
ima tuzla itd..
sarajevo
ima tema drzana tajna
hajmo odatle krenuti
podrazati ili osporiti ali realno da vidimo da se ukljucim o
mislim da vrijedi
stella_k

Post by stella_k »

nesha wrote:dole na forumu sarajevo..
ima tuzla itd..
sarajevo
ima tema drzana tajna
hajmo odatle krenuti
mislim da vrijedi
Hey Nesha, moze jedan pitanjac, ali bez ljutis...
Jel se ti osjecas bosancem?
perke

Post by perke »

nesha wrote:dole na forumu sarajevo..
ima tuzla itd..
sarajevo
ima tema drzana tajna
hajmo odatle krenuti
mislim da vrijedi
http://www.dosta.ba

desanku sam odavno zapostavio
a sve ovo o cemu govoris je OK
i nema potrebe da budes bezobrazni seljak
nesha

Post by nesha »

naravno!
svijetla obraza kazem da sam bosanac i hercegovac
mislim da ne treba skretati sa teme
mislim to je suvisno pitanje ali eto odgovorio sam ti!
stella_k

Post by stella_k »

nesha wrote:naravno!
svijetla obraza kazem da sam bosanac i hercegovac
mislim da ne treba skretati sa teme
mislim to je suvisno pitanje ali eto odgovorio sam ti!

To me je jako zanimalo....
Imas moju podrsku.....
Post Reply