Novi_Nick wrote:...Meni to sve smrdi na prste KOS-a kojima je i cilj da se BH drzava teritorijalno razvali. Za taj posao najlakse im je ubaciti neke radikalne muslimane da za njih odrade kompletan posao u djeljenju teritorija BiH...
Dobro... recimo KOS.
Taj isti KOS je u toku rata kabinet predsjednika predsjednistva Izetbegovica okruzio ljudima poput Muslimovica, Mujezinovica, Rekica... koji su svo vrijeme rata bili u vezi sa Vasiljevicem. Haj' recimo taj KOS je infiltrirao mudzahedine..., ali gdje su bili svi oni "neradikalni" da kazu STOP svemu tome? Gdje je bio Alija da kaze STOP Muslimovicu ?
E sad ako postoje svjedocenja da je i Fahro Avazov KOS-ov saradnik i kao takav stupio na tlo BiH... i potom se vrlo brzo sjaranio sa dedinim Bakirom.... ??!!
Nije ni KOS za sve kriv, jebiga. KOS je radio svoj posao. Kod nas se niko njemu (KOS-u) nije adekvatno suprostavio. Pojedinacni profesionalni pokusaji da se BiH suprostavi neprijateljskom djelovanju KOS-a su osujecivani sa najviseg drzavnickog mjesta u BiH.
Zajebi takvu pricu o "tamo nekom KOS-u koji je kriv"... sto po principu automatizma rukovodstvo zemlje BiH oslobadja znatnog dijela sopstvene krivice. Postojimo i mi koji smo trebali na vrijeme prepoznavati probleme. Kad je sa tim stvarima oko KOS-a Sefer Halilovic izasao u javnost sa knjigom "Lukava strategija" docekivan je sa prezrenjem.
1996. godine je u Sarajevu objavljena knjiga "Bosna u kandzama KOS-a" Munira Alibabica - Munje... a jos sad se kao iscudjavamo.
Doci ce ubrzo vrijeme, nadam se, da ce propadati oni koji su istupali protiv istine. Istinu treba govoriti i pisati ma kako ona bila neugodna jer postoji previse "namjernih" lazi koje treba demaskirati.
Istina je da neprijatelji BiH zapinju i nogama i rukama da dio BiH naprave islamskim i da ga kao takvog predstave svijetu. I u velikoj mjeri su uspjeli jer su na BiH (Bosnjackoj) strani naisli na odredjene vjerske i politicke krugove u kojima su nasli bezrezervnu podrsku toj ideji. Otud i naglabanja o poligamiji i mogucnosti uvodjenja serijata kao vazeceg zakona u zemlji (citaj: dijelu zemlje BiH pod reisovom upravom).
Da li to podrazumijeva i jedinstvenu BiH za koju se ti isti "k'o biva" zalazu i puna su im usta zemlje Bosne kao... jedinstvene, nedjeljive, sekularne... Koliko li je samo obmana i lazi izreceno priglupom narodu koji sve uzima 'zdravo za gotovo', koji ne sumnja u ispravnost odluka svoji nacionalnih vodja.
Narod je toliko zaludjen (citaj: blesav, lud, totalno bez pameti, dezorijentisan) nacinalizmom i religijom (citaj: zatucan) da ne moze ni pretpostaviti sta se iza brda valja... niti zeli razmisljati o tome jer umjesto njega o tome "misle" vjerske i nacionalne vodje.
Tanki smo u sagledavanju posljedica... ama nismo ni za kurac.
Kceri moja
Kceri moja Aliji dal da te dam
Kceri moja Aliji dal da te dam
Necu babo necu Aliju
Alija je cimlija ici cu bez dimija
Necu babo necu Aliju
Kceri moja Omeru dal da te dam
Kceri moja Omeru dal da te dam
Necu babo necu Omera
Srce mu je nevjera
On ce da me otjera
Necu babo necu Omera