Finansije u vezi/braku

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

flora.sa

Post by flora.sa »

silentbob wrote:niko ne zna sta buducnost moze donijeti, samo me nervira ova prica stan pa stan..mislim puno drugih stvari je bitnije..ako je materijalna osnova jedina bitna u vezi, onda..jebiga

bobo, naravno da nije najbitnija
ali, ovdje je tema financije u vezi i braku, tako da ovdje iznosimo svoja mišljenja o tome...znači u skladu sa temom...

ne možemo ovdje pričati o ljubavi, kada je tema financije...

ali ako želiš da čuješ da je ljubav najbitnija u svemu ovome...pa naravno da jeste...ONA JE NAJBITNIJA...PA NE BIH SUTPALA U BRAK, DA NEMA TOGA...Ja kad se budem udavala udavaću se isključivo iz ljubavi, ne zbog toga što on ima novaca, stan i sl. gluposti...

ali evo, da ti imaš prije stupanja u brak stan, i ona prilikom razvoda traži pola tvog stana, šta bi uradio???

dao joj svoj stan???
silentbob

Post by silentbob »

sve sto se unese u brak prije samog stupanja u isti bracni partner zadrzava za sebe,dijeli se samo imovina stecena zajednickim zivljenjem.. i Floro ne se nervirati,jos je jutro :wink:
flora.sa

Post by flora.sa »

silentbob wrote:sve sto se unese u brak prije samog stupanja u isti bracni partner zadrzava za sebe,dijeli se samo imovina stecena zajednickim zivljenjem.. i Floro ne se nervirati,jos je jutro :wink:
joj ova velika slova su slučajna... :D :D

OK slažem se sa tobom...
novalic

Post by novalic »

tihomir ili se pravi blentav ili jos kave popijo nije..

sve je dobro dok je brak ili veza ok.. i normalno je da se financije dijele, ako ko zaradjuje vise, vise i potrosi.. jebi ga, sve je to normalno.. ali ja sam misljenja, da se od pocetka treba razgraniciti cije je sta.. u slucaju.. da se neko pocne zajebavati, gledati na drugu stranu.. jer u kriticnoj situaciji nema darova, barem je to rijedak slucaj.. ovako, ja tebe dragi volim, tvoje necu, svoje ne dam.. pa ako ti jedan dan padne na pamet, stanes na ludu travu, pa hoces da uvatis maglu.. 'ajmo.. al se zna sta meni ostaje.. a ne da se sa tobom krvim...

eto... ja mislim da to pojednostavljuje zivot.. to je sve
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Clara pacta :oops: boni amici ..........u ovom slučaju i malo više od toga :oops: :D :D :D :D Novo .........stani na vlat poludjele trave :oops: i ja pravim spisak :oops: :D
silentbob

Post by silentbob »

novalic wrote:tihomir ili se pravi blentav ili jos kave popijo nije..

sve je dobro dok je brak ili veza ok.. i normalno je da se financije dijele, ako ko zaradjuje vise, vise i potrosi.. jebi ga, sve je to normalno.. ali ja sam misljenja, da se od pocetka treba razgraniciti cije je sta.. u slucaju.. da se neko pocne zajebavati, gledati na drugu stranu.. jer u kriticnoj situaciji nema darova, barem je to rijedak slucaj.. ovako, ja tebe dragi volim, tvoje necu, svoje ne dam.. pa ako ti jedan dan padne na pamet, stanes na ludu travu, pa hoces da uvatis maglu.. 'ajmo.. al se zna sta meni ostaje.. a ne da se sa tobom krvim...

eto... ja mislim da to pojednostavljuje zivot.. to je sve
donekle si u pravu, al brak je odnos reguliran Porodicnim zakonom i tu ne mozemo nista
novalic

Post by novalic »

zar u bosni ne postoji predbracni ugovor 8-)

izgleda da ga tiho svjesno ignorise..

mani.. trave ko korova.. tebe nigdje.. influenca.. velika, al' umrijeti nece 8-)
manijak1

Post by manijak1 »

mani.. trave ko korova.. tebe nigdje.. influenca.. velika, al' umrijeti nece
Ma i da je paperjasta :oops: :D
zar u bosni ne postoji predbracni ugovor
Kao Aneks PZ :D može se sprovesti uz ono gore :oops: :D uz dva svjedoka ..........i mahala :D :D onda mahala :D :D ali oni znaju na čemu su :oops: :D međutim ......onda tokom trošenja :D vremena zajednice i promjene stanja treba se :oops: sve evidentirati :oops:
silentbob

Post by silentbob »

novalic wrote:zar u bosni ne postoji predbracni ugovor 8-)

izgleda da ga tiho svjesno ignorise..

mani.. trave ko korova.. tebe nigdje.. influenca.. velika, al' umrijeti nece 8-)
ima..al meni je to ko stupanje u radni odnos ili nesto tako..ono hajmo mi prvo na papir stavit pa sve ostalo..jebo to..OK je to recimo u Americi gdje je bit zivota novac i materijalno posjedovanje, al druga je to prica..
novalic

Post by novalic »

ne dao Bog da u tebe zena (ako je imas) nagazi na ludu travu.. sjetio bi se ti nove.. i realnosti..

blago tebi.. kad ti je sve ruzicasto..

ti bi se **bo a da ti ne udje.. da bosna izgleda ko zapad.. ali sa balkanskim.. tradicijama.. i, naravno, mahalom..
alek

Post by alek »

novalic wrote:ja sam misljenja, da se od pocetka treba razgraniciti cije je sta.. mislim da to pojednostavljuje zivot..
i ja :D
silentbob

Post by silentbob »

novalic wrote:ne dao Bog da u tebe zena (ako je imas) nagazi na ludu travu.. sjetio bi se ti nove.. i realnosti..

blago tebi.. kad ti je sve ruzicasto..

ti bi se **bo a da ti ne udje.. da bosna izgleda ko zapad.. ali sa balkanskim.. tradicijama.. i, naravno, mahalom..
naprotiv..nista meni ovde nije ruzicasto..nece ovo nikad bit zapad.. i ne mora..treba prvo mahalu nama iz glave izbiti..a dug je to i mukotrpan proces..i shvatam ja da je danas potrebna materijalna sigurnost samo opet ponavljam da postoje neke stvari koje su (po meni) prioritetnije
novalic

Post by novalic »

halo ba, tihomire.. ovdje je tema (idi popij jos jednu kavu).. financije i veza/brak.. a ne prioriteti u vezi/braku..

pa ti mislis da mi samo na pare, stanove, materijelnu stranu gledamo..

evo.. da otvorimo temu o prioritetima...

znas sta je meni na prvom mjestu 8-) ...

ne smijem ni reci, mislice raja da se zezam 8-)
silentbob

Post by silentbob »

novalic wrote:halo ba, tihomire.. ovdje je tema (idi popij jos jednu kavu).. financije i veza/brak.. a ne prioriteti u vezi/braku..

pa ti mislis da mi samo na pare, stanove, materijelnu stranu gledamo..

evo.. da otvorimo temu o prioritetima...

znas sta je meni na prvom mjestu 8-) ...

ne smijem ni reci, mislice raja da se zezam 8-)

ma kontamo se mi,,,samo vi zene malo drukcije razmisljate 8-)
novalic

Post by novalic »

dodijalo zenama biti donje 8-)

to se zove emancipacija.. samo da znas... 8-)
silentbob

Post by silentbob »

novalic wrote:dodijalo zenama biti donje 8-)

to se zove emancipacija.. samo da znas... 8-)
ok novo...znam..postujem...zagovaram 8-)
štzngrm

Post by štzngrm »

bračni drugari bi trebali uvesti dodatni pdv na sve namirnice za koje su već platili državi pdv i preko njega puniti bračni budžet-jednostavno--: slušali ste vijesti slobodne evrope, a sada reklame: PDV JE RJEŠENJEEE ZA SVEEE, za stare i mlade, za jadne i gladne, SLOBODNO RECI:HOĆU SVOJ PEDEVE :P
Post Reply