Koliko sam ja upoznat, ljudi uplacuju za stanove i onda se grade zgrade...Novi_Nick wrote:1. Izvini, ko gradi to I. Sarajevo i sta se gradi, vlada "RS" ili poreski obveznici cjele BiH ili neko treci?dzampin dzek fles wrote:Nek si ti duhovit![]()
![]()
Istocno Sarajevo se gradi i raste iz dana u dan i drago mi je zbog toga
Puteve i infrastrukturu finansira opstina, mozda nesto sredstava dolazi i od vlade RS. Poreski obveznici cijeli BiH ne ucestvuju u tome...
Mislim da vecina novca dolazi od toga da ljudi prodaju svoju imovinu i odlucuju se da tu zive. Tako kupuju stanove ili grade kuce.Novi_Nick wrote:2. Odakle porjeklo tog novca za tu eventualnu gradnju i izgradnju?
To ti ne bih znao reci... Vjerovatno je Federacija zavaljenijaNovi_Nick wrote:3. Da li svi BH tzv politicari i stranke zavaljuju sve gradjane i drzavu BiH u medjunarodne kredite? koliko "RS" a koliko "Federacija?
Nemam pojma, to pitanje prevazilazi temu Istocno sarajevoNovi_Nick wrote:4. Koliki je momentalno dug ili koliko je u ovom momentu BiH zaduzena ili bolje reci zavaljena ili jos bolje reci koliko je zavaljen svaki BH gradjanin da bi se isfinansirala teritorijalna podjela drzave BiH na tri drzavice kao i bila popljackana na svim poljima od okupatora Srba, Hrvata i Bosnjaka?
Novi_Nick wrote:Pojasni ako ti nije tesko.![]()
Eto nije mi tesko
Malo je ovaj potpis pretenciozanNovi_Nick wrote:U potpisu,
Bosanci i Hercegovci