Terorizam u Bosni ??

Post Reply
tataratira

Post by tataratira »

zzzzz wrote: Ne znam ima li smisla objasnjavati ovo nekom ko Izrael zove demokratskom zemljom
ili Hamas političkom opcijom
digger

Post by digger »

Toozla wrote:...terorizam je realnost danasnjeg svijeta.....egzistira svuda......od Pakistana i Iraka do Amerike i Francuske....i tako dalje......... cak i da nismo imali nase lokalno sranje, bili bi smo suoceni sa problemom.......stvarni problem je namjerno zatvaranje ociju spram globalnog problema radi, nasih, lokalnih zajebancija...
Primjer realnog komentara na situaciju koja se ponavlja pocevsi od prvih teroristickih akcija u Africi, pa do 11. septembra, Madrida, Istanbula, Londona, Balija, itd., itd.

Zatvoriti oci i ubrzano ponavljati: "Ovo nije tacno, ovo nije tacno..." je ne samo naivno, nego bas glupavo.

Ja postujem reakcije gdje neki pisu: Cekajmo prvo da vidimo da li je hapsenje trojice u BH bilo opravdano, ili je mozda rezultat nekih nasih unutrasnjih igara.

Medjutim, i nakon hiljada mrtvih i brda dokaza u svakom od napada, te cak i nakon video snimka Osame gdje on sa osmijehom na licu opisuje udare dva aviona u WTC, Jaganjac zakljucuje:
Ta trojka, kao i sve ostale trojke na svih pet kontinenata, su dio organizovanog krstaskog rata protiv islama.
Niko ovdje ne optuzuje pojedinu grupu. Da li je uhapsena trojka samo muslimani ili nekakva medjunacionalna smjesa idiota, ja ne znam niti me to trenutno interesira. Vise me interesuje da li je ovo bila sira grupa nego samo trojica, da li su tu ukljuceni drugi "domaci" iz BH, ko je to finansirao, i da li ce ta grupa da bude definitivno onemogucena za dalje akcije.

Pisanje Jaganjca je njegov licni stav: netacan, proizvoljan, jednostran. Modu dodati i opasan. I pored toga sto njegovi navodi nemaju nikakvu osnovu izuzev etno-vjerske paranoje--svi koji ne misle kao on su "krizari"--njegov gornji stav ima i moze naci pristalice.

Da drugi ne bi pogresno shvatili, ja nemam nista licno protiv Jaganjca koga ne poznajem. Ali imam i te kako protiv nekih njegovih javnih stavova kao sto je gornji. Jer terorizam u BH je mogucnost. Da li isti moze da bude vjerski, ili mafijaski, ili cak iz nemoci onih kojih koji se danas osjecaju politicki i ekonomski obespravljeni, napusteni od politicara, odbaceni od drustvene brige...nije uopste vazno. Moguce je da u nasoj danasnjoj klimi stavovi EJ mogu lako da budu potvrda nekima koji brkaju realnost i mastu da su na pravom putu, i da je sav je svijet u zavjeri protiv njih.

Svijet boli cuna sta ce biti sa Bosnom. Ali ne bi trebalo da boli i nas.
gandhi

Post by gandhi »

digger wrote:
Toozla wrote:...terorizam je realnost danasnjeg svijeta.....egzistira svuda......od Pakistana i Iraka do Amerike i Francuske....i tako dalje......... cak i da nismo imali nase lokalno sranje, bili bi smo suoceni sa problemom.......stvarni problem je namjerno zatvaranje ociju spram globalnog problema radi, nasih, lokalnih zajebancija...
Primjer realnog komentara na situaciju koja se ponavlja pocevsi od prvih teroristickih akcija u Africi, pa do 11. septembra, Madrida, Istanbula, Londona, Balija, itd., itd.

Zatvoriti oci i ubrzano ponavljati: "Ovo nije tacno, ovo nije tacno..." je ne samo naivno, nego bas glupavo.

Ja postujem reakcije gdje neki pisu: Cekajmo prvo da vidimo da li je hapsenje trojice u BH bilo opravdano, ili je mozda rezultat nekih nasih unutrasnjih igara.

Medjutim, i nakon hiljada mrtvih i brda dokaza u svakom od napada, te cak i nakon video snimka Osame gdje on sa osmijehom na licu opisuje udare dva aviona u WTC, Jaganjac zakljucuje:
Ta trojka, kao i sve ostale trojke na svih pet kontinenata, su dio organizovanog krstaskog rata protiv islama.
Niko ovdje ne optuzuje pojedinu grupu. Da li je uhapsena trojka samo muslimani ili nekakva medjunacionalna smjesa idiota, ja ne znam niti me to trenutno interesira. Vise me interesuje da li je ovo bila sira grupa nego samo trojica, da li su tu ukljuceni drugi "domaci" iz BH, ko je to finansirao, i da li ce ta grupa da bude definitivno onemogucena za dalje akcije.

Pisanje Jaganjca je njegov licni stav: netacan, proizvoljan, jednostran. Modu dodati i opasan. I pored toga sto njegovi navodi nemaju nikakvu osnovu izuzev etno-vjerske paranoje--svi koji ne misle kao on su "krizari"--njegov gornji stav ima i moze naci pristalice.

Da drugi ne bi pogresno shvatili, ja nemam nista licno protiv Jaganjca koga ne poznajem. Ali imam i te kako protiv nekih njegovih javnih stavova kao sto je gornji. Jer terorizam u BH je mogucnost. Da li isti moze da bude vjerski, ili mafijaski, ili cak iz nemoci onih kojih koji se danas osjecaju politicki i ekonomski obespravljeni, napusteni od politicara, odbaceni od drustvene brige...nije uopste vazno. Moguce je da u nasoj danasnjoj klimi stavovi EJ mogu lako da budu potvrda nekima koji brkaju realnost i mastu da su na pravom putu, i da je sav je svijet u zavjeri protiv njih.

Svijet boli cuna sta ce biti sa Bosnom. Ali ne bi trebalo da boli i nas.[/quote]

Kako to zvuči kad dobaci neko preko Atlantika. :-)
Shoba

Post by Shoba »

veliki broj gradjana Velike Britanije su uhvaceni kao islamski teroristi. Predlazem da se Velikoj Britaniji uvedu ekonomske sankcije....cim prije....harbouring terrorism 8-)
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Shoba wrote:veliki broj gradjana Velike Britanije su uhvaceni kao islamski teroristi. Predlazem da se Velikoj Britaniji uvedu ekonomske sankcije....cim prije....harbouring terrorism 8-)

:D mojne njih ;) mozda je bolje uvesti sankcije Sjevernoj Irskoj ;) :D
a ni oni sto ih Moore prosipa u "Kuglanju..." (Ludi za oruzjem, nas prevod) ... ja bih se zabrinuo da mi onakvi zive u krugu od sto kilometara :(.
Uh

Post by Uh »

[quote="da pamtis"]Image

NINDJA, NINDJA,,,,,,ovo su neke NINDJE 100% :lol:
Soldier_of_Allah

Post by Soldier_of_Allah »

Sta se ismijavas idiote jedan sa islamskim propisima pokrivanja zene i ovim muslimankama...Da si mi blize pokazao bih ti ja tu tvoju drskost i odvratnost... :x
digger

Post by digger »

tataratira wrote:
zzzzz wrote: Ne znam ima li smisla objasnjavati ovo nekom ko Izrael zove demokratskom zemljom
ili Hamas političkom opcijom
Slijedecih desetak godina na Bliskom Istoku bice interesantne.
savevave

Post by savevave »

Samo je pitanje dana kada ce po BiH poceti da eksplodiraju domaci bombasi samoubice. Sad su sprijecena trojica ljudi da to ucine.
da pamtis

Post by da pamtis »

savevave wrote:Samo je pitanje dana kada ce po BiH poceti da eksplodiraju domaci bombasi samoubice. Sad su sprijecena trojica ljudi da to ucine.
jes' i ti iz taksi sluzbe :-) :D
savevave

Post by savevave »

Srbi su jos 1992 godine ukazivali na karakter rata u BiH. A sad ce Evropa snositi posljedice toga sto je sprijecila Srbe da se obracunaju sa islamskim fundamentalizmom u BiH.
Qwert

Post by Qwert »

savevave wrote:Srbi su jos 1992 godine ukazivali na karakter rata u BiH. A sad ce Evropa snositi posljedice toga sto je sprijecila Srbe da se obracunaju sa islamskim fundamentalizmom u BiH.
Budalo, bili su na putu ka Beogradu. :D
da pamtis

Post by da pamtis »

Qwert wrote:
savevave wrote:Srbi su jos 1992 godine ukazivali na karakter rata u BiH. A sad ce Evropa snositi posljedice toga sto je sprijecila Srbe da se obracunaju sa islamskim fundamentalizmom u BiH.
Budalo, bili su na putu ka Beogradu. :D
:oops: koliko ja vidim :shock: ovdje 'hake' trazi 'manijaka' :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Eno ih jos uvijek dokazuju... u Hagu. Kako je krenulo... tesko da ce im vjerovati.
:lol:
da pamtis

Post by da pamtis »

Fair Life wrote:
Eno ih jos uvijek dokazuju... u Hagu. Kako je krenulo... tesko da ce im vjerovati.
:lol:
Image
p/s fair odkud tebe ovako kasno..... :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

HOOLIGANS wrote:Evo TERORISTA koji imaju i svoju internet stranicu
http://www.rcp-brcko.com
Tako su nam blizu
Ima ih jako puno i niko ne prica o njima!!??
A imaju krvi na svojim rukama jako, jako puno
A ova trojica sto su uhapsena u Sarajevu samo oni su bitni
Gdje je tu LOGIKA!
Logika je da se trudiš da te ne uhvate na djelu...
savevave

Post by savevave »

http://www.nezavisne.com/dnevne/dogadja ... 005-04.php

Izvještaj Ministarstva bezbjednosti BiH o stanju u zemlji

Sumnja se da je 40 osoba povezano s terorizmom
SARAJEVO - Sigurnosne agencije u BiH provjeravaju oko 40 osoba zbog sumnje da su povezane s terorističkim aktivnostima, potvrdio je Dragana Mektić, zamjenik ministra sigurnosti BiH.

"Ne mogu govoriti detaljnije o ovim provjerama jer bi to naštetilo operativnim aktivnostima koje se provode na terenu. Mogu potvrditi da naše agencije vode istrage, predistražne radnje i određena lica drže pod prismotrom zbog sumnji da su povezane s terorističkim aktivnostima. Radi se o licima koja se provjeravaju na osnovu informacija inostranih i domaćih bezbjednosnih agencija", pojasnio je Mektić.

Prema informaciji o stanju sigurnosti u BiH, koju je protekle sedmice usvojilo Vijeće ministara BiH, Interpol BiH u prvih šest mjeseci ove godine obradio je 36 predmeta koji se odnose na međunarodni terorizam.

"U ovom trenutku zbog operativnih obrada, koje su u toku, ne mogu kazati da li će sve ove provjere rezultirati podizanjem opotužnica za terorizam. To je teško procijeniti, jer su neka od ovih lica u BiH, a za neka samo prikupljamo informacije o djelima u koja su bila uključena tokom boravka u BiH ranijih godina", kazao je Mektić.
digger

Post by digger »

Link: http://www.nezavisne.com/dnevne/dogadja ... 005-02.php
"Nezavisne" u posjedu službene zabilješke OBS RS s oznakom "državna tajna, strogo povjerljivo" iz 2002.

Ko su bili mudžahedini stanovnici sela Bočinja

BANJA LUKA - Veći dio od četrdeset mudžahedina raseljenih iz Bočinje uz logističku podršku lokalnih funkcionera uglavnom je ostao u BiH, dok se jednom dijelu njih nakon terorističkog napada na SAD 11. septembra 2001. godine gubi svaki trag.

Prema podacima Obavještajno-bezbjednosne službe RS od 1. jula 2002. godine, veći dio stanovnika mudžahedinske zajednice u Bočinji, čija se imena nalaze u depešama MUP-a ZDK, u BiH su došli u toku rata i u njemu su učestvovali kao pripadnici Armije RBiH.

U depeši broj 08-59 MUP-a ZDK od 5. oktobra 2001. godine, koju je OBS RS 1. jula 2002. godine zaveo pod oznakom strogo povjerljivo, državna tajna, navedeni su ime, prezime, godina rođenja i zemlja iz koje su mudžahedini došli u BiH.

Uočljivo je učestalo mijenjanje arapskih imena u imena koja su bliža imenima lokalnog stanovništva. Iz depeše se vidi i da je većina ovih lica bila nastanjena u Bočinji, odakle su se pod pritiskom predstavnika međunarodne zajednice morali iseliti.

U depeši MUP-a ZDK navedena su imena 38 mudžahedina. U ovom broju donosimo imena prvih deset za koje se pretpostavlja da su ostali da žive u BiH:

Abdullah Khaled, rođen 1. januara 1973. godine u Jemenu. Armije BiH 13/14, Zenica. Promijenio ime u Klokić Khaled. Živio u Bočinji.

Ibrahim Khaled, rođen 10. februara 1968. godine u Egiptu. Vrbovik 36, Breza. Promijenio ime u Algari Khaled. Živio u Bočinji.

Assan Asharaf, rođen 28. avgusta 1962. godine u Egiptu. Bolnička 32, Sarajevo Centar. Živio u Bočinji.

Mamdouit Etawalli, rođen 13. januara 1967. godine u Egiptu. Adolfa Goldeberga 18, Zenica. Živio u Bočinji.

Aref (prezime nečitko), rođen 17. avgusta 1963. godine u Libiji. Kumovska 3/5, Sarajevo Novi grad. Promijenio ime: Aref (i novo prezime nečitko). Živio u Bočinji.

Muhamed Hacnimi, rođen 7. juna 1968. godine u Kataru. Hajdarevići, Zavidovići. Novo ime nečitko. Živio u Bočinji.

Saied Eror, rođen 2. juna 1962. godine u Egiptu. Kolodvorska 13, Novo Sarajevo. Promijenio ime u Saled Čolić. Živio u Bočinji.

U informaciji MUP-a ZDK navedena su i imena onih kojima se nakon 11. septembra 2001. godine gubi svaki trag. Pored njihovih imena, u depeši stavljena je oznaka prebivališta: "nepoznato". Tako se pretpostavlja da su BiH napustili:

Adel Abrouk, rođen 17. maja 1966. godine u Tunisu. Ranija adresa Bosanska bb, Zavidovići (adresa). Živio u Bočinji. Adresa nepoznata.

Taner (prezime nečitko), rođen 2. februara 1957. u Kuvajtu. Živio u Bočinji. Adresa nepoznata duže vremena.

Mohamed Mansoury, rođen 16. januara 1966. u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAR). Živio u Bočinji. Adresa nepoznata.

G. MAUNAGA
digger

Post by digger »

gandhi wrote:
digger wrote:Svijet boli cuna sta ce biti sa Bosnom. Ali ne bi trebalo da boli i nas.
Kako to zvuči kad dobaci neko preko Atlantika. :-)
Eh moj Gandhi, kada budu izdavali patriotske knjizice samo onima koji imaju BH pasos, onda cu se i ja iskljuciti iz daljih diskusija. :-)
Kindzasa

Post by Kindzasa »

Terorizam u Bosni ??
prijetnja terorizma u BiH najmanje dolazi od gradjana BiH. Zasto niko ne pogleda institucije i pojedince koji su temom jako zabavljeni. Korupcija je pocetak svih teroristickih aktivnosti. Zasto? Moralni nivo je nizi nego kod poslavljanja bilo koje bombe.

trazite ih malo medju najskrivenijim ucesnicima i pripremacima.
alek

Post by alek »

Kindzasa wrote:Korupcija je pocetak svih teroristickih aktivnosti
povecajte plate!
:D :D
Kindzasa

Post by Kindzasa »

uzmi ih i od seoskih sudija koji zaradjuju 5.000 km mjesecno.
da pamtis

Post by da pamtis »

Image
digger

Post by digger »

Danasnja "Slobodna Bosna" (27. oktobra) donosi par detalja oko hapsenja terorista u Sarajevu.

Izgleda da treceg jos traze jer je treci uhapsen bio stanodavac koji je za sada pusten. Oko druga dva, evo njihovih navoda:
A ko su, zapravo, glavni osumnjiceni za teroristike prijetnje u Sarajevu. Mediji su do sada operisali iskljucivo njihovim inicijalima, medjutim, izvori naseg lista iz Tuzilastva BiH pobrinuli su se da citateljima predocimo potpuni identitet tih osoba.
Prvi je Mirsad Bektasevic, drzavljanin Svedske, star (odnosno mlad) 19 godina. Bektasevic je rodjen u Srbiji (Sandzaku) i pocetkom 90-tih je sa familijom izbjegao u Svedsku, gdje je legalno dobio sve potrebne dokumente. Njegov kompanjon sa kojim se trenutno nalazi u pritvoru (u Centralnom zatvoru u Sarajevu) je Irfan Trtov (pod nadimkom Jasmin) drzavljanin Turske, 18-godisnjak.
Slobodna Bosna zavrsava sa ovim:
U tom su smislu samoubilacki prsluci pronadjeni u stanu dvojice uhapsenih vehabijskih radikala u Sarajevu, impregnirani ogromnom kolicinom eksploziva kojim su raspolagali, jedan od najvecih izazova koji su pred ovdasnje drustvo, a pogotovo sigurnosno-policijski sektor ikada postavili. Ako islamski radikali nisu zadovoljni danasnjom krvnom slikom Bosne i Hercegovine (islamiziranom i po vertikali a i po horizontali), ako im je cilj da je dinamitom revidiraju, tada se zbilja dominantno krscanska Evropa ima cega plasiti!
HOOLIGANS

Post by HOOLIGANS »

kub lajkan wrote:
HOOLIGANS wrote:Evo TERORISTA koji imaju i svoju internet stranicu
http://www.rcp-brcko.com
Tako su nam blizu
Ima ih jako puno i niko ne prica o njima!!??
A imaju krvi na svojim rukama jako, jako puno
A ova trojica sto su uhapsena u Sarajevu samo oni su bitni
Gdje je tu LOGIKA!
Logika je da se trudiš da te ne uhvate na djelu...
LOGIKA je da se prvo rijesimo stoke koja je zapocela rat i koju niko ne naziva teroristickom organizacijom
Mozda su ovi sto su uhvaceni imali namjeru da ih posjete na RAVNOJ GORI!
Post Reply