Dvije godine kako je Alija Izetbegovic preselio na ahiret

Post Reply
dizZaster

Post by dizZaster »

"Velikim Bogom se kunemo da robovi biti nećemo"!!!

Neka ti je vječiti mir i rahmet Alija!
mamamia

Post by mamamia »

neka mu je vjecni rahmet

p.s.
danas je i na turskoj nacionalnoj televiziji TRT obiljezena godisnjica smrti
predsjednika Alije Izedbegovica.sve u svemu bilo je zanimljivo,a najvise me iznenadila muzicka podloga na televiziji-Dino Merlin-Da te nije Alija
Soldier_of_Allah

Post by Soldier_of_Allah »

Alija je jedan od najvecih sinova Bosne....Uspio je da sacuva Bosnu,pa ga oni koji mrze Bosu ,poput ovog fasiste koji se prodaje da je anti...Alija je moralna vlicina, koju je svijet priznao i divio joj se....Pa crknite sad....
Husko Kotrljanjić

Post by Husko Kotrljanjić »

Kurt_Kombajn wrote:Zelim biti sasvim iskren...sad, mozda ja nisam dovoljno informisan, mozda sam grdno prevaren, ali mislim da A. Izetbegovic, sve u svemu, nije imao lose namjere, te da nije bio seljacina, prostak, tek jos jedan gedza iz provincije...dalje mislim da je radio kako je najbolje znao i umio, i kako se, realno, u onim okolnostima moglo...da li je znao i umio dovoljno, odnosno da li se moglo bolje, pokazace vrijeme...

...da nije potpisao dejton i da je nastavio rat, danas bi ga opet isti likovi pljuvali, ovaj put zato sto bi jos vise ljudi izginulo...danas mnogi kazu, "trebalo se ici dalje, mogao je peti korpus osloboditi banjaluku, alija je kriv sto se stalo"...medjutim, nekako mi se cini da ga najvise osudjuju oni koji se sklonili u inostranstvo i cija djeca nisu gladovala i smrzavala se po rovovima, pa su ocekivali da im alija sa svojih sedamdeset i nesto uzme tandzaru i oslobodi zemlju...

...takodje mi smeta sto ga mnogi blate i povezuju kradje i malverzacije sa njegovim imenom, a izbjegavaju da konkretno navedu o kojim se vrijednostima, uslugama, novcima, nekretninama radi, kada, gdje...ne moze se to tako lako sakriti...cini mi se da je doticni u bolnicu a zatim na ahiret otisao iz svog skromnog, dvosobnog stana kojeg je imao i prije rata, dalje ne sjecam se da je nekad otkriven racun na njegovo ime sa basnoslovnim sumama (ne sakriva se ni to bas tako lako), kao sto mi nije poznato ni to da se njegova djeca pretrgose putujuci po svijetu i gradeci vile i fabrike...

...dalje, ima ih koji se razbacuju njegovim izjavama, cesto izvucenim iz koneksta, a za oko su mi zapale dvije:
1. "mirno spavajte, rata biti nece"...i? da li je, stvarno, kvocijent inteligencije prosjecnog bosanca toliko nizak, da mu neko drugi treba reci ono sto svojim ocima i sam vidi?? da je, kojim slucajem, rekao suprotno "spremajte se, bice rata", pa kako bi ga tek onda danas optuzivali da je prvi pozivao na ubijanje, na rat?
2. "do podne mislim jedno, od podne drugo"...da li bi iko iole inteligentan, za sebe samoga u novinama, javno izjavio takvo nesto?????(a takva budala, bas i nije bio)...stvarno me cudi da i mnogi pametni ljudi potezu taj lapsus kao ozbiljan argument...pa takva izjava se ne bi otela ni najzescem kretenu, prije mislim da je htio za sebe reci da je neodlucan, da ne moze da se rijesi sta da poduzme...ali to je samo licno misljenje, ne znam...kao sto rekoh, lako je moguce da su me mediji podobro izigrali, no dosada nisam vidio konkretnog argumenta da mi promijeni misljenje...

Nit sta oduzet nit sta dodat,potpisujem.
Ima ona narodna koja kaze: VOLI ONOG KOGA TVOJI DUSMANI MRZE.
mamamia

Post by mamamia »

ljudi vi ste izgubili pamet.
sta cu vam ja
buhtelj

Post by buhtelj »

Pozitivan covjek i humanista...i zbog toga relativno naivan. nespretan i nesposoban politicar....nemozes biti vrhumnski....humanista i politicar istodobno....jebiga ne ide

Jer je njegova primarna funkcija bila politika i vodjenje drzave i jer nije bio previse iskusan u tome ga danas vecina onih koji su morali spizditi iz BIH pakla i oni koji zive u tom paklu ne vole.......

Srbi i Hrvati ga ne vole jer zbog njega zive u "drzavi" koju mrze u samom korijenu :x :x :x :x :x

Inace sve u svemu dobar lik...u EU ga vecina voli i gleda sa respektom :-) :-)
buhtelj

Post by buhtelj »

Neka pociva u miru
nesvrstan

Post by nesvrstan »

Neki dan sam pokrenuo forum "za Aerodrom spremni".
Vaš odziv je bio jedan od najvećih do sada i mada je ona diskusija zaključena, vidimo da se tema nastavlja nizom novih forumskih grana.
I sva rasprava o rahmetli Aliji Izetbegoviću se nažalost još uvijek zadržava na nivou isključivosti i banaliziranja njegove povijesne uloge od potpunog pretjerivanja do potpunog omalovažavanja. A ja sam pokušavao da ukažem da u liku rahmetli Izetbegovića pokušamo razdvojiti njegovu Bošnjačko i njegovo Bosansko Hercegovačko značenje.
Općenito govoreći, ključna bosanskohercegovačka kontroverza se upravo dešava na toj relaciji Bošnjaštvo - Bosanstvo. Ja bih rekao da je ispravna distinkcija te relacije jedan od preduvjeta uspostave ove države.
Da skratim, ja sam u svojim prethodnim postovima rekao i ponavljam, rahmetli Alija Izetbegović je veliki čovjek i veliki Bošnjak, ali njegovo odustajanje, ili nemoć da se ostvari - svejedno, od čuvene Platforme ga nepovratno vraća u okvire "jedne od suprostavljenih bosanskohercegovačkih strana". I bez obzira što je "njegova strana" bez ikakve sumnje pozitivnija od druge dvije, oko toga, shvatite već jednom, nikada se neće postići konsezus i svaka dalja insistiranja na tome su ne samo osuđena na neuspjeh već poprimaju i patološke karakteristike.
I da završim. Danas sam bio na Trgu Oslobođenja na svečanosti preimenovanja. Ja koji sam kategorički bio protiv preimenovanja Aerodroma, danas sam bio i, dakle, podržao ovaj čin jer smatram da je ovo u redu, mada sam potpuno siguran da bi se rahmetli Alija kategorički suprostavio bilo kakvom preimenovanju ovakvog tipa.
Ali, moram konstatovati - sramotno mala posjećenost je bila na ovoj ceremoniji. Rekao bih da su neke partije šaha na tom trgu znale okupiti veći broj posmatrača.
I sad ja vas pitam: šta je releventnije mjerilo odanosti liku i djelu rahmetli Alije Izetbegovića: onih "10 000" telefonskih glasova za preimenovanje Aerodroma ili ovih par stotina koji su danas prisustvovali ovoj svečanosti?

Sram vas bilo licemjeri!
morti

Post by morti »

Našem prvom Predsjedniku - rahmet duši!
Smrt fasizmu

#60 Dvije godine kako je Alija Izetbegovic preselio na ahiret

Post by Smrt fasizmu »

Ako bi ovaj forum bio slika koliki procenat islamskih fundamentalista ima u Bosni i Hercegovini, to bi bila katastrofa i poraz Bosne i Hercegovine. No, ovaj forum je postao mjesto njihovog okupljanja i nacistickog divljanja tako da ga ne treba uzimati za ozbiljno. Svojatanje Bosne i Hercegovine KAO SAMO NJIHOVEO od strane islamskih fundamentalista je znak da oni pocinju da ZIVE U SVE VECEM STRAHU, JER SU SVJESNI DA DOLAZE CRNA VREMENA ZA NJIH...
Smrt fasizmu-Sloboda narodu!
p.s. Cemu li se vi od Alaha nadate kad rahmetate Aliji Izetbegovicu??? ILI SE BOJITE DA CETE GORETI ZAJEDNO SA NJIM PA SE TJESITE DA JE ALJO ODLEBDIO NA AHIRET??? I PROCITA LI IKO OD VAS KURAN?
Nesferatu

Post by Nesferatu »

I PROCITA LI IKO OD VAS KURAN?
Procita.

Samo ne isto izdanje koje ti imas. Cirilicno.
Kick off

Post by Kick off »

Milsim da je Alija vrlo pozitivna licnost u BiH istoriji. Bio je lider BiH u odbrani nezavisnosti BiH od strane cetnickog agresora. Imao je i svojih propusta. Stao je samo iza svog naroda, tj. Bosnjaka umjesto svih noroda BiH. Jednom je Jovan Divjak izjavio da je AI propustio sansu da bude svjetska istorijska licnost jer ipak nije bio predstavnik svih gradjana BiH. Ipak je fer i korektno vodio svoj narod za razliku od lidera druga dva naroda u BiH....

Toliko..

Neka mu Bog podari vjecni rahmet.
Kick off

#63 Re: Dvije godine kako je Alija Izetbegovic preselio na ahire

Post by Kick off »

Smrt fasizmu wrote: p.s. Cemu li se vi od Alaha nadate kad rahmetate Aliji Izetbegovicu??? ILI SE BOJITE DA CETE GORETI ZAJEDNO SA NJIM PA SE TJESITE DA JE ALJO ODLEBDIO NA AHIRET??? I PROCITA LI IKO OD VAS KURAN?
Zasto se ovaj tip tolerise ovdje na forumu?Zar niko nije skuzio njegove niske uvrede i papanske komentare. Zasluzio je BAN, a pristup forumu mu treba odobriti tek kada procita Kuran minimum 2 puta i nauci barem 5-6 dova na pamet !
Soldier_of_Allah

Post by Soldier_of_Allah »

Preporucujem emisiju :"Posteno govoreci" u kojoj je gost Bakir Izetbegovic, sin rahmetli Alije...

http://www.pbsbih.ba/bht1/multimedia/in ... oreci.html
Uh

Post by Uh »

Bosanac_21 wrote:
.....leti bijela golubice i ponosno svima kazi,
BOSNA nece milost svijeta,

Ama daj matere ti ne pisi glupe stihove.......da nije svijetske milostinje doslo bi do jos jednog, ali goreg rata.```````````````````````````
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

rei wrote:Nek mu je vjecni rahmet.
i nek mu je vjecna slava i hvala
SD-6

#67 Re: Dvije godine kako je Alija Izetbegovic preselio na ahire

Post by SD-6 »

Smrt fasizmu wrote:Ako bi ovaj forum bio slika koliki procenat islamskih fundamentalista ima u Bosni i Hercegovini, to bi bila katastrofa i poraz Bosne i Hercegovine. No, ovaj forum je postao mjesto njihovog okupljanja i nacistickog divljanja tako da ga ne treba uzimati za ozbiljno. Svojatanje Bosne i Hercegovine KAO SAMO NJIHOVEO od strane islamskih fundamentalista je znak da oni pocinju da ZIVE U SVE VECEM STRAHU, JER SU SVJESNI DA DOLAZE CRNA VREMENA ZA NJIH...
p.s. Cemu li se vi od Alaha nadate kad rahmetate Aliji Izetbegovicu??? ILI SE BOJITE DA CETE GORETI ZAJEDNO SA NJIM PA SE TJESITE DA JE ALJO ODLEBDIO NA AHIRET??? I PROCITA LI IKO OD VAS KURAN?
aha :D ...skuzen si junace :wink: maxum bre selam :bih:
fakat dokle ce se trpiti cetnicka izdrkavanja?...ovo se aketu ne bi tolerisalo...zasto onda ovog bolesnika postedjujete?..ili ga ostavite da bi neko burno reagovo i popio ban i jedan i drugi...na taj fazon mene zasigurno necete navuci ,ne zelim se spustati na nivo rotalja sa bradama i sajkacom..
.ljudi...samo laganica 8)
Bosanac u bosni

Post by Bosanac u bosni »

Neka mu je vjecni Rahmet nasem dragom Predsjedniku, dobri ljudi se nikada ne zaboravljaju. Vrijeme prolazi i stvari se mijenjaju, ali dobri ljudi i ono sto je ostalo iza njih traje zauvjek!!
Halal mu bilo sve, ako je, sta ucinio lose!!
MBA

#69 Re: Dvije godine kako je Alija Izetbegovic preselio na ahire

Post by MBA »

Smrt fasizmu wrote::D Bibo jadan... Naslov ti nista nevalja... treba da glasi.. :x Dvije godine kako se zlocinac Alija Izetbegovic preselio u dzehenem... U dzehenem ga gurnulo skoro pola milona pobijenih gradjana BiH sa uzvicima: UBICO I ZLOTVORU VJECNO GORI U DZEHENEMU!!! I svi njegovi sljedbenici i simpatizeri NEK SE SASTANU SA SVOJIM DEDAGOM...

Ja nemam ljubavi spram Alije i ne slazem se sa njegovom politikom, ali tvoje rijeci su non-sense. Jednostavno, izjava "Smrt Fasizmu--Sloboda Narodu" ne ide sa refleksijom mrznje koju tvoje pisanje odasilja. Povrh svega, gdje je tu logika? Na koncu, nije nase da sudimo--Zna se ciji je to "business."
zlata

Post by zlata »

Ah...nek'mu je rahmet dusi...i da'Bog'da se ne preporodio!
Bosanac u bosni

Nemoj tako Zlato. Nemoj! :sad:
Ipak nam je nesto valjao!!
Nemoj biti kratke pameti!
Image
zlata

Post by zlata »

Ama koji je god "valj'o", tog'je partija "prekrstila" il'Udba ub'la! Il'je od silne muke promuk'o! Pametan, sposoban i napredan musliman nije smio postojati! Zato je rahmetli Alija vise valj'o "nekom drugom"!
Kick off

Post by Kick off »

zlata wrote:Ama koji je god "valj'o", tog'je partija "prekrstila" il'Udba ub'la! Il'je od silne muke promuk'o! Pametan, sposoban i napredan musliman nije smio postojati! Zato je rahmetli Alija vise valj'o "nekom drugom"!
ma jasta.Alija je zapravo Ilija i bio je clan Srpske akademije nauke i umjetnosti. :-? nego svi vi koji bolujete od alijofobije... opredjelite se vec jednom .da li vjerujete u teoriju 1: alija=islamski fundamentalista ili teorija 2 alija = srpski 007
Bosanac u bosni

Simbol bosanske drame
Šta će se sa njim desiti nakon rata? Kakvi postanu takvi ljudi u miru? I kako će voditi malu Bosnu - jer će Bosna gotovo sigurno biti mala (i to ne po njegovoj volji, nego voljom velikih koji su ga prisilili da popušta)? Ne znam. Znam, ipak, da se povijest u svojim intenzivnim i dramatičnim trenucima uvijek utjelovi u jednom čovjeku. Poput De Gola u Parizu, Dubceka u Čehoslovačkoj, nepoznatog mladog Kineza usred pekinškog proljeća. Tako se desilo da se četverogodišnja bosanska drama, taj beskonačni i grozni rat, zapravo utjelovi u jednom čovjeku. I taj čovjek je Izetbegović.

Alija Izetbegović nije, naravno, svetac. Ipak, njegove slike su mi se utisnule u sjećanje. Sjećam se - još jedne slike. Prva stvar koju je uradio nakon prvog susreta sa Miteranom jeste posjeta spomeniku prognanicima za Notrdam. Sjećam se njegovog svijetlo-sivog, vrlo mehkog pogleda koji je toga jutra odmarao na Kamenu mrtvih. Sjećam ga se malo prije toga na pločniku u Elisejskoj palači kada je svečano prolazio pored jedinice Republikanske garde.
Vidim njegov teški, malo šepavi korak. Vidim njegovu vojničku beretku, toliko malo ratobornu, sa onim bijelim ljiljanima koji su simbol Bosne. Od tada ta beretka u mojoj mašti ima svoje neotuđivo mjesto pored neprobojnog prsluka Salvadora Aljendea i Gandijevog sarija od bijelog platna. Da, to ima pred očima. I znam, taj čovjek nije bilo ko.

(Bernar - Anri Levi je poznati francuski filozof koji je tokom rata u više navrata boravio u Sarajevu)
Bosanac u bosni

Mijenjaju se vremena, vlast i ljudi, a ono što ostaje je suverena i međunarodno priznata BiH za čiji razvoj je zaslužan Alija Izetbegović. Ovo je danas na komemorativnoj akademiji u Narodnom pozorištu u Sarajevu povodom druge godišnjice smrti prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića kazala njegova kolegica iz ratnog Predsjedništva BiH Tatjana Ljujić- Mijatović.

------------------
Predstavi se pravi nickom: Bosanac u bosni=Proljece je lijepo=1234/5=sumnja

Moderator
Post Reply