Posteno govoreci
-
_BaykoNoor_
Bakir je bio nevjerovatan, svaka mu cast.SHOCK wrote:Mene je oduševio Bakir Izetbegović. Na kraju emisije plješću samo naši studentiHvala Duški Jurišić od srca
@ A Ne daj da te datum rodjenja prevari. Iako ima godina mislim da je Bakir jos uvijek zgodan
-
mostarac
vidim ja da si ti dobro upucen i blizak centrali samo ove dvije podebljane izjave su ti u kontradikciji jedna sa drugomSD-6 wrote:nije bakir siva eminencija,niti vuce poteze iz drugog plana kao sto je to opste misljenje u krugovima SDP-a...valjda je poznato da se on i tihiceva struja nimalo ne mirisu a ovi tihicevi su sad glavni...rijesi se predrasuda,to sto pojedini mediji serviraju takvu sliku u njemu ne znaci da je to istina(sta bi od visemjesecne kampanje protiv Fazlica,Cengica,Mehmedovica?svi listom oslobodjeni od svih optuzbi,ali to neces cuti na 60min,cuces samo kas se podigne optuznica)...to je(ovaj stereotip) uglavnom lancana reakcija,jerbo ni njegovog oca nisu bas simpatisali iako je neke(tipa avdica i njegovog lista)bukvalno podigo na noge(avdic je prizno da mu je aliaj dao pare iz tajnih fondova SDA)...ali to nije smetalo moralnim hijenama da pljunu u siniju iz koje su se podgojili.. .cim ih je uprego selimovicev ratnoprofiterski i u osnovi kvislinski lobi zaboravili su i ko su i sta su, ne zanima ih ni istina ni argumenti,oni zbog svoje nezajezljive pohlepe vise ne razlikuju dobro od zla(kome je u interesu da se u svijetu odasalje slika da je BiH leglo Al-qaide?i time se nanese nepopravljiva steta ,dzabe je sad glancati,to mogu samo placenici bez skrupula)umro je mostar wrote:Bakir je sinoc bio odlican i govorio je kao pripadnik lijeve politicke opcije, ali to njemu nije prvi put i imao je on jos dosta odlicnih nastupa i u federalnom parlamentu. Sa mnom je problem sto mu ja malo toga vjerujem iz razloga sto je na terenu praksa mnogo drugacija, a "posteno govoreci" on je stvarni predsjednik SDA i moze uticati na te stvari. Dakle sve ono sto je on rekao ja podrzavam 100%, ali bi bio sretan da tako i misli u sto sumnjam. Medjutim ono sto gledamo svaki dan na nasim ulicama i u stvarnosti pokazuje da on i nije bas onog razmisljanja kakvo nam je sinoc prezentovao u emisiji Duske Jurisic. Bakir je vrlo inteligentan, sinoc je ispao gospodin covjek, nemam stav o njemu kao o negativnoj licnosti, za razliku od njegovog oca, jer jednostavno nije se nigdje mnogo eksponirao kao vlastodrzac, mada je on siva eminencija SDA. Bakir ima priliku da nam dokaze da stvarno misli ono sto govori, medjutim njegova stranka radi suprotno, a on je najuticajniji covjek stranke. Znaci ja mu malo toga vjerujem, mada bi bio sretan da misli ono sto govori. Sinoc je prodao dobru folusku narodu i na tome mu svaka cast.
...o Bakirovoj inteligenciji meni najvise govori fakat da se nije ni kandidovo za predsjednika stranke,iako bi po svim pokazateljima rastocio tihica...covjek je klikeras,zna da su mu suzene mogucnosti djelovanja za eventualni sveopsti napredak i da su mu vezane ruke i to iz objektivnih razloga... covjek je shavtio da se za sada ne moze boriti protiv daytona,prekomplikovanog birokratijskog aparata , protiv dva konstitutivna naroda ciji izabrani prestavnici 24h rade na podjeli Bosne,i ne zele ni pomisliti na suzivot i da shvate cinjenicu da je Bosna njihova domovina...ne moze on (niti bilo ko) sastavljat koliko sile razdora vuku na svoju stranu,i na kraju ne moze protiv instaliranih predstavnika MZ-e bez cijeg AMINA se ne rijesava nijedna bitnija stvar,a njih zanima samo dayton tj njegovo ocuvanje,ne briga ih pravda ,niti boljitak niti ih zanima ko je zrtva a ko dzelat,a ustvari mozda je njihovo djelovanje ustvari mnogo "veca politika" tj njena izvorna pozadina..
svaki sljedeci visoki predstavnik(valjda jos jedan) prije svega MORA dobro-dobro poznavati historiju ovog podneblja da bi mogao razumjeti ovu zamrsenu pricu i njen pocetak i uzrok i posljedice i ostale trice i kucine...ne moze neko biti VP a da ne zna sta pise u najvaznijem srpskom djelu,o korijenima svih zala(ja imam posebnu teoriju )...ne moze biti onaj ko ne zna tsa je uzrok belaja na marakani i sta znaci odnosno cemu onakva atmosfera,rekviziti i ikonografija...mora znati gdje su granice,odnosno sta je korijen i sta je nadjubravaljo taj korijen za ideologiju "konacnih rjesenja"
Ko dakle vlada onom sa kojom je svaka godina najteza
Bakir je dobio najvise glasova na kongresu. Istina je da nije bio sa Tihicem na istom listicu, ali zna se za koga bi se kongres odlucio i pricas bajke. Svi mi znamo da je Bakir broj 1 u stranci. Zasto mislim da ce Izetbegovic jr. bit novi kandidat za Predsjednistvo pa su se zaletili svi da ga nahvale kao lijepog, pametnog, postenog, dobronamjernog
Nas narod bi reko: "Krilo ne pada daleko od beka"
-
Amadeus II
#57 Ma ko koga ovdje vuce za nos!!??
Ajde nemojte da se lažemo i pravimo ludi više. Ime emisije mi se stvarno sviđa, a komentari Bakira Izetbegovića su u stilu babe Alije. I ne čude njegove izjave na televiziji "da smo bogdo imali sto milijardi maraka da kupimo još oružja, bolje bi se odbranili", "nemojte više da volite neke tamo ljude koje ni ne poznajete" i drugi izlivi mržnje. Ono što najviše čudi je koliko takvi stavovi imaju zaslijepljenih sljedbenika. Pa je li moguće da Bošnjaci još uvijek misle da Srbi žele da imaju išta s njima u narednih hiljadu godina? Je li moguće da ne mogu da shvate da je Srbima BIH još od 1992. godine samo mrtvo slovo na papiru? Je li moguće da ne mogu da shvate da Srbi više vole i Kineze, Australijance, Brazilce itd. od njih, a kamoli druge Srbe? Je li moguće da ne mogu da shvate da takvo stanje stvari NIKAKO ne mogu da promijene i da priče kao ove na forumu niko u R. Srpskoj ne želi ni da čuje, a kamoli komentariše? Je li moguće da ne mogu da shvate da oni dan noć raspiruju mržnju i netrpeljivost?
E pa kad budu shvatili onda će moći normalno i da se razgovara. Do tad sajonara.
Student gost iz studija u emisiji "Pošteno govoreći".
E pa kad budu shvatili onda će moći normalno i da se razgovara. Do tad sajonara.
-
Prenj
#58 Re: Ma ko koga ovdje vuce za nos!!??
Izljevi mrznje???Amadeus II wrote:Ajde nemojte da se lažemo i pravimo ludi više. Ime emisije mi se stvarno sviđa, a komentari Bakira Izetbegovića su u stilu babe Alije. I ne čude njegove izjave na televiziji "da smo bogdo imali sto milijardi maraka da kupimo još oružja, bolje bi se odbranili", "nemojte više da volite neke tamo ljude koje ni ne poznajete" i drugi izlivi mržnje. Ono što najviše čudi je koliko takvi stavovi imaju zaslijepljenih sljedbenika. Pa je li moguće da Bošnjaci još uvijek misle da Srbi žele da imaju išta s njima u narednih hiljadu godina? Je li moguće da ne mogu da shvate da je Srbima BIH još od 1992. godine samo mrtvo slovo na papiru? Je li moguće da ne mogu da shvate da Srbi više vole i Kineze, Australijance, Brazilce itd. od njih, a kamoli druge Srbe? Je li moguće da ne mogu da shvate da takvo stanje stvari NIKAKO ne mogu da promijene i da priče kao ove na forumu niko u R. Srpskoj ne želi ni da čuje, a kamoli komentariše? Je li moguće da ne mogu da shvate da oni dan noć raspiruju mržnju i netrpeljivost?
Bilo je raznih netacnosti, nepreciznosti, cudnog zaborava, itd. kod Bakira I., ali izljeva mrznje?
Mozes li pojasniti, molim te.
Najveci izljev mrznje u cijeloj emisiji je, po meni, bila izjava vaseg kolege koji rece "srebrenicka tragedija, pod navodnicima"
-
_galaksija
#59 Re: Ma ko koga ovdje vuce za nos!!??
Pa ko je rekao da sve to navedeno Bosnjaci ne shvataju?Ajde mali objasni mi majke ti od kakvog su nto karatnog zlata SRbi pa da ja kao Bosnjakinja umirem od zelje da zivim sa njima???Ja kao prvo SRBIMA se ne divim uospte kao sto se oni dive nama jer zele po svaku cijenu da dokazu da smo nastali od njih.I da smo nastali od njih i da smo prihvatili Islam to je stoga sto nismo htjeli ostati kreteni i divljaci.Amadeus II wrote:Ajde nemojte da se lažemo i pravimo ludi više. Ime emisije mi se stvarno sviđa, a komentari Bakira Izetbegovića su u stilu babe Alije. I ne čude njegove izjave na televiziji "da smo bogdo imali sto milijardi maraka da kupimo još oružja, bolje bi se odbranili", "nemojte više da volite neke tamo ljude koje ni ne poznajete" i drugi izlivi mržnje. Ono što najviše čudi je koliko takvi stavovi imaju zaslijepljenih sljedbenika. Pa je li moguće da Bošnjaci još uvijek misle da Srbi žele da imaju išta s njima u narednih hiljadu godina? Je li moguće da ne mogu da shvate da je Srbima BIH još od 1992. godine samo mrtvo slovo na papiru? Je li moguće da ne mogu da shvate da Srbi više vole i Kineze, Australijance, Brazilce itd. od njih, a kamoli druge Srbe? Je li moguće da ne mogu da shvate da takvo stanje stvari NIKAKO ne mogu da promijene i da priče kao ove na forumu niko u R. Srpskoj ne želi ni da čuje, a kamoli komentariše? Je li moguće da ne mogu da shvate da oni dan noć raspiruju mržnju i netrpeljivost?
A to da se ne daju komentari od strane Srba na ovom forumu ne bih rekla.Njih ima mnogo vise nego nas.Al` kao sto rekoh jednom...bujrum im.ima mjesta i za njih,ne smetaju nam i ako mnogo radje gledamo u Kineze,Crnce i ostale....
-
_galaksija
#60 Re: Ma ko koga ovdje vuce za nos!!??
Izvini TI ,malo sam bila grublja,ali to je stoga sto je ON tako izazvao u meni.Eto vidis dokle vodi svadja.Hajmo mi fino opet da ratujemo,mozda se nesto i promjeniA wrote:Halo, ne moras bas vrijedjati onaj vecinski dio covjecanstva koji nije primio islam, ispade da smo svi ostali - kreteni i divljaci_galaksija wrote:... da smo prihvatili Islam to je stoga sto nismo htjeli ostati kreteni i divljaci..![]()
OK, ne slazem se ni ja sa navodima Amadeusa, ali mojne tako braniti svoje ideje, kontraproduktivno je.
-
da pamtis
#61 Re: Ma ko koga ovdje vuce za nos!!??
pozdrav i tebi krkane......Amadeus II wrote:bla bla bla trc trc trc......
- Mahalac
Citat Amadeus:"da smo bogdo imali sto milijardi maraka da kupimo još oružja, bolje bi se odbranili", "nemojte više da volite neke tamo ljude koje ni ne poznajete" i drugi izlivi mržnje.
Znaci ovo su tebi izljevi mrznje, da smo imali vise oruzja da se odbranimo od agresije jeste dobro si cuo od agresije i primjedba da ne bi trebalo da se nevoli-MRZI zemlja cije ste sastavni dio i u kojoj aktivno zivite, pol. ucestvujete....Ovo su tebi izljevi mrznje, jel?
A ovi zadnji tvoji komentari kako su vam i kinezi drazi od nas i sve ostalo je djelo i misao jednog buduceg akademskog gradjanina??????
jade, jadni bolesni.
Da znate samo, a znate nego necete da priznate spomenik biste digli A. Izetbegovicu koliko je vasih sunarodnjaka spasio tokom rata. Bijedo jedna.
Znaci ovo su tebi izljevi mrznje, da smo imali vise oruzja da se odbranimo od agresije jeste dobro si cuo od agresije i primjedba da ne bi trebalo da se nevoli-MRZI zemlja cije ste sastavni dio i u kojoj aktivno zivite, pol. ucestvujete....Ovo su tebi izljevi mrznje, jel?
A ovi zadnji tvoji komentari kako su vam i kinezi drazi od nas i sve ostalo je djelo i misao jednog buduceg akademskog gradjanina??????
jade, jadni bolesni.
Da znate samo, a znate nego necete da priznate spomenik biste digli A. Izetbegovicu koliko je vasih sunarodnjaka spasio tokom rata. Bijedo jedna.
- Mahalac
Ma to on zato sto ih plaho volimo uostalom i sve ova desavanja oko zajednickih institucija BiH je ustvari zato sto ih mi plaho volimo.
jos samo jedno pitanje pa da zavrsim s tobom:
koliko je turista nesrba registrovano da je posjetilo RS i njene ljepote ove godine...valjda bi to neka agencija trebala znati?
jos samo jedno pitanje pa da zavrsim s tobom:
koliko je turista nesrba registrovano da je posjetilo RS i njene ljepote ove godine...valjda bi to neka agencija trebala znati?
-
nebi
#69 Re: Ma ko koga ovdje vuce za nos!!??
Pa ne zelimo ni mi njih...ali trebaju nam kmetoviAmadeus II wrote:Ajde nemojte da se lažemo i pravimo ludi više. Ime emisije mi se stvarno sviđa, a komentari Bakira Izetbegovića su u stilu babe Alije. I ne čude njegove izjave na televiziji "da smo bogdo imali sto milijardi maraka da kupimo još oružja, bolje bi se odbranili", "nemojte više da volite neke tamo ljude koje ni ne poznajete" i drugi izlivi mržnje. Ono što najviše čudi je koliko takvi stavovi imaju zaslijepljenih sljedbenika. Pa je li moguće da Bošnjaci još uvijek misle da Srbi žele da imaju išta s njima u narednih hiljadu godina? Je li moguće da ne mogu da shvate da je Srbima BIH još od 1992. godine samo mrtvo slovo na papiru? Je li moguće da ne mogu da shvate da Srbi više vole i Kineze, Australijance, Brazilce itd. od njih, a kamoli druge Srbe? Je li moguće da ne mogu da shvate da takvo stanje stvari NIKAKO ne mogu da promijene i da priče kao ove na forumu niko u R. Srpskoj ne želi ni da čuje, a kamoli komentariše? Je li moguće da ne mogu da shvate da oni dan noć raspiruju mržnju i netrpeljivost?
-
edu
emisija je bila dobra..bakir je bio dobar (iako to nije tesko kad zastupas stranu koja je napadnuta..)..helem..svi su bili dobri..(osim nacionalno opterecenih stovrenja u publici)..ali meni je zasmetao jedan momenat..ni duska..ni bakir a niti neko iz publike (od normalnih ljudi) nije reagovao na trenutak kada je onaj dodik poltron junior rekao "nakon gradjanskog rata..."..ovdje je duska morala intervenisati...
-
miop
Pa ljudi dobro vam je ovaj iz "istocnog" sarajeva dobro rekao. NEEECEEE s nama i gotovo. Hoce da se pripoje Srbiji i gotova stvar. To im je cilj i zato nece reforme, RS ne smije izgubiti niti jednu funkciju drzave, pa kad dodje pogodno vrijeme da se odcjepe i pripoje Srbiji. To trebate svi shvatiti i to 99,9 % njih misli (koji procenat gore dolje). Zato i problemi kada "zajednicka" policija treba preci entitetsku liniju. Oni hoce da zacementiraju granicu i da samo cekaju pogodan trenutak. To nam valjda svima treba biti jasno.
Sta u toj situaciji??
Do tada cemo svi ispastati, a kako da se rijesi pojma nemam. Oni nece promijeniti misljenje, mi i dalje jedan korak naprijed, dva nazad, uglavnom pesimista sam veeeeeeeeeeeeeliki

Sta u toj situaciji??
Do tada cemo svi ispastati, a kako da se rijesi pojma nemam. Oni nece promijeniti misljenje, mi i dalje jedan korak naprijed, dva nazad, uglavnom pesimista sam veeeeeeeeeeeeeliki
-
Sarafcina
#73 Re: Ma ko koga ovdje vuce za nos!!??
Amadeus II wrote:Ajde nemojte da se la¾emo i pravimo ludi vi¹e. Ime emisije mi se stvarno sviða, a komentari Bakira Izetbegoviæa su u stilu babe Alije. I ne èude njegove izjave na televiziji "da smo bogdo imali sto milijardi maraka da kupimo jo¹ oru¾ja, bolje bi se odbranili", "nemojte vi¹e da volite neke tamo ljude koje ni ne poznajete" i drugi izlivi mr¾nje. Ono ¹to najvi¹e èudi je koliko takvi stavovi imaju zaslijepljenih sljedbenika. Pa je li moguæe da Bo¹njaci jo¹ uvijek misle da Srbi ¾ele da imaju i¹ta s njima u narednih hiljadu godina? Je li moguæe da ne mogu da shvate da je Srbima BIH jo¹ od 1992. godine samo mrtvo slovo na papiru? Je li moguæe da ne mogu da shvate da Srbi vi¹e vole i Kineze, Australijance, Brazilce itd. od njih, a kamoli druge Srbe? Je li moguæe da ne mogu da shvate da takvo stanje stvari NIKAKO ne mogu da promijene i da prièe kao ove na forumu niko u R. Srpskoj ne ¾eli ni da èuje, a kamoli komentari¹e? Je li moguæe da ne mogu da shvate da oni dan noæ raspiruju mr¾nju i netrpeljivost?
E pa kad budu shvatili onda æe moæi normalno i da se razgovara. Do tad sajonara.
Student gost iz studija u emisiji "Po¹teno govoreæi".
ako si stvarno bio u studiju
O ljubavi
-
Prenj
#74 Re: Ma ko koga ovdje vuce za nos!!??
Ne bas svi.Sarafcina wrote:
ako si stvarno bio u studijutrebao bi sutiti narednih pet godina. i samo citati. puno citati.
covjek vas je rasturio. tuga je sto toga niste svjesni
. svi ste u par recenica dovedeni u kontradikcije
.
...
Sa mladim prestavnikom SDS-a (onaj krupni sto je postavio pitanje o PDV-u i socijalnim programima) Bakir i nije imao nesporazuma.
Cista ekonomija, kao sto smo svi vec navikli da gledamo.
-
Sarafcina
miop wrote:Pa ljudi dobro vam je ovaj iz "istocnog" sarajeva dobro rekao. NEEECEEE s nama i gotovo. Hoce da se pripoje Srbiji i gotova stvar. To im je cilj i zato nece reforme, RS ne smije izgubiti niti jednu funkciju drzave, pa kad dodje pogodno vrijeme da se odcjepe i pripoje Srbiji. To trebate svi shvatiti i to 99,9 % njih misli (koji procenat gore dolje). Zato i problemi kada "zajednicka" policija treba preci entitetsku liniju. Oni hoce da zacementiraju granicu i da samo cekaju pogodan trenutak. To nam valjda svima treba biti jasno.
Sta u toj situaciji??
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jest da trazi vremena
ali od 96 naovamo
zamisli 97 da imas zajednicku vojsku
pitanje je samo hocemo li imati svi zajedno sta jesti dok se neki ahmaci dozovu pameti.
i pitanje za amadeusa,
zar majke ti nikada ne izadjes navece u Sarajevo?
izadjes ba