Tri televizije

Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

@ mr_bošnjak

Ko je kriv? Srbi i Hrvati i ili tadašnje vlasti? Čini mi se da ti dosta toga ne znaš ili prije će biti da ne želiš da znaš.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Davy Crockett wrote:@ mr_bošnjak

Ko je kriv? Srbi i Hrvati i ili tadašnje vlasti? Čini mi se da ti dosta toga ne znaš ili prije će biti da ne želiš da znaš.
Moram li te napomenut da u Bosni nije bilo Srba i Hrvata nego tek sredinom i krajem 19 stoljeca Srbija i Hrvatska pocinje siritu srpsku i hrvatsku nacionalnu svijest medzu Bosnjake iste vjere kao i oni. Ovo ti pise i u Garasaninovim Nacertanijama i raznim drugim dokumentima kao izjava jednog bosnjackog fratra. Poslije ovog posrbljavanja i hrvatizovanja Bosnjaci koji se i dalje drze svoje nacionalne svijesti nisu tolko napredni u nacionalnom organizovanju tako da to Srbi i Hrvati tolko koriste da se ime bosanskog jezika zabranilo i Bosnjaci se pocinju nazivat iako sami puno puta nece po drugim oznaciteljima a ne po nacionalnom sto vodi do kraja nacionalne svijesti i sto godina napada i zlocina nad njima i skoro uvijek od onih istih-Srba i Hrvata.
I onda sada se nacionalna svijest polahko vraca poslije uvodzenja nazad bosnjackog nacionalnog imena.
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

mr__bosnjak wrote:

Moram li te napomenut da u Bosni nije bilo Srba i Hrvata nego tek sredinom i krajem 19 stoljeca Srbija i Hrvatska pocinje siritu srpsku i hrvatsku nacionalnu svijest medzu Bosnjake iste vjere kao i oni. Ovo ti pise i u Garasaninovim Nacertanijama i raznim drugim dokumentima kao izjava jednog bosnjackog fratra. Poslije ovog posrbljavanja i hrvatizovanja Bosnjaci koji se i dalje drze svoje nacionalne svijesti nisu tolko napredni u nacionalnom organizovanju tako da to Srbi i Hrvati tolko koriste da se ime bosanskog jezika zabranilo i Bosnjaci se pocinju nazivat iako sami puno puta nece po drugim oznaciteljima a ne po nacionalnom sto vodi do kraja nacionalne svijesti i sto godina napada i zlocina nad njima i skoro uvijek od onih istih-Srba i Hrvata.
I onda sada se nacionalna svijest polahko vraca poslije uvodzenja nazad bosnjackog nacionalnog imena.
Ti kao Šljocko stalno bla bla bla jedno te isto.

Shvati da je sada drugi vakat i da Srbi i Hrvati postoje kao narod u BiH i to se neće promijeniti pa makar ti javno protestvovao zbog toga.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Davy Crockett wrote:
mr__bosnjak wrote:

Ti kao Šljocko stalno bla bla bla jedno te isto.

Shvati da je sada drugi vakat i da Srbi i Hrvati postoje kao narod u BiH i to se neće promijeniti pa makar ti javno protestvovao zbog toga.
Nisam rekao da nepostoje. Samo sam rekao kako je doslo do toga i zasto su Srbi i Hrvati(ja oni a ne tadasnje vlasti, Bosnjaci nisu imali svoju vlast ili nacionalna organizovanja sto su Srbi i Hrvati iskoristili) krivi za to sto je nacionalna svijest sto godina bila odsutna kod Bosnjaka i tolke zlocine izvrsene nad njima. Eto a nisam pravio javni protest.
SD-6

Post by SD-6 »

nisam vas nista čito :oops:(nemam kad)
ali znam smo da je sa ftv-a protjeran bosanski jezik ...u potpunosti...zapravo nikad ga nije ni bilo :roll:
ovdje iskljucivo mislim na bosnjake-novinare sa pomenute kuce koji su "usureni" ,koji su prodali jezik za dnevnicu...,ne zanima me kojim jezikom ce hrvati pricati,imaju pravo na taj franjin i jebe me se,nek' se uzive da su veci hrvati od onog zagorca...ali kad mi sandzokan zbori hrv. nema dalje :-x,i onda da sve bude smjesnije,kad zamislim da nema dalje...hrvati se zale na nekakvu jezicku ugrozenost :shock: ...valjda im smeta sto još nisu prelomili jadnog Ogija(srbina)...i traze svoj kanal...malo jedan,daj dva..a gdje su bosnje,njihovi legitimni čuvari ...njima je sve potaman,vazno je sebi povecat plate(na svim nivoima vlasti)ikat se pred dzamijom ...bosnajci nemaju izgradjen (nacionalni-kulturni-historijski-moralni) imunitet na klicu razdora sa jedne i sa druge strane i to je fakat(dokazan kroz historiju)...to je narod predodredjen za tovljanje i za potkusurivanje u svim mogucim relacijama teritorijalnog čerečenja...nacionalno neosvjesteni,hist-politicki izmanipulisani ,uvjek podjeljeni(od Kapetana Gradascevica pa nadalje)...jednostavno narod koji je naviko vazalit za tudjina,narod koji ne umije da funkcionise kao jedinstveno-nezavisno tjelo,da gradi svoj nacionalni identitet(tek pocetkom 60-tih stidljivo pocinje,dok to nisu kumunisti u startu presjekli i zatrpali,a ni danas im nije pravo,valjda bi volili da bosnjeimaju status kulturno-vjerske zajednice kako su navikli tj programirani jos prije 50god)...ma da su bogdom krizari obavili pos'o na vrijema,prije 800god.
:oops:
"jebo ja nas"
Post Reply