Javna tajna

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

edu

Post by edu »

"mali amir" je jado koji se boji jos veceg jade - malog harisa!
Vingo

Post by Vingo »

edu wrote:"mali amir" je jado koji se boji jos veceg jade - malog harisa!
Ja fulila....Zacitala se o podjeli Bosne... :(
Jel bio felacio?
edu

Post by edu »

ma nije felacio..samo je bilo malo petinga.. :D :D :D

nesto ga voditelj prekinu..a ovaj jadovan se lafo naljuti..ihhhhhhhh kako bi mu ja jebo majku.. :-) ..a "mali amir" se usuti..capi!
adidas

Post by adidas »

Sad znam što je Haris toliko Zlaju izbjegavao, pa ni do koljena mu nije! K'o papagaj nesto ponavlja niđe veze s temom. Nije mi samo jasno što ga je Zlaja štedio bar pola emisije, valjda konta da mu je opet s njim u koaliciju.
edu

Post by edu »

ama stedio ga u pocetku jer je mislio da s njim moze koliko-toliko normalno razgovarati..mislio je da ce ovaj..nakon sto mu zlatko kaze da je krv crvene boje..reci vidi fakat jeste..a ne..nije tacno..krv je crne boje!
lakisu

Post by lakisu »

Ti si bolan jado čim onakvog čovjeka i novinara kakakv je Amir možeš zvati tako bijedno i sramotno "capi". :roll: To govori o tebi a ne o njemu.
Šta je trebao biti kao SDP-ovac bakir pa se dodvoravati Lagumdžiji, a blatiti sve ostale. :x amir je profesionalac i kao neko ko radi na javnom servisu mora biti samo takav. To su sinoć svi vidjeli. Nije stao ni na jednu stranu. I Zlatka i Harisa je držao na istoj razdaljini.
Nego ovdje ljudi nisu naučili da novinari biti neovisni, nego vole kad se oni svrstaju. "Mali Amir" je legenda i sinoć je održao lekciju svim kvazinovinarima. Usto, uspio je dovesti zlatka i harisa nakon 10 godina face to face. Budi čovjek pa priznaj kvalitete a nemoj samo blatiti.
adidas

Post by adidas »

Nadam se samo da je sinočnju emisiju gledalo što više ljudi, pa sad ako vec ne znaju koga zaokružit onda bar je svima jasno koga na sljedecim izborima zaobici u širokom luku!
Ono sinoč je bilo baš skakanje sebi u stomak.
Trese se, muca, ponavlja i ponavlja, Zlaja jedno on treče.
A onaj Zukić nije vrijedan pomena!
edu

Post by edu »

eh ako ti mislis da su njih dvojica sinoc dosla zbog "malog amira"..onda je to tvoj problem..a upravo taj "mali amir" nije smio progovoriti harisu nakon sto ga je ovaj naruzio!

"amir je profesionalac i kao neko ko radi na javnom servisu mora biti samo takav. "

cijenim ja i profesionalku huseinovicku..i ona je samo takva..spodoba!
AG

Post by AG »

ti se u sve razumiješ....kakav kapacitet
gap

Post by gap »

eh ako ti mislis da su njih dvojica sinoc dosla zbog "malog amira"..onda je to tvoj problem..a upravo taj "mali amir" nije smio progovoriti harisu nakon sto ga je ovaj naruzio!

Ti si stvarno nekakav kreten ili kompleksaš. Ja ne znam jesi li ti emisiju uopšte gledao. Amir je bio skroz OK. Ja ne znam ko bi to u ovoj zemlji bolje vodio onu emisiju. To što tvrdiš da nešto kao nije smio progovoriti harisu samo govori o tvojoj neobjektivnosti. Zar se ne zapitaš zašto ih nisu mogli okupiti Hadžifejzović, Mato ili Bakir ... jednostavno zato što su oni već na jednoj od strana :lol: :lol: :lol:
Mogao je amir biti oštriji i prekidati ihali zar ljude ovdje ne vole krv.
edu

Post by edu »

silajdzic je bio pozvan isti cd kad je gostovao i lagumdzija..ali nije dosao..bio je pozvan u press club dayton..takodjer bio prisutan lagumdzija..nije dos'o..valjda mu je trebalo vremena da izuci ono o cemu bi trebao pricati..pa je mislio da je izucio..no..zajeb'o se!

"Mogao je amir biti oštriji i prekidati ihali zar ljude ovdje ne vole krv."
ne..ljudi ovdje vole novinare koji se boje politicara!
Prenj

Post by Prenj »

Dani wrote:Američka debata o bh. ustavu

Po prvi put će se na javnom servisu u našoj zemlji odigrati politička debata po američkim pravilima: naime, BHT1 se sprema da uživo suoči Harisa Silajdžića i Zlatka Lagumdžiju! Iznenađenje sezone je utoliko veće što je Silajdžić, koji protiv sporazuma o ustavnim promjenama već 40 dana režira raznorazna događanja naroda, konačno pristao da govori oči u oči sa Lagumdžijom i to o samim ustavnim promjenama!

Inicijativa je došla od SDP-a koji je - otvorenim pismom - pozvao elektronske medije da se aktivno uključe u raspravu. "Ako zaustavite na ulici pet građana i pitate ih o sadržini ponuđenih ustavnih reformi, garantujem vam da nijedan ne bi znao odgovor na to. Zašto? Zato što se jedno od najvažnijih političkih pitanja po budućnost naše zemlje odigrava iza zatvorenih vrata. Mi smo ponudili javnim emiterima da se uključe u pripreme javne rasprave po tom pitanju s obzirom da se radi o medijima koji imaju najveći broj 'publike' i zato što ujedno mogu osigurati nepristrasnost tokom debate. Građani zaslužuju da znaju šta im nudi grupa stranaka, potpisnica političkog dogovora, a šta parlamentarni oponenti po pitanju prijedloga izmjena Ustava BiH", kaže za Dane Svetozar Pudarić, generalni sekretar SDP-a BiH. Pismo SDP-a upućeno je direktoru FTV-a Jasminu Durakoviću, direktoru RTRS-a Draganu Davidoviću, međutim, prijedlog je prihvaćen samo od strane BHT-a.

Amir Zukić, urednik Informativnog programa i emisije Javna tajna, bit će i voditelj ove debate uživo. Usvojena su i pravila: debata će trajati 90 minuta, pitanja su identična za oba gosta, svaki za odgovor ima po tri minute i minut za repliku. Najvažnije pravilo glasi: nema međusobnog prekidanja i upadica na kakve smo već navikli u ovdašnjim face to face debatama.

Zvuči odlično, no pitanje je kako će se uspjeti realizirati: Zlatko Lagumdžija nije Sulejman Tihić, a Silajdžić to jako dobro zna. Zbog toga već dosta dugo i odbija da sjedne prekoputa lidera SDP-a - najbolji primjer zato je magazin 60 minuta. Istina, Silajdžić je očito shvatio da je to postalo jasno i široj javnosti i valjda zato i prihvatio bačenu rukavicu, no valja sačekati i vidjeti hoće li uspjeti svoju demagogiju upakovati u trominutne odgovore. A možda se i predomisli? (B.B.)
:? :? :?
Povezuje li iko ovaj gore opis sa sinocnjom emisijom?
Last edited by Prenj on 31/03/2006 14:24, edited 1 time in total.
edu

Post by edu »

pa sam voditelj im je rekao.."slobodno vi..komunicirajte"..drugim rijecima..pokoljite se..drugo..termina od 3 minute nije bilo..pric'o je koliko je ko htio..(osim u nekoliko navrata kada su oponenti jedan drugog prekidali..i u nekoliko navrata kada je to ucinio voditelj emisije..)..zukic je isp'o debil sto harisu nije jeb'o sve kada se ovaj lafo nesto naljutio..pa jos poceo prstom ruziti...
gap

Post by gap »

Prvo treba provjeriti da li je tačno to što je objavljeno u Danima kao najava emisije. Anyway po tri minute bilo bi jako dosadno.
ice warrior

Post by ice warrior »

moglo je i bolje.
broj1

Post by broj1 »

Ne rise edu....
a upravo taj "mali amir" nije smio progovoriti harisu nakon sto ga je ovaj naruzio!
...ti bi pr(i/o)govorio , jer ti bi to shvatio licno...zato i nisi novinar!

Meni je on npr. super "odreagovao"....fino sacekao i u pravi momenat suknuo mu profesionalnim pitanjem "a za sta cete se kandidovati na izborima?" i pokazao da ni on sam to ne zna....e to je nime gospodski....

Svako ko je u zivotu pogledao politicke debate u svijetu (npr.CBS) znao bi da se to radi upravo tako kako ja vidjeh sinoc na BHT-u
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

I Haris i Lagumdzija su bili dobri. Ali ipak, cini mi se da je Haris bijo ubjedljiviji, smireniji i argumentovaniji. Dok se Zlatko koristio svojom uobicajenom demagogijom(mada je i on imao pametnih).
Ne kazem da je Lagumdzija losiji niti da je Haris bolji, samo kazem da se u ovom JT dvoboju, po mom skromnom sudu, Haris pokazao ubjedljivijim. Mozda zato sto zna da vecina gradjana stoji iza njegovih stavova a sto pokazuju sve ankete!
A Lagumdzijina je sreca sto ima Bakira Hadziomerovica koji svira kako SDP-CK naredi, pa ga na taj nacin barem jos malko drzi u borbi!

A zaista je komicno to da okorjeli Zlatkovci, sada moraju braniti i Tihiceve stavove. Gdje je Zlatko tu su i vjerni pratioci! SDP,SDA,HDZ,SDS ...pa makar orilo i gorjelo
kekec

Post by kekec »

Al-aqsa wrote:I Haris i Lagumdzija su bili dobri. Ali ipak, cini mi se da je Haris bijo ubjedljiviji, smireniji i argumentovaniji. Dok se Zlatko koristio svojom uobicajenom demagogijom(mada je i on imao pametnih).
Ne kazem da je Lagumdzija losiji niti da je Haris bolji, samo kazem da se u ovom JT dvoboju, po mom skromnom sudu, Haris pokazao ubjedljivijim. Mozda zato sto zna da vecina gradjana stoji iza njegovih stavova a sto pokazuju sve ankete!
A Lagumdzijina je sreca sto ima Bakira Hadziomerovica koji svira kako SDP-CK naredi, pa ga na taj nacin barem jos malko drzi u borbi!

A zaista je komicno to da okorjeli Zlatkovci, sada moraju braniti i Tihiceve stavove. Gdje je Zlatko tu su i vjerni pratioci! SDP,SDA,HDZ,SDS ...pa makar orilo i gorjelo
Kakav ti je sud, takav ti je i zakljucak, SKROMAN. :-)
Haris je bio, kratko receno, k´o "ispuhan balon", imajuci u vidu kakav je nekad bio.

Drugo,
Gdje je Zlatko tu su i vjerni pratioci! SDP,SDA,HDZ,SDS ...pa makar orilo i gorjelo
Harisovi (Stranke za BiH) vjerni pratioci su navedeni, a ne Zlatkovi.
Zlatko je u OPOZICIJI, a navedeni su vlast, a Harisova SBiH je takodje U VLASTI. :D
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Naravno da je moj zakljucak skroman, ...ali eto tvoj je neskroman/pametan :-) :-D :D

Haris se pokazao ubjedljivijim. Mozda zato sto zna da vecina gradjana stoji iza njegovih stavova a sto pokazuju sve ankete!
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Al-Aqsa,

Koji građani i koje ankete?
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Ahmmede,

Hmm cek da vidim :roll: ... mislim na gradjane na Marsu :roll: i ankete medju Navaho indijancima :roll: 8)

Da si gledao prosli CD, znao bih o cemu pricam. Ili ces i ti poput Tihica da je sve namjesteno! Mora da se operater u Telekomu napijo petroleja pa ubacijo jos koji poziv! :D :-D :lol:

E jeste svi SDA-ovci!! :lol: :lol: :lol:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Al-aqsa wrote:Ahmmede,

Hmm cek da vidim :roll: ... mislim na gradjane na Marsu :roll: i ankete medju Navaho indijancima :roll: 8)

Al Aqsa, to nije odgovor na moje pitanje :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Al-aqsa wrote:
E jeste svi SDA-ovci!! :lol: :lol: :lol:

Pa, zar vi iz "osnivačeve" stranke, smijete imati tako prepoznatljive nickove? :D

Ja mislio da je kod Vas: Jedan čovjek, jedan glas... :lol:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Al-aqsa wrote:E jeste svi SDA-ovci!! :lol: :lol: :lol:

Ne, mi smo SDPA-ovci :D Socijaldemokratska partija akcije :-)
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

JA iz SBIH :lol: :lol:

Ako ti smatras da je neko iz SBIH jer smatra da je Haris OK covjek, onda si pravi demokrata. A to bi znacilo da smo svi u SDA jer nam je predsjednik do skora bijo iz SDA (A.I)!! :zzzz:
Post Reply