Vozač snimljen u vožnji 270 km na sat
-
nineac
Sierra ako si ti nabio sa tim passatom od 150 ks 250km/h to moze biti samo uz sljedece scenarije:
1. da si se kretao niz bosmalovu zfgradu u sarajevu
2. da ti celer nenormalno laze.
I da, vozao sam takvo auto u perfektnom stanju, kao i verziju sa 2.8 V6 motorom i na auto putu prvi je jedva presao brojku 230, a drugi je stao na 242-245.
1. da si se kretao niz bosmalovu zfgradu u sarajevu
2. da ti celer nenormalno laze.
I da, vozao sam takvo auto u perfektnom stanju, kao i verziju sa 2.8 V6 motorom i na auto putu prvi je jedva presao brojku 230, a drugi je stao na 242-245.
-
dugi
Tih prica o teoriji i praksi sam se naslusao i obicno ih proturaju ljudi koji nisu poktovani teorijom ( da ne upotrijebim grublji izraz ) pa se vade na praksu a ni tu nisu najjaci.sierra1712 wrote:prvo da odgovorim na ovu tvrdnju da po mojoj logici stvari i passat 1,6 moze zakucati....to ja nikad nisam tvrdio ( a ne tvrdim da nije moguce) govorim o vlastitom iskustvu dakle o vozilu koje sam vozio i jos uvijek vozim. nekih godinu dana..sto se tice brzinomjera moguce je da postoje odstupanja do 10km/h i to je jasno svakom ko vozi brza auta..cak i da je tako ne vidim u cemu je problem da atomobil koji je u izvrsnom stanju na dionici autoputa koja je cista i bez prepreka bilo koje vrste(automobili,krivine i sl.) ne bi mogao "zakucati" ?? ajde mi dajte jedan PRAVI argument zasto to ne bi bilo moguce??....(gume zajedno sa felgama na mom passatu su standardne koje spadaju u opremu High Line(205/15)..)
a sad jeli tesko u to povjerovati ..ocigledno jeste....elem ja kazem ko ne vjeruje nek dodje nacemo se bilo gdje i uvjerit cu ga na licu mjesta....da ja ne bi sad ovdje polemisao...te prospekt kaze jedno....te idealni uslovi te ovo te ono....ko voli nek izvoli....poziv je otvoren SVIMA...(osim ovoj curi sto je napisala da ne bi smjeela sjesti:)
A svim "teoreticarima" preporucujem malo vise prakse pa ce vidjeti da stvari napisane u knjigama ne moraju biti tacne u praksi,....
Momak ovo je pitanje fizike gdje se sve zna i gdje je teorija jednaka praksi i ako je fabrika napisala da je max.222km/h onda ti samo mozes postici tu brzinu ili manju. Ovo ti je jedan razlog zasto ne mozes ici 250km/h.
Ako prelistas bilo koji automagazin ili malo prosurfas vidjeces da auto mora imati preko 200KS da bi moglo ici 250km/h, jer
je pri tim przinama tvojih 150KS preslabo da se bori sa otporom zraka. Nekad je lijepo procitati nesto u zivotu pa da kroz teoriju bolje razumijes zasto je to tako ili nije tako u praksi.
Ili si ti mozda tako dobro istrenirao auto i doveo ga u "kondiciju" da moze ici 250km/h
Mozda ti je sat pokazivao 250km/h, ali budi siguran da laze i to dobro laze.
Vidim da stalno potenciras kako ti vozis brza auta i da oni koji voze brza auta te mogu razumijeti itd...
Taj tvoj 1.8T je po snazi u sredini ponude passata koji bas ne slovi kao neka jurilica vec kao udobno putno auto.
-
Hendrix
Ova brzina nije ništa čudno,pa u Njemačkoj imate specijalizirane firme koje prepravljaju Porsche auta samo za autobahn jurnjavu,dakle specijalno za super brze vožnje.A i gledo sam na Tv snimku sa Enzo Ferrarijem,tip ga goni preko 300 na autobahnu ,auta okolo promiču u stotinkama ,pa opet neki dan čovjek hoće da kupi Lamborghinija Gallardo,i ono ko da ga isproba,hop na autobahn i zakuca 300,ko da vozi 60.Sve to ima na Tv i ništa nije neobično.
Neobično je kada majmun vozi 130 kroz Sarajevo,e to treba poštovati,tolika inteligencija se rijekto susreće.
Neobično je kada majmun vozi 130 kroz Sarajevo,e to treba poštovati,tolika inteligencija se rijekto susreće.
-
sierra1712
Opet "teoreticar".dugi wrote:Tih prica o teoriji i praksi sam se naslusao i obicno ih proturaju ljudi koji nisu poktovani teorijom ( da ne upotrijebim grublji izraz ) pa se vade na praksu a ni tu nisu najjaci.sierra1712 wrote:prvo da odgovorim na ovu tvrdnju da po mojoj logici stvari i passat 1,6 moze zakucati....to ja nikad nisam tvrdio ( a ne tvrdim da nije moguce) govorim o vlastitom iskustvu dakle o vozilu koje sam vozio i jos uvijek vozim. nekih godinu dana..sto se tice brzinomjera moguce je da postoje odstupanja do 10km/h i to je jasno svakom ko vozi brza auta..cak i da je tako ne vidim u cemu je problem da atomobil koji je u izvrsnom stanju na dionici autoputa koja je cista i bez prepreka bilo koje vrste(automobili,krivine i sl.) ne bi mogao "zakucati" ?? ajde mi dajte jedan PRAVI argument zasto to ne bi bilo moguce??....(gume zajedno sa felgama na mom passatu su standardne koje spadaju u opremu High Line(205/15)..)
a sad jeli tesko u to povjerovati ..ocigledno jeste....elem ja kazem ko ne vjeruje nek dodje nacemo se bilo gdje i uvjerit cu ga na licu mjesta....da ja ne bi sad ovdje polemisao...te prospekt kaze jedno....te idealni uslovi te ovo te ono....ko voli nek izvoli....poziv je otvoren SVIMA...(osim ovoj
curi sto je napisala da ne bi smjeela sjesti:)
A svim "teoreticarima" preporucujem malo vise prakse pa ce vidjeti da stvari napisane u knjigama ne moraju biti tacne u praksi,....
Momak ovo je pitanje fizike gdje se sve zna i gdje je teorija jednaka praksi i ako je fabrika napisala da je max.222km/h onda ti samo mozes postici tu brzinu ili manju. Ovo ti je jedan razlog zasto ne mozes ici 250km/h.
Ako prelistas bilo koji automagazin ili malo prosurfas vidjeces da auto mora imati preko 200KS da bi moglo ici 250km/h, jer
je pri tim przinama tvojih 150KS preslabo da se bori sa otporom zraka. Nekad je lijepo procitati nesto u zivotu pa da kroz teoriju bolje razumijes zasto je to tako ili nije tako u praksi.
Ili si ti mozda tako dobro istrenirao auto i doveo ga u "kondiciju" da moze ici 250km/h![]()
Vidim da stalno potenciras kako ti vozis brza auta i da oni koji voze brza auta te mogu razumijeti itd...
Taj tvoj 1.8T je po snazi u sredini ponude passata koji bas ne slovi kao neka jurilica vec kao udobno putno auto.
A za tvoju informaciju "teoreticar" to ti kazes da autom"MORA" imati 200 KS da bi isao 250km/h opet nije tacno....Golf GTI G60 (kojeg sam takodjer posjedovao) je imao 175 KS (160 + Super sprint izduvna grana sa loncima + intercooler)i imogao je ici 250(ja ga nisam vozio toliko jer je prelagan pa sam imao osjecaj na 220 da cu poletit) .
Ponavljam KO SUMNJA NEK PROBA MOZE DOBIT PASSATA (ako mu se posreci).
-
nineac
Sierra ja sam se navozao u zivotu svakakvih auta. Od fice do Corvette ili BMW-a M5 ili Omege Lotus. Vozo sam i tog famoznog Passata, koji kao sto neko rece neslovi bas kao neka jurilica,. Moj prijatelj je jedva uspio da se nosi na auto putu sa mojom vectrom 2.0 16V koja ima 136ks, i koja isto tako neslovi kao neka jurilica.
Takodje, sto se tice Golfa II, svi znaju da njihovi celeri lazu i po 30km/h, jer G60 ide 218km/h, i eto nek si ga ti tunirao (neznam kako ti je to palo na pamet na onako katastrofalnu turbinu) opet si s obzirom na aerodinamiku tog auta (koja je slicnija zgradi nego autu) moga nabiti 220 do 225, ali cisto sumnjam. Eto Golf GTI 16V po papirima ide 195km/h, a ja sam ga vozio 220km/h po celeru. Nemislim uopce da je to auto islo toliko, cak po osjecaju mislim da je iso i sporije od 195km/h, a bio je s aoriginalnim gumama, u super stanju!
Stoga, taj motor od 150ks, je fin, i nista vise, ali nemoj misliti da je nesto posebno, jer te mozda vara njegov dobro rasporedjeni obrtni moment, koji je ako pogledas raspon od 1.950 do 5.000 obrtaja predvidjen za kultivisanu voznju sa mnogo elsaticnosti. BMW 320i bi te otpuha sa auto puta (ne bas otpuha, ali nebi mu moga nista) ili Alfa 156 2.0 TS!
Ti auti su napravljeni za uzivanje! Bez uvrede ali passat to nije!
Ovu raspravu smo mogli voditi na podforumu auto-moto!
Inace, najbolje ti je plati policajca u BiH nek ti laserskim radarom izmjeri koliko ti taj pasat stvarno moze ici. Pazi da se ne razocaras!
Takodje, sto se tice Golfa II, svi znaju da njihovi celeri lazu i po 30km/h, jer G60 ide 218km/h, i eto nek si ga ti tunirao (neznam kako ti je to palo na pamet na onako katastrofalnu turbinu) opet si s obzirom na aerodinamiku tog auta (koja je slicnija zgradi nego autu) moga nabiti 220 do 225, ali cisto sumnjam. Eto Golf GTI 16V po papirima ide 195km/h, a ja sam ga vozio 220km/h po celeru. Nemislim uopce da je to auto islo toliko, cak po osjecaju mislim da je iso i sporije od 195km/h, a bio je s aoriginalnim gumama, u super stanju!
Stoga, taj motor od 150ks, je fin, i nista vise, ali nemoj misliti da je nesto posebno, jer te mozda vara njegov dobro rasporedjeni obrtni moment, koji je ako pogledas raspon od 1.950 do 5.000 obrtaja predvidjen za kultivisanu voznju sa mnogo elsaticnosti. BMW 320i bi te otpuha sa auto puta (ne bas otpuha, ali nebi mu moga nista) ili Alfa 156 2.0 TS!
Ti auti su napravljeni za uzivanje! Bez uvrede ali passat to nije!
Ovu raspravu smo mogli voditi na podforumu auto-moto!
Inace, najbolje ti je plati policajca u BiH nek ti laserskim radarom izmjeri koliko ti taj pasat stvarno moze ici. Pazi da se ne razocaras!
-
dugi
Zaista ne mogu vise da se raspravljam sa tobom jer vidim da ti neke stvari ne mozes da skontas, ocito prekomplikovano je za tebe.sierra1712 wrote:Opet "teoreticar".dugi wrote:Tih prica o teoriji i praksi sam se naslusao i obicno ih proturaju ljudi koji nisu poktovani teorijom ( da ne upotrijebim grublji izraz ) pa se vade na praksu a ni tu nisu najjaci.sierra1712 wrote:prvo da odgovorim na ovu tvrdnju da po mojoj logici stvari i passat 1,6 moze zakucati....to ja nikad nisam tvrdio ( a ne tvrdim da nije moguce) govorim o vlastitom iskustvu dakle o vozilu koje sam vozio i jos uvijek vozim. nekih godinu dana..sto se tice brzinomjera moguce je da postoje odstupanja do 10km/h i to je jasno svakom ko vozi brza auta..cak i da je tako ne vidim u cemu je problem da atomobil koji je u izvrsnom stanju na dionici autoputa koja je cista i bez prepreka bilo koje vrste(automobili,krivine i sl.) ne bi mogao "zakucati" ?? ajde mi dajte jedan PRAVI argument zasto to ne bi bilo moguce??....(gume zajedno sa felgama na mom passatu su standardne koje spadaju u opremu High Line(205/15)..)
a sad jeli tesko u to povjerovati ..ocigledno jeste....elem ja kazem ko ne vjeruje nek dodje nacemo se bilo gdje i uvjerit cu ga na licu mjesta....da ja ne bi sad ovdje polemisao...te prospekt kaze jedno....te idealni uslovi te ovo te ono....ko voli nek izvoli....poziv je otvoren SVIMA...(osim ovoj
curi sto je napisala da ne bi smjeela sjesti:)
Ili si ti mozda tako dobro istrenirao auto i doveo ga u "kondiciju" da moze ici 250km/h![]()
Taj tvoj 1.8T je po snazi u sredini ponude passata koji bas ne slovi kao neka jurilica vec kao udobno putno auto.....moj poziv je otvoren....i ponavljam ga.....ko zeli nek se javi idemo na autoput i ako ne postigne brzinu koju sam naveo moze se odvesti mojim passatom......
A za tvoju informaciju "teoreticar" to ti kazes da autom"MORA" imati 200 KS da bi isao 250km/h opet nije tacno....Golf GTI G60 (kojeg sam takodjer posjedovao) je imao 175 KS (160 + Super sprint izduvna grana sa loncima + intercooler)i imogao je ici 250(ja ga nisam vozio toliko jer je prelagan pa sam imao osjecaj na 220 da cu poletit) .
Ponavljam KO SUMNJA NEK PROBA MOZE DOBIT PASSATA (ako mu se posreci).
Pokusaj da ugradis kilometar sat od nekog auta koje je gravirano na 300km/h, mozda i njega uspijes zakucati i voziti sa tim passatom 300km/h
-
nineac
Upravu si. Neka stavi celer od novog GTI-ja (to mi je najveca komedija ove godine, Golfa pa celer od 300!!!) mozda ce passat pomisliti da je V12 pod haubom
Mislim nekontam sta je sa tim zagrizenim vlasnicima Passata, kao da vozaju Alfu ili BMW!
Uz svo duzno postovanje prema tom autu, 250 km/h za to auto je misaona imenica! Taman da je ispod haube 1.8T sa 225ks, stvarna brzina tog auta bi opet bila oko 245 km/h, nije to bas tako jednostavno napraviti.
Pa BMW 535 (E39) sa V8 motorom i 235ks te 330nm ide 247km/h! BMW ga gravira 250km/h, znaci po logici uvzenog vozaca passata, taj passat je brzi od BMW-a 535 V8 jer je eto gravira 260km/h. Eto moja Vectra je gravirana 260, pa sad bi ja trebao reci da njenih mizernih 136ks moze povuci 250 ili 260km/h? Ona po papirima ide 215km/h, ja sam po celeru mogao nabiti 225km/h, ali stavrna brzina je mozda bila i manja od 215km/h! Boze sacuvaj! Pazi da neka Honda nenaidje iz ledja sa 1.8 ili 2.0 motorom BEZ TURBA i neotpuse te sa auto puta!
Mislim nekontam sta je sa tim zagrizenim vlasnicima Passata, kao da vozaju Alfu ili BMW!
Uz svo duzno postovanje prema tom autu, 250 km/h za to auto je misaona imenica! Taman da je ispod haube 1.8T sa 225ks, stvarna brzina tog auta bi opet bila oko 245 km/h, nije to bas tako jednostavno napraviti.
Pa BMW 535 (E39) sa V8 motorom i 235ks te 330nm ide 247km/h! BMW ga gravira 250km/h, znaci po logici uvzenog vozaca passata, taj passat je brzi od BMW-a 535 V8 jer je eto gravira 260km/h. Eto moja Vectra je gravirana 260, pa sad bi ja trebao reci da njenih mizernih 136ks moze povuci 250 ili 260km/h? Ona po papirima ide 215km/h, ja sam po celeru mogao nabiti 225km/h, ali stavrna brzina je mozda bila i manja od 215km/h! Boze sacuvaj! Pazi da neka Honda nenaidje iz ledja sa 1.8 ili 2.0 motorom BEZ TURBA i neotpuse te sa auto puta!
-
sierra1712
a sinoc sam vozio BMW 735(manualni mjenjac sto je rijetkost) V6 171kw tip top stanje sta mislite kolko on moze ici?nineac wrote:Upravu si. Neka stavi celer od novog GTI-ja (to mi je najveca komedija ove godine, Golfa pa celer od 300!!!) mozda ce passat pomisliti da je V12 pod haubom![]()
-
dugi
Novi 735i ima 200kw i ide 250km/h, a 730i sa 170kw kao taj ide 237km/h, znaci taj stariji 735i sto si vozio moze ici max. 240km/h.sierra1712 wrote:P.S.
Prepo sam se!!!
Ako si se ti prepao onda mora da si vozio brrrzo mozda oko 300km/h
Hajde nam reci koliko si brzo vozio, ubi nas neizvjesnost da saznamo
- Fair Life
Nema potrebe za placanjem policajca.nineac wrote:(...)

Prikaciti GPS Navigator i setovati ga da pokazuje brzinu... i jednostavno voziti.
Preciznost zagarantovana...
-
sierra1712
Novi 735i ima 200kw i ide 250km/h, a 730i sa 170kw kao taj ide 237km/h, znaci taj stariji 735i sto si vozio moze ici max. 240km/h.dugi wrote:sierra1712 wrote:P.S.
Prepo sam se!!!
Ako si se ti prepao onda mora da si vozio brrrzo mozda oko 300km/h
Hajde nam reci koliko si brzo vozio, ubi nas neizvjesnost da saznamo
Ma nemoj 250 km/h??.a da mu nisu mozda ogranicili brzinu na 250?.gdje li ti nalazis te podatke da mi je samo znati... :-)u Avazu garant..
-
sierra1712
Pardon ne 270 KS nego 173 kw/235KS ...gramaticka greska......sorry!
-
nineac
Provo sierra on nema V6 motor, niti je BMW ikada napravio V6 motor!
Drugo taj 735 ima R6 motor sa 218 ks ili 730 V8 motor sa 218ks. Model 7 od 1994 takodje ima 730 V8 model sa 218 ks koji je 1996 zamjenjen sa 735 V8 modelom i 235 ks. U svim modelima je automatski mjenjac bio opcija. Prvi 735 R6 sa 211 ks moze ici 230km/h po papirima, znaci na celeru nekih 240km/h (ako je u dobrom stnaju u sto cisto sumnjam s obzirom da je to motor sa 12 ventila te rucnim stelovanjem paljenja). 730 V8 Ima skoro indeticnu brzinu, tj. vecu za 3-4 km/h, a 735 V8 ima 240 km/h po papirima.
Sadasnji 735 ima krajnju brzinu elektronski ogranicenu na 250 km/h, ali bez toga nemoze preci 260km/h stvarne brzine s obzirom na aerodinamiku i tezinu od 2.150 kg!
Sve te brzine su pod uslovom da su gume originalne te u vrlo dobrom stanju!
Drugo taj 735 ima R6 motor sa 218 ks ili 730 V8 motor sa 218ks. Model 7 od 1994 takodje ima 730 V8 model sa 218 ks koji je 1996 zamjenjen sa 735 V8 modelom i 235 ks. U svim modelima je automatski mjenjac bio opcija. Prvi 735 R6 sa 211 ks moze ici 230km/h po papirima, znaci na celeru nekih 240km/h (ako je u dobrom stnaju u sto cisto sumnjam s obzirom da je to motor sa 12 ventila te rucnim stelovanjem paljenja). 730 V8 Ima skoro indeticnu brzinu, tj. vecu za 3-4 km/h, a 735 V8 ima 240 km/h po papirima.
Sadasnji 735 ima krajnju brzinu elektronski ogranicenu na 250 km/h, ali bez toga nemoze preci 260km/h stvarne brzine s obzirom na aerodinamiku i tezinu od 2.150 kg!
Sve te brzine su pod uslovom da su gume originalne te u vrlo dobrom stanju!
-
dugi
Prvo smijesan si sa ovim koliko je graviran. Graviran je mislim na 260km/h, ali iskreno da ti kazem ja sam sa 15 godina skontao da max brzina auta nema veze sa tim koliko je graviran, ocito malo kasnis u razvoju.sierra1712 wrote:dugi wrote:Novi 735i ima 200kw i ide 250km/h, a 730i sa 170kw kao taj ide 237km/h, znaci taj stariji 735i sto si vozio moze ici max. 240km/h.sierra1712 wrote:P.S.
Prepo sam se!!!
Ako si se ti prepao onda mora da si vozio brrrzo mozda oko 300km/h![]()
Hajde nam reci koliko si brzo vozio, ubi nas neizvjesnost da saznamo[/quote
Ma nemoj 250 km/h??.a da mu nisu mozda ogranicili brzinu na 250?.gdje li ti nalazis te podatke da mi je samo znati... :-)u Avazu garant..nisam rekao da je bio novi...to je model 93,735 a ne 730 i ako bas hoces da znas ovaj model sa 270 KS moze postici mnogo vise od 250 km/h ali ocigledno da da puno citas automagazine a malo vozis....a ako zelis saznati koliko sam isao ponavljam POZIV je otvoren samo cisto sumnjam da imas muda da to probas..."teoreticar"..lakse je naprdjivat za kompjuterom i pokusavati biti "sveznajuci"....ajd kad si tako nacitan reci koje serijsko auto moze ici 250 i vise?? i kad si pametan tako reci mi koliko je graviran ovaj BMW sto sam ga vozio?
Drugo svaki BMW koji moze ici preko 250km/h fabricki ima elektronsku blokadu na 250km/h i ne moze ici brze, naravno osim ako nije skinuta. Podatke o brzinama uzimam iz AutoBilda, ako znas sta je to.
Porsche, Ferrari, Lamborgini, Aston Martin, Koinniesseg, Pagani, Bugatti, Maserati itd... serijski idu preko 250 pa i 300km/h. Ako te jos sta zanima slobodno pitaj nemoj se stiditi
Trece ti si izrazeno iskomplexiran pa ti je jako vazno u zivotu voziti brzo. Jeli ti mislis da je voziti non stop 200km/h i vise po auto-putu znanje, potreba, hrabrost, visak muda ili manjak mozga.
Ako mislis da si dobar vozac uputi se na prvu karting stazu i tu ces vidjeti koliko si dobar ili los.
Najsmijesnije je sto nisi skontao da ti svi govore da ti kilometar sat laze i da je nemoguce postici te brzine koje ti navodis sa tim autima.
Ali ti kontas da mi mislimo da nam lazes i polomi se pozivajuci nas na voznju da nam dokazes
Last edited by dugi on 10/10/2005 11:30, edited 1 time in total.
- Fair Life
Ovaj mali japanski prcan ispod sa motorom GTVI od 1.3 litre (premium petrol 98 oct.) snagom od 75 KW (mislim identicne snage kao i Fabija) postize kao od sale 190 km/h na 6000 obrtaja... a mogao bi i vise, ali je ludost isprobavati. Da ponovim... motor od samo 1300 ccm.horoz wrote:A šta je sa škodom fabijom?![]()
Jedan moj jaran je vozio 200 na sat a ima 104KS (1.9 TDI)
Luda škoda skroz![]()
![]()
-
dugi
Jos treba znati da otpor zraka raste kvadratno a ne proporcionalno brzini. Zato je za brzine od 200km/h dovoljno 115-120kS, za 250km/h trebas duplo od ovoga znaci oko 220-230KS a za brzine od 300km/h potrebno je 450KS i vise.
Tako da je sa 105KS u ovom Daihatsu Sirionu uz njegovu kilazu moguce postici 190km/h. To sto je motor 1300ccm ne znaci nista, za max brzinu je bitno koliko ima KS.
Porsche je za potrebe Formule1 u vrijeme turbo motora pravio motor od 1500ccm koji je razvijao od 1200-1500KS zavisno od potrebe i od toga da li su kvalifikacije ili trka.
Tako da je sa 105KS u ovom Daihatsu Sirionu uz njegovu kilazu moguce postici 190km/h. To sto je motor 1300ccm ne znaci nista, za max brzinu je bitno koliko ima KS.
Porsche je za potrebe Formule1 u vrijeme turbo motora pravio motor od 1500ccm koji je razvijao od 1200-1500KS zavisno od potrebe i od toga da li su kvalifikacije ili trka.
-
nineac
Japana je to bolan! Ta skoda po celeru moze nabiti 200 km/h bez problema, inace stvarna brzina je 184 km/h! Ali opet za takvo auto, i takve kocnice taman!
Inace onaj passat nema uopce potrebne kocnice da bi mogao ici 250 km/h!
Ali eto, sta ces, poludio passat
Inace onaj passat nema uopce potrebne kocnice da bi mogao ici 250 km/h!
Ali eto, sta ces, poludio passat
-
sierra1712
Hehhe teoreticar .... ja NE DOKAZUJEM nista nego nego vi OSPORAVATE ...ja sam samo iznio svoje iskustvo i bas me briga hoce li mi neko vjerovati ili ne...ponajmanje likovi sa foruma
koje ne poznajem...dakle citava rasprava se vodila oko toga da ste vi OSPORAVALI MOJU TVRDNJU.....to koliko sam dobar vozac ili ne nije uopste upitno kakav god sam vozac sebi sam najbolji.....a to da se ja ubi pozivajuci vas na voznju i da se dokazem je ubleha jer nemam potrebe da se dokazujem nikome a posebno ljudima koji ne mogu da prihvate notornu cinjenicu da je nesto moguce i ubise se dkazaujuci da nije...dalje...eto nek ti znas sta je autobild....
mi u bosni ne citamo vec vozimo..a to je veoma bitna razlika....to za komplekse necu ni komentarisati jer citajuci postove na ovom forumu pogotov auto moto vidim koliko dajes komentare i odgovore na pojedina pitanja i sve kao najbolji student teoretski potkovan znanjem....(mislim da u praksi neznas ni gume promijeniti al nije bitno) tako da nije tesko vidjeti da svoje komplekse koje ne smijes lijeciti prakticnom voznjom lijecis teorijom...ali kao sto rekoh ne zanimas me ti kao osoba i ne zelim da se spustam na licni nivo ..te cu se zadrzati na komentarima tvojih tvrdnji... to koliko ja vozim po auto putu i zasto je moja stvar koja nema veze sa temom...to o laganju kilometar sata je stara dobro poznata prica ali evo da te pitam nesto kad si tako pametan.... sto bi sve velike auto marke poput BMW,VW,Mercedesa i sl..ugradjivale satove koji "lazu" ??ako stave na brzinomjer 260 a to je konstruisao citav tim strucnjaka onda je za ocekivati da to auto "mozda i moze "zakucati"?? jel ti ikad to palo na pamet?(govorim o pokazanim brzinama dakle stvarne brzine su stvar preciznih mjerenja kao sto spomenu ovaj momak iznad izvodljivo sa GPS-om)...sasvim druga stvar je diskusija o tome da li i koliko satovi lazu.....ako procitas moje postove vidjeces da ja govorim o pokazanoj brzini..
BMW koji sam vozio je bio 735 manuelac,prerada od snitzera i imao je 280 KS ...blokada je skinuta jer ga je vlasnik vozio do kucanja dakle na 260.
I jos za tvoju informaciju do 29 te godine sam promijenio automobila(trenutno ih posjedujem 15 raznih) koliko ti neces promijeniti do 60te godine i znam o istima onoliko koliko mi treba ..da li je to malo ili puno nije bitno uopste ...ali moje pozive za voznju mozes shvatiti jedino kao moju sigurnost u navedenu tvrdnju jer znam sta sam dozivio....helem citaj ti i dalje te tvoje Autobildove a ja se odoh vozati sa tetkom....pa mozda skoknem i do auto puta...ko zna???
BMW koji sam vozio je bio 735 manuelac,prerada od snitzera i imao je 280 KS ...blokada je skinuta jer ga je vlasnik vozio do kucanja dakle na 260.
I jos za tvoju informaciju do 29 te godine sam promijenio automobila(trenutno ih posjedujem 15 raznih) koliko ti neces promijeniti do 60te godine i znam o istima onoliko koliko mi treba ..da li je to malo ili puno nije bitno uopste ...ali moje pozive za voznju mozes shvatiti jedino kao moju sigurnost u navedenu tvrdnju jer znam sta sam dozivio....helem citaj ti i dalje te tvoje Autobildove a ja se odoh vozati sa tetkom....pa mozda skoknem i do auto puta...ko zna???
-
dugi
Dje si prakticar sta ima.sierra1712 wrote:Hehhe teoreticar .... ja NE DOKAZUJEM nista nego nego vi OSPORAVATE ...ja sam samo iznio svoje iskustvo i bas me briga hoce li mi neko vjerovati ili ne...ponajmanje likovi sa forumakoje ne poznajem...dakle citava rasprava se vodila oko toga da ste vi OSPORAVALI MOJU TVRDNJU.....to koliko sam dobar vozac ili ne nije uopste upitno kakav god sam vozac sebi sam najbolji.....a to da se ja ubi pozivajuci vas na voznju i da se dokazem je ubleha jer nemam potrebe da se dokazujem nikome a posebno ljudima koji ne mogu da prihvate notornu cinjenicu da je nesto moguce i ubise se dkazaujuci da nije...dalje...eto nek ti znas sta je autobild....
mi u bosni ne citamo vec vozimo..a to je veoma bitna razlika....to za komplekse necu ni komentarisati jer citajuci postove na ovom forumu pogotov auto moto vidim koliko dajes komentare i odgovore na pojedina pitanja i sve kao najbolji student teoretski potkovan znanjem....(mislim da u praksi neznas ni gume promijeniti al nije bitno) tako da nije tesko vidjeti da svoje komplekse koje ne smijes lijeciti prakticnom voznjom lijecis teorijom...ali kao sto rekoh ne zanimas me ti kao osoba i ne zelim da se spustam na licni nivo ..te cu se zadrzati na komentarima tvojih tvrdnji... to koliko ja vozim po auto putu i zasto je moja stvar koja nema veze sa temom...to o laganju kilometar sata je stara dobro poznata prica ali evo da te pitam nesto kad si tako pametan.... sto bi sve velike auto marke poput BMW,VW,Mercedesa i sl..ugradjivale satove koji "lazu" ??ako stave na brzinomjer 260 a to je konstruisao citav tim strucnjaka onda je za ocekivati da to auto "mozda i moze "zakucati"?? jel ti ikad to palo na pamet?(govorim o pokazanim brzinama dakle stvarne brzine su stvar preciznih mjerenja kao sto spomenu ovaj momak iznad izvodljivo sa GPS-om)...sasvim druga stvar je diskusija o tome da li i koliko satovi lazu.....ako procitas moje postove vidjeces da ja govorim o pokazanoj brzini..
Imas tako glupe argumente da to nije normalno i sad sam siguran da si potpuni komplexas koji se moze pohvaliti jedino da je vozio 250km/h, a koliko sat laze to nije bitno.
Bitno je da se ti time pohvalis jer nemas cim drugim u zivotu, teorija tj. znanje ti nije jaca strana, fiziku ne shvatas, tvrdoglav si i nemas kapaciteta da shvatis jednostavne stvari ali zato "znas" da tim inzinjera radi na tome koliko ce gravirati auto.
Kazes da fino pisem bas kao student potkovan znanjem, studenat sam bio i to uspjesan, a znanje se stice godinama rada, citanja i shvatanja onoga sto citas, a ne samo mijenjanjem auta.
To sto govoris za mene da sam komplexas ti je jos jedna provala, jer si ti taj koji se hvali da vozi brzo i da je dobar vozac a ne ja. I onda kazes da ja lijecim koplexe teorijom, tako je
A jeli ti prakticar palo na pamet da se u jedan model ubacuju skoro isti satovi zbog smanjenja troskova, jer nema potrebe praviti za svaki motor poseban kilometar sat.
Ponavljam ti da je moguce da je sat pokazivao to sto kazes ali da nije moguce da je to stvarna brzina, osim na tom BMW-u bez blokade.
Ja sam imao kolegu kome je sat na golfuI cabriolet 1.6 55KW,pokazivao 80km/h kad ga zavrti u crveno u prvoj brzini, jedva ga ubijedismo da mu sat laze skoro 30km/h.
Tebe nema sanse ubijediti, znas kako kazu nekome je lakse metar u "gepek" nego cent u glavu
ps. ocekujemo sa nestrpljenjem tvoje sljedece javljanje poslije probijanja magicne granice od 300km/h sa passatom 1.8 TURBO
Ah da, par postova prije si naveo da tvoj passat turbo razvija 150KS a Audi TT ima isti motor koji uz pomoc dodatne turbine i ostalih prerada razvija 250KS,sto nije tacno razvija 225KS. Mozes li mi malo pojasniti prakticno kako radi ta dodatna turbina??
Last edited by dugi on 10/10/2005 22:21, edited 3 times in total.