Što bi tu bilo posla! Ne bi stigli završiti sve to ni za narednih 10 godina.carsija wrote:po meni sve sto je nastalo ubijanjem,silovanjem,mucenjem,istjeravanjem CIVILA i genocidom neka se ukine.
Hrvati iz BiH postaju dio EU
-
Davy Crockett
-
ero_sa_onog_svijeta
slažem se! OTrebalo bi krenuti od amerikanaca...................carsija wrote:po meni sve sto je nastalo ubijanjem,silovanjem,mucenjem,istjeravanjem CIVILA i genocidom neka se ukine.
-
Davy Crockett
Onda ne bi završili ni za 50 godina!ero_sa_onog_svijeta wrote:slažem se! OTrebalo bi krenuti od amerikanaca...................carsija wrote:po meni sve sto je nastalo ubijanjem,silovanjem,mucenjem,istjeravanjem CIVILA i genocidom neka se ukine.
-
carsija
meni moj stari uvije govorio:"Ocisti prvo svoju avliju,mozda se drugi ugledaju na tebe,pa nam mahala(svijet) bude chista i uredna"ero_sa_onog_svijeta wrote:slažem se! OTrebalo bi krenuti od amerikanaca...................carsija wrote:po meni sve sto je nastalo ubijanjem,silovanjem,mucenjem,istjeravanjem CIVILA i genocidom neka se ukine.
-
mr__bosnjak
Apsolutnoma mozes ti mene provocirati koliko hoces,meni to ne smeta.
To ti je jedan obican primjer.Mozes imati pasosa koliko hoces(od mene) ali se pridrzavaj zakona drzave u kojoj zivis i nema problema.Mene niko ne pita ovdje sta radim u svojoj kuci dok to ne narusava jednu drzavu,to sam htijela da ti kazem. A ne praviti drzavu u drzavi i tu malu drzavicu pripojiti svojoj matici.
-
Davy Crockett
Gavro pa i ti odavno putuješ bez viza!gavrilo wrote:hrvatima u dijaspori eu nije ni potrebna... mogu da putuju gdje god hoce![]()
a mi bosanci ... kita![]()
braco hrvati svaka cast
- Murat Sabanovic
mi jos nemamo pravne drzave a govorimo o evropi
napravimo prvo pravnu drzavu i sve ce brze i lakse ici.
sta vam je ba ,bosna ce uci samo treba malo vise vremena...
zbog cega visoki predstavnici izbacuju ove nase lopove i rade na ukidanju srpske,koja je kocnica na putu ka uniji?
sve se to radi na priblizavanju bosne ka evropi ,pa zajednicka policija ,vojska itd. to neradi sda hdz i sds vec unija.
bosna ce uci ,ali mi treba da se razvijemo kako politicki tako i ekonomski.
jer i uniji je u interesu da proguta bosnu,nego da joj iz nje prijeti opasnost od nekih bin ladena i sadama.
napravimo prvo pravnu drzavu i sve ce brze i lakse ici.
sta vam je ba ,bosna ce uci samo treba malo vise vremena...
zbog cega visoki predstavnici izbacuju ove nase lopove i rade na ukidanju srpske,koja je kocnica na putu ka uniji?
sve se to radi na priblizavanju bosne ka evropi ,pa zajednicka policija ,vojska itd. to neradi sda hdz i sds vec unija.
bosna ce uci ,ali mi treba da se razvijemo kako politicki tako i ekonomski.
jer i uniji je u interesu da proguta bosnu,nego da joj iz nje prijeti opasnost od nekih bin ladena i sadama.
-
whow
BIH kao drzava ima bolje ili jednake predispozicije da postane clanicom Eurposke Unije nago Hrvatska. Pa zaboga BIH ima Europsku upravu vec cijelih 10 godina
Sve drzave nastale raspadom bivse SFRJ ce pristupiti Europskoj Uniji istovremeno. Mark my words. Slovenije je nesto drugo. Smijesno je govoriti o Europskim integracijama a istovremeno nepostivati ljudska prava ( Turska i Kurdi) ili skrivati ratne zlocince ( Srbija I Hrvatska).Svatko tko ima imalo mozga zna da "Bosnski problem" koji se prije deset godina manifestovao kao
" srpsko hrvatski" rat preko BiH leda sada se manifestuje u manipuliranju lokalnim Srpsko hrvatskim populusom koji zivi u Bosni. Ono sto je mozda vaznije od unije na papiru je prihvatiti duh i praksu europskih integracija sto naravno upucije na odnose sa susjedima. Naima naivno je ocekivati da ce Srbija , Hrvatska I BiH biti uzorne clanice Europske Unije ako nisu ustanju uspostaviti civilizirane odnose sa jedni drugima. Jer ma kako mi to zaljeli negirati ti isti Srbi I Hrvati su nam mnogu blizi nego Madari , Belgijanci i ostali Europljani . Dakle treba raditi na unije a cekati da nas " primi" u integracije.
" srpsko hrvatski" rat preko BiH leda sada se manifestuje u manipuliranju lokalnim Srpsko hrvatskim populusom koji zivi u Bosni. Ono sto je mozda vaznije od unije na papiru je prihvatiti duh i praksu europskih integracija sto naravno upucije na odnose sa susjedima. Naima naivno je ocekivati da ce Srbija , Hrvatska I BiH biti uzorne clanice Europske Unije ako nisu ustanju uspostaviti civilizirane odnose sa jedni drugima. Jer ma kako mi to zaljeli negirati ti isti Srbi I Hrvati su nam mnogu blizi nego Madari , Belgijanci i ostali Europljani . Dakle treba raditi na unije a cekati da nas " primi" u integracije.
-
kikas
jos samo hrvatski entitet i problem rijesen,dosta je bilo sefovanja iz sarajeva.Dosta je bilo da evropa preko nasih ledja zabranjuje nastanak muslimanske drzave.Zao mi je momci ali od sad pa za 20.g ce se napravit entitet HRVATSKI,pa nek crknu dusmani!