Sta mislite o SDPu i Lagumdziji?
-
_BosanaC
Mislim da je SDP jos uvjek jedina realna alternativa ovakvom nacinu (ne)zivota kakav ljudi u BiH (ne)zive. Ono sto je mene svojevremeno istjeralo iz foruma mladih, u kojem sam bio prilicno visoko kotiran, jeste to sto je forum mladih bio sve samo ne mjesto gdje je pozeljno razmisljati svojom glavom. Usidjelice i udavace, pocevsi od Opstinskih odbora, preko blagih i onih malo tezih alkoholicara u Kantonalnim odborima, pa sve do tezih alkosa na samom vrhu - zamislite koji osjecaj ima neko od 17-18 godina kada se nadje u tom okruzenju. Volim i ja popiti, ali sto je previse - previse je.
I zalosno je da je u SDP-u jednostavno NEPOZELJNO BITI MLAD, i da ljudi od 55+ godina ne misle bar narednih 20 sjahati s vlasti. A do tada ko ziv ko mrtav.
I zalosno je da je u SDP-u jednostavno NEPOZELJNO BITI MLAD, i da ljudi od 55+ godina ne misle bar narednih 20 sjahati s vlasti. A do tada ko ziv ko mrtav.
-
rehaktor
e jest ti alternativa..._BosanaC wrote:Mislim da je SDP jos uvjek jedina realna alternativa ovakvom nacinu (ne)zivota kakav ljudi u BiH (ne)zive. Ono sto je mene svojevremeno istjeralo iz foruma mladih, u kojem sam bio prilicno visoko kotiran, jeste to sto je forum mladih bio sve samo ne mjesto gdje je pozeljno razmisljati svojom glavom. Usidjelice i udavace, pocevsi od Opstinskih odbora, preko blagih i onih malo tezih alkoholicara u Kantonalnim odborima, pa sve do tezih alkosa na samom vrhu - zamislite koji osjecaj ima neko od 17-18 godina kada se nadje u tom okruzenju. Volim i ja popiti, ali sto je previse - previse je.
-
_BosanaC
Da ne bude nejasnoca, mislio sam na programske ciljeve, koje sigurno ne moze provesti trenutna garnitura gore opisanih likova.rehaktor wrote:e jest ti alternativa..._BosanaC wrote:Mislim da je SDP jos uvjek jedina realna alternativa ovakvom nacinu (ne)zivota kakav ljudi u BiH (ne)zive. Ono sto je mene svojevremeno istjeralo iz foruma mladih, u kojem sam bio prilicno visoko kotiran, jeste to sto je forum mladih bio sve samo ne mjesto gdje je pozeljno razmisljati svojom glavom. Usidjelice i udavace, pocevsi od Opstinskih odbora, preko blagih i onih malo tezih alkoholicara u Kantonalnim odborima, pa sve do tezih alkosa na samom vrhu - zamislite koji osjecaj ima neko od 17-18 godina kada se nadje u tom okruzenju. Volim i ja popiti, ali sto je previse - previse je.
I zalosno je da je u SDP-u jednostavno NEPOZELJNO BITI MLAD, i da ljudi od 55+ godina ne misle bar narednih 20 sjahati s vlasti. A do tada ko ziv ko mrtav.![]()
-
Vingo
Mozes li mi imenovat ekvivalent Z.L u pauzi izmedju dva napada duhovitosti?Mahalac wrote:Vingo wrote:Recite mi ime i prezime samo jednog politicara u BiH koji pored obrazovanja, znanja, elokvencije, manira, ima i javni nastup i background kojeg se ne treba stidjeti i ja cu onda reci da je Lagumdzija bezrazlozno narcisoidan.
U drustvu u kom se on krece i meni bi bilo tesko ne biti narcisoidna.
A zasto je prepotentan? Zato sto se usudjuje nazvati ljude i stvari pravim imenom? Zato sto se ne skrusi pred napadima i ne podilazi novinarima, pa samim tim ni birackom tijelu?
Super je Lagumdzija, samo biracko tijelo nije zrelo za takvog lika...![]()
Da ti nije sta "umro je M...." u rodu ili mozda????
-
_BosanaC
Ali je ljevicarski razmisljati da su svi ispod nesposobni? Klintonova administracija, u najbolji vakat za SAD, imala je prosjek godina 27, mislim da je taj podatak dovoljan svakome imalo trezvenom da skonta kad cemo mi ici naprijed i modernizovati se. Ovako - NIKADA.winetou wrote:BosanaC nije ljevičarski razmišljati da je neko nesposoban zato što je 55+.
-
edu
znam da je to jedina opcija koja nas moze odvesti negdje..a da to negdje nisu tri tora...
ali zlatko..kao veoma pametan politicar..drzi onog ficfirica damira masica..e to ne mogu nikako shvatiti..(i koliko jos slicnih ficfirica ima boga pitaj...)
ali izgleda da zlaja voli poltrone koji ce mu tepati svaki dan..i koji ce govoriti lijep si predsjednice u PM...
ali zlatko..kao veoma pametan politicar..drzi onog ficfirica damira masica..e to ne mogu nikako shvatiti..(i koliko jos slicnih ficfirica ima boga pitaj...)
ali izgleda da zlaja voli poltrone koji ce mu tepati svaki dan..i koji ce govoriti lijep si predsjednice u PM...
-
winetou
Što bi me to pogodilo?_BosanaC wrote:Zasto imam osjecaj da te moj post iz nekog razloga pogodio?winetou wrote:To mora da su bili oni studenti na praksi u Bijeloj kući, Lewinsky_BosanaC wrote: Ali je ljevicarski razmisljati da su svi ispod nesposobni? Klintonova administracija, u najbolji vakat za SAD, imala je prosjek godina 27, mislim da je taj podatak dovoljan svakome imalo trezvenom da skonta kad cemo mi ici naprijed i modernizovati se. Ovako - NIKADA..
![]()
![]()
Uvijek se može čuti kako Bosni trebaju mladi sposobni ljudi. Može biti da je to tako u nekim stvarima, ali za upraljanje državom su potrebni iskusni ljudi od baš 55+. Društvene nauke su zeznute stvari.
Last edited by winetou on 07/10/2005 13:39, edited 1 time in total.
-
_BosanaC
Zato nas ti iskusni ljudi i drze u ovom sranju u kojem se svi nalazimo. To moze pricati neko ciji je babo u kakvoj fotelji, ali neko ko radi dva posla da bi prezivio cisto sumnjam.winetou wrote:Što bi me to pogodilo?_BosanaC wrote:Zasto imam osjecaj da te moj post iz nekog razloga pogodio?winetou wrote: To mora da su bili oni studenti na praksi u Bijeloj kući, Lewinsky.
![]()
![]()
Uvijek se može čuti kako Bosni trebaju mladi sposobni ljudi. Može biti da je to tako u nekim stvarima, ali za upraljanje državom su potrebni iskusni ljudi od baš 55+. Društvene nauke su zeznuta stvar.
-
winetou
Ko kaže da su naši političari iskusni ?Zato nas ti iskusni ljudi i drze u ovom sranju u kojem se svi nalazimo. To moze pricati neko ciji je babo u kakvoj fotelji, ali neko ko radi dva posla da bi prezivio cisto sumnjam.
Hajde oformi državni aparat sa 27-godišnjacima pa da vidimo na šta će to ličiti.
-
sierra1712
[quote="manijak1"]
Pametan ali nedovoljno za naše okolnosti .
Vlastoljubiv
sujetan i politički naivan
[/quote
Ko moze biti "dovoljno" pametan za nase uslove?????...pametan ili jesi ili nisi nema tu dovoljno ili nedovoljno covjek je profesor i sto se tog backgrounda tice nam mu ko sta reci... dakle potvrdio se i dokazao intelektualno i izgradio karijeru svojom pamecu(dokaz: doktorska disertacija ako neko misli da je lako steci zvanje dr.je nek proba)...o moralu ambicijama ili karakternim osobinama ne bih sudio jer ga ne poznajem licno...ali u ove novinarske bljuvotine o njemu i njegovoj porodici uopste ne vjerujem.
Vlastoljubiv
Ko moze biti "dovoljno" pametan za nase uslove?????...pametan ili jesi ili nisi nema tu dovoljno ili nedovoljno covjek je profesor i sto se tog backgrounda tice nam mu ko sta reci... dakle potvrdio se i dokazao intelektualno i izgradio karijeru svojom pamecu(dokaz: doktorska disertacija ako neko misli da je lako steci zvanje dr.je nek proba)...o moralu ambicijama ili karakternim osobinama ne bih sudio jer ga ne poznajem licno...ali u ove novinarske bljuvotine o njemu i njegovoj porodici uopste ne vjerujem.
-
Ina
Nazalost, ono sto se da uociti jeste cinjenica nuznog povezivanja lika koji ne zasluzuje ni najmanju hvalu Zlatka Lagamdzuje sa zaista jedinom zdravom politickom orjentacijom, prije svega probosanski nadahnjenom koju je gore pomenuti lik privatizirao, a bosanskoj socijaldemokratiji potkratio krila tako da ona sada jadna stula vodjena hendikepiranim rukovodstvom SDP-a. Narcisoidni lutak je iz svoje blizine odstranio sve svoje politicke neistomisljenike, pa cak i najblize suradnike, dugogodisnje prijatelje...i potom ostao sam na tronu poput kakvog autokrate sto mu je i bio cilj za koji, zbog njegove nezajazljivosti, sumnjam da je i posljednji. Naime, lutak ime neutazive apetite. Ipak mora mu se priznati britkost uma, dijalosko nadmudrivanje protivnika, prepotentna diplomacija...Covjek je sadrzajno potencijalan ali lisen ljudskih atributa.SDP bi dozivio renesansu oslobadjajuci se jarma Zlatka Lagumdjije. Uvijek je vrijedila ona stara kad dodje do trovanja valja pustiti krv da bi zdrava prokolala žilama ... iz Narodnog ljekaran 
-
Prenj
Dobar opisIna wrote:Nazalost, ono sto se da uociti jeste cinjenica nuznog povezivanja lika koji ne zasluzuje ni najmanju hvalu Zlatka Lagamdzuje sa zaista jedinom zdravom politickom orjentacijom, prije svega probosanski nadahnjenom koju je gore pomenuti lik privatizirao, a bosanskoj socijaldemokratiji potkratio krila tako da ona sada jadna stula vodjena hendikepiranim rukovodstvom SDP-a. Narcisoidni lutak je iz svoje blizine odstranio sve svoje politicke neistomisljenike, pa cak i najblize suradnike, dugogodisnje prijatelje...i potom ostao sam na tronu poput kakvog autokrate sto mu je i bio cilj za koji, zbog njegove nezajazljivosti, sumnjam da je i posljednji. Naime, lutak ime neutazive apetite. Ipak mora mu se priznati britkost uma, dijalosko nadmudrivanje protivnika, prepotentna diplomacija...Covjek je sadrzajno potencijalan ali lisen ljudskih atributa.SDP bi dozivio renesansu oslobadjajuci se jarma Zlatka Lagumdjije. Uvijek je vrijedila ona stara kad dodje do trovanja valja pustiti krv da bi zdrava prokolala žilama ... iz Narodnog ljekaran
-
Prenj
Imaju i znanje i prave vrijednosti sansu samo ne na ovakav nacin, samoreklamom u stilu mi nismo oni.kojsino wrote:U sredini gdje nacionalisticka klika SDA+SDS+HDZ,
mesetari i pljacka sve odreda,
znanje i prave vrijednosti nemaju sansu...
Sta jeste ljevica danas u BiH?
- Bosanac sa dna kace
Narvano da nije nacionalno , al je zato materşjalno, pa je SDP pretvorio u vlastitu kompaniju, bas ko sto je rejz IZ!zikamu wrote:Zlatko je nacionalno neopterecen. Nije onda cudo sto ga mnogi ne podnose. Moj glas za Zlaju!
-
zikamu
Narvano da nije nacionalno , al je zato materşjalno, pa je SDP pretvorio u vlastitu kompaniju, bas ko sto je rejz IZ
Na primjer Haris Silajdžić. Ima to sve što tražiš.
A glede "elokvencije" lagumdžije, he he he, pa čovjek ima čak blažu govornu manu.
- Vodenjak
#75 Re: Sta mislite o SDPu i Lagumdziji?
Andol, caj i antibiotici![b]upala[/b] wrote:lagumdzija=levatMedoX wrote:Sta mislite o SDPu i Lagumdziji?
Pitanje jednostavno, na Prenjovu incijativu...
SDP=skup levata
![]()
![]()
Znojenje ne gine!
A potrebno ti je - prijeko!