SARAJEVSKI AERODROM DOBIJA IME PO ALIJI IZETBEGOVIĆU

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dizZaster

Post by dizZaster »

1234/5 wrote:A jeli vi hocete da kazete da bi smo mi trebali da zaboravimo Aliju samo zato jer se to svidja srbima i hrvatima, i da oni kasnije nebi potegli za karadzicevim i tudjmanovim likom. J.b.i vas oni!
"nebi sjala ovako jako,ova moja lijepa avlija,ja bi svijetlo zvao mrakom,date nije Alija..." :D :D
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Alija Izetbegović za mene lično će zauvijek ostati moj ratni komandant i Predsjednik Republike BiH i kao takav neka ima svoj aerodrom, ulice i trgove
Pristao sam bicu sve sto hoce
Evo prodajem dusu vragu svome
I ostacu samo crna tacka
Poslije ove igre kad me slome
Kad me mirno slome
Pristao sam bicu sve sto hoce
La la la la la la la la la la

Mislio sam da se zvijeri boje
Ove vatre koja trag mi prati
I to sam mislio
A sad nosim kako mi ga skroje
Po meni se nista nece zvati
Po meni se nista nece zvati

Zablude sam, evo, prestao da brojim
Nemam kome da se vratim kuci
Dokle pjevam dotle i postojim
Prijatelji bivsi, prijatelji buduci
Pamtite me po pjesmama mojim
Pamtite me po pjesmama mojim
addem

Post by addem »

Rekoh ja da ce se otvorit ista tema i da ce opet ista suplja poceti da se prosipa. :lol: :lol: :lol: :lol:
manijak1

Post by manijak1 »

Ima neka tajna veza ? :D :D
Tu očito ne znaš :D :D .
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Pametno ti to manijace :)
steta sto nema ko da slusa ;)
:oops:
ima kako nema ... ;)
manijak1

Post by manijak1 »

Kako ono rece izmedju mira i suverenosti, biram rat
:D :D :D :D koji je klinac morao išta birati kad ste već žarili i palili po susjedstvu ?
Sarafcina

Post by Sarafcina »

I sta je problem s aerodromom? :?

Napravili mostove i trgove Franji :(
raja suti.

Napravili spomenike koljacima, raja suti. :(

Nazovi aerodrom po Aliji .... belaj. :(

Haj ne serite.
manijak1

Post by manijak1 »

Travis Bickle wrote:Ja mislim da je to cista matematika :oops:
Čija ? :D Japanska ?
manijak1

Post by manijak1 »

Kakve to veze ima sa baklavama ? :D :D
addem

Post by addem »

Jel ima jos neko nesto da kaze.
manki

Post by manki »

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :(
Katastrofaaaaaaaaaaaaaaaaaa :x
emmiirr

Post by emmiirr »

u Turskoj , u gradu Konya postoji dazmija koja nosi naziv A.Izetbegovic, gradska cetvrt u kojoj zivi najvise stanovnika nosi naziv A.Izetbeovic, pa ulica u Rijadu, pa skola u Turskoj...
E zbog ovoga je mal doprinos da se u Sarajevu aerodrom i jedan trg nazovu A.Izetbegovic, treba jos toga , a vi istomisljenici Milorada Dodika i Borislava Paravca pocrkajte od nemoci i muke...

Pozdrav,
rei

Post by rei »

Pa ja rekoh vama aerodromi ce ZIVJETI vjecno :bih: :kiss: ovo manijaku na braniku domovine :kiss:
ma haj nek crknu dusmani :lol:
mostarac

Post by mostarac »

1234/5 wrote:Svima nama treba biti jasno da Izetbegović zaslužuje da se ulica ili trg zovu po njegovom imenu, ako ni zbog čega, a ono zbog činjenice da je prvi predsjednik neovisne BiH. A to, ako smo imalo normalni, nema veze ni sa ideološkim, ni sa političkim opredjeljenjem. Naprosto - to su činjenice.
Image
Ironicno je da to bude TRG OSLOBOĐENJA, a mi okupirani, kolonizirani i ostali bez drzave i 200.000 ljudi mudrim potezima i hrabrim odlukama izetbegovica i njemu bliskih lopova i efendija, takodje lopova.
Prince

Post by Prince »

Ko god bio protiv ove odluke zbog ideoloških, političkih, vjerskih ili nekih drugih razloga, mora imati na umu da je rahmetli Alija Izetbegović prvi predsjednik predsjedništva Bosne i Hercegovine. Kome god je ova zemlja domovina i smatra je svojom, ova odluka bi trebala biti normalna. Nažalost, kod nas ima mnogo ublehaša, komunjara, islamofoba i ostalog smeća od ljudi, koji su izričito protiv ovakve odluke, a čak ima i onih koji upoređuju Aliju s nekoliko zločinaca kojima neću ni imena spominjati. Sreća je da se oni ne pitaju, ali je tragedija što će kadar SDA cijelu ovu situaciju preokrenuti u svoju korist i pokušati ispolitizirati stvar pred slijedeće izbore u oktobru 2006. Kakav smo mi narod, vjerujem da će im uspjeti
Panasonic

Post by Panasonic »

umro je mostar wrote:Kad bas pomislim da ne mozemo pasti nize, nama se desi Alija :D

Od sad slijecemo na Aliju i polijecemo s Alije :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Od tebe smo ovaj odgovor i ocekivali.
žohar

Post by žohar »

TheGame wrote:a šta fali imenu medjunarodni aerodrom Sarajevo?

:x

ili medjunarodni aerodrom Sarajevo-X 8-)
hahahahaha :D :D :D :-)
Panasonic

Post by Panasonic »

umro je mostar wrote:
1234/5 wrote:Svima nama treba biti jasno da Izetbegović zaslužuje da se ulica ili trg zovu po njegovom imenu, ako ni zbog čega, a ono zbog činjenice da je prvi predsjednik neovisne BiH. A to, ako smo imalo normalni, nema veze ni sa ideološkim, ni sa političkim opredjeljenjem. Naprosto - to su činjenice.
Image
Ironicno je da to bude TRG OSLOBOĐENJA, a mi okupirani, kolonizirani i ostali bez drzave i 200.000 ljudi mudrim potezima i hrabrim odlukama izetbegovica i njemu bliskih lopova i efendija, takodje lopova.
mostar, ti jednostavno nesto ne zelis ili ne umijes da shvatis. Da nije bilo Izetbegovica ne bi bilo ni BiH, ne bi izgubili 200.000 ljudi nego (po Karadzicu) preko milion, Bosna bi bila rascijepljena, Srbi bi dobili svoj dio i ostavrili bi nacertanije, a Hrvati bi dobili svoj dio. Sudeci po utisku koji ostavljas, ispada da upravo to zelis.

Na forumu je najvaznije biti objektivan (po ovim pitanjima, drugo je recimo neka tema koja trazi sopstveno misljenje), jedino onda se moze doci do realnog rjesenja.
Cazinjanin

Post by Cazinjanin »

ama... tako i treba! Neka nosi naziv Alija Izetbegovic... velikan i treba da se pamti duze vrijeme.

Hajd sad da vidimo koje ono aerodrome znamo, JF Kenedey... Alija Izetbegovic...
micika

Post by micika »

Joj sto se sad komunjare ujedaju za guzicu :lol: :lol: :lol: :lol: :D
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

nije ni cudo da je alija pored ovakvih budala mogao biti predsjednik.. Kakav narod-takva vlast, oduvijek bilo..
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Predlazem da naziv Sarajevu i Bosni i Hercegovini promjenimo u Alijino i Izetbegovina. Ovo moze komotno jer ovima sto bi mijenjali nazive ulicama i aerodromima svakako i nije stalo do BiH.
manijak1

Post by manijak1 »

alphonse kauders wrote:nije ni cudo da je alija pored ovakvih budala mogao biti predsjednik.. Kakav narod-takva vlast, oduvijek bilo..
Malo pregruba konstatacija :oops: s obzirom na situaciju u kojoj je postao predsjednik , bio predsjednik u ratu i postratnom periodu :oops: ali vazda je bilo budala koji će svoju guzicu podmetnuti da je drugi jebu :oops: dakle kad dođe na vlast onda ćeš vidjeti kakav je čovjek :oops: .
manijak1

Post by manijak1 »

meatoverhere wrote:Predlazem da naziv Sarajevu i Bosni i Hercegovini promjenimo u Alijino i Izetbegovina. Ovo moze komotno jer ovima sto bi mijenjali nazive ulicama i aerodromima svakako i nije stalo do BiH.
Može komotno .......da vidimo šta je u Brčkom :? Banjaluci :?
Straže đenerala Draže ? I ti bi to poredio sa Alijom ? .
meatoverhere

Post by meatoverhere »

manijak1 wrote:
meatoverhere wrote:Predlazem da naziv Sarajevu i Bosni i Hercegovini promjenimo u Alijino i Izetbegovina. Ovo moze komotno jer ovima sto bi mijenjali nazive ulicama i aerodromima svakako i nije stalo do BiH.
Može komotno .......da vidimo šta je u Brčkom :? Banjaluci :?
Straže đenerala Draže ? I ti bi to poredio sa Alijom ? .
To o cemu pricas za Brcko i Banja Luku ti je Alija ostavio u nasljedstvo, njemu se obrati sa jednom zalbom.
Post Reply