Del Ponte oslobodila Hrvatsku, a zarobila Bosnu

Svemirski_Jebach

#51 Re: Del Ponte oslobodila Hrvatsku, a zarobila Bosnu

Post by Svemirski_Jebach »

baka wrote:Jos jednom je medjunarodna zajednica pokazala svu svoju licemjernost u nekim odlukama, i dotičnoj gospodji bi trebalo trajno zabraniti ulazak u BiH. Skidajući krivicu sa ledja Hrvatske i prebacivanje na ledja BiH, je čin ravan terorističkom napadu. Danima nakon njene izjave svjedoci smo zgrazavanja ono malo Evrope i sveta sto ima časti i poštenja, da nešto progovore, čak i visoki dužnosnici u Hagu se ogradjuju od nje i pljuju po njoj. KO JE USTVARI OVA BABETINA??? TUŽITELJICA ILI POLITIČAR??? OBICNI PIJUN U RUKAMA MOCNIKA???
Hrvatska ce zajedno uz OGROMNU pomoc Austrije uci skorijih dana u EU, a nama ce dolaziti ova BABETINA da drzi govore o tome kako ce svi biti uhapseni, i kako mi treba da ih hapsimo......POSEREM TI SE NA HAŠKU PRAVDU.... :x
ne seri...nemas ti pojma o njoj. Vjeruj mi - zena je za 5 po moralnoj i ljudskoj snazi da se nosi sa svim bjelosvjetskim hohstaplerima u raznim vladama...
Svemirski_Jebach

umro je mostar wrote:
List wrote:
Jasho wrote:Rekao sam da su vlasti krive, a ne Bošnjaci, Hrvati i Srbi! jer nacionalističke vlasti nameću podjelu i manipulišu djecom i njihovim roditeljima! Jedini nastavni plan i program koji se može izučavati je Bosansko i Hercegovački, nikakav Hrvatski niti Srpski! Izučavanje bi se vršilo na tri jezika Bosanskom, Hrvatskom i Srpskom i udžbenici za sve predmete bi bili u jednakom broju štampani na sva tri jezika! pa ko hoće da uči na Hrvatskom ili Srpskom, kupiće udžbenik na tom jeziku ili ako neko hoće na čirilici, kupiće udžbenik na čirilici, ali nastavni plan i program u svim udžbenicima će biti indentičan dakle Bosansko i Hercegovački program!
A ja sam rekao da Sayo Halilović nema ništa s tim što Hrvati ne žele s Bošnjacima u školu. To je problem koji Hrvati imaju sami sa sobom.
Prvo...sajo halilovic je ministar civilnih poslova drzave BiH, a ne ministar obrazovanja FBiH ...malo se procitati treba a samo kao svi, srati bez osnovnih informacija

a odgovor na to pitanje potrazi na http://www.un.org/icty

a to je logika da je Sajo ministar samo Bosnjacima. Divna logika :D
Dakle Federalni ministar je ministar sam jednom narodu u Federaciji :D

Pitanje koje se namece samo po sebi je ko je ministar za ostatak populacije :D
Svemirski_Jebach

sve se poremetilo...
Panasonic

Post by Panasonic »

umro je mostar wrote:
List wrote:Mostarac, ma neće našim domaćim dušmanima biti dobro ako ostanu u BiH a nastave kočiti njen napredak.

Ako se tvoj scenario obistini Srbija & Hrvatska izazvat će novi "tragičan sukob" i ponovo će pokušati ono što prošli put nisu uspjeli. Sjećaš se da smo prošli put iako uz ogromne gubitke ipak opstali? ( :D )

Nema šanse da se naši domaći dušmani zadovolje dvojnim državljanstvom. Ako SCG i Hrvatska uđu u NATO i EU a BiH ne uđe (a neće ući ( :D ) ) doći će do novog rata.

Mnogi su već zaboravili šta se desilo sa ustavnim promjenama. Podsjetit ću vas da je prijedlog za ustavne promjene Ustavnom Sudu BiH podnio Alija Izetbegović.
Kao što znate Ustavni Sud BiH sačinjava 9 sudija (2 Bošnjaka, 2 Srbina, 2 Hrvata i 3 stranca).
Odluke se donose natpolovičnom većinom. Svaki narod mož biti preglasan. :-) :lol:
Da ne duljim, kad su se sijede glave izjasnjavale o ustavnim promjenama bilo je 5 : 4 u korist Aljinog prijedloga što je bilo dovoljno.
Pogađate, protiv ustavnih promjena bila su oba Srbina i oba Hrvata. Tugo moja. :D
Kasnije su ustavne promjene implementirane samo parcijalno. Do suštinskih ustavnih promjena nije došlo zahvaljujući kompromisu koji su postigle poznate snage. Neću ih imenovati da ne skrenemo s teme. :wink:
Do rata nece doci i Evropa ce sada biti mnogo energicnija jer je to njoj u interesu, a o kakvim to Alijinim ustavnim promjenama govoris? Ja ga drzim direktno odgovornim i glavnim uzrokom ako nam se ovo desi, jer je on svojom stupidnom politikom doveo narod koji je ko fol predstavljao u mogucnost da postanu evropski palestinci ili jos gore doveo je narod koji je ko fol predstavljao u mogucnoast da prozive VARSAVSKI GETO
Izetbegovic se borio za narod kojeg su Srbi i djelomicno Hrvati (misli se na nacionaliste naravno, 'dosta visok broj pojedinaca') zeljeli izbrisati, unistiti, spaliti njihovu kulturu i historiju i to svi znamo (cak je Karadzic jednom prilikom to javno rekao na TV-u)

Procitao sam i nesto o obrazovanju koje si napisao negdje iznad. Po ovom sudeci, EU ispada pravo glupa jer zna i ona a i mi kakvo je stanje u BiH sto se islama tice. Porediti BiH i Palestinu je, izvini, malo pretjerano. Isto kao da poredis Vatikan i, hmm, recimo Norvesku ili Belgiju. Nigdje veze.
MedoX

Post by MedoX »

Ne mogu da sustignem brojne poruke na ovoj temi...

Prije svega Tursku ne primaju u EU,ne zbog islama,vec zbog brojnosti stanovnistva,njenog moguceg velikog uticaja u parlamentu, veliki dio kolaca poljoprivrednih subvencija EU isla bi u Tursku...

Nego List,lijepo vrijeme a? U koja si doba... cuj ga...krscanske zemlje... da vidim Britanija,Spanija,Amerika...gdje su jos bili napadi? ma pametno pravo... pa najsigurnije ti je ici bolan bolan u Jordan.. :D

Ljudi otvoreno provociraju Jevreje,upuceniji znaju brojne primjere,nisu toliko bliski sa Zapadnjacima,ali ipak su na mirnoj distanci...potpuno neutralni i sigurni...

Sto se tice tih DELETEanja nase nacije, nastavite sanjati... ja bi se zabrinuo, Albanaca je sve vise...a Albanija i Kosovo su mali... hm Niš? ili u Kraljevo?
carsija

Post by carsija »

Hrvati iz BiH dio EU !?

SARAJEVO - Prilikom prelaska granice s Hrvatskom prema 200.000 građana BiH, koliko ih prema neslužbenim procjenama posjeduju hrvatsku putovnicu, neće se primjenjivati visoki stupanj nadzora koji je definiran "schengenskim sporazumom". Ako Hrvatska, kako procjenjuje službena politika do 2009. godine postane punopravna članica EU-a, građani BiH koji posjeduju ovaj dokument od čega 95 posto čine Hrvati postat će dio EU-a čime stječu pravo da posao ili ostale beneficije koje pruža unija ostvaruju primjerice u Velikoj Britaniji ili Francuskoj, piše Večernji list. Pri prelasku "schengenske granice" uvjeravaju sugovornici "Večernjaka" iz područja politike i međunarodnog prava, neće se primjenjivati odredbe o posebnom režimu nadzora koje diktira "Schengen" nego će prema riječima konzula RH u Mostaru Ratka Maričića i oni "imati status kao i ostali hrvatski građani bez obzira na to živjeli na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu ili Španjolskom Trgu u Mostaru".

Sumnju u bilo kakva ograničenja prema znatnom broju prije svega Hrvata iz BiH demantira i izjava redovitog predavača na zagrebačkom Pravnom fakultetu prof. dr. Ive Josipovića, koji napominje da je pitanje prelaska granice RH mora biti urađeno prema principima definiranim "Schengenskim sporazumom" ali da se to neće odnositi na one bh. građane koji posjeduju hrvatsku putovnicu.

"Svaka država članica EU-a" napominje prof. Josipović "ima autonomno pravo definirati odnose sa susjednima, kao što je to bio s nekim sada punopravnim članicama EU-a". Posjednici hrvatske putovnice iz BiH, granicu susjedne države aktiviranjem "Schengenskog sporazuma"prelazit će posebno označenim trakom iznad kojeg će, kao što je danas slučaj sa Slovenijom, stajati natpis "Za građane EU-a". Iz službenog Zagreba stižu informacije prema kojima Hrvatska i prije punopravnog članstva u EU može primjenjivati "Schengenski sporazum".

"To su dva procesa koji se nadopunjuju i mi u Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju imamo jasno određene oblike suradnje sa EU na području pravosuđa i unutarnjih poslova prije svega na sprečavanju ilegalne imigracije i borbe protiv organiziranog kriminala što je jedna od svrha Schengenskog sporazuma".. Inače, sudjelovanje u Schengenskom prostoru zahtijeva visok stupanj nadzora državnih granica te je povezano s velikim ulaganjima u opremu za nadzor granica" napominju u Vladi RH. Na tom tragu radi učinkovitijeg nadzora državne granice u sklopu programa pomoći CARDS oni će za projekt integriranog upravljanja granicama potrošiti značajna financijska sredstva.

Izuzev medija ovo pitanje, još nitko od predstavnika institucija bh. vlasti nije komentirao. Glasnogovornik Vijeća Ministara BiH Bojan Filipović-Zec u kratkom telefonskom razgovoru kazao nam je da pitanje "schengenske granice" s Hrvatskom do sada nije bila tema razgovora, te da o tome za sada nema stava". "Sad je" dodaje glasnogovornik predsjedatelja Vijeća Ministara BiH "pozornost državne vlasti fokusirana na druge probleme među kojima je i reforma policije".
Post Reply