Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sarafcina wrote:Ima li neko dokaz da se Boj na Kosovu zaista zbio?
Ako ima , molim da se navede
zamisli ... i turci su ga zapisali
Koliko ja znam
nisu ga zapisali
od svega sto ima to je da je sultan ubijen
A o svim, pa i najmanjim bitkama su zapisivali detalje. Jedino o Boju na Kosovu nista .
Ne bih da se prepirem, ali fakat svi izvori do kojih se doslo se svode na Vuka Karadzica i Filipa Visnjica.
Zato i pitam, ako neko ima da mi dadne neki novi dokaz za koji nisam znao.
Hvala
gavrilo wrote:i daj mi konkretne dokaze da su albanci direktni naslednici ilira?
Albanci nisu Slaveni. Njihov jezik nema veze s našim. Imena i prezimena koja su jako prisutna kod Albanaca bila su popularna u vrijeme kad su ovaj prostor naseljavali Iliri. Niti jedan narod osim Albanaca ne daje takva imena svojoj djeci. I niti jedan narod osim njih ne nosi takva prezimena. Ima samo pojedinacnih slucajeva kad su u pitanju imena. Ali to je prava rijetkost. A kod Albanaca je to svakodnevnica. Bilo kod onih u Ulcinju i Plavu.....na Cetinju....u Tetovu....Skoplju....Tirani....ili na Kosovu.
tacno...
albanci muslimani daju muslimanska imena, a svi albanci daju i ilirska. znam albance... po imenu Teuta (neka boginja), Ilir, Vjosa (to je valjda neka njihov rijeka)... jezik... totalno drugaciji, ni traga slovenskom...
Koliko je Americi vazna neka zemlja, najbolje se vidi po ulaganju u tu zemlju.
U Srbiju ulazu najvece americke firme, a sta ulazu Ameri u BiH? Ulazu kurac.
Novi_Nick wrote:Dobro ba, jaki ste mnogo i mozete uzeti Kosovo za 5 minuta ali hajde uzmite Ameriku ili Bugarsku ako smijete i mozete. Hrabri ste da napadate manje, slabije, miroljubive ili nikako ili slabo naoruzane civile. Velikim ne smijete pisnut. Zato suti i poklopi se po usima
danas wrote:tacno...
albanci muslimani daju muslimanska imena, a svi albanci daju i ilirska. znam albance... po imenu Teuta (neka boginja), Ilir, Vjosa (to je valjda neka njihov rijeka)... jezik... totalno drugaciji, ni traga slovenskom...
Novi_Nick wrote:
Dobro ba, jaki ste mnogo i mozete uzeti Kosovo za 5 minuta ali hajde uzmite Ameriku ili Bugarsku ako smijete i mozete. Hrabri ste da napadate manje, slabije, miroljubive ili nikako ili slabo naoruzane civile. Velikim ne smijete pisnut. Zato suti i poklopi se po usima
Albanci su bas miroljubiv narod Svugdje su se po Evropi, a i po Sarajevu, proculi po svojoj mirljubivosti
Na Kosovu jos vrijedi krvna osveta. Svaka kuca ima bar po par komada naoruzanja.
Samo ih jebe, sto su nepismeni, i sto su nikakvi borci. Protiv njih je ratovala policija na Kosovu, koja je bila par puta malobrojnija od tih Albanaca, i Albanci nisu mogli ni metra da zauzmu na Kosovu.
pa ko kaze da su sloveni
jos niste dokazali da su oni iliri
pa dobro gavrilo, sta su onda? nisu slaveni, nisu grci, nisu turci... nisu talijani, nisu vlasi... jezik im je drugaciji od bilo kojeg u regionu. u koga su se to albanci asimilirali, de mi objasni?!?
gavrilo wrote:i daj mi konkretne dokaze da su albanci direktni naslednici ilira?
Albanci nisu Slaveni. Njihov jezik nema veze s našim. Imena i prezimena koja su jako prisutna kod Albanaca bila su popularna u vrijeme kad su ovaj prostor naseljavali Iliri. Niti jedan narod osim Albanaca ne daje takva imena svojoj djeci. I niti jedan narod osim njih ne nosi takva prezimena. Ima samo pojedinacnih slucajeva kad su u pitanju imena. Ali to je prava rijetkost. A kod Albanaca je to svakodnevnica. Bilo kod onih u Ulcinju i Plavu.....na Cetinju....u Tetovu....Skoplju....Tirani....ili na Kosovu.
nikakav dokaz to sto nose prezimena mozes interpretirati kao neki narod koji se asimilirao na drugi
evo pitanje za tebe... da vidimo tvoje znanje istorije ... sta su fancuzi a koji jezik govore?
Gavrilo DNK ti moze dati odgvore ko si sta si i kojem etnickom narodu pripadas. Ali se mnogi boje bas te analize i testova da im se nebi ustanovio pravi identitet te zive u lazima i mitovima. Recimo Srbi kod kojih DNK istrazivanja pokazujuju da preko 70% danasnjih Srba nose turske ili azijske gene.
Novi_Nick wrote:Prazne price, srpska propaganda i bla, bla, bla. Sve te njihove price i mitove demantuje samo jedan ARGUMENT koji je list vec postavio. Iliri su naseljavali prostrore balkana (danasnje dijelove Srbije, Kosovo, CG, BiH, Dalmacije dok su jos Slaveni bili kao sto @List kaze na Karpatima. Istorija isto tako kaze da su divlja plemena Slavena danasnje Srbije pljackama, silovanjima i ubijanjima protjerali Ilire sa vecine teritorije danasnje Srbije i Kosova na danasnji prostor Albanije.
Ima jos jedna teorija.. Ne sjecam se tacno gdje sam to procitao.. Uglavnom radi se o tome da su danasnji Albanci, Crnogorci, Hercegovci Sandzaklije te i nekim dijelom Dalmatinici ustvari potomci Ilira i drugih naroda koji su naseljavali Balkan prije nego sto su ovdje dosli Slaveni.. koji su ih protjerali na brdovita podrucja Balkana gdje i danas zive... Koliko je ovo istinito ja ne znam
pa ko kaze da su sloveni
jos niste dokazali da su oni iliri
pa dobro gavrilo, sta su onda? nisu slaveni, nisu grci, nisu turci... nisu talijani, nisu vlasi... jezik im je drugaciji od bilo kojeg u regionu. u koga su se to albanci asimilirali, de mi objasni?!?
Jel znas kad su Albanci dobili alfabet? Tek 1908 godine. To je nepismeni narod, narod stocara, koji je zivio na planinama u Albaniji.
Cijela3 wrote:
Jel znas kad su Albanci dobili alfabet? Tek 1908 godine. To je nepismeni narod, narod stocara, koji je zivio na planinama u Albaniji.
more bit' da je tako, al' opet su tu duze od vas...
a i vise ih je..
win-win situacija za njih sto se tice kosova...
PS a sto se alfabeta tice, da car petar iz rusije nije unajmio neke makedonce da opismeni srpsku seljadiju, slabo bi i ti znao pisati i citati danas...
Last edited by danas on 05/10/2005 00:44, edited 1 time in total.
Novi_Nick wrote:Gavrilo DNK ti moze dati odgvore ko si sta si i kojem etnickom narodu pripadas. Ali se mnogi boje bas te analize i testova da im se nebi ustanovio pravi identitet te zive u lazima i mitovima. Recimo Srbi kod kojih DNK istrazivanja pokazujuju da preko 70% danasnjih Srba nose turske ili azijske gene.
kao prvo ... boli me kurac koje gene nosim. geni treba da se mjesaju ... zato smo tako lijep narod
a ako je tebi bitno da imas "cistu krv" onda obrij glavu na celavo, obuci bombericu i cizme, nalijepi 88 negdje na majici ... i daleka ti kuca bila
Sarafcina wrote:Ima li ko taj dokaz
jer Turci nemaju nista zapisano
bar tako tvrdi Noel Malcom .. valjda se tako zove frajer
pa nemaju zapisano, sta hoces da zapisu... turski izvori samo kazu da je tu i tu, tog i tog dana poginuo sultan murat I. to je sve. zato i kazem -- totalno minorna bitka.
danas wrote:pa nemaju zapisano, sta hoces da zapisu... turski izvori samo kazu da je tu i tu, tog i tog dana poginuo sultan murat I. to je sve. zato i kazem -- totalno minorna bitka.
danas wrote:pa nemaju zapisano, sta hoces da zapisu... turski izvori samo kazu da je tu i tu, tog i tog dana poginuo sultan murat I. to je sve. zato i kazem -- totalno minorna bitka.
e moji turci kazu da je bitna bitka
tvoji turci turske vidjeli nisu... isprali im srbi u svici mozak...
danas wrote:PS a sto se alfabeta tice, da car petar iz rusije nije unajmio neke makedonce da opismeni srpsku seljadiju, slabo bi i ti znao pisati i citati danas...
cirilo i metodije su bili poslati od vizantijskog cara ... idi uci istoriju ... ipak si ti samo psycho