Okupirana srpska podrucja

Da li bi vi dali nezavisnost ili ukinuli okupirana srpska podrucja?

Bih
10
59%
Ne bi
7
41%
Neznam
0
No votes

Total votes: 17

Sarafcina

Post by Sarafcina »

gavrilo wrote:
Sarafcina wrote:Ima li neko dokaz da se Boj na Kosovu zaista zbio? ;)
Ako ima :), molim da se navede :)
zamisli ... i turci su ga zapisali :-)

Koliko ja znam :oops:
nisu ga zapisali :(
od svega sto ima :? to je da je sultan ubijen :shock:

A o svim, pa i najmanjim bitkama su zapisivali detalje. Jedino o Boju na Kosovu nista :(.

Ne bih da se prepirem, ali fakat svi izvori do kojih se doslo se svode na Vuka Karadzica i Filipa Visnjica.
Zato i pitam, ako neko ima da mi dadne neki novi dokaz za koji nisam znao.
Hvala
danas

Post by danas »

List wrote:
gavrilo wrote:i daj mi konkretne dokaze da su albanci direktni naslednici ilira?
Albanci nisu Slaveni. Njihov jezik nema veze s našim. Imena i prezimena koja su jako prisutna kod Albanaca bila su popularna u vrijeme kad su ovaj prostor naseljavali Iliri. Niti jedan narod osim Albanaca ne daje takva imena svojoj djeci. I niti jedan narod osim njih ne nosi takva prezimena. Ima samo pojedinacnih slucajeva kad su u pitanju imena. Ali to je prava rijetkost. A kod Albanaca je to svakodnevnica. Bilo kod onih u Ulcinju i Plavu.....na Cetinju....u Tetovu....Skoplju....Tirani....ili na Kosovu.
tacno...
albanci muslimani daju muslimanska imena, a svi albanci daju i ilirska. znam albance... po imenu Teuta (neka boginja), Ilir, Vjosa (to je valjda neka njihov rijeka)... jezik... totalno drugaciji, ni traga slovenskom...
Cijela3

Post by Cijela3 »

Koliko je Americi vazna neka zemlja, najbolje se vidi po ulaganju u tu zemlju.
U Srbiju ulazu najvece americke firme, a sta ulazu Ameri u BiH? Ulazu kurac.
gavrilo

Post by gavrilo »

Novi_Nick wrote:Dobro ba, jaki ste mnogo i mozete uzeti Kosovo za 5 minuta ali hajde uzmite Ameriku ili Bugarsku ako smijete i mozete. Hrabri ste da napadate manje, slabije, miroljubive ili nikako ili slabo naoruzane civile. Velikim ne smijete pisnut. Zato suti i poklopi se po usima :-D
bugarske se srbija ne boji :D :oops:

... a i protiv amerike su se kurcili :oops: :D
gavrilo

Post by gavrilo »

danas wrote:tacno...
albanci muslimani daju muslimanska imena, a svi albanci daju i ilirska. znam albance... po imenu Teuta (neka boginja), Ilir, Vjosa (to je valjda neka njihov rijeka)... jezik... totalno drugaciji, ni traga slovenskom...
pa ko kaze da su sloveni :?

jos niste dokazali da su oni iliri :P :D
List

Post by List »

gavrilo wrote:nikakav dokaz :oops: to sto nose prezimena mozes interpretirati kao neki narod koji se asimilirao na drugi :oops:
To je dokaz samo sto se tebi taj dokaz ne svidja. :D Pa ga drukcije interpretiras. :D :lol:
gavrilo

Post by gavrilo »

List wrote:
gavrilo wrote:nikakav dokaz :oops: to sto nose prezimena mozes interpretirati kao neki narod koji se asimilirao na drugi :oops:
To je dokaz samo sto se tebi taj dokaz ne svidja. :D Pa ga drukcije interpretiras. :D :lol:
ja bolan...

odgovri na pitanje o francuzima... bice ti mnogo sta jasnije
Cijela3

Post by Cijela3 »

Novi_Nick wrote: Dobro ba, jaki ste mnogo i mozete uzeti Kosovo za 5 minuta ali hajde uzmite Ameriku ili Bugarsku ako smijete i mozete. Hrabri ste da napadate manje, slabije, miroljubive ili nikako ili slabo naoruzane civile. Velikim ne smijete pisnut. Zato suti i poklopi se po usima :-D
Albanci su bas miroljubiv narod :) Svugdje su se po Evropi, a i po Sarajevu, proculi po svojoj mirljubivosti :)
Na Kosovu jos vrijedi krvna osveta. Svaka kuca ima bar po par komada naoruzanja.
Samo ih jebe, sto su nepismeni, i sto su nikakvi borci. Protiv njih je ratovala policija na Kosovu, koja je bila par puta malobrojnija od tih Albanaca, i Albanci nisu mogli ni metra da zauzmu na Kosovu.
List

Post by List »

gavrilo wrote:ja bolan...

odgovri na pitanje o francuzima... bice ti mnogo sta jasnije
Nisam izučavao Francuze. Ne sumnjam da ti jesi. Saveznici su to. :D

A Turcima su najveci neprijatelji bili Arapi. :D
Last edited by List on 05/10/2005 00:39, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

gavrilo wrote:
pa dobro gavrilo, sta su onda? nisu slaveni, nisu grci, nisu turci... nisu talijani, nisu vlasi... jezik im je drugaciji od bilo kojeg u regionu. u koga su se to albanci asimilirali, de mi objasni?!? :-? :shock:
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

gavrilo wrote:
List wrote:
gavrilo wrote:i daj mi konkretne dokaze da su albanci direktni naslednici ilira?
Albanci nisu Slaveni. Njihov jezik nema veze s našim. Imena i prezimena koja su jako prisutna kod Albanaca bila su popularna u vrijeme kad su ovaj prostor naseljavali Iliri. Niti jedan narod osim Albanaca ne daje takva imena svojoj djeci. I niti jedan narod osim njih ne nosi takva prezimena. Ima samo pojedinacnih slucajeva kad su u pitanju imena. Ali to je prava rijetkost. A kod Albanaca je to svakodnevnica. Bilo kod onih u Ulcinju i Plavu.....na Cetinju....u Tetovu....Skoplju....Tirani....ili na Kosovu.
nikakav dokaz :oops: to sto nose prezimena mozes interpretirati kao neki narod koji se asimilirao na drugi :oops:

evo pitanje za tebe... da vidimo tvoje znanje istorije ... sta su fancuzi a koji jezik govore?
Gavrilo DNK ti moze dati odgvore ko si sta si i kojem etnickom narodu pripadas. Ali se mnogi boje bas te analize i testova da im se nebi ustanovio pravi identitet te zive u lazima i mitovima. Recimo Srbi kod kojih DNK istrazivanja pokazujuju da preko 70% danasnjih Srba nose turske ili azijske gene.
Kick off

Post by Kick off »

Novi_Nick wrote:Prazne price, srpska propaganda i bla, bla, bla. Sve te njihove price i mitove demantuje samo jedan ARGUMENT koji je list vec postavio. Iliri su naseljavali prostrore balkana (danasnje dijelove Srbije, Kosovo, CG, BiH, Dalmacije dok su jos Slaveni bili kao sto @List kaze na Karpatima. Istorija isto tako kaze da su divlja plemena Slavena danasnje Srbije pljackama, silovanjima i ubijanjima protjerali Ilire sa vecine teritorije danasnje Srbije i Kosova na danasnji prostor Albanije.
Ima jos jedna teorija.. Ne sjecam se tacno gdje sam to procitao.. Uglavnom radi se o tome da su danasnji Albanci, Crnogorci, Hercegovci Sandzaklije te i nekim dijelom Dalmatinici ustvari potomci Ilira i drugih naroda koji su naseljavali Balkan prije nego sto su ovdje dosli Slaveni.. koji su ih protjerali na brdovita podrucja Balkana gdje i danas zive... Koliko je ovo istinito ja ne znam :D
gavrilo

Post by gavrilo »

List wrote:Nisam izučavao Francuze. Ne sumnjam da ti jesi. Saveznici su to. :D
francuzi su germanski narod a govore romanski jezik. sta mislis zasto? asimilirali su se...
... oni se bas ne vole :-)
Cijela3

Post by Cijela3 »

danas wrote:
gavrilo wrote:
pa dobro gavrilo, sta su onda? nisu slaveni, nisu grci, nisu turci... nisu talijani, nisu vlasi... jezik im je drugaciji od bilo kojeg u regionu. u koga su se to albanci asimilirali, de mi objasni?!? :-? :shock:
Jel znas kad su Albanci dobili alfabet? Tek 1908 godine. To je nepismeni narod, narod stocara, koji je zivio na planinama u Albaniji.
danas

Post by danas »

gavrilo wrote:
ako ti je ovo bio cinican nkomentar, onda zaista pokazujes da nemas pojma o istoriji... :P nema veze, ti si inzinjer... :D
danas

Post by danas »

Cijela3 wrote:
Jel znas kad su Albanci dobili alfabet? Tek 1908 godine. To je nepismeni narod, narod stocara, koji je zivio na planinama u Albaniji.
more bit' da je tako, al' opet su tu duze od vas... :D
a i vise ih je.. :D :D :D

win-win situacija za njih sto se tice kosova... :D :-) :D

PS a sto se alfabeta tice, da car petar iz rusije nije unajmio neke makedonce da opismeni srpsku seljadiju, slabo bi i ti znao pisati i citati danas... :D
Last edited by danas on 05/10/2005 00:44, edited 1 time in total.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Ima li ko taj dokaz :D
jer Turci nemaju nista zapisano :(
bar tako tvrdi Noel Malcom .. valjda se tako zove frajer :D
gavrilo

Post by gavrilo »

Novi_Nick wrote:Gavrilo DNK ti moze dati odgvore ko si sta si i kojem etnickom narodu pripadas. Ali se mnogi boje bas te analize i testova da im se nebi ustanovio pravi identitet te zive u lazima i mitovima. Recimo Srbi kod kojih DNK istrazivanja pokazujuju da preko 70% danasnjih Srba nose turske ili azijske gene.
:lol:

kao prvo ... boli me kurac koje gene nosim. geni treba da se mjesaju ... zato smo tako lijep narod :D

a ako je tebi bitno da imas "cistu krv" onda obrij glavu na celavo, obuci bombericu i cizme, nalijepi 88 negdje na majici ... i daleka ti kuca bila :zzzz:
gavrilo

Post by gavrilo »

danas wrote:
gavrilo wrote:
ako ti je ovo bio cinican nkomentar, onda zaista pokazujes da nemas pojma o istoriji... :P nema veze, ti si inzinjer... :D
ironican ... :P

znam ja dovoljno o istoriji ... samo se ne upustam sa svakim u diskusiju. ovdje mnogi ne shvataju tok istorije...
danas

Post by danas »

Sarafcina wrote:Ima li ko taj dokaz :D
pa nemaju zapisano, sta hoces da zapisu... turski izvori samo kazu da je tu i tu, tog i tog dana poginuo sultan murat I. to je sve. zato i kazem -- totalno minorna bitka. :D
gavrilo

Post by gavrilo »

Sarafcina wrote:Ima li ko taj dokaz :D
za sta :?
gavrilo

Post by gavrilo »

danas wrote:pa nemaju zapisano, sta hoces da zapisu... turski izvori samo kazu da je tu i tu, tog i tog dana poginuo sultan murat I. to je sve. zato i kazem -- totalno minorna bitka. :D
e moji turci kazu da je bitna bitka :P :D
Kick off

Post by Kick off »

danas wrote:
gavrilo wrote:
:D Na Balkanu su svi istoricari :D incl. me
danas

Post by danas »

gavrilo wrote:
danas wrote:pa nemaju zapisano, sta hoces da zapisu... turski izvori samo kazu da je tu i tu, tog i tog dana poginuo sultan murat I. to je sve. zato i kazem -- totalno minorna bitka. :D
e moji turci kazu da je bitna bitka :P :D
tvoji turci turske vidjeli nisu... isprali im srbi u svici mozak... :D :D :D
gavrilo

Post by gavrilo »

danas wrote:PS a sto se alfabeta tice, da car petar iz rusije nije unajmio neke makedonce da opismeni srpsku seljadiju, slabo bi i ti znao pisati i citati danas... :D
cirilo i metodije su bili poslati od vizantijskog cara ... idi uci istoriju ... ipak si ti samo psycho :P :D
Post Reply