A da napises nesto o Janji u periodu 1992-1995. ??Divizija22 wrote:Od Janje nema boljeg primjera.
Kad su Bosnjaci u manjini, onda zele da im djeca uce po bosnjackom programu, onda zele bosnjacke nastavnike...tako, da te fraze o jedinistvenoj skoli, padaju u vodu.
Vecerasnjih "60 minuta"
- Fair Life
-
PR80.
#52 Re: Vecerasnjih "60 minuta"
Fair Life: Nekome da to sve serviras i nacrtas opet nece da se pomiri sa cinjenicom da je tako.Fair Life wrote:Davno nekad u nekakvoj sociologiji koju je napisao G.Gurvich sam procitao gotovo identicnu recenicu.PR80. wrote:...U djeci se ne radja mrzna, odrasli je grade u njima...
(...)
Zato...
Za svakog nije ni odgajanje dijece.
- JBT
Pa zar ne bi i u Bijeljini i u Janji nastavnici trebali biti i ovi i oni i oni anamo?
U Bijeljini bi, recimo, vishe od polovine nastavnika trebali biti Bosnjaci ili Bosanci. Prema broju ocenika iz tog reda naroda. Ako cemo razbijati situaciju do prostih sastojaka.
U Bijeljini bi, recimo, vishe od polovine nastavnika trebali biti Bosnjaci ili Bosanci. Prema broju ocenika iz tog reda naroda. Ako cemo razbijati situaciju do prostih sastojaka.
-
No_Comment
Shta predlazesh kao rjeshenje...sa obzirom da smo i prije rata zivjeli jedni pored drugih...Divizija22 wrote:Kad cete shvatiti, da se ne mogu ljudi natjerati da se vole, da zive zajedno, da vole BiH, da navijaju za BiH reprezentaciju...
Trebamo da zivimo jedni pored drugih a ne jedni sa drugima, pa cemo se vise postovati i slagati.
-
melina
inače...sasvim je besmisleno koliko kod naših naroda žive još uvijek i prolaze priče kako su neki narodi.. bolji, tolerantniji... pošteniji, iskreniji... i ostalo..
dok su drugi.. i to uvijek ''oni'' zli, dvolični, genocidni i ostalo...
svi narodi su u istim okolnostima isti....
toliko je primjera za to i ne znam samo kako se jos uvijek vrtimo oko bajke kako smo mi zlato... a tamo oni su zle vještice ???
otuda i rezultati s početka ove teme...
svi su se bacili u politiku.... naša djeca su fina, ona hoce zajedno, njihova neće...
fujjjjj
koja odvratnost.
bolje bi im bilo da svi imaju kompjutere i da pričaju s kim god hoće....ali ne može to tako .... treba imati masu za izbore...
(ne znam koliko ste primjetili.. i djeca i roditelji iz pomenute emisije su bili uglavnom polupismeni, bez razlike na nacionalnu pripadnost)

dok su drugi.. i to uvijek ''oni'' zli, dvolični, genocidni i ostalo...
svi narodi su u istim okolnostima isti....
toliko je primjera za to i ne znam samo kako se jos uvijek vrtimo oko bajke kako smo mi zlato... a tamo oni su zle vještice ???
otuda i rezultati s početka ove teme...
svi su se bacili u politiku.... naša djeca su fina, ona hoce zajedno, njihova neće...
fujjjjj
koja odvratnost.
bolje bi im bilo da svi imaju kompjutere i da pričaju s kim god hoće....ali ne može to tako .... treba imati masu za izbore...
(ne znam koliko ste primjetili.. i djeca i roditelji iz pomenute emisije su bili uglavnom polupismeni, bez razlike na nacionalnu pripadnost)
-
skrOzZz
meni se gadi ova zemlja ,a ipak je volim,jebiga padadox.eto ja sam u ratu (ne svojom zaslugom) bio u HRV.nisam htio ostati,mada sam mogao bolje zivjeti nego ovdje.djeca se razdvajaju i to je sranje zestoko,eto kao "mi hrvati" trazimo nastavu na materinjem jeziku,pa covjece moj materinji je bosanski(bez preseravanja sa slovom H).istina je da su u danasnjoj emisiji anketirana bosnjacka djeca bila daleko umjerenija od nacinadojene hrvatske djece,mogu neki reci da je to sve TV namjestaljka,ali ovo znam iz vlastitog iskustva.cinjenice(nazalost tacne):vecina sarajevskih "hrvata" izlazi u "grad Kiseljak"jebiga "tamo su nasi",djeca u KSC(moj brat nekad) uce hrvatski jezik,hrvatsku geografiju,istoriju ZAJEBBBBBB.ove poruke tipa"srbi ugrozeni u SA,nema nigdje svinjetine i sl",prvo srbi (kao i hrvati) su u ekstra polozaju u citavoj BiH,posebno u SA,ako se uzmu u obzir ratna desavanja,treba se priznati da su muslimani religija koja najbrze oprasta kod nas(dozivljeno,kad ti je najbolji drug iz Travnika ,i kojem su "hrvati" pola familije pobili,a otidji u Posusje;).nego da se vratim na temu,ja prije rata nisam znao za naziv "tisuca,opcina i sl."to je zajeb cisti,jos i djecu nacionalisticka gamad huskaju na ovu drzavu,jadno ,pateticno"patetika ,al jebiga volio sam svoju zemlju kad sam bio mali";),ajd zivjeli.P.S. malo sam konfuzno srocio poruku,ali toliko sam sjeban radi ove situacije.
- daduli_sa
Papak jedan, u Janji Bosnajci nisu manjina!Divizija22 wrote:Od Janje nema boljeg primjera.
Kad su Bosnjaci u manjini, onda zele da im djeca uce po bosnjackom programu, onda zele bosnjacke nastavnike...tako, da te fraze o jedinistvenoj skoli, padaju u vodu.
-
BošnjakTZ
Nisam gledao emisiju,gledacu sutra,ali citajuci vase komentare vidi se ono sto sam i ocekivao da ipak zadojenost i primitivizam dolaze s hrvatske strane.
To je njihova politika,ssve fola dobri s nama a rade nam iza ledja,isto kao i u ratu.
Sa ovima preko Drine smo znali na cemu smo ali ovi samo cekaju sansu pa noz u ledja.
Sad su jos krenuli odmah od malih nogu.
Pozdrav za svu raju iz Stoca
To je njihova politika,ssve fola dobri s nama a rade nam iza ledja,isto kao i u ratu.
Sa ovima preko Drine smo znali na cemu smo ali ovi samo cekaju sansu pa noz u ledja.
Sad su jos krenuli odmah od malih nogu.
Pozdrav za svu raju iz Stoca
-
SD-6
Divizija22 wrote:Sta mislis kako je Srbinu u Sarajevu?PR80. wrote:Ja mislim da se nabavka svinjskog mesa i slobodno kretanje civila/ posebno djece NE MOZE NIKAKO UPOREDITI.Divizija22 wrote:A gdje se u Sarajevu moze npr. kupiti svinjsko meso?
Lakse je kupiti drogu u Sarajevu, nego svinjsko meso.
Djeca su bitnija... Muslimani na dosta mjesta ne mogu nabaviti Halal meso pa predju po 200 - 300 km i nabave za citav mjesec.
Zato... molim te.... ne laprdaj!
Svi ga smatraju cetnikom, jebu mu mater kad izmedju sebe pricaju Muslimani, u centru se nalazi iranski islamski kulturni centar, zabradjene zene, puno novih dzamija sa kojih odjekuju ezani kao da je koncert...i svaki dio zivota u Sarajevu, odise islamom.
- Fair Life
#62 Re: Vecerasnjih "60 minuta"
Zaboravlja se da svaki dogovor izmedju tri vodece nacionalisticke stranke "skole razdvaja"... i ne samo skole.PR80. wrote:Fair Life: Nekome da to sve serviras i nacrtas opet nece da se pomiri sa cinjenicom da je tako.
Za svakog nije ni odgajanje dijece.
Svaki dogovor izmedju tri vodece nacionalisticke stranke stvara sve veci jaz i sve vecu diskriminaciju prema onima koji se na odredjenom prostoru 'nadju' kao manjina. Svaki dogovor izmedju "njih" direktno rezultira sve izrazenijim razdvajanjima u svim domenima zivota... u ovom slucaju osnovno obrazovanje.
I tako ce biti dok se god u ovoj jadnoj drzavi bude 'borilo' za ostvarenje nacionalnih, a ne gradjanskih prava... dok se god bude pricalo o kolektivnoj nacionalnoj, a ne o ugrozenosti gradjanina pojedinca.
Ako nije tako... zasto je obrazovanje u ovoj zemlji Bosni i Hercegovini tek sredstvo u ostvarivanju odredjenih stranacko-nacionalnih ciljeva?
Budite sigurni da u toj prljavoj raboti nema niti jedne nacionalisticke stranke nevine. Svakoj od njih apsolutno odgovara svaka podjela... cak i ona u 'mjesovitim' brakovima... jer svaka podjela je dokaz vise o 'nasoj' nacionalnoj ugrozenosti od onih tamo nekih.
Last edited by Fair Life on 04/10/2005 01:23, edited 1 time in total.
-
nineac
Ko je ovaj moron Divizija22. Pa majmune jedan idi u bilo koji grad u federaciji i naci ces svinjsko meso. Sta mislis da neko otvori HALAL mesnicu u Bjeljini? Pa na lomacu bi ga stavili za 5 minuta!
Ja sam musliman, i jedem svinjetinu, i kada mi je cejf u Zenici sam uvjek mogao kupiti svinjetinu u bilo kojoj prodavnici, i pise velikim slovima PROIZVODI OD SVINJSKOG MESA! E sta mislim da u Banja Luci ili Trebinju pise HALAL MESO na policama!
Majmune jedan, dok je rat bio meni je najbolji prijatelj srbin bio i osto!
Ja sam musliman, i jedem svinjetinu, i kada mi je cejf u Zenici sam uvjek mogao kupiti svinjetinu u bilo kojoj prodavnici, i pise velikim slovima PROIZVODI OD SVINJSKOG MESA! E sta mislim da u Banja Luci ili Trebinju pise HALAL MESO na policama!
Majmune jedan, dok je rat bio meni je najbolji prijatelj srbin bio i osto!
- Prince
Divizija22, sam si napisao koliko ima bošnjačkih odjeljenja u Janji, a koliko srpskih, po tome ima 70% Bošnjačke djece. Sam si time rekao ko je u manjini. Po tebi zih 70% treba da uči vašu iskrivljenu istoriju, ne znate više ni sami šta ste slagali, od "velike pobjede" na Kosovu, do ovog rata.
-
melina
SD-6 wrote:
evoo ih majsta
opleeetii
i dobro kakav je ovo komentar ????
ovo praktično ide u prilog tezi da u sarajevu nije dobro za srbe iako si ti vjerovatno htio reći nešto drugo....
da li je drugačije mišljenje odmah i neprijateljsko ???
npr. mislim da u sarajevu nije posebno dobro pripadnicima niti jednog naroda...ali je svima mnogo, mnogo bolje nego ljudima u zenici, tuzli... mostaru...
koristi se prednost glavnog grada, cijedi se cijela federacija... i gdje bi se tu uklapale gusle u raspravi ???
argument ti je jedan .
-
nineac
Ma sto se desava u skolama desava se od kraja trata, nista novo. Meni se u svemu tome najvise GADE ljudi koji glasaju za SDA-SDS-HDZ jer kao oni stite njihove nacionalne interese. E pa nacionalni interes tih ljudi je da zive normalno, da nepiju radioaktivnu vodu, da imaju auto put, da im djeca imaju priznate fakultete u svijetu, da placaju 24h interneta 10 maraka mjesecno, itd,itd.
E od svega ovog nabrojanog, nacionalisti su osigurali samo jedno: Radioaktivnu vodu.
Ja u USA idem na fakultet sa crncima, zutim, crvenim i jos 150 nacija i niti meni ko smeta niti ja kome smetam. Mi imam 3 nacije i nemozemo se ni klikera zajedno igrati jer je to vitalni nacionalni interes. Ustvari dok se narod ZAJEBAVA oko imena, oni kradu drzavu i firme, i opet se sve svodi na pare.
Zato pazite sljedece godine za koga cete glasati!
E od svega ovog nabrojanog, nacionalisti su osigurali samo jedno: Radioaktivnu vodu.
Ja u USA idem na fakultet sa crncima, zutim, crvenim i jos 150 nacija i niti meni ko smeta niti ja kome smetam. Mi imam 3 nacije i nemozemo se ni klikera zajedno igrati jer je to vitalni nacionalni interes. Ustvari dok se narod ZAJEBAVA oko imena, oni kradu drzavu i firme, i opet se sve svodi na pare.
-
Toozla
....pa valjda smo skontali da moze kupiti svinjetine u SA, bas kao sto je ja kupih prije par dana, a moze i da gusla do mile volje.....i onako niko pametno nista nije ni ocekivao od njega.....melina wrote:i gdje bi se tu uklapale gusle u raspravi ???
argument ti je jedan .
....i onda se zali da je ugrozen.....cetnicka posla.....
- Fair Life
Pises da mi imamo tri nacije...nineac wrote:(...)
Zaboravio si da imamo i tri religije i tri njihova nepomirljiva boga... direktno skopcana sa foteljama u predsjednistvu.
Last edited by Fair Life on 04/10/2005 01:45, edited 1 time in total.
-
SD-6
*mehlina*melina wrote:SD-6 wrote:
evoo ih majsta
opleeetii
i dobro kakav je ovo komentar ????
ovo praktično ide u prilog tezi da u sarajevu nije dobro za srbe iako si ti vjerovatno htio reći nešto drugo....
da li je drugačije mišljenje odmah i neprijateljsko ???
npr. mislim da u sarajevu nije posebno dobro pripadnicima niti jednog naroda...ali je svima mnogo, mnogo bolje nego ljudima u zenici, tuzli... mostaru...
koristi se prednost glavnog grada, cijedi se cijela federacija... i gdje bi se tu uklapale gusle u raspravi ???
argument ti je jedan .
...samo mala paralela na Srnetinu s Pala koju smu u ratu kušali,alijini mudzahedini,zelena transferzala,lavić u pionirskoj i tak to
(btw u toku je 8 okt. cini mi se, takmicenje u guslanju na Palama,Osm,povazdan reklamira,pa nek momčina malo vjezba uz njegoša ,a usput mezi srnetinu ,
-
melina
Toozla wrote:....pa valjda smo skontali da moze kupiti svinjetine u SA, bas kao sto je ja kupih prije par dana, a moze i da gusla do mile volje.....i onako niko pametno nista nije ni ocekivao od njega.....melina wrote:i gdje bi se tu uklapale gusle u raspravi ???
argument ti je jedan .
....i onda se zali da je ugrozen.....cetnicka posla.....
pa da.....
tako upravo tako kako si opisao se i pravi ova dejtonska bosna i hercegovina...
razgovor na nivou...
kako ti ne vjerujes pripadniku drugog naroda, tako nece ni on tebi...
tu ne mislim na ovog ''diviziju'' vec govorim uopćeno o načinu razmišljanja i prihvatanju drugog i drugačijeg...
ne može u sarajevu biti savršeno samo po sebi, samo što smo mi tu....
mada moje prisustvo poboljašava situaciju bitno
a druge kritikovati i odmah povlačiti 1992-1995
to nije dijalog...
al' hajd' ovo smo savladali....