Oj svijetla majska zoro, majko naša Crna Goro...

danas

Post by danas »

El_Comunista wrote:Crnogorska Pravoslavna Crkva je instrument separatistickih foracija u CG ! Ona je fiktivna i ne priznaje je niti jedna druga Pravoslavna crkva !
A Miraz Dedeic je jedan obicni lazov u crkvenoj odori !
Mitropolija Crnogorsko-Primorska u sklopu SPC je jedina vjerodostojna u Crnoj Gori ! Njih se par hiljada diglo na Cetninju i hoce svoju crkvu ! E pa nece ici !
ja mislim da bi tebi i tvojoj sabraci bilo pametnije da se dobro pogledate u ogledalo i vec jednom zapitate -- sto sve zivo bjezi od vas ko da ste sugavi. evo i crnogorci vas vise ne mogu ocima vidjet. sto li boze? :roll: :D
El_Comunista

Post by El_Comunista »

Sve sto se tice srpskog pitanja MORA biti odobreno iz Beograda !
Crnogorci su Srbi,pa to je sam Njegos rekao 1000000 puta!
Sad sto se vi veselite svakom antisrpskom intervju sa polumrtvim cicom kojeg su tu postavili Milini mafijasi,nemam rijeci !
Ako vas neko pita koja je jedina Pravoslavna crkva PRIZNATA u CG dobicete odgovor: SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA, Mitropolija Crnogorsko-Primorska sa mitropolitom Amfilohijem Radovicem na celu !
Naravno ima tu i Islamska zajednica koja je dirigirana iz Sarajeva i ciji je najvisi poglavar reis Ceric !
Nije mi samo jasno zasto vam je sve srpsko toliko mrsko ?!
Saian

Post by Saian »

Nisam siguran al Vlasi i stochari u istom kontekstu bi moglo imati istorijski prizvuk, Vlasima je bio nazivan dio stanovnistva koji se bavio stocharstvom davno nekad ako se ne varam, mozda "vlasi" i nije bilo zamisljeno kao pogrdan naziv za ljude pravoslavne vjeroispovijesti, u tom sluchaju bi se "popushis ti meni vlashki kurac" moglo nazvati blago :D pretjeranom reakcijom

ja ne znam koji je meni :D pa se u zadnje vrijeme nalazim u ulozi prevodioca/mediatora, sam sebi lagano idem na vlashki :D
Qwert

Post by Qwert »

Jebga, ko razumije...razumije. :D
gavrilo

Post by gavrilo »

Saian wrote:Nisam siguran al Vlasi i stochari u istom kontekstu bi moglo imati istorijski prizvuk, Vlasima je bio nazivan dio stanovnistva koji se bavio stocharstvom davno nekad ako se ne varam, mozda "vlasi" i nije bilo zamisljeno kao pogrdan naziv za ljude pravoslavne vjeroispovijesti, u tom sluchaju bi se "popushis ti meni vlashki kurac" moglo nazvati blago :D pretjeranom reakcijom

ja ne znam koji je meni :D pa se u zadnje vrijeme nalazim u ulozi prevodioca/mediatora, sam sebi lagano idem na vlashki :D
saian znam ja vrlo dobro u kom kontekstu je on koristio tu rijec "vlah"... pitam se kako ce se izvlaciti kada upotrijebi rijec kaurin
gavrilo

Post by gavrilo »

Qwert wrote:Jebga, ko razumije...razumije. :D
... a licemjeri ostaju licemjeri
BECHO

Post by BECHO »

El_Comunista wrote:Crnogorska Pravoslavna Crkva je instrument separatistickih foracija u CG ! Ona je fiktivna i ne priznaje je niti jedna druga Pravoslavna crkva !
Mitropolija Crnogorsko-Primorska u sklopu SPC je jedina vjerodostojna u Crnoj Gori ! Njih se par hiljada diglo na Cetninju i hoce svoju crkvu ! E pa nece ici !
Ma ja ba, Srpska Pravoslavna Crkva je glavna - sve sto je drugacije nevalja a Srbi su inace vekovima ugrozeni, nevini narod koji ne bi ni mrava zgazio. :-) Srpska pravoslavna crkva, kao institucija koja je u najvecoj mjeri inspirisala zlocine na ovom prostoru, blagosiljala i slavila ubice, danas neskriveno jurisa na Crnu Goru jer ko biva bilo kakav ranjiv medjunacionalni mir i mogucnost suzivota koga, po strategiji pomenute ustanove, treba sto prije razoriti. Isti recept, ista metodologija, iste prijetece posljedice koje smo dozivili u Bosni i Hrvatskoj. Nije slucajno Popadija Amfilohije nasrnuo na vrh Rumije i sagradio novokomponovano ruglo od bogomolje, da kao prvo ispadne Srbenda i ponizi Crnu Goru i njenu civilizacijsku bastinu, a znatno vise da poruci muslimanima i katolicima da su nepozeljni na ovom prostoru, da su remetilacki faktor, koga on, i Srpska pravoslavna crkva, ovdje vise ne mogu gledati.

Onaj ko je VAS poznavao ni pakao mu nece tesko pasti.
8)
Qwert

Post by Qwert »

gavrilo wrote:
Qwert wrote:Jebga, ko razumije...razumije. :D
... a licemjeri ostaju licemjeri
Gavro,moderna vremena, sada koristimo kjafir. :oops:
danas

Post by danas »

El_Comunista wrote: Nije mi samo jasno zasto vam je sve srpsko toliko mrsko ?!
pa ako ti nije jasno, ja ti ne objasnjavala sada... pitaj bracu crnogorce sto pobjegose od vas glavom bez obzira... :lol: kad ste tako dobri... :lol: :D :-)
BECHO

Post by BECHO »

danas wrote:
El_Comunista wrote: Nije mi samo jasno zasto vam je sve srpsko toliko mrsko ?!
pa ako ti nije jasno, ja ti ne objasnjavala sada... pitaj bracu crnogorce sto pobjegose od vas glavom bez obzira... :lol: kad ste tako dobri... :lol: :D :-)
Uzivali su vjerovatno u blagodetima srpskih nebeskih prostranstava.. :D

SRBI (lat. serbus primitivus lopovus)- nebeski narod, koji je pao sa neba ili nebesa.
El_Comunista

Post by El_Comunista »

@svima koji ste pisali u zadnjih 15 minuta

Srpski narod je ponosan narod koji ima svoje jezik,vjeru,nacion i ponos !
Kao u svakom narodu i u srpskom narodu ima sljama i ljudi koje su pocinili zlocine koji nisu dostojni covjeka!
Ako toliko mrzite Srbe barem malo budite izbirljiviji s rijecima,opsujte mi sve po redu u sebi a ne preko ekrana,nije ljudski i civilizovano !
A to sto se tice Vlaha,neka su stocari,ako su oni odlucili da zele biti Srbi uvijek su dobrodosli ! Nazalost bilo je i mnogih koji su se odrekli srpskog nacionalnog identiteta za budi posto ! Ja NIKAD ne bih !
Ana_Ana

Post by Ana_Ana »

Ma crnogorci idu vec godinama, samo nikako da odu :D
Mi idemo al ne dajteee nammmm :D :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

gavrilo wrote:
Qwert wrote:Mos misliti, i ovi vlaski republikanci.
popusis ti meni vlaski kurac...
Ovo Gavro sto si napisao podsjeca me na onu: vuk dlaku mijenja, a cud... nikako.
gavrilo

Post by gavrilo »

Fair Life wrote:
gavrilo wrote:
Qwert wrote:Mos misliti, i ovi vlaski republikanci.
popusis ti meni vlaski kurac...
Ovo Gavro sto si napisao podsjeca me na onu: vuk dlaku mijenja, a cud... nikako.
da fair sad ja ispado los...

... da srbin kenja o "balijama" i ti mu isto napises kao sto sam ja, ja bi te podrzao
Saian

Post by Saian »

nisam upoznat sa postovima forumasha pod nickom "qwert", ali sam nakon chitanja odmah pomislio na onu istorijsko znachenje rijechi "Vlasi", sve i da jeste, u sto opet kazhem sumnjam, zelio uvrijediti, spustiti se na isti nivo pa chak i nizhi i napisat "popushis ti meni vlaski kurac" nije najpametnije sto se moglo smislit, jer se mozhe na bolji ironichniji i pametniji nachin izraziti neslaganje, nema nista lakshe ni ofirnije ni nemochnije po mom misljenju, nego psovku prevaliti kako preko tastature tako i u zivotu preko usana :roll:
Dezze

#66 Re: Oj svijetla majska zoro, majko naša Crna Goro...

Post by Dezze »

Mr_M wrote:
Skljoco wrote: Bez
- Bosanskohercegovacke pravoslavne Crkve
:D :D :D :D :D
Ovo je jedna od najveci provala na forumu.
:D
Nije provala. Covjek je upravu 100%!
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

El_Comunista wrote:Sve sto se tice srpskog pitanja MORA biti odobreno iz Beograda !
Crnogorci su Srbi,pa to je sam Njegos rekao 1000000 puta!
Sad sto se vi veselite svakom antisrpskom intervju sa polumrtvim cicom kojeg su tu postavili Milini mafijasi,nemam rijeci !
Ako vas neko pita koja je jedina Pravoslavna crkva PRIZNATA u CG dobicete odgovor: SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA, Mitropolija Crnogorsko-Primorska sa mitropolitom Amfilohijem Radovicem na celu !
Naravno ima tu i Islamska zajednica koja je dirigirana iz Sarajeva i ciji je najvisi poglavar reis Ceric !
Nije mi samo jasno zasto vam je sve srpsko toliko mrsko ?!
Bas me zanima kako bi prosao na Cetinju ili u Pdogorici da izjavis to. Inace, radi tvoje napomene Islamska zajednica BiH nema nista sa crnogorskom Islamskom zajednicom. Nije to SPC...

P.S. sa komunizmom slabo imas veze, jer si rijdeak primjer komuniste koji nije agnostik i ateista. Bolje promijeni nick u El_Nacionalsocijalista, vise ti odgovara. Pozdrav je Sieg Slobo. Ako ti usi para moze i Za Dom spremni. Vi fasisticka govna ste svi isti, ustasa ili cetnik tesko da ima bitne razlike.
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

pravo kazes :oops:

nasli starog ekumenistu, natakli mu kapu i poslali ga da podbunjuje i dijeli narod i lupeta po novinama poput monitora i dana... :(
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

Saian wrote:nisam upoznat sa postovima forumasha pod nickom "qwert", ali sam nakon chitanja odmah pomislio na onu istorijsko znachenje rijechi "Vlasi", sve i da jeste, u sto opet kazhem sumnjam, zelio uvrijediti, spustiti se na isti nivo pa chak i nizhi i napisat "popushis ti meni vlaski kurac" nije najpametnije sto se moglo smislit, jer se mozhe na bolji ironichniji i pametniji nachin izraziti neslaganje, nema nista lakshe ni ofirnije ni nemochnije po mom misljenju, nego psovku prevaliti kako preko tastature tako i u zivotu preko usana :roll:
gavro je stari, umiveni i ulizani salonski cetnik koji ima isti cilj kao i mili Radovan i Slobo ali drugacija sredstva. glazura se skine cim ga stavis pod pritisak malkice. jel tako cetnicino?
zzzzz

Post by zzzzz »

mačak u čizmama wrote:

nasli starog ekumenistu, natakli mu kapu i poslali ga da podbunjuje i dijeli narod i lupeta po novinama poput monitora i dana... :(
A vi cete im ko' biva zabraniti
Saian

Post by Saian »

mačak u čizmama wrote:

ja sam ovo odmah pomislio, chim sam prochitao taj intervju, (da se razumijem ja dijelim pittov i danas-ov(mijenjaj nick sviju ti ) :D stav o crkvi ovoj ili onoj ako se skupi ekipa i hoce crkvu i nikom ne zele silom otimati vjerinke ne vidim razlog da se jedna i ne osnuje, ako neko vidi problem u tome, ja bih ga rado chuo) a sad s druge strane machak u chizmama polazi od chinjenice kojim je novinam dan intervju i odmah chitav intervju diskreditira to sto je intervju izashao u "danima" , ovaj intervju je od jednog dijela osudjen i bez chitanja na nistavan i nevazhan jer je dan novinama kojima je dan, misao vodilja iza toga bi bila pretpostavljam dushmani jedva dochekali da zavade bratske narode , haj ti sad zna'ni :roll: :roll: :D :D eh da jesam li ja spomenuo da mi je svejedno :D :D
Last edited by Saian on 03/10/2005 23:42, edited 1 time in total.
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

zzzzz wrote:
mačak u čizmama wrote:

A vi cete im ko' biva zabraniti
bilo bi neobicno da ne pokusavaju izigravati neku silu i ne pokusavaju zabraniti. ako zabrana ne uspije uvijek mu mogu poslati skorpione da ga "vrate" pod okrilje majcice crkve.

Sretno posao i dosao, Amin!
List

Post by List »

Iskreno, ja ovim Milovim Crnogorcima ne vjerujem. Oni koji su sada demokrate jucer su zarili i palili po BiH i Hrvatskoj. A sutra ce opet ako im se ukaze prilika.

Ne volim one koji preko noci promijene nekoliko razlicitih uloga. A takvi su Crnogorci. U vrijeme osamostaljenja Crne Gore krajem XVIII. vijeka bila su previranja oko toga treba li "bracu" muslimane poklati ili postediti. :D
Prevladala je posteda, sto Crnogorce ipak odvaja od "brace" Srba koji su do 1914. godine poklali sve sto su mogli i sto su stigli. :D Isto su ucinili i Srbi iz Bosne i Hercegovine. Klali su "bracu" muslimane kad god im se za to ukazala prilika. I opet ce.
Cini se da su njihovim stopama krenuli i "braca" Hrvati. A do jucer smo bili "HrVaTsKe CvJeCkE". :-)

Ali, Crnogorci cesto mijenjaju uloge. Jako su prevrtljivi. Mi Bosnjaci ipak nismo prevrtljivi. Krvlju smo branili to sto smo odlucili da budemo (i na zalost nase "troglave brace" opstali smo). A Crnogorci kolju kad se steknu uslovi za to....a kad uslova nema tada glume vece demokrate od Finaca, Svedjana, Norvezana i Danaca zajedno.
Milu Djukanovicu vjerujem isto koliko vjerujem Ivi Sanaderu. :D

Petar Petrović Njegoš: "u dobru je lako biti dobar, na muci se poznaju junaci". 8-)

Ako malo razmislite, shvatit cete da pravoslavna "braca" ne postuju najvecu misao njihovog velikog vladara (a toliko se kunu u Njegoša).

Oni se drze one.......a sto ja tebe ne bih gazio kad mogu.....? :shock: :D

I primitivni primjerci poput gorile i medvjeda dogurali su dalje od nase "brace". :D
Saian

Post by Saian »

_BaykoNoor_ wrote:
gavro je stari, umiveni i ulizani salonski cetnik koji ima isti cilj kao i mili Radovan i Slobo ali drugacija sredstva. glazura se skine cim ga stavis pod pritisak malkice. jel tako cetnicino?
o ovom nemam pojma moram reci da nisam dobio taj utisak, mene nije pogodilo ono "vlashki" koliko psovka debela ruralna kao takva
danas

Post by danas »

Saian wrote:
mačak u čizmama wrote:

ja sam ovo odmah pomislio, chim sam prochitao taj intervju, (da se razumijem ja dijelim pittov i danas-ov(mijenjaj nick sviju ti ) :D stav o crkvi ovoj ili onoj ako se skupi ekipa i hoce crkvu i nikom ne zele silom otimati vjerinke ne vidim razlog da se jedna i ne osnuje, ako neko vidi problem u tome, ja bih ga rado chuo) a sad s druge strane machak u chizmama polazi od chinjenice kojim je novinam dan intervju i odmah chitav intervju diskreditira to sto je intervju izashao u "danima" , ovaj intervju je od jednog dijela osudjen i bez chitanja na nistavan i nevazhan jer je dan novinama kojima je dan, misao vodilja iza toga bi bila pretpostavljam dushmani jedva dochekali da zavade bratske narode , haj ti sad zna'ni :roll: :roll: :D :D
joj saian, bas si mi sladak kako sve objasnjavas -- prava Djevica... :D

mene se iskreno ne tice ko pravi i kakve crkve po CG. neka rade sta hoce, nemam nista sa njima, briga me. ali me uvijek "oduseve" reakcije nicka "el_communista" (pogledaj boldirano i crveno)... :-) :-) :-)
Post Reply