Koju historiju da uce vasa djeca?!?
-
1234/5
@EPILOG
NEMOJ LAPRDATI, ZNAM DA TI JE ZAO STO NEMA TUDJMANA
U SARAJEVU SU HRVATI I SRBI ZIVJELI NORMALNO, OTISLI SU SAMO ONI KOI SU SE HTJELI PRIDRUZITI SVOJOJ BRADATOJ BARI SA BRADA!
JA SAM IZ TUZLE, MOJ NASTAVNIK JE BIO SRBIN, DOBAR COVJEK, NIKADA MU NIKO NIJE SKINUO DLAKU SA GLAVE, JER SMO DOBAR NAROD!! NIKADA NASA ARMIJA NIJE PROTJERIVALA NEMUSLIMANE, AKO JESTE, NAVEDI MI NEKI GGRAD GDJE JE USLA NASA ARMIJA I POBILA I PROTJERALA SVE NEMUSLIMANE, NEVADI TAJ GRAD??????????
A KOJA JE TO TVOJA ISTINA I MISLJENJE O ALIJI I SARAJAVU, ZIVOTATI??
NEMOJ LAPRDATI, ZNAM DA TI JE ZAO STO NEMA TUDJMANA
U SARAJEVU SU HRVATI I SRBI ZIVJELI NORMALNO, OTISLI SU SAMO ONI KOI SU SE HTJELI PRIDRUZITI SVOJOJ BRADATOJ BARI SA BRADA!
JA SAM IZ TUZLE, MOJ NASTAVNIK JE BIO SRBIN, DOBAR COVJEK, NIKADA MU NIKO NIJE SKINUO DLAKU SA GLAVE, JER SMO DOBAR NAROD!! NIKADA NASA ARMIJA NIJE PROTJERIVALA NEMUSLIMANE, AKO JESTE, NAVEDI MI NEKI GGRAD GDJE JE USLA NASA ARMIJA I POBILA I PROTJERALA SVE NEMUSLIMANE, NEVADI TAJ GRAD??????????
A KOJA JE TO TVOJA ISTINA I MISLJENJE O ALIJI I SARAJAVU, ZIVOTATI??
-
1234/5
NEMISLIM DA TREBA OSTAVITI ZA DRUGA VREMENA, HISTORIJA JE DA SE CITA I UCI, A RAT JE ZAVRSEN PRIJE 10 GODINA, DOVOLJNO DA SE SABEREMO.Ze Dijaspora wrote:Nekazem da treba izbacit nego kazem da treba to ostavit za neka druga vremena. Za pametnije ljude koji nece samo vuc na svoje. Koji nece bit optereceni NACIONALIZMOM kao sto su sad 99% ljudi u Bosni. Mislim da je normalnom covjeku stalo za jedan normalan zivot. Kako sad stojimo samo se prepiremo o NACIONALIZMU i uvjeravamo druge kako smo samo mi u pravu. A onda oni uvjeravaju tebe kako su oni upravu. Znaci vrtimo se u krug. I kako sad izaci iz tog ako ce mo se i po skolstvu prepirat, djecu razdvajat i beskonacno se svadjat. Kako da nam djeca postuju svoje kolege kao ljudsko bice a ne da ga gledaju kao pripadnika neke druge nacije/vjere i da se ogranicavaju od istih.
Ako ovako nastavi izumrijecemo i ja i ti i nasa djeca i unucad i praunucad a svadja ce i tad biti na istoj razini ko i sad. Zar ne?
NIJE TACNO DA JE 99% MUSLIMANA OPTERECENA NACIONALIZMOM, TO JE ONA KOMUNISTICKA PARLA, AKO MUSLIMAN IDE U DZMIJU AUTOMATSKI JE NACIONALISTA I FUNDAMENTALISTA!! MI MUSLIMANI SMO UVJEK BILI ZADNJA RUPA NA SVIRALI A OPET NAM TO NIKAD NIJE SMETALO(YU).
IZUMRIJECEMO AKO NEBUDEMO DJECU UCILI HISTORIJI, DA BUDU TOLERANTNI, PAMETNI, VOLE I POSTUJU DRUGE I DRUGACIJE, ALI DA ZNAJU STA NAM SE DESILO 92/95. JER AKO TO NEBUDU ZNALI DRUGI CE TO ISKORISTITI I POBITI IIH, A NASA DJECA OPET NECE ZNATI KO SU I STA SU, DOK CE DRUGI ODLICNO ZNATI DA CU VELIKO SRBI!!
-
rehaktor
alejkumuselamepilog wrote:ej reaktor klasican bosnjacki odgovor, na smijeh sve kad ti ne odgovara, to je ono malo turske krvi u vama..u pravu si, ajde selamim te sada..
nema meni sta odgovarati i neodgovarati... ascare si pun nekoga jeda...
ako turska krv tjera na smijeh, onda se neki nikada ne bi prestajali smijati... znas koji
-
1234/5
epilog wrote:Uopste ne negiram tvoje navode da su ljudi poklani i protjerani, to nije predmet rasprave, samo me nervira sto pravis junake od slicnih pizdi koji bi istom mjerom odradili posao da su imali mogucnosti..
NIJE TACNO, ALIJA JE IMAO MOGUCNOSTI I ORUZJA DA POBIJE I PROTJERA SVE NEMUSLIMANE IZ SARAJEVA, ALI TO NIJE URADIO.
IMAO JE MOGUCNOSTI I NACINA DA SRUSI SVE CRKVE U SARAJEVU ALI TO NIJE URADIO. NIJEDNA CRKVA NIJE NI OGREBANA OD NASE STRANE, JEDINO STO SU OSTECENE OD BRADATIH GRANATA.
TACNO DA SU PIJEDINCI POCINILI ZLOCINE U GRABOVICI I DRUGDJE. ALI TO NIJE BILO PLANSKI, TO SU POCINILI BANDITI. ZAO MI JE GRABOVICE, ZAO MI JE NEDUZNOG NARODA.
ZATO NEPRICAJ GLUPOSTI I POGLEDAJ ISTINI U OCI.
Last edited by 1234/5 on 29/09/2005 16:50, edited 1 time in total.
-
rehaktor
epilog... ima jedna stvar koju ti ne mozes shvatiti... to sto ti mislis da bi bosnjaci poklali srbe i hrvate samo da su bili u mogucnosti je najobicnija glupost...epilog wrote:Uopste ne negiram tvoje navode da su ljudi poklani i protjerani, to nije predmet rasprave, samo me nervira sto pravis junake od slicnih pizdi koji bi istom mjerom odradili posao da su imali mogucnosti..
na tvoju zalost, bosnjaci nisu takav narod... naravno da smo mogli klati i ubijati... ali, jednostavno, nije nam u genima... kontas
-
Ze Dijaspora
OK Svako ima svoje misljenje.
Samo di ti vidi da sam ja napiso da 99% u Bih je Nacionalno?
Ja sam napiso 99%ljudi u Bosni. I vjeruj mi ljude nedjelim po naciji/vjeri.
Ps. a sto se tice stradanja nemuslimanskog stanovnistva pitaj Zenicane o Muzickoj Skoli, Selu Janjac, Bilivode,Dusina,Podbrijezje. A slavnim akcijama MOS-a, 7 muslimanske.
Zapitaj se zasto je u Zenici ostalo par hiljada srba i hrvata od nekadasnjih (35000 srba i 30000 hrvata).
Ovo ti govorim samo da znas da su i drugi nastradali a ne samo muslimani koji su u ovom ratu najvise nastradali. Nemoj mislit da branim jedne ili druge ili trece, al treba pravedno rec, pa nek nam onda djeca sve fino uce i nek se onda fino mrze.
Ps. a sto se tice stradanja nemuslimanskog stanovnistva pitaj Zenicane o Muzickoj Skoli, Selu Janjac, Bilivode,Dusina,Podbrijezje. A slavnim akcijama MOS-a, 7 muslimanske.
Zapitaj se zasto je u Zenici ostalo par hiljada srba i hrvata od nekadasnjih (35000 srba i 30000 hrvata).
Ovo ti govorim samo da znas da su i drugi nastradali a ne samo muslimani koji su u ovom ratu najvise nastradali. Nemoj mislit da branim jedne ili druge ili trece, al treba pravedno rec, pa nek nam onda djeca sve fino uce i nek se onda fino mrze.
- stella_k
[[/quote]
--Pa logicno je da u ratu gine narod, pogotovo u situaciji ako je narod i armija bez oruzja. Nije Alija imao puske u svome dzepu. Srbi su nas ubijali a ne Alija!! Bili smo pod embargom. I nije Alija stao u odbranu, jer se igrao kauboja, vec zato jer su nas napali sa obje strane!!! Jeli to on njie trebao stati u odbranu????? Jeli ti u drugom svjetskom ratu nije ginuo narod???
A to sto Bakir nije bio na ratistu, jeli to znaci da je Alija cetnik a Bakir ustasa???
Za bosnu nisu ginula tudja djeca, to su bila bosanska djeca koja su ginula za BiH i za svoje gole zivote, a ne za Aliju!!! Jeli to u 2 svetskom ratu partizani se nisu borili za YU vec samo za Tita???
Kada ce te svatiti da Alija nije bio carobnjak koi je mogao dici ruku i zaustaviti rat. Bili smo napadnuti sa obje strane a bez oruzja, jer smo imali svejetski embargo, i u takvoj bezizlaznoj situaciji, Bosna se na celu sa Alijom branila i ODBANILA!! Historiski fakat!!
Danas nema velike hrvatske, velike srbije. Danas imamo (ma kakva god da je ona) BiH u njenim prijeratnim granicama, koje se nisu ni milimetra promijeli od prije 1992g.
Alija je bio predsjednik bez vanjskog uticaja, goloruk sa golorukIm narodom i vojskom, i ipak smo se odbranili. Da bi danas neki pametnjakovici rekli kako je Alija napadao BiH, a ne branio je???
E jesmo bagra!!
Tudjan je imao podrsku Europe, Milisevic Rusije, a Alija nije imao niodkog podrsku, a opet je odbranio BiH.
Napadnu nas, pobiju, pokolju, i nakon 10 godina mi sami sebe optuzimo. hahahaha, e nema nam lijeka!!
[/quote]
Covjece, jesi li ti ovdje po zadatku??
Text ti je non stop isti, samo nickove mijenjas...
--Pa logicno je da u ratu gine narod, pogotovo u situaciji ako je narod i armija bez oruzja. Nije Alija imao puske u svome dzepu. Srbi su nas ubijali a ne Alija!! Bili smo pod embargom. I nije Alija stao u odbranu, jer se igrao kauboja, vec zato jer su nas napali sa obje strane!!! Jeli to on njie trebao stati u odbranu????? Jeli ti u drugom svjetskom ratu nije ginuo narod???
A to sto Bakir nije bio na ratistu, jeli to znaci da je Alija cetnik a Bakir ustasa???
Za bosnu nisu ginula tudja djeca, to su bila bosanska djeca koja su ginula za BiH i za svoje gole zivote, a ne za Aliju!!! Jeli to u 2 svetskom ratu partizani se nisu borili za YU vec samo za Tita???
Kada ce te svatiti da Alija nije bio carobnjak koi je mogao dici ruku i zaustaviti rat. Bili smo napadnuti sa obje strane a bez oruzja, jer smo imali svejetski embargo, i u takvoj bezizlaznoj situaciji, Bosna se na celu sa Alijom branila i ODBANILA!! Historiski fakat!!
Danas nema velike hrvatske, velike srbije. Danas imamo (ma kakva god da je ona) BiH u njenim prijeratnim granicama, koje se nisu ni milimetra promijeli od prije 1992g.
Alija je bio predsjednik bez vanjskog uticaja, goloruk sa golorukIm narodom i vojskom, i ipak smo se odbranili. Da bi danas neki pametnjakovici rekli kako je Alija napadao BiH, a ne branio je???
E jesmo bagra!!
Tudjan je imao podrsku Europe, Milisevic Rusije, a Alija nije imao niodkog podrsku, a opet je odbranio BiH.
Napadnu nas, pobiju, pokolju, i nakon 10 godina mi sami sebe optuzimo. hahahaha, e nema nam lijeka!!
Text ti je non stop isti, samo nickove mijenjas...
- stella_k
Jashta...samo ne kontam zasto??danas wrote:izgleda da jeste...stella_k wrote:
Text ti je non stop isti, samo nickove mijenjas...bio je prvo bih-pravda, pa oberon, pa ono neko proljece... sad brojevi vako nako... al' sve isto...
![]()
Ako je placen, mora da je gomila love u pitanju...
-
1234/5
PA NI SARAJEVU DANAS NEMA NI UPOLA SRBA KOLIKO IH JE BILO PRIJE RATA. NEMA IH JER SU PODVILI REPOVE I PREKO NOCI PUSTILI BRADE I OTISLI. sAMO NEMOJ RECI DA SU SVI POBIJENI U SARAJEVU I ZATRPANI U MASOVNE GROBNICE.Ze Dijaspora wrote:OK Svako ima svoje misljenje.
PS. SKORO U SRBSKI"ISTRAZITELJI" KOPALI NESTO OKO SARAJEVA U POTRAZI ZA "SRBSKIM ZRTVAMA" I NARAVNO NISTA NISU PRONASLI. HAHAHAHAHHA
- danas
pitaj ga koliko mu placaju po postu...stella_k wrote:Jashta...samo ne kontam zasto??danas wrote:izgleda da jeste...stella_k wrote:
Text ti je non stop isti, samo nickove mijenjas...bio je prvo bih-pravda, pa oberon, pa ono neko proljece... sad brojevi vako nako... al' sve isto...
![]()
- stella_k
A ako nije placen, onda je vjerovatno.......danas wrote:pitaj ga koliko mu placaju po postu...stella_k wrote:Jashta...samo ne kontam zasto??danas wrote: izgleda da jeste...bio je prvo bih-pravda, pa oberon, pa ono neko proljece... sad brojevi vako nako... al' sve isto...
![]()
-
PR80.
Da li se rat odvijao samo u Sarajevu i Sarajevskoj opstini?1234/5 wrote:epilog wrote:Uopste ne negiram tvoje navode da su ljudi poklani i protjerani, to nije predmet rasprave, samo me nervira sto pravis junake od slicnih pizdi koji bi istom mjerom odradili posao da su imali mogucnosti..
NIJE TACNO, ALIJA JE IMAO MOGUCNOSTI I ORUZJA DA POBIJE I PROTJERA SVE NEMUSLIMANE IZ SARAJEVA, ALI TO NIJE URADIO.
IMAO JE MOGUCNOSTI I NACINA DA SRUSI SVE CRKVE U SARAJEVU ALI TO NIJE URADIO..
Fakat te moram pitati posto mislim da i ovo tvoje pisanje nema veze sa temom.
Sto se tice nas i nase djece mozda je dovoljno reci da smo svi mi vecinom dovoljno toga prosli u toku rata i da mi najbolje znamo kakva je situacija bila. Ja se ne stidim nicega i dijete ce saznati sve od A do Z sta se desilo u mom rodnom gradu i ostalim mjestima. Ne trebaju mi mediji, knjige i njihove potvrde, dovoljno je toga memorisano u nama i nasim glavama. Najveca greska koju ljudi cine je upravo sto posalje svoje dijete u skolu i ocekuje da ga ucitelj nauci svemu. Mi kao roditelji imamo vecu odgovornost neko iko drugi, pa umjesto da ispijamo kafice mozemo odvojiti vremena za djecu i ispricati im o situaciji na podrucju BiH.