a fakat, rijetko sam vidjala zeMske da se kache, i zato Fortuni skidam kapu s glave
Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
nisam se nikada kachila... u strahu od batina koje bi me cekale od starije sestre, najopasnije sto sam ikada radila kao dijete je bilo sveranje trolom do muzicke skole...relacija Dobrinja - Grbavica, tri puta sedmicno....
a fakat, rijetko sam vidjala zeMske da se kache, i zato Fortuni skidam kapu s glave
-
A-ZO
mIRCerka wrote:nisam se nikada kachila... u strahu od batina koje bi me cekale od starije sestre, najopasnije sto sam ikada radila kao dijete je bilo sveranje trolom do muzicke skole...relacija Dobrinja - Grbavica, tri puta sedmicno....
mirci, nemoj sebi dozvoliti da u svom zivotu ne isprobas autenticnu sarajevsku furku, pa makar samo jednu jedinu stanicu
samo kapuljacu na vugla, cvike i hopla, nit ce ko znati, nit ce te prepoznati... thank me later
- 8. sekretar SKOJ-a

Sarajevo, 2084. g.
Ovi nakacheni shto prijete fotografu su iz mog komshiluka sa Ilidze
i zzive u ubjedjenju da im se slikovanjem oduzimaju dushe.
- 8. sekretar SKOJ-a
Shta ste pjevali, kako glasi tekst: Mi, kalfe iz Mashiske....?Santos wrote:Cuj jesam se kacio pa jarane ako ides u masinsku ili si iso veliki odmor odes po pitu guzva nema sansi stic na sljedeci cas moras se zakacit ali ako si imo mjesta .Onda se zakacis za vrata i ako imas srece da stane na semaforu ako nestane iskaces i pazis na stub jel obicno jedno deset m.te tivra kad iskaces.Znam ja Renata nadimak mu bio Slager.Kako se necu sjecat ja sam izlazio u kaktus.Koja si ti mozda se znamo.
-
A-ZO
JBT wrote:Vise nego duplo vise vremena sam se vozio van tramvaja nego unutra. Razlika je ogromna. Osjecaj slobode, vjetar u kosi, nesto divlje u zraku, nedostatak mirisa ustajalog znoja....
Prije bih platio da se zakacim nego da se vozim unutra.
to tito, a zaboravio si napomenuti da se bez problema mogao i mjehur isprazniti, tako da se kasnije vrijeme ne gubi na WC
- 8. sekretar SKOJ-a
Yok, ovo je danski kraljevski vlak. Ide od Lajkovca do Kraljeva, po danu.
-
Šole
Kačenje za tramvaj, najmočnija faza odrastanja, samodokazivanja i dokazivanja. Pogotovo na relaciji Nedžarići-Ilidža, koliko samo pendreka smo "popili" na pofaličima, pogotovo kad smo se kačili na vrata. ponekad poželim i sad da se zakačim ali.........godine.
-
FortunaBela
Ja sam ti jedno vrlo radoznalo stvorenje, a uz to i tvrdoglavo, tako da je za mene to bilo normalno da probam, inače bi mi nešto bilo...mIRCerka wrote:nisam se nikada kachila... u strahu od batina koje bi me cekale od starije sestre, najopasnije sto sam ikada radila kao dijete je bilo sveranje trolom do muzicke skole...relacija Dobrinja - Grbavica, tri puta sedmicno....
A fakat je tako sve treba probati što budi radoznalost....
-
A-ZO
FortunaBela wrote:Ja sam ti jedno vrlo radoznalo stvorenje, a uz to i tvrdoglavo, tako da je za mene to bilo normalno da probam, inače bi mi nešto bilo...mIRCerka wrote:nisam se nikada kachila... u strahu od batina koje bi me cekale od starije sestre, najopasnije sto sam ikada radila kao dijete je bilo sveranje trolom do muzicke skole...relacija Dobrinja - Grbavica, tri puta sedmicno....
znaci ti si ona kojoj smo se tada cudili, sejtane zenski
-
FortunaBela
A-ZO wrote:FortunaBela wrote:Ja sam ti jedno vrlo radoznalo stvorenje, a uz to i tvrdoglavo, tako da je za mene to bilo normalno da probam, inače bi mi nešto bilo...mIRCerka wrote:nisam se nikada kachila... u strahu od batina koje bi me cekale od starije sestre, najopasnije sto sam ikada radila kao dijete je bilo sveranje trolom do muzicke skole...relacija Dobrinja - Grbavica, tri puta sedmicno....
znaci ti si ona kojoj smo se tada cudili, sejtane zenski
-
FortunaBela
Nemoj se kladiti, nisam bik već vaga.... 
-
schnappica
Braco, jel ima tunela do Makarske??A-ZO wrote:8. sekretar SKOJ-a wrote:
Sarajevo, 2084. g.
Ovi nakacheni shto prijete fotografu su iz mog komshiluka sa Ilidze
i zzive u ubjedjenju da im se slikovanjem oduzimaju dushe.
jel ovo neka buduca tramvajska linija Makarska-SA
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#69 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje
up! Refreshed!

Last edited by PipiDugaDevetka on 17/07/2010 16:28, edited 1 time in total.
- HAVANA
#70 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje
Kačio ,jašta neg kačio.
A gdje nam je kolega sa foruma što je fikno sa tramvaja na čaršiji
ustao,uredno otresao mantil i aktovku i produžio... 
A gdje nam je kolega sa foruma što je fikno sa tramvaja na čaršiji
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#71 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje
HAVANA wrote:Kačio ,jašta neg kačio.![]()
A gdje nam je kolega sa foruma što je fikno sa tramvaja na čaršijiustao,uredno otresao mantil i aktovku i produžio...
Šta mu je ispalo iz aktovke? Rešo, džezva i ostali pribor?
-
sofist
#72 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje
Ko se nije kačio magarac bio!
Znam za dva slucaja kada su ljudi nastradali, oba puta kod Ekonomske. Kačili se za vrata a bandera skroz blizu šina. Preživjeli su ali jedan je imao ozbiljne posljedice.
Najzajebaniji dio za kačenje je bio dole prema Ilidzi, Nedzarici, Stup. Tu ga lola baš "nabere", tramvaj se trese, samo što se ne raspadne.
Najzajebaniji dio za kačenje je bio dole prema Ilidzi, Nedzarici, Stup. Tu ga lola baš "nabere", tramvaj se trese, samo što se ne raspadne.
- HAVANA
#73 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje
PipiDugaDevetka wrote:HAVANA wrote:Kačio ,jašta neg kačio.![]()
A gdje nam je kolega sa foruma što je fikno sa tramvaja na čaršijiustao,uredno otresao mantil i aktovku i produžio...
![]()
Šta mu je ispalo iz aktovke? Rešo, džezva i ostali pribor?
Poželio valjda šta li?
Sad po australiji nosa aktovke a tramvaj mu je garant u lijepom sijećanju.
Jebi ti to...sve te dječije ludosti,nestašluci,snalažljivosti i vječite improvizacije i snalaženje u svim situacijama...meni su jako puno pomogle u životu.
- HAVANA
#74 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje
PipiDugaDevetka wrote:up! Refreshed!
Haj nek digne dva prsta ko se kačio na ovom braniku iza zadnjih vrata
Kako me stari odro od batina
- cappy_tempo
#75 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje
i ako nisam bio vakav sejtan sad mi dodje da se zakacim barem jednu stanicu