Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

nisam se nikada kachila... u strahu od batina koje bi me cekale od starije sestre, najopasnije sto sam ikada radila kao dijete je bilo sveranje trolom do muzicke skole...relacija Dobrinja - Grbavica, tri puta sedmicno....

a fakat, rijetko sam vidjala zeMske da se kache, i zato Fortuni skidam kapu s glave :D
A-ZO

Post by A-ZO »

mIRCerka wrote:nisam se nikada kachila... u strahu od batina koje bi me cekale od starije sestre, najopasnije sto sam ikada radila kao dijete je bilo sveranje trolom do muzicke skole...relacija Dobrinja - Grbavica, tri puta sedmicno....

a fakat, rijetko sam vidjala zeMske da se kache, i zato Fortuni skidam kapu s glave :D

mirci, nemoj sebi dozvoliti da u svom zivotu ne isprobas autenticnu sarajevsku furku, pa makar samo jednu jedinu stanicu :) neka to bude najkraca i najsporija, ali merak ces pamtiti zauvijek :D ne boj se ba, uopste nije strasno

samo kapuljacu na vugla, cvike i hopla, nit ce ko znati, nit ce te prepoznati... thank me later :wink:
JBT

Post by JBT »

Vise nego duplo vise vremena sam se vozio van tramvaja nego unutra. Razlika je ogromna. Osjecaj slobode, vjetar u kosi, nesto divlje u zraku, nedostatak mirisa ustajalog znoja....
Prije bih platio da se zakacim nego da se vozim unutra.
:)
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Image
Sarajevo, 2084. g.
Ovi nakacheni shto prijete fotografu su iz mog komshiluka sa Ilidze
i zzive u ubjedjenju da im se slikovanjem oduzimaju dushe.
8. sekretar SKOJ-a

Santos wrote:Cuj jesam se kacio pa jarane ako ides u masinsku ili si iso veliki odmor odes po pitu guzva nema sansi stic na sljedeci cas moras se zakacit ali ako si imo mjesta .Onda se zakacis za vrata i ako imas srece da stane na semaforu ako nestane iskaces i pazis na stub jel obicno jedno deset m.te tivra kad iskaces.Znam ja Renata nadimak mu bio Slager.Kako se necu sjecat ja sam izlazio u kaktus.Koja si ti mozda se znamo.
Shta ste pjevali, kako glasi tekst: Mi, kalfe iz Mashiske....?
A-ZO

Post by A-ZO »

JBT wrote:Vise nego duplo vise vremena sam se vozio van tramvaja nego unutra. Razlika je ogromna. Osjecaj slobode, vjetar u kosi, nesto divlje u zraku, nedostatak mirisa ustajalog znoja....
Prije bih platio da se zakacim nego da se vozim unutra.

:lol: :lol: :lol:

to tito, a zaboravio si napomenuti da se bez problema mogao i mjehur isprazniti, tako da se kasnije vrijeme ne gubi na WC :D
A-ZO

Post by A-ZO »

8. sekretar SKOJ-a wrote:Image
Sarajevo, 2084. g.

jel ovo neka buduca tramvajska linija Makarska-SA :D
8. sekretar SKOJ-a

Yok, ovo je danski kraljevski vlak. Ide od Lajkovca do Kraljeva, po danu.
Šole

Post by Šole »

Kačenje za tramvaj, najmočnija faza odrastanja, samodokazivanja i dokazivanja. Pogotovo na relaciji Nedžarići-Ilidža, koliko samo pendreka smo "popili" na pofaličima, pogotovo kad smo se kačili na vrata. ponekad poželim i sad da se zakačim ali.........godine.
FortunaBela

Post by FortunaBela »

mIRCerka wrote:nisam se nikada kachila... u strahu od batina koje bi me cekale od starije sestre, najopasnije sto sam ikada radila kao dijete je bilo sveranje trolom do muzicke skole...relacija Dobrinja - Grbavica, tri puta sedmicno....

Ja sam ti jedno vrlo radoznalo stvorenje, a uz to i tvrdoglavo, tako da je za mene to bilo normalno da probam, inače bi mi nešto bilo...
A fakat je tako sve treba probati što budi radoznalost.... :)
Edin H.

Post by Edin H. »

Ja sam se kacio za voz kada smo isli na koncert u Zagreb. :D :D :D

E to je strava.

Imas osjecaj da ce te vjetar odnijeti.
hananah

Post by hananah »

Nisam se kacila na tramvaj, ali mi se jednom prikacio jedan tramvajdjija, kaze pored tramvaja ima i golfa trojku :D jedva sam ga otkacila :oops: tramvaj nije bio registriran na njegovo ime :D
A-ZO

Post by A-ZO »

FortunaBela wrote:

Ja sam ti jedno vrlo radoznalo stvorenje, a uz to i tvrdoglavo, tako da je za mene to bilo normalno da probam, inače bi mi nešto bilo...

znaci ti si ona kojoj smo se tada cudili, sejtane zenski :D
FortunaBela

Post by FortunaBela »

A-ZO wrote:
FortunaBela wrote:

znaci ti si ona kojoj smo se tada cudili, sejtane zenski :D
:P
A-ZO

Post by A-ZO »

Last edited by A-ZO on 28/09/2005 01:00, edited 2 times in total.
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Nemoj se kladiti, nisam bik već vaga.... :)
schnappica

Post by schnappica »

A-ZO wrote:
8. sekretar SKOJ-a wrote:Image
Sarajevo, 2084. g.

jel ovo neka buduca tramvajska linija Makarska-SA :D
Braco, jel ima tunela do Makarske??
:roll:
Santos

Post by Santos »

Najzajebanije je kacenje za fijaker.Kad te onaj opali hinjski sa kandzijom garantujem ti da ti nece past napamet.Geler je smjesan kakva je kandzija.Iskustvo.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#69 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by PipiDugaDevetka »

up! Refreshed!

Image
Last edited by PipiDugaDevetka on 17/07/2010 16:28, edited 1 time in total.
HAVANA

#70 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by HAVANA »

Kačio ,jašta neg kačio. :D
A gdje nam je kolega sa foruma što je fikno sa tramvaja na čaršiji :lol: ustao,uredno otresao mantil i aktovku i produžio... :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#71 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by PipiDugaDevetka »

HAVANA wrote:Kačio ,jašta neg kačio. :D
A gdje nam je kolega sa foruma što je fikno sa tramvaja na čaršiji :lol: ustao,uredno otresao mantil i aktovku i produžio... :lol:
:lol:
Šta mu je ispalo iz aktovke? Rešo, džezva i ostali pribor?
sofist

#72 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by sofist »

Ko se nije kačio magarac bio! :D Znam za dva slucaja kada su ljudi nastradali, oba puta kod Ekonomske. Kačili se za vrata a bandera skroz blizu šina. Preživjeli su ali jedan je imao ozbiljne posljedice.

Najzajebaniji dio za kačenje je bio dole prema Ilidzi, Nedzarici, Stup. Tu ga lola baš "nabere", tramvaj se trese, samo što se ne raspadne. :roll:
HAVANA

#73 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by HAVANA »

PipiDugaDevetka wrote:
HAVANA wrote:Kačio ,jašta neg kačio. :D
:lol:
Šta mu je ispalo iz aktovke? Rešo, džezva i ostali pribor?

Poželio valjda šta li? :lol:
Sad po australiji nosa aktovke a tramvaj mu je garant u lijepom sijećanju. :D
Jebi ti to...sve te dječije ludosti,nestašluci,snalažljivosti i vječite improvizacije i snalaženje u svim situacijama...meni su jako puno pomogle u životu. :D
HAVANA

#74 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by HAVANA »

PipiDugaDevetka wrote:up! Refreshed!

Image

Haj nek digne dva prsta ko se kačio na ovom braniku iza zadnjih vrata :-)
Kako me stari odro od batina :cry: :lol: on prolazio autom kad ugleda sinčinu NA tramvaju umjesto U tramvaju i napravi mi dobrodošlicu kući...
cappy_tempo

#75 Re: Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje

Post by cappy_tempo »

i ako nisam bio vakav sejtan sad mi dodje da se zakacim barem jednu stanicu :D
Post Reply