neupucena wrote:Da ste mi blize, ucinila bih veliko djelo odricanja od vecernjeg izlezavanja i napravila bih jednu za nas tri, sa jutros zaklanim domacim piletom iz jedne krajiske avlije ali...ovako smrc smrc suha hrana na 101 nacindelightful wrote:Brzo posudjuj! Ja sam vec isplanirala najkracu rutu do sporetaBumbar wrote: kao sto delight rece...hahaha...
a fakat sam gladna...nemam banke u dzepu...bankomat 15 minuta od kancelarije...a meni se neda...Ali mislim da ce kljukusa biti, nemam vremena ovo pile komadat'
Kvrgusa-pizza nasih krajeva
Moderator: Chloe
-
delightful
- Bumbar
delightful wrote:neupucena wrote:Da ste mi blize, ucinila bih veliko djelo odricanja od vecernjeg izlezavanja i napravila bih jednu za nas tri, sa jutros zaklanim domacim piletom iz jedne krajiske avlije ali...ovako smrc smrc suha hrana na 101 nacindelightful wrote: Brzo posudjuj! Ja sam vec isplanirala najkracu rutu do sporetaAli mislim da ce kljukusa biti, nemam vremena ovo pile komadat'
-
legendo_moja
Moram dodati jos nesto bez cega se kvrgusa ili "kljukusa batakusa" u mojoj kuci ne jede. Kad se izvadi iz rerne onda se pospe, ali samo onako ovrs, mlijekom u koje je rastopljen margarin, maslac ili biljna mrs, malo posoljeno i narendano bijelog luka, kao za kljukusu. Najbolje je kad je domaca varenika, pa jos ima kajmaka...i onda se vrati u rernu samo sekund da zapeceneupucena wrote:Kvrgusa
Sastojci: 1 pile, 2 jaja, so,mlijeko, brasno, ulje, voda, vrhnje
Nacin pripreme:
U posudu staviti brasna, 2 jaja, soli, mlijeko, a moze i malo vode te izmjesati sve to zajedno.
Ukljuciti rernu da se ugrije na 250 stepeni.
Pile oprati, isjeckati na komadice, kao na ovoj gore slici, posoliti a po zelji moze i vegeta.
Tepsiju u koju stavite kasiku ulja, praznu staviti u ugrijanu rernu. Kad se ulje ugrije, naspite tijesto u tepsiju, a po tijestu stavite komade piletine. Neko stavlja jos i crveni luk, ja ne. Tepsiju sa tijestom i piletinom vratiti u rernu da se pece.
Kad se ispece (ne znam koliko vremenski, uglavnom kad je sve fino rumeno) izvadi se iz rerne i pospe vrhnjem. I onda se, ko prije stigne, ukradu oni komadi tijesta koji su bili direktno ispod piletine mmm
-
izblajhana
-
delightful
Halo Blondie
Ev kljukuse, samo sto nije gotova, njam
Mijenjam nick u sretnaidebela
Ev kljukuse, samo sto nije gotova, njam
-
izblajhana
mmmmmmmm vec mi mirisedelightful wrote:Halo Blondie![]()
Ev kljukuse, samo sto nije gotova, njam![]()
ja sam jela maloprije, ali nije da ne bih mogla jedan batacic...doduse, pokusavam da zivim zivot bez cigara, po ko zna koji put
pa sam nesto veceg apetita
vidis, moja ti, trebala sam otvoriti novu temu..."kako prestati pusiti"!!
Eh necu da kvarim ovu temu......
mmmmmmmmmmm sto sam glaaaaaaaadna!!
-
delightful
Sramim se - vec sam sve smazalaizblajhana wrote:mmmmmmmm vec mi mirisedelightful wrote:Halo Blondie![]()
Ev kljukuse, samo sto nije gotova, njam![]()
Mijenjam nick u sretnaidebela![]()
![]()
ja sam jela maloprije, ali nije da ne bih mogla jedan batacic...doduse, pokusavam da zivim zivot bez cigara, po ko zna koji put![]()
![]()
![]()
pa sam nesto veceg apetita![]()
![]()
vidis, moja ti, trebala sam otvoriti novu temu..."kako prestati pusiti"!!
Eh necu da kvarim ovu temu......
mmmmmmmmmmm sto sam glaaaaaaaadna!!![]()
Vrlo smijesno, i ja prestala pusiti 31. maja i jedem kao konj,i samo se debljam....Al ne pusim
-
izblajhana
Svaka cast, bravo
promijenicemo nick u sretneidebeleizdrave
Doduse, znala sam ja prestati i po 15 dana...i opet zapalim...kazu kriza prodje poslije 14 NIJE TACNO
sad ne pusim tek dva dana...tek
ali da ne bi dusmani rekli da kvarimo temu....
joooooooooooooooj sto je dobra ova kvrgusaaaa....mnjamm

promijenicemo nick u sretneidebeleizdrave
Doduse, znala sam ja prestati i po 15 dana...i opet zapalim...kazu kriza prodje poslije 14 NIJE TACNO
sad ne pusim tek dva dana...tek
joooooooooooooooj sto je dobra ova kvrgusaaaa....mnjamm
- Bumbar
hahahah...odlicno sretnedebeleizdrave...sinoc napravila kljukusu...ne valja mi rerna a ja je tanku napravila..na kraju sam se pretvarala da je to neki slani keks koji se jede uz jogurtizblajhana wrote:Svaka cast, bravo![]()
promijenicemo nick u sretneidebeleizdrave![]()
![]()
Doduse, znala sam ja prestati i po 15 dana...i opet zapalim...kazu kriza prodje poslije 14 NIJE TACNO![]()
![]()
sad ne pusim tek dva dana...tek![]()
joooooooooooooooj sto je dobra ova kvrgusaaaa....mnjamm![]()
Idem iduce sedmice mami
-
izblajhana
Bumbar wrote:hahahah...odlicno sretnedebeleizdrave...sinoc napravila kljukusu...ne valja mi rerna a ja je tanku napravila..na kraju sam se pretvarala da je to neki slani keks koji se jede uz jogurtizblajhana wrote:Svaka cast, bravo![]()
![]()
Doduse, znala sam ja prestati i po 15 dana...i opet zapalim...kazu kriza prodje poslije 14 NIJE TACNO![]()
![]()
![]()
Idem iduce sedmice mami...prvo ce da padne kljukusa...ona pravi najbolju
![]()
![]()
ma sta ja pricam...ne pusim tri dana
- Bumbar
[quote="izblajhana
bas mi je zao za te kljukekse (ovo je naziv za to
)...doduse da me ubijes ja ne bih znala nista da napravim od tih nasih specijaliteta...zivjele instant supe i tjestenine...zivjeli morski plodovi...zivjele salate...
[/quote]
ahahahah odlican naziv...kljukeks...haha...
moje kuhanje je zahrdjalo nevidjeno..i ja samo tjesteninu i instant supe
...
Ooo odlicno...cestitam na 3 danu
...
ahahahah odlican naziv...kljukeks...haha...
moje kuhanje je zahrdjalo nevidjeno..i ja samo tjesteninu i instant supe
-
delightful
Bumbar wrote:hahahah...odlicno sretnedebeleizdrave...sinoc napravila kljukusu...ne valja mi rerna a ja je tanku napravila..na kraju sam se pretvarala da je to neki slani keks koji se jede uz jogurtizblajhana wrote:Svaka cast, bravo![]()
![]()
![]()
![]()
Idem iduce sedmice mami...prvo ce da padne kljukusa...ona pravi najbolju
![]()
![]()
Mojoj je trebalo malo vise krompira a manje brasna, ali ko ga sljivi, glavno da je kljukusa (ne bih se ja bunila ni da su bili kljukeksi, kolika ja glad bila navalila
Bila sam samo zahvalna dok sam rendala krompir sto nam nije na um palo nesto komplikovano - dobro smo prosle
-
izblajhana
[/quote]
...[/quote]
ma kakvi odlicno...tek tri dana
prosli put sam izdrzala 14, pa sam opet pocela... 
ma kakvi odlicno...tek tri dana
- Bumbar
hahaha...ma ja imam problema sa sporetomdelightful wrote:
Mojoj je trebalo malo vise krompira a manje brasna, ali ko ga sljivi, glavno da je kljukusa (ne bih se ja bunila ni da su bili kljukeksi, kolika ja glad bila navalila![]()
![]()
![]()
Bila sam samo zahvalna dok sam rendala krompir sto nam nije na um palo nesto komplikovano - dobro smo prosle
hehe sta rendala...ja sam od mame iskamcila multipraktik...sve u tome "rendam"...mama me nazvala i kaze: sta ce ti kad ne znam gdje je pola tih nozeva...samo ti njega stara posalji...nazvala me kasnije a ja taman limun u to uvalila...kaze sta radis...pravim limunadu...u multipraktiku...hahah....ja i smjesu za palacinke u to uvalim...
Pouka ove price je: cure...kupite fino multipraktik
-
mamica papucarka
-
delightful
Ma lakse mi izrendati pjeske, nego izvlaciti multipraktik ispod krevetaBumbar wrote:hahaha...ma ja imam problema sa sporetomdelightful wrote:
Mojoj je trebalo malo vise krompira a manje brasna, ali ko ga sljivi, glavno da je kljukusa (ne bih se ja bunila ni da su bili kljukeksi, kolika ja glad bila navalila![]()
![]()
![]()
Bila sam samo zahvalna dok sam rendala krompir sto nam nije na um palo nesto komplikovano - dobro smo prosle...uzas...sad mi samo mikrovalna radi...sreca pa mozes kupiti nesto hranjivo za mikrovalnu haha...
hehe sta rendala...ja sam od mame iskamcila multipraktik...sve u tome "rendam"...mama me nazvala i kaze: sta ce ti kad ne znam gdje je pola tih nozeva...samo ti njega stara posalji...nazvala me kasnije a ja taman limun u to uvalila...kaze sta radis...pravim limunadu...u multipraktiku...hahah....ja i smjesu za palacinke u to uvalim...
Pouka ove price je: cure...kupite fino multipraktik![]()
Salim se, ja sam toliko zurila da napravim kljukusu da mi ni na kraj pameti multipraktik nije bio. To je bilo stanje vjerovatno najslicnije onom kad narkoman ceka sljedeci fiks
- Bumbar
Piletina odozgo...odakle iz krajine kad nisi to jela nikada...samo svekrvi javi drugi putmama29 wrote:
pa sta je ovo? Jel ovo piletina odozgo, ili punjene paprike.
Moj muz je iz Krajine, ali oni prave maslenicu sa piletinom. Ovo nikad jela nisam
-
mamica papucarka
Tik do UneBumbar wrote:Piletina odozgo...odakle iz krajine kad nisi to jela nikada...samo svekrvi javi drugi putmama29 wrote:
Moj muz je iz Krajine, ali oni prave maslenicu sa piletinom. Ovo nikad jela nisam![]()
Nego, jel ono okolo smjesa od tijesta, ili...
Tri godine sam udata i redovno idem tamo, ali ovo nikad jela nisam.
-
izblajhana
hm...meni sumnjivo sto ti svekrva za tri godine nikada nije napravila kvrgusumama29 wrote:Tik do UneBumbar wrote:Piletina odozgo...odakle iz krajine kad nisi to jela nikada...samo svekrvi javi drugi putmama29 wrote:
Moj muz je iz Krajine, ali oni prave maslenicu sa piletinom. Ovo nikad jela nisam![]()
(ostalo moze na pp)
Nego, jel ono okolo smjesa od tijesta, ili...
Tri godine sam udata i redovno idem tamo, ali ovo nikad jela nisam.Nesto mi masno djeluje???
-
neupucena
@mama29
Rumena boja tijesta je od jaja. Ima recept gore iznad otprilike. Jelo je karakteristicno za kozaracki kraj mada se pravi i u Sani, Prijedoru itd...
Ja licno ne koristim maslac i ne volim masniju hranu jer mi se smuci brzo ali tijesto koje ide u kvrgusu mi nije uopste silno. Sad zavisi i kakvu piletinu stavljas.
Rumena boja tijesta je od jaja. Ima recept gore iznad otprilike. Jelo je karakteristicno za kozaracki kraj mada se pravi i u Sani, Prijedoru itd...
Ja licno ne koristim maslac i ne volim masniju hranu jer mi se smuci brzo ali tijesto koje ide u kvrgusu mi nije uopste silno. Sad zavisi i kakvu piletinu stavljas.
-
mamica papucarka
navodno se u muzevom kraju ne pravi to jelo, ali on zna sta je.
Kljukusu obozavam. Mislis onu sa ribanim krompirom, lukom i brasnom koji samo to sve poveze.
Nisam je odavno pravila, jer je prevruce. 
Kljukusu obozavam. Mislis onu sa ribanim krompirom, lukom i brasnom koji samo to sve poveze.