Postoji li i jedna pozitivna licnost.

Toozla

Post by Toozla »

Postoji li i jedna pozitivna licnost.
....naravno.... :D :D :D
Image
....life is like box of chocolate, You never know what you're gonna get.... :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Davy Crockett wrote:Mi smo ih imali i uglavnom su pod zemljom. Poslednji je tamo oti¹ao pre 2 godine. Danas su to uglavnom trèkarala i dupelisci koji izigravaju demokrate.

Bezze komentar.

KakviSrbi u BiH trebaju biti.
Ne znam. Taj kont ne primjenjujem na ljude. Ne znam kakva mi buduca treba biti (znam kakva ne treba), ne znam kakve prijatelje trazim (ali znam kakve sigurno necu)...
Nisu ljudi sarafi pa da kazem de mi jedan fi8 dugi navoj.
Ali znam dovoljno Srba koji su dobri ljudi, da nemam potrebe da razmisljam i zamisljam.
Ja volim ljude s kojima mogu sjesti popti kafu, raditi posao povjeriti im tajnu i da znam da me nece zajebati. Ljude kojima je u interesu da svi imamo vise para i bolji zivot...
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

Sarafcina wrote:
Davy Crockett wrote:Mi smo ih imali i uglavnom su pod zemljom. Poslednji je tamo otišao pre 2 godine. Danas su to uglavnom trčkarala i dupelisci koji izigravaju demokrate.

Bezze komentar.

KakviSrbi u BiH trebaju biti.
Ne znam. Taj kont ne primjenjujem na ljude. Ne znam kakva mi buduca treba biti (znam kakva ne treba), ne znam kakve prijatelje trazim (ali znam kakve sigurno necu)...
Nisu ljudi sarafi pa da kazem de mi jedan fi8 dugi navoj.
Ali znam dovoljno Srba koji su dobri ljudi, da nemam potrebe da razmisljam i zamisljam.
Ja volim ljude s kojima mogu sjesti popti kafu, raditi posao povjeriti im tajnu i da znam da me nece zajebati. Ljude kojima je u interesu da svi imamo vise para i bolji zivot...
Što je komentar bezze? To je naša istina. Nacionalisti i demo(n)krate na vlasti(mislim na Srbiju ne na BiH) a dupelisci Zapada glume demokrate.
bleka

Post by bleka »

Beriz Belkic djeca u USA-u i on mi nesto serenda u nakoj emisiji na Hayatu o buducnost u Bosni. :-) Najbolji je Zlatko LAgumdzija (halo Micerka :lol: )
car-x

Post by car-x »

bleka wrote:Beriz Belkic djeca u USA-u i on mi nesto serenda u nakoj emisiji na Hayatu o buducnost u Bosni. :-) Najbolji je Zlatko LAgumdzija (halo Micerka :lol: )
dobar politicar??!
moze li se nazvati dobrim politicarem predsjednik stranke koji sve neistomisljenike iskljucuje iz stranke i kome se u po frke stranka podijeli??

dobar politicar je u stanju da balansira, da pomiri nepomirljivo.. lagumdzija to sigurno nije.. autokrata.. al cisti.. mada predstavlja stranku koja bi uvijek trebala biti favorit na izborima, doveo je SDP u situaciju da su vjecna opozicija bez glasa..

po istupima.. barem onim javnim.. a i po broju clanaka u kojima je ocrnjen ili ne, mislim da je aktuelni potpredsjednik federacije, sahbaz dzihanovic poprilicno ok..

beriz belkic isto tako cesto govori razumom..

interesuje me kako ce lamija tanovic povesti liberale.. mogla bi to biti stranka koja bi nas mogla izvuci iz sranja.. ako nista, barem da naprave jaku opoziciju.. a ako se i ona, ko njen prethodnik rasim kadic, proda za ministarstvo za izbjeglice, sama je kriva..

od ovih lokalnih politicara mislim da je jasmin imamovic legenda.. po ovom sto je uradio za tz.. u puno tezim vremenima i okruzenju bio je selim beslagic, ali je sad malo nesto sa scene..

mirnes ajanovic kao anti-protivni clan svemu zivom je neophodan.. njegov jedini problem je sto nema jasan cilj i koncept nego je jednostavno uvijek protiv.. i malo se diskredituje kojekakvim mahalskim raspravama sa novinarima, kolegama politicarima i tako dalje..

silajdzic je u vrijeme dok je bio ministar vanjskih poslova uradio super posla za BiH.. nakon sto je napravio stranku za bih pokazo se ko pravi diktator, covjek koji je uvijek i iskljucivo uvijek u pravu, vrlo tezak za saradnju..

fadil bracika je u svom kraju legenda.. i to da li je sebi i koliku kucu napravio je totalno nevazno, kad se uzme u obzir svaka njegova akcija za povratnike iz zvornickog kraja i sire..
sve ce doci na svoje

Post by sve ce doci na svoje »

U BIH imamo dobrih i losih politicara i stranaka.

Medutim sve se svodi na one koji su za BIH i one protiv BIH.

Trenutno u manjem entitetu nema uopste opozicije i razlicitog razmisljanja.Svi su za podjelu BIH ili za zadrzavanjem i priznavanjem rezultata rata.
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

umro je mostar wrote:pa hamdija lipovacha, zeljko komsic, damir hadzic - mlade snage BiH poltiike
slazem se sa ovim izborom... dosta je vise ove gerijatrijske politicke klike... sve sami podobni kadrovi iz proslih vremena... KPJ konvertiti koji iznenada otkrise cari zastite "vitalnih nacionalnih interesa konstitutivnih naroda"...

sve politicare starije od 45 treba skloniti na sigurno (da ne kazem eliminisati). oni su svoje kredite odavno potrosili, a i obezbjedili su se materijalno za sva vremena... sada bi bilo sjajno napraviti jednu malu reviziju imovine koja je stecena u toku i nakon rata pa da vidis kako bi se stanje na politickoj sceni procistilo...
manki

Post by manki »

Najpozitivnija ličnost u BiH je GRADONAČELNIK DOBOJA ! :D
Bez zeze ! :x
upala

Post by upala »

meni je reis ef.Ceric najbolji....a i ostali su ga priznali (mislim ekipa van bih...koju je ono nagradu dobio ne sjecam se....)

obrazovan pametan.....dalje sto se tice drugih likova sve papci fukra i skorojevici!

:D
Mr_M

Post by Mr_M »

manki wrote:Najpozitivnija ličnost u BiH je GRADONAČELNIK DOBOJA ! :D
Mislis na Ozrena Petrovica?
mrph blablabla

Post by mrph blablabla »

Sta fali ako je Banjanovic napravio kucu? A gdje mu je stara? Srusena i valjda bi bilo logicno da je napravi i treba tako. Bar se vratio u svoje u sred RS i nece iz svoga doma, a koliko je onih koji iz daljine "bodre" povratnike. Uostalom, pozitivno utice na povratnike, bodri ih i sluzi kao primjer. Ako mi mozemo na nesposobne i tupave raznorazne neefikasne fudbalere i kosarkase bacati pare i graditi im kuce, a ne postizu nikakve razultate, onda moze i jedan Banjanovic u jednom Kozluku napraviti sebi kucu.
Sto se tice Zlatka Lagumdzije, meni se cini da je on pametan i nacitan covjek, da je obrazovan i za promjenu zna engleski! Cudite se koliko hocete, ali u onom Parlamentu rijetko ko zna prozborit koju na engleskom sa strancima.
Ali je isto tako arogantan do besvijesti a narod to ne voli. Nije mu svako student pa da se on naduto ponasa i nesto fakinski mu objasnjava. To mu je negativna strana radi koje je platio na izborima. staljinizam, ja pa ja, ubij neistomisljenike pa cak i one koji su osnovali stranku!
No_Comment

Post by No_Comment »

Miodrag Zivanovic... 8)
dizZaster

Post by dizZaster »

upala wrote:meni je reis ef.Ceric najbolji....a i ostali su ga priznali (mislim ekipa van bih...koju je ono nagradu dobio ne sjecam se....)

obrazovan pametan.....dalje sto se tice drugih likova sve papci fukra i skorojevici!

:D

Biografije:

Dr. Mustafa Cerić

Mustafa Cerić je rođen 1952. godine u Velikom Čajnu kod Visokog. Osnovnu školu je završio u rodnom mjestu, a Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 1972. godine. Diplomirao je na Univerzitetu al-Azhar u Kairu 1978. godine. Nakon toga radi kao imam (vjersko-prosvjetni referent) u Bijeloj džamiji u Gračanici do 1981. godine. Odlukom Starješinstva biva imenovan za imama u Islamskom kulturnom centru u Čikagu. U Čikagu završava postdiplomske studije iz islamske teologije na Odsjeku za bliskoistočne jezike i civilizacije gdje i doktorira pred poznatim muslimanskim učenjakom Fazlur Rahmanom s tezom: A study of the Theology of Abu Mansur al-Maturidi (Studija o teološkom učenju Ebu Mensura el-Maturidije) 24. 09. 1986. godine. Uporedo s imamskim poslom predavao je na Američkom koledžu u Čikagu. Nakon petogodišnjeg imamskog rada i studiranja u Čikagu, vraća se u domovinu na mjesto glavnog imama u Zagrebačkoj džamiji. Njegovim dolaskom Islamska zajednica u Zagrebu poprima suvremene oblike rada koji su dotada bili nepoznanica za Islamsku zajednicu. Pod njegovim vodstvom Islamska zajednica u Zagrebu je organizirala tri znanstvena simpozija: Mistika u Islamu - tesavvuf, Problemi suvremenog pristupa islamu i Etika u islamu. Ovaj treći znanstveni skup imao je internacionalnu dimensziju jer su na njemu uzeli aktivno učešće najautoritativniji znanstvenici iz islamskog svijeta, a jugoslavenskoj javnosti su se po prvi put predstavili fizičar i nobelovac Abdusselam i maležanski filozof Nedžib Attas. Ovakav vid aktivnosti u kreaciji dr. Cerića Zagrebačku džamiju svrstava u sam vrh znanstveno-kulturnog života Islamske zajednice u bivšoj Jugoslaviji, a čini je sve prisutnijom i u tokovima razvoja islamske misli u svijetu.
Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić je bio glavni imam u Zagrebačkoj džamiji, docent na Islamskom teološkom fakultetu u Sarajevu, predsjednik Udruženja ilmije u Hrvatskoj i Sloveniji, član redakcija Islamske misli i Glasnika i suradnik Opće enciklopedije leksikografskog zavoda Miroslav Krleža. Objavio je više tekstova u glasilima Islamske zajednice i u drugim stručnim časopisima iz područja islamistike, teologije i islamske kulture. Govori i piše arapski i engleski. Oženjen je. Ima dvije kćerke i sina.

Aktivnosti reisu-l-uleme dr. Cerića od 1991. od 2005.

1991-1993 Profesor na Institutu za islamsku misao i civilizaciju u Kuala Lumpuru, Malezija;
1993. Izabran za naibu reis u ratnom Sarajevu;
1995. Objavio knjiga na engleskom ”Roots of Synthetic Theology in Islam“ u Kuala Lumpuru
1996. Primio Menšuru za vršenje dužnosti reiu-l-uleme;
1997. Dobitnik odlikovanja najvišeg ranga od egipatskog predsjednika Husni Mubaraka za doprinos u širenju islamske misli unutar i izvan svoje zemlje;
1997. Osnivač i punopravni člana Evropskog vijeća za fetve na čijem čelu je Šejh Kardavi;
1997. Osnivač i član Međureligijkog vijeća Bone i Hercegovine;
1998. Izabran za reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini;
2000. Izabran za redovnog člana Fikhske akademije za fetve pri Rabiti (Svjetska muslimanska liga) u Meki;
2001 Jedan od osnivača i punopravni član Fondacoje za mezarje i memorijalni centar u Potočarima;
2001. Jedan od osnivača Islamsko evropsko vijeće sa sjedištem u Parizu;
2002. Sudionik konferencije Evro-atlantskog partnerskog vijeća i održao predavanje o temi: ”Islam protiv terorizma“;
2002. Objavio knjigu “Vjera, narod i domovina” u Sarajevu;
2003. Dobitnik UNESCO-ve nagrada za mir Felix Houphouet Boigny – za poseban doprinos međureligijskom dijalogu, toleranciji i miru u svijetu;
2003. Sudionik na OSCE-ovoj konferencija u Beču sa predavanjem o temi: ”Rasizam, ksenofobija i diskriminacija“;
2004. Dopisni član Kraljevske akademije “Muesset Āl Bejt” u Ammanu;
2004. Dobitnik Sir Sternbergove nagrade koju dodjeljuje Međureligijskog vijeća Kršćana i Jevreja za doprinos međuvjerskom razumjevanju;
2004. Član Svjetskog vijeća za islamsko misionarsvo, Libija;
2005. Dobitnik nagrade Gazi Husrevbeg;
2001-2005 Sudionik na Svjetskom ekonomkom forumu u Davosu i čalan Grupe 100 za odnose između islama i Zapad
El_Comunista

Post by El_Comunista »

Mr_M wrote:
manki wrote:Najpozitivnija ličnost u BiH je GRADONAČELNIK DOBOJA ! :D
Mislis na Ozrena Petrovica?
* Obren
Fair Life

Post by Fair Life »

Jedini kojeg bih ja slijedio, ni trenutka ne sumnjajuci u njegovo postenje i iskreno dobre namjere prema drzavi BiH i njenom narodu je... JOVAN DIVJAK.
Post Reply