Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
novalic wrote:
to ja tebi i govorim, ona je pametno napravila, tuce tamo gdje ce napraviti najvise buke, a ovi, da bi ih carla ostavila na miru, pritisnuce.. franjevce.. i gotovina ce u hag...
ps
oprostite, ponijele me iluzije
pa na koga ce da udari i na koga bi to trebala da udari? na neke fratarcice po hrvatskoj i djakoncice po srbiji?
kao sto pritiska vladu srbije i tog patrijarha njihovog, tako i ovdje ide od "nadleznih organa"... samo sto puljic (bas kao i afilomhije ... whatever) nece da kaze ucinicemo sve sto mozemo da optuzenog pronadjemo i privedemo pravdi, vec se nasao uvrijedjen... srce slatko...
novalic wrote:nisu.. varas se.. nisu vjerske institucije nego ljudi.. jedanputa razgraniciti vjeru.. i Boga.. od nesavrsenog ljudskog bica.. ne bi bilo lose
vjera je jedno a katolicka crkva i islamska zajednica i SPC nesto sasvim drugo. One su institucije, a vjera i Bog su nesto sasvim drugo. Institucije su uzele sebi ekskluzivno pravo da budu posrednik u komunikaciji izmedju vjernika i boga, kao da treba posrednik za tu vrstu komunikacije i tu poziciju posrednika vjerske institucije koriste da rade zlo, a sve u korist zadrzavanja moci i vlastitog kapitala.
novalic wrote:
to ja tebi i govorim, ona je pametno napravila, tuce tamo gdje ce napraviti najvise buke, a ovi, da bi ih carla ostavila na miru, pritisnuce.. franjevce.. i gotovina ce u hag...
ps
pa na koga ce da udari i na koga bi to trebala da udari? na neke fratarcice po hrvatskoj i djakoncice po srbiji?
kao sto pritiska vladu srbije i tog patrijarha njihovog, tako i ovdje ide od "nadleznih organa"... samo sto puljic (bas kao i afilomhije ... whatever) nece da kaze ucinicemo sve sto mozemo da optuzenog pronadjemo i privedemo pravdi, vec se nasao uvrijedjen... srce slatko...
a sta ako puljic nema nikave veze sa gotovino.. nego bas nekakav fratarcic.. ima li se onda pravo ljutiti...
novalic wrote:
ps
a sta ako puljic nema nikave veze sa gotovino.. nego bas nekakav fratarcic.. ima li se onda pravo ljutiti...
katolicka crkva je poluvojna institucija gdje se hijerarhija itekako postuje i sumnjam da bi jedan fratarcic imao hrabrosti da skriva gotovinu a da o tom nije obavjestio svog nadredjenog u ovom slucaju lokalnog biskupa i kardinala.
novalic wrote:
ps
dakle, opet se vracamo na kolektivnu odgovornost.. u svakom slucaju, sve ce to izaci na vidjelo, ja samo kontam da, ako su krivi, i vecinom kada su krivi, oni se poklope usima i sute.. zataskaju, cekaju da prodje.. ovo deranje na sva usta.. mi opet lici.. na cinjenicu.. da je gotovina.. blize carli.. nego sto ona to i misli..
Ma Vinko Puljic je dobrocudan i naivan isto koliko i pokojni Alojzije Stepinac.
Ako su oni dobrocudni i naivni onda Dario Kordic, Jadranko Prlic, Slobodan Praljak, Ivica Raic, Tihomir Blaskic......i mnogi drugi.....doista nisu znali sta rade..... .....i bili su na kriznom putu.....