vinko, vinko...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

danas

Post by danas »

novalic wrote: to ja tebi i govorim, ona je pametno napravila, tuce tamo gdje ce napraviti najvise buke, a ovi, da bi ih carla ostavila na miru, pritisnuce.. franjevce.. i gotovina ce u hag...

ps

oprostite, ponijele me iluzije 8-) :D
pa na koga ce da udari i na koga bi to trebala da udari? na neke fratarcice po hrvatskoj i djakoncice po srbiji?
kao sto pritiska vladu srbije i tog patrijarha njihovog, tako i ovdje ide od "nadleznih organa"... samo sto puljic (bas kao i afilomhije ... whatever) nece da kaze ucinicemo sve sto mozemo da optuzenog pronadjemo i privedemo pravdi, vec se nasao uvrijedjen... srce slatko...
Prenj

Post by Prenj »

Feral naravno ima prigodnu naslovnu stranu :D

http://feral.mdlf.org/cgi-bin/get_img?N ... lication=1
novalic

Post by novalic »

danas bi se svadjala.. a ne cita.. kako treba :-)
mostarac

Post by mostarac »

novalic wrote:nisu.. varas se.. nisu vjerske institucije nego ljudi.. jedanputa razgraniciti vjeru.. i Boga.. od nesavrsenog ljudskog bica.. ne bi bilo lose
vjera je jedno a katolicka crkva i islamska zajednica i SPC nesto sasvim drugo. One su institucije, a vjera i Bog su nesto sasvim drugo. Institucije su uzele sebi ekskluzivno pravo da budu posrednik u komunikaciji izmedju vjernika i boga, kao da treba posrednik za tu vrstu komunikacije i tu poziciju posrednika vjerske institucije koriste da rade zlo, a sve u korist zadrzavanja moci i vlastitog kapitala.
novalic

Post by novalic »

napokon.. fina analiza.. i realna
danas

Post by danas »

novalic wrote:danas bi se svadjala.. a ne cita.. kako treba :-)
ne bih se svadjala... ni danas, ni sutra, ni nikad.. :D
samo elaboriram... i dodajem svoje vidjenje...
novalic

Post by novalic »

danas wrote:
novalic wrote: to ja tebi i govorim, ona je pametno napravila, tuce tamo gdje ce napraviti najvise buke, a ovi, da bi ih carla ostavila na miru, pritisnuce.. franjevce.. i gotovina ce u hag...

ps

pa na koga ce da udari i na koga bi to trebala da udari? na neke fratarcice po hrvatskoj i djakoncice po srbiji?
kao sto pritiska vladu srbije i tog patrijarha njihovog, tako i ovdje ide od "nadleznih organa"... samo sto puljic (bas kao i afilomhije ... whatever) nece da kaze ucinicemo sve sto mozemo da optuzenog pronadjemo i privedemo pravdi, vec se nasao uvrijedjen... srce slatko...
a sta ako puljic nema nikave veze sa gotovino.. nego bas nekakav fratarcic.. ima li se onda pravo ljutiti...
mostarac

Post by mostarac »

novalic wrote:
danas wrote:

ps

a sta ako puljic nema nikave veze sa gotovino.. nego bas nekakav fratarcic.. ima li se onda pravo ljutiti...
katolicka crkva je poluvojna institucija gdje se hijerarhija itekako postuje i sumnjam da bi jedan fratarcic imao hrabrosti da skriva gotovinu a da o tom nije obavjestio svog nadredjenog u ovom slucaju lokalnog biskupa i kardinala.
danas

Post by danas »

novalic wrote:
danas wrote:

ps

pa je li on sef tome fratarcicu ili nije?
da pamtis

Post by da pamtis »

i naravno da nije kriva za sve/ TI
samo je kriva sto optuzuje "glavne krivce" a ne pojedince/ JA
pozdrav..........
novalic

Post by novalic »

dakle, opet se vracamo na kolektivnu odgovornost.. u svakom slucaju, sve ce to izaci na vidjelo, ja samo kontam da, ako su krivi, i vecinom kada su krivi, oni se poklope usima i sute.. zataskaju, cekaju da prodje.. ovo deranje na sva usta.. mi opet lici.. na cinjenicu.. da je gotovina.. blize carli.. nego sto ona to i misli..

pozdrava vala i tebi :D
CiCiban

Post by CiCiban »

heh..nema potrebe pitati se..za koga bi ti glasala :cry:
List

Post by List »

Ma Vinko Puljic je dobrocudan i naivan isto koliko i pokojni Alojzije Stepinac.
Ako su oni dobrocudni i naivni onda Dario Kordic, Jadranko Prlic, Slobodan Praljak, Ivica Raic, Tihomir Blaskic......i mnogi drugi.....doista nisu znali sta rade..... :-) :D.....i bili su na kriznom putu..... :lol: :lol: :lol:
novalic

Post by novalic »

CiCiban wrote:heh..nema potrebe pitati se..za koga bi ti glasala :cry:
vala.. nije ni tebi mane.. nikako..
zijancer

Post by zijancer »

Zar postoji jos bilo ko, koga ce iznenaditi ovakve budalastine od Vinka?
rei

Post by rei »

novalic wrote:
CiCiban wrote:heh..nema potrebe pitati se..za koga bi ti glasala :cry:
vala.. nije ni tebi mane.. nikako..

hehehe jel ti ono Novo bi ljevica :lol: oj pa da je A pa hajde
ali ti :lol:

gradjanski nema sta , majke mi pa vecina u ljevici hadezeovci :lol:
novalic

Post by novalic »

rei :D :lol: :lol: :lol: :lol:

meni se smijes.. a vidje gdje si ti :lol: :lol: :lol: :lol:
zijancer

Post by zijancer »

ma, kazem ja :D ne valja onaj parlament :D i anketa to pokazuje :D
rei

Post by rei »

novalic wrote:rei :D :lol: :lol: :lol: :lol:

meni se smijes.. a vidje gdje si ti :lol: :lol: :lol: :lol:

ma hajde moja Novo sto nisu potrefili tebi, pa meni nego ni sebi :lol:
novalic

Post by novalic »

a sa druge strane, nije to bas toliko daleko od istine... opet svi zajedno...
rei

Post by rei »

novalic wrote:a sa druge strane, nije to bas toliko daleko od istine... opet svi zajedno...
ne bi opet o istini nekima ne godi :wink: :P
novalic

Post by novalic »

jah, i to sto kazes.. osjetljiva raja, smije se pomislit', napravit' a nikako kazat'...

:wink:
zijancer

Post by zijancer »

Karla rece, pa vidi sta bi :?
ispade da je protiv Hrvata :-) :-)
rei

Post by rei »

zijancer wrote:Karla rece, pa vidi sta bi :?
ispade da je protiv Hrvata :-) :-)
eto necu vise ni jedne :-) obecaJem :D
Post Reply