[img]http://users.bigpond.net.au/wishart/ima ... ban[1].gif[/img]"Ne mozemo MI dozvoliti da nam SVAKO sudi".
Zvijeri su oko nas - Koju kaznu biste im dali?
- Murat Sabanovic
tuzno,veoma tuzno sta je mlada djevojka prezivjela...
a onu dvojicu"cetnika" treba poslati na dozivotnu robiju, pa da vide kako se covjek osjeca kada ga neko siluje
silonje je najgore ponizejne koje jedna osoba moze dozivjeti.
eh tito da si ziv....
a onu dvojicu"cetnika" treba poslati na dozivotnu robiju, pa da vide kako se covjek osjeca kada ga neko siluje
silonje je najgore ponizejne koje jedna osoba moze dozivjeti.
eh tito da si ziv....
-
mostarac
Policiju niko nije pozvao jer u nasoj policiji moras ostaviti ime i prezime kad pravis prijavu sto je uredu, ali obzirom na kolicinu korupcije u ovoj zemlji i opstu bijedu za male novce dobijes informaciju ko te je prijavio i desilo seto hiljadu puta i onda su oni sto su bili uzorni gradjani nahebali.
Pa znamo svi sta je sa onim ubistvom u Strosmajerovoj. 200 ljudi vidilo, a niko ne smije da svjedoci ni kao zasticen svjedok
Pa znamo svi sta je sa onim ubistvom u Strosmajerovoj. 200 ljudi vidilo, a niko ne smije da svjedoci ni kao zasticen svjedok
-
fix tha thing
nije vise problem kako ih kazniti !!!!!oni svakako trebaju da dobiju najgoru kaznu!!!!problem je kako ovo sprijeciti da se ubuduce ovo ne desava!!! problem je kako trznuti ljude iz sna u kojem se svi nalaze!!!
taj san je najgori i dok god ga budemo imali necemo moci iskorijeniti kriminal!!! svi zive u svijetu da ono sto se njemu ne desava ustvari se i ne desava!!! mi sami sebe trebamo da potpomazemo i ustvari to cini jedno zdravo drustvo-medjusobno razumjevanje i pomaganje!!!
koliko puta ste vidjeli nesto sto ste mozda mogli policiji prijaviti ali nakraju sve presutili!!!
taj san je najgori i dok god ga budemo imali necemo moci iskorijeniti kriminal!!! svi zive u svijetu da ono sto se njemu ne desava ustvari se i ne desava!!! mi sami sebe trebamo da potpomazemo i ustvari to cini jedno zdravo drustvo-medjusobno razumjevanje i pomaganje!!!
koliko puta ste vidjeli nesto sto ste mozda mogli policiji prijaviti ali nakraju sve presutili!!!
-
Prenj
Naravno da ne smije, jer bi se i slika i svi ostali detalji 'zasticenog svjedoka', vec dan poslije pojavili na naslovnoj 'D. Avaza'.umro je mostar wrote:Policiju niko nije pozvao jer u nasoj policiji moras ostaviti ime i prezime kad pravis prijavu sto je uredu, ali obzirom na kolicinu korupcije u ovoj zemlji i opstu bijedu za male novce dobijes informaciju ko te je prijavio i desilo seto hiljadu puta i onda su oni sto su bili uzorni gradjani nahebali.
-
_BosanaC
Mislim da pod hitno treba poduplati broj crkava i dzamija, kako bi narod postao pobozniji, vesti jos koju stotinu hiljada Kur'ana i Biblija i broj casova vjeronauke u skolama dici na barem 4 sedmicno, u rangu matematike i slicnih egzaktnih nauka.
-
Amar12
a mozda to da bi pocinioci zlocina mogli dobiti najvecu mogucu kaznu...flora.sa wrote:Amare, u ovoj priči nema ništa što bi normalne moglo nasmijati!!!!!!Amar12 wrote:koliko su tacne infomacije ne znam, al sam cuo da ova djevojka ima neke rodbine u tuzilastvu,sudstvu,policiji...
- flora.sa
Amar12 wrote:a mozda to da bi pocinioci zlocina mogli dobiti najvecu mogucu kaznu...flora.sa wrote:Amare, u ovoj priči nema ništa što bi normalne moglo nasmijati!!!!!!Amar12 wrote:koliko su tacne infomacije ne znam, al sam cuo da ova djevojka ima neke rodbine u tuzilastvu,sudstvu,policiji...
a to bi kao trebalo biti smiješno....
-
sirah
može li ovako, sve te curice što glume mangupe, AMA BASH SVE, pa STA RADE SA LJUDIMA OD 30 GODINA, JEL TO HOĆE da se udaju.....
žao mi je što se ovo desilo, ali šta je tu je, i moj je rođak završio u zatvoru, radi toga što je SPAVAO SA MALOLJETNICOM od 17 godina, i to sa njenim pristankom, nikakvih povreda, ništa nije bilo, ali je završio u zatvoru......
priđem ja maloj pravo slatka mlađa od mene 2 godina ja imam 19 ona 17 išli zajedno u gimnaziju, elem ja joj priđem ona me odjebe a mudonja od jedno 30 me mjerka i hoće da me polomi što sam mu djevojci prišao........
pa sad....

žao mi je što se ovo desilo, ali šta je tu je, i moj je rođak završio u zatvoru, radi toga što je SPAVAO SA MALOLJETNICOM od 17 godina, i to sa njenim pristankom, nikakvih povreda, ništa nije bilo, ali je završio u zatvoru......
priđem ja maloj pravo slatka mlađa od mene 2 godina ja imam 19 ona 17 išli zajedno u gimnaziju, elem ja joj priđem ona me odjebe a mudonja od jedno 30 me mjerka i hoće da me polomi što sam mu djevojci prišao........
pa sad....
- flora.sa
sirah wrote:može li ovako, sve te curice što glume mangupe, AMA BASH SVE, pa STA RADE SA LJUDIMA OD 30 GODINA, JEL TO HOĆE da se udaju.....
pa sad....
hajd se malo vrati na početak topoca, pa ponovno sve pročitaj.
ako ne bude dovljno jednom, onda još jednom.
ako i to bude malo, ti se vrati 3 puta, 10 puta, dok nešto ne naučiš iz ove priče, i ne uvidiš greške koje si dao u svome postu.
nekad je bolje šutiti i biti...dalje neću...ne želim da popijem ban na takve...hm...da![]()
-
sirah
da ne bude sirah kreten, ovakav onakav,
djevojka je znala s kim sjedi za stolom, i umjesto da glumi mangupa pa da gađa čašom, digne se sa stola i ispali se iz diska......
sve bi prošlo po propisu....
sve šatro niko ne zna, a svi sve znaju.....
nedo bog dragi nikom....
a opet znam da ima djevojaka koje bi se rado družile i uživale blagodati druženja sa roajom 10/20 godina starijom od nje......
djevojka je znala s kim sjedi za stolom, i umjesto da glumi mangupa pa da gađa čašom, digne se sa stola i ispali se iz diska......
nedo bog dragi nikom....
a opet znam da ima djevojaka koje bi se rado družile i uživale blagodati druženja sa roajom 10/20 godina starijom od nje......
Last edited by sirah on 19/09/2005 22:48, edited 1 time in total.
-
Prenj
sirah wrote:da ne bude sirah kreten, ovakav onakav,
razmislite malo koliko vam se djevojaka sviđa/sviđalo, ali su one nedostupne radi paše degenričnog od 35/40 godina, a oni ih samo šaltaju sa kurca na kurac..........
nedo bog dragi nikom....
O Sirahu niko ne treba nista da kaze, on je SVE rekao o sebi
- danas
mozda hoce da kaze da se samo onaj sa debelim vezama u sudstvu i policiji ovih dana usudjuje podnijeti krivicnu prijavu protiv napstvovanja (pa cak i u slucajevima gdje postoje svjedoci...)flora.sa wrote:a to bi kao trebalo biti smiješno....Amar12 wrote:a mozda to da bi pocinioci zlocina mogli dobiti najvecu mogucu kaznu...flora.sa wrote: Amare, u ovoj priči nema ništa što bi normalne moglo nasmijati!!!!!!![]()
![]()
![]()
- flora.sa
-
Stari
Ama cekajte ljudi...kud ste se uzdigli? Vidjeli bi vi da kojim slucajem zivite u Svedskoj...kako bi to bilo profesionalno izvedeno u stilu pravne drzave.
Prvo bi se jedno 15-20 dana pisalo o tome sta je i kako je kokica bila obucena. Jel imala mini-suknju? Jel imala ove moderne plitke farmerke gdje gace do pola vire zguza? A o dekolteu i push-upp prsluku da i ne govorim...
Dakle momci su mozda bili izazvani....to je prva faza
Kad bi, u slucaju da tuzilac stvarno bude spretan, a da je nesretna djevojka bila 100% etnicki cista Svedjanka, ... ova prva faza bila prevazidjena...Onda bi advokati presli na drugi dio odbrambene taktike....sad se dobro pripremite.
Ova dva osumnjicena bi optuzivali jedan drugog ...i sud bi u nedostatku cvrstih dokaza o tome ko je tacno ucinio sta...pustio (uz uslovnu kaznu). Nemojte misliti da izmisljam ...jer ovakvi slucajevi su se desavali u svedskoj.
U idealnom slucaju (dakle cura svedjanka ...zlocinci stranci-muslimani...plus totalno los advokat...i superioran tuzilac) bi se sve rijesilo zatvorskom kaznom manjom od maximalne zatvorske kazne (12-14 godina robije je max u ovoj drzavi). Premda ...da se ja pitam ...ja bih im dao barem 2 godine zatvora u Zenici ili Foci ...nego 10 robije u nekom od svedskih zatvora.
Prvo bi se jedno 15-20 dana pisalo o tome sta je i kako je kokica bila obucena. Jel imala mini-suknju? Jel imala ove moderne plitke farmerke gdje gace do pola vire zguza? A o dekolteu i push-upp prsluku da i ne govorim...
Dakle momci su mozda bili izazvani....to je prva faza
Kad bi, u slucaju da tuzilac stvarno bude spretan, a da je nesretna djevojka bila 100% etnicki cista Svedjanka, ... ova prva faza bila prevazidjena...Onda bi advokati presli na drugi dio odbrambene taktike....sad se dobro pripremite.
Ova dva osumnjicena bi optuzivali jedan drugog ...i sud bi u nedostatku cvrstih dokaza o tome ko je tacno ucinio sta...pustio (uz uslovnu kaznu). Nemojte misliti da izmisljam ...jer ovakvi slucajevi su se desavali u svedskoj.
U idealnom slucaju (dakle cura svedjanka ...zlocinci stranci-muslimani...plus totalno los advokat...i superioran tuzilac) bi se sve rijesilo zatvorskom kaznom manjom od maximalne zatvorske kazne (12-14 godina robije je max u ovoj drzavi). Premda ...da se ja pitam ...ja bih im dao barem 2 godine zatvora u Zenici ili Foci ...nego 10 robije u nekom od svedskih zatvora.
-
sirah
a pitaj nju, 90% precizan tekst.....
čuj marisali je u disku, marisali je ispred diska i onda je ubacili u auto, I TO SVE LAFO NORMALNO, pa komšija uzme telefon pa javi udaraju curu taj i taj anonimno.....
šta ona sama ima prijavljivat.......
JA KAŽEM NELOGIČNO......
a nisam branio ni vlasnika diskoteke ni njegovog prijatelja, ali ne branim ni nju..... svakom svoje
čuj marisali je u disku, marisali je ispred diska i onda je ubacili u auto, I TO SVE LAFO NORMALNO, pa komšija uzme telefon pa javi udaraju curu taj i taj anonimno.....
šta ona sama ima prijavljivat.......
JA KAŽEM NELOGIČNO......
a nisam branio ni vlasnika diskoteke ni njegovog prijatelja, ali ne branim ni nju..... svakom svoje
- flora.sa
a, vjerovatno je trebala da ćuti???danas wrote:mozda hoce da kaze da se samo onaj sa debelim vezama u sudstvu i policiji ovih dana usudjuje podnijeti krivicnu prijavu protiv napstvovanja (pa cak i u slucajevima gdje postoje svjedoci...)flora.sa wrote:a to bi kao trebalo biti smiješno....Amar12 wrote: a mozda to da bi pocinioci zlocina mogli dobiti najvecu mogucu kaznu...![]()
![]()
![]()
ili TREBA DA ĆUTI ONA KOJA NEMA VEZE U SUDSTVU???
STOP NASILJU NAD ŽENAMA!!!!!!!!!!!!!!!!