koliko bi bilo po tvojoj volji? mescini ti bi bio najzadovoljniji da je oko 0%Thanatos wrote:Ma vjerojatno je poraslo na bar 3%.morti wrote:Ako se istraživanje sa rezultatom od onih famoznih 2% vršilo prije 3-4 godine,mislim da je vrijeme da se to istraživanje ponovi...
Ovako samo možemo bubati...
Znam da rezultat neće biti drastično veći,al nije sigurno 2%...gore ne može biti...
BiH predzadnja po broju korisnika interneta
-
rehaktor
-
Thanatos
Ajmo se malo igrati matematike.rehaktor wrote: inace index.hr nema posjetitelja izvan hrvatske...
evo ja citam i na index i na forum.hr, da li se i ja brojim ili moju bosansku ip kao sugavu i ne racunaju u statistike (jednako kako ne spominju bh turiste?)
Ako izbacimo dijasporu, pretpostavimo npr. da 5% učesnika Sa-x sudjeluje na Indexu i 5% Indexijanaca sudjeluje na Saxu.
To bi značilo da 5000 Indeksijanaca sudjeluje na Sa-xu (od ukupno 20 000) i čine 25% posjetitelja, a 1000 SAxovaca sudjeluje na Indexu (od ukupno 100 000) i čine 1 % posjetitelja.
Dakle, reaktor, ovo ti može biti samo JOŠ gore, bolje da nisi to spomenuo.
-
Thanatos
E hebi ga sad.rehaktor wrote:koliko bi bilo po tvojoj volji? mescini ti bi bio najzadovoljniji da je oko 0%Thanatos wrote:Ma vjerojatno je poraslo na bar 3%.morti wrote:Ako se istraživanje sa rezultatom od onih famoznih 2% vršilo prije 3-4 godine,mislim da je vrijeme da se to istraživanje ponovi...
Ovako samo možemo bubati...
Znam da rezultat neće biti drastično veći,al nije sigurno 2%...gore ne može biti...
Šta ako sam hrvat moram manje voljet svoju domovinu
?Zato i kažem, ja sam u DIJASPORI trenutno i većinski vremenski, jer je i Hrvatska dijaspora, bar meni.
-
Settler
Još jedna od tvojih matematičkih vratolomija. Bolji si kad su ti atlasi pri ruci.Thanatos wrote:Ajmo se malo igrati matematike.rehaktor wrote: inace index.hr nema posjetitelja izvan hrvatske...
evo ja citam i na index i na forum.hr, da li se i ja brojim ili moju bosansku ip kao sugavu i ne racunaju u statistike (jednako kako ne spominju bh turiste?)![]()
Ako izbacimo dijasporu, pretpostavimo npr. da 5% učesnika Sa-x sudjeluje na Indexu i 5% Indexijanaca sudjeluje na Saxu.
To bi značilo da 5000 Indeksijanaca sudjeluje na Sa-xu (od ukupno 20 000) i čine 25% posjetitelja, a 1000 SAxovaca sudjeluje na Indexu (od ukupno 100 000) i čine 1 % posjetitelja.
Dakle, reaktor, ovo ti može biti samo JOŠ gore, bolje da nisi to spomenuo.![]()
![]()
![]()
![]()
-
Thanatos
Jel to neko dovodi u pitanje moju matematiku??Settler wrote:Još jedna od tvojih matematičkih vratolomija. Bolji si kad su ti atlasi pri ruci.Thanatos wrote:Ajmo se malo igrati matematike.rehaktor wrote: inace index.hr nema posjetitelja izvan hrvatske...
evo ja citam i na index i na forum.hr, da li se i ja brojim ili moju bosansku ip kao sugavu i ne racunaju u statistike (jednako kako ne spominju bh turiste?)![]()
![]()
![]()
![]()
-
Settler
Ja neThanatos wrote:Jel to neko dovodi u pitanje moju matematiku??Settler wrote:Još jedna od tvojih matematičkih vratolomija. Bolji si kad su ti atlasi pri ruci.Thanatos wrote: Ajmo se malo igrati matematike.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Sinapsa
Thanatos,
jedino sto si "zaboravio" da navedes (ako si uopste temeljno resersiro) je da statisticki podaci o broju korisnika interneta u Hrvatskoj poticu iz 2003 i da su najfriskiji statisticki podaci o koristenju interneta u BiH stari tri godine (2002).......
interesantan podatak je da npr. u Latviji, koja ima tacno duplo manje stanovnika od Hrvatske, oko milion ljudi koristi internet! dakle onoliko ljudi koliko to radi i u Hrvatskoj....
Isto tako je Slovenija u 2002 godini imala 750.000 korisnika interneta....
Hrvatska je 2002. imala 789.000 korisnika, znas vec cega....
BiH je 2000. godine imala 3.500 korisnika a 2002 (poslednji podaci) 100.000.......
Kina je 2001. godine imala 22 miliona korisnika interneta a 2002. 59 miliona.....a 2004. 94 miliona. Izgleda da svake godine 20-40 miliona Kineza nauce engleski jezik!!!!wooow
ali Thanatos meni se nekako cini da se tebi ne radi o statistici....ili matematici.....sve mi se cini da se radi o rasizmu......
jedino sto si "zaboravio" da navedes (ako si uopste temeljno resersiro) je da statisticki podaci o broju korisnika interneta u Hrvatskoj poticu iz 2003 i da su najfriskiji statisticki podaci o koristenju interneta u BiH stari tri godine (2002).......
interesantan podatak je da npr. u Latviji, koja ima tacno duplo manje stanovnika od Hrvatske, oko milion ljudi koristi internet! dakle onoliko ljudi koliko to radi i u Hrvatskoj....
Isto tako je Slovenija u 2002 godini imala 750.000 korisnika interneta....
Hrvatska je 2002. imala 789.000 korisnika, znas vec cega....
BiH je 2000. godine imala 3.500 korisnika a 2002 (poslednji podaci) 100.000.......
Kina je 2001. godine imala 22 miliona korisnika interneta a 2002. 59 miliona.....a 2004. 94 miliona. Izgleda da svake godine 20-40 miliona Kineza nauce engleski jezik!!!!wooow
ali Thanatos meni se nekako cini da se tebi ne radi o statistici....ili matematici.....sve mi se cini da se radi o rasizmu......
-
FFK as Lucy01
Prih 15 korisnika u svijetu
http://www.c-i-a.com/pr0305.htm
Globalna upotreba kompjutera po kategorijama
http://www.texaschapbookpress.com/compu ... mplete.htm
Prvih 10 zemalja sa najvecim brojem korisnika Interneta
http://www.internetworldstats.com/topusage.htm
http://www.c-i-a.com/pr0305.htm
Globalna upotreba kompjutera po kategorijama
http://www.texaschapbookpress.com/compu ... mplete.htm
Prvih 10 zemalja sa najvecim brojem korisnika Interneta