Bez obzira ko je navijao atmosfera je bila sjajna i nasa reprezentacija u Zenici nije jos izgubila utakmicu. Tacno je da je tu bilo ljudi ne iz citave BiH nego i iz Evrope. Medjutim meni je bio posebno upecatiljiv jedan trenutak a to je radovanje Ninoslava Milenkovica kad je Sergej postigao gol. Zaista je bilo lijepo vidjeti toliku radost i naravno ne samo njega nego sviju i koliko god nam je u savezu smece mislim da su momci zaista OK i da su jedna kompaktna cijelina koja dise za Bosnu i Hercegovinu.stelium wrote:Ee moj Sergej!Code: Select all
Kapiten reprezentacije BiH i strijelac pobjedonosnog gola protiv Belgijanaca, Sergej Barbarez nakon utakmice je izjavio: "Želio bih se zahvaliti našim domaćinima u Zenici koji su nam sve ove dane nastojali ugoditi i činili stvari koje želimo. Imali smo idealne uslove za pripremu utakmice, a zenička publika na Bilinom polju je pokazala da je najbolja na svijetu. Odigrali smo vrlo dobro, ispunili smo zadatke koje je postavio selektor Slišković i zasluženo pobijedili", rekao je Sergej Barbarez
Kakvi Zenicani,da je se njih pitalo,cijelu tekmu bi se skandiralo Celiku.
Uz BiH su bili Bosanci i Hercegovci iz drugih gradova.
Da se ja pitam,tekme repke bi trebale biti igrane tamo gdje je repka pozeljna,u nekim od gradova gdje su igraci dobrodosli ili u dijaspori ali ne u jebenom Njanjajevu ili u Smogogradu.Oni neka se medjusobno jebu u mozak.
Predlazem Mostar ili neki njemacki stadion(svima nam je podjednako daleko)!
Jos jedan detalj mi stvarno nije bio jasan a to je velika Turska zastava. Pa dokle ce mo mi razvijati tudje zastave po nasim stadionima. U sirokom Hrvatska, u Banja Luci SCG a u federaciji skoro na svakoj utakmici ili fudbala ili kosarke moze se vidjeti ili Iranska ili Turska. Dajte ljudi imamo drzavnu zastavu a imamo i onu koja je vecinom prisrasla za srce i koju ja nosim na svaku utakmicu. Zastavu sa ljiljanima.
Jos jednom bravo za nasu reprezentaciju, bravo za Zenicu i drzimo im fige protiv Litvanije jer sa tom pobjedom i recimo slucajnom pobjedom SCG protiv Spanije ogromne su nam sanse da idemo u baraz. A u Zenici smo nepobjedivi.
NAPRIJED BOSNO I HERCEGOVINO!