Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
fenouil.. i parmezan.. meni ne ide.. ali zato fenouil isjecen na komade.. onako kao mrkva na cetvoro i sos od jogurta sa zdrobljenom cesmom bijelog luka, soli, jedan mali krastavcic isjecen na posve male komadice.. mi je pjesma..
ja tako cesto, povrca, mrkve, fenouil, celer, krastavac, crvena paprika, karfiol... ocistim, napravim ovaj sos.. i veceram....
isijece se fenuil na 4, skuha u slanoj vodi, ali ne da se raspadne, nego da je jos hrskav, ovamo se proprzi malo luka, 2 oguljena i isitnjena paradajza, pa se na to doda fenouil.. malo ljute papricice, + capres... ili maslinke, po ukusu.. odlican prilog uz filete ribe
ozbiljno ti govorim.. nikada nisi stavljala obloge od svinjske masti i kupusa ? stavljala na stranicu oslobodjenja svinjse masti i bibera pa onda na prsa da vise ne kasljes.. nikada nisi krastu namazala svinjskom masti da ljepse i brze zaraste..
ali sto me je najvise iznenadilo, mislim da sam o tome jedanput pisala, jedna muslimanka iz sela dosla mojoj mami i trazi joj malo friske svinjske masti. mama je pitala zasto.. kaze.. imam vaginalnu infekciju, trosila kolike lijekove, ne pomaze puno.. pa kaze, napravi kao cepic od svinjske masti i stavi.. i kaze da joj je pomoglo..