DARVINOVI MAJMUNI I SVEMIR!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

T

Post by T »

hananah wrote:Pojasnjenje za moju Cici: eto cim sam te prvi put vidjela odmah si mi bila draga :) i lijepa i simpaticna i puno te volim :) od prvog puta kad te vidjeh, i premda smo nas dvije razlicitih vjerskih opredjeljenja, odnosno razlicitih nacina zivota opet imamo jako puno dodirnih tacaka, i jako puno razumjevanja jedna za drugu. Ja ne znam kako ti gledas na to zasto je to tako, a ja vjerujem da te znam iz proslog zivota i da sam te vec tad voljela :)
Ja se ponad'o da ces joj odgovoriti na ono sto je ona napisala :shock: :D
...a ti se ulizujes :D
hananah

Post by hananah »

T - prepoznala sam se u necemu a to je Budizam jer nisam ja Budizam trazila vec je on dosao k meni :) Dakle ja sam osjetila jednostavno osjetila a ne prihvatila :) jer ovo kako ja zivim jeste osjecaj da tako treba i da je tako ispravno a ne prihvatanje "pravila", e sad to sto su se moji osjecaji podudarili s tim pravilima to je vec druga stvar, vec rekoh Budizam koji ima takva pravila je dosao k meni :)
Settler

Post by Settler »

Jeste vi religiozni ekstremisti dosadni. :D
CiCiban

Post by CiCiban »

:sad:
hananah

Post by hananah »

:)
T

Post by T »

hananah wrote:T - prepoznala sam se u necemu a to je Budizam jer nisam ja Budizam trazila vec je on dosao k meni :) Dakle ja sam osjetila jednostavno osjetila a ne prihvatila :) jer ovo kako ja zivim jeste osjecaj da tako treba i da je tako ispravno a ne prihvatanje "pravila", e sad to sto su se moji osjecaji podudarili s tim pravilima to je vec druga stvar, vec rekoh Budizam koji ima takva pravila je dosao k meni :)
Pa to i ja mislim. Nisi nasla argumentaciju koja nije tipa "ovo je ovako i tako vjeruj"...nego si osjecajima prihvatila budizam i vjeujes i slijedis njegovo ucenje. Da si pazljivije citala sta pisem, mogla si vec ranije procitati da sam vec (principjelno) napisao skoro isto ovo sto si ti napisala sad.

Sustina je da nisu prevagnuli argumenti (u pravom smislu te rijeci), jer te nedostatak argumenata na jednom drugom mjestu odbio od necega, nego su prevagnuli tvoji licni osjecaji

Hvala :)
Settler

Post by Settler »

Vjera je privatna stvar i kao takva se ne treba nametati onima koji su druge vjeroispovijesti ili jednostavno ne žele da vjeruju. :)
hananah

Post by hananah »

jest s tim da si jedan dio i prije chata otcapario :x
Panasonic

#59 Re: DARVINOVI MAJMUNI I SVEMIR!!!

Post by Panasonic »

bih-pravda wrote:Hej narode;
Ateisti,nevjernici imaju svoju religiju a to je Darvinizam. To je nepisani fakat!
OK, ako je zaista Darvin u pravu, ako je postojala evolucija i ako su ljudi nastali od majmuna, pa od cega su onda nastale zvijezde,komete, galaksije, od cega je nastao toliki prostor svemir, jeli mozda i svemir nastao od majmuna?? :? :lol: :-)
Cijela Darvinova teorema se zasniva na majmunima, a niko ne spominje odakle je svemir nastao, zasto postoimo, kome i cemu sluzimo..., jeli mozda majmuni i to znaju?
Mi ljudi toliko dugo trazimo odgovor na ova i mnoga druga pitanja i jos uvjek ih nismo nasli, ...a cjelo to vrijeme odgovori nam leze u Kur'anu, ali se neki boje da prihvate tu istinu jer misle da su najpametniji!
Zaista,... cudna smo vrsta!
Sta Darvin ima veze sa svemirom jadnik, kao da mu nije dosta sto je zivotinje istrazivao. Ta teorija je 50% logicna, a ako uzmemo u obzir da nije sve sto nas okruzuje logicno, onda znas vec gdje smo.

Mozda se neko sjeca ovog posta, mislim na starije forumashe :-D

"Znaci...

1.Cjelina
Kao sto rekoh,uzmemo da su majmuni bica1. Prethodnike majmuna cemo nazvati bica0.
Bica1 su nastala od bica0 kao sto su bica2(covjek) nastali od bica1. Potrudi se da razumijes ovu Cjelinu prije nego sto krenes na drugu.

2.Cjelina
Isto tako...Prethodnike Prethodnika majmuna cemo nazvati bica-1.
Bica0 su nastala od Bica-1 kao sto su bica1 nastali od bica0.Kontas?

3.Cjelina

Eh sada,vratimo se nekoliko milijardi godina unazad.
Pogledajmo teoriju Velikog Prasaka.Teorija koja tumaci o nastanku svemira.
Ona kaze da je svemirsko tijelo velike mase a malih dimenzija eksplodiralo i da se ta materija rasula na sve strane svemira.
Tako su prvo nastali protoni,neutroni,elektroni...

Zatim vodik,helij pa i zvijezde...

Kako protoni,elektroni,molekule... cine abioticki sistem (nezivi,dakle), tada jos NIJE bilo zivota.

Znamo da usavrsavanjem abiotickog sistema nastaje bioticki (zivi) sistem,iz cega proizilazi da su se stvorila neka jednocelijska bica.
Usavrsavanjem tih doslo je do slozenijih,vise-celijskih organizama i sve tako do danasnjeg covjeka (ali su tu milijarde godina izmedju).

Nakon toga su se po potrebi na zemlji prilagodjavali okolini.Tako da imamo sada razlicite vrste pasa,macaka itd.
Ali su morali postojati prvobitni predstavnici sisara,gmizavaca,vodozemaca,zglavkara itd."

Ovo je kraj posta, samo bih jos dodao, ako je stvarno tako to sa tim majmunima, a Darvin je tvrdio da je evolucija kontinuiran proces(!) zasto onda danas, na planeti, ne postoji niti jedna 'zivotinja' - polu majmun-polu covjek...
Toozla

#60 Re: DARVINOVI MAJMUNI I SVEMIR!!!

Post by Toozla »

Panasonic wrote:zasto onda danas, na planeti, ne postoji niti jedna 'zivotinja' - polu majmun-polu covjek...
....postoji, postoji.... :lol: :lol: :lol:
hananah

Post by hananah »

Evo chike koji pokusava osporiti Darwinovu teoriju jer vise ne moze podnjeti istinu kad se pogleda u ogledalo :D

Image
Last edited by hananah on 30/08/2005 00:59, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

E pa red je i nahraniti chiku. Banana za chiku!
Thanatos

Post by Thanatos »

Kako možete nešto komentirati o čemu ništa ne znate???!!!!!!

Ja bih pitao ove što ne "vjeruju" u evoluciju jesu li oni čuli za pračovjeke, koji su bili majmunasti, dlakavi-krzmnavi, glupi, zgrbljeni,niski, imali drugačiju lubanju itd.

Mogu shvatiti da ovi koji su stariji pa nisu u školi učili evoluciju da sad laprdaju o tome, međutim koliko se ja sjećam to se uči na kraju 4.raz. (gimn.)...sjećam se da smo imali 2 knjige iz biologije:
1. polugodište i velik drugog je bila "GENETIKA" a kraj
2. polugodišta je bila "EKOLOGIJA".
Joj kako nas je izmrcvarila ta babuskara iz biologije...al eto sad bar znam kako sve to funkcionira.
ONIMA KOJI PIŠU PROTIV EVOLUCIJE SAVJETUJEM NEKA SE PRIDRUŽE SEKTAMA KOJE VJERUJU DA JE SVIJET NASTAO PRIJE 6000 GODINA ILI NEKA BAREM PROČITAJU LEKCIJU O EVOLUCIJI IZ ŠKOLSKIH KNJIGA.
Ako i dalje nakon čitanja budu isto mislili onda nemam druge nego da ih smatram intelektualno inferiornima ili ako hoćete ograničenima.
Fair Life

Post by Fair Life »

Thanatos wrote:Mogu shvatiti da ovi koji su stariji pa nisu u školi učili evoluciju da sad laprdaju o tome, međutim koliko se ja sjećam to se uči na kraju 4.raz. (gimn.)...
Stariji i... oni jos stariji su to (evoluciju) sigurno ucili, ali za mladje nisam siguran. U ono "starije vrijeme" nauka se stavljala ispred religije.

Danas... religija i u obrazovanju kroji kapu.

Tek toliko... da znas.
Thanatos

Post by Thanatos »

Kad vidim da vjerski poglavari prde o "divljačkoj znanosti koja ruši temelje ljudskog dostojanstva" :shock: osjećam toliku potrebu da se sprdam sa religijom do besvjesti. :x :x :x :x :x :x
Kažem ti RELIGIJA JE NAJVEĆE ZLO
(...) (autocenzura)
(...)
Do tada će religija ostati neiscrpan izvor sprdancije & ismijavanja.

:) :x :) :x :)
Last edited by Thanatos on 30/08/2005 04:45, edited 2 times in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

Thanatos wrote:... osjećam toliku potrebu da se sprdam sa religijom do besvjesti. :x :x :x :x :x :x
(...)
Do tada će religija ostati neiscrpan izvor sprdancije & ismijavanja.

:) :x :) :x :)
Mislim da grijesis. Religija ne treba biti predmetom "sprdancije". Ljudska glupost je ta koju treba ismijavati ma iz koje oblasti ljudskog djelovanja izbijala... politika, religija... ili nesto trece.

Sve ono (politika, religija...) sto olako moze skidati ljudske glave nije za podcjenjivanje i zajebanciju.

Poznajem mnogo osoba koje su se u najtezim trenucima... napusteni i prevareni i od drzave, ali i od religije, s vjerom u boga odrzali... da ustraju... da ne potonu u ljudski glib.
reis

Post by reis »

molim vas da ne vrijedate majmune
Fair Life

Post by Fair Life »

Image
Panasonic

Post by Panasonic »

Ja bih pitao ove što ne "vjeruju" u evoluciju jesu li oni čuli za pračovjeke, koji su bili majmunasti, dlakavi-krzmnavi, glupi, zgrbljeni,niski, imali drugačiju lubanju itd.
ok, ali to nije bio majmun. To je bio covjek, normalan, normalan zbog toga sto je i danas covjek takav samo izmijenjen pod uticajem evolucije. Logicno je da se organizam pod odredjenim uticajima mijenja, pa je zbog toga covjek sada manje dlakav, pametniji, nije zgrbljen, visok relativno, i ima drugaciju lobanju nego prije.

Ali to ne znaci da se prije radilo o drugom bicu, recimo majmuni. I majmuni evoluiraju, tako da cimpanze nisu iste sada kao prije nekoliko hiljada/miliona godina.
Thanatos

Post by Thanatos »

Panasonic wrote:
ok, ali to nije bio majmun. To je bio covjek, normalan, normalan zbog toga sto je i danas covjek takav samo izmijenjen pod uticajem evolucije. Logicno je da se organizam pod odredjenim uticajima mijenja, pa je zbog toga covjek sada manje dlakav, pametniji, nije zgrbljen, visok relativno, i ima drugaciju lobanju nego prije.

Ali to ne znaci da se prije radilo o drugom bicu, recimo majmuni. I majmuni evoluiraju, tako da cimpanze nisu iste sada kao prije nekoliko hiljada/miliona godina.
Ma naravno nisam ni rekao da su to majmuni, već je to bila vizualna opaska kao primjer kako su oni bili jako različiti od nas- dakle mi smo evoluirali iz njih (i onih prije pa tako nazad). Dakle- majmunasti izgledom, ne majmuni. :-)
kekec

Post by kekec »

Fair life: Stariji i... oni jos stariji su to (evoluciju) sigurno ucili, ali za mladje nisam siguran. U ono "starije vrijeme" nauka se stavljala ispred religije
Image
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Ima li ijedne češće teme od ove na ovom forumu? Niti će Darwinsti ubijediti vjernike niti će biti obrnuto, tj. nijedan darvinista neće odstupiti od svog ubijeđenja.

Po teološkim učenjima Zemlja je stara najviše 10.000g i stvorena je Božjom rukom kao i sve na njoj uključujući Adama i Evu koji su stvorili djecu koja su se međusobno razmnožavala i koja su na bizaran način nekako svi dobili različite krvne grupe, oblik lobanje i crte lica i tako je to išlo sve dok nije došlo do današnjeg doba.

Geolozi su našli stijene za koje smatraju da su stare oko 4.milijarde godina, naučnici kažu da nam je prvi potomak australopitekus (prije 2.miliona godina) i da smo imali dosta prelaznih oblika i da se savremeni čovjek kakvog danas poznajemo kroz evoluciju pojavio prije oko 20.000 g.
Darvinistička teorija se ne odnosi samo na ljude nego na cijelokupni "živi" svijet.

Bespotrebno se svađati oko ovoga, jer ja poštujem ljude koji u vjeri nalaze mir i produhovljenost, kao i što pronalaze smisao života u jednoj knjizi (jednostavnije je, ne moraš misliti, sve je tu), ali većini "vjernika" ne vjerujem da to ustvari i jesu, npr. sam začetnik ove teme to sigurno nije.
Vjerujem da će svaka daljnja diskusija odvesti u bezbroj citiranja što vjerske literature, što poznatih naučnika i na kraju će ostati bez pobjednika. Bezveze je oko ovakvih stvari raspravljati.
Pozdrav.
sekiracija

#73 Re: DARVINOVI MAJMUNI I SVEMIR!!!

Post by sekiracija »

Ateisti,nevjernici imaju svoju religiju a to je Darvinizam. To je nepisani fakat!
OK, ako je zaista Darvin u pravu, ako je postojala evolucija i ako su ljudi nastali od majmuna, pa od cega su onda nastale zvijezde,komete, galaksije, od cega je nastao toliki prostor svemir, jeli mozda i svemir nastao od majmuna?? :? :lol: :-)
Cijela Darvinova teorema se zasniva na majmunima, a niko ne spominje odakle je svemir nastao, zasto postoimo, kome i cemu sluzimo..., jeli mozda majmuni i to znaju?
Mi ljudi toliko dugo trazimo odgovor na ova i mnoga druga pitanja i jos uvjek ih nismo nasli, ...a cjelo to vrijeme odgovori nam leze u Kur'anu, ali se neki boje da prihvate tu istinu jer misle da su najpametniji!
Po govoru tvom ja cutim da si mlad. :D
Lijepo je biti mlad :roll:
Kazes citao si casni KURAN?,reci ti meni na cijem jeziku si ga citao i sta mislis o pitanju mnozine koja se spominje u tekstu casnog KURANA?,da bih znao dokle si shvatio tekst,jer Darvin se tamo ne spominje.
Skljoco

#74 Re: DARVINOVI MAJMUNI I SVEMIR!!!

Post by Skljoco »

Kladio bih se da su ti svi odgovori do jucerad stajali u "Kapitalu" ... a sad kako vidim stoje ti u "Kuranu" . Ej zivote , jeben li si ...
Post Reply