Stil oblacenja...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Gazz

Post by Gazz »

tigris wrote:ja se nosim sportki farmerke i tene uglavnom.........joj imam jedne tole esprit sportske skroz siroke a gore se vezu pa sa obje strane ima prorez tako da izgleda kao ga nema gacica eto to je recimo sportski a i vrlo sexi bar meni.....tu i tamo me neko upita imas li gacice majke ti mislim nije nista vulgarno .....diskretno .....dovoljno za primjetiti..

eh sad frajeri uglavnom vise primjecuju cure koje nose te stiklice i dekolte i sintetiku hebi ga...one ko pevaljke i to....tu nema orginalnosti nema stila.......

po meni nema nista bolje kad cura obuce farmerke koje joj pravo dobro stoje a gore neka majicica pamucna ono ne preuska vec taman......

fajer isto farmerke ili sportske tole i majica....
originalnost nije lako postici......rijetko za koga mogu reci da ima originalan stil oblacenja ukljucujuci i sebe :(
eh jbg-a ja kako god okrenem ispadnem nasminkana :roll: sta god obucem uvijek izgledam napirlitano :lol: :lol: :lol:

je l' tako tigris :D :-)

pa cak i kad pokusam da se "usportim" dzaba ne ide... uvijek neki detalj koji sHebe da prostite taj sportish look...

ma rekla bih ipak sportska elegancija :-)
Last edited by Gazz on 23/08/2005 10:09, edited 1 time in total.
edu

Post by edu »

odlicno obucene:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
stikla bljak...

Image
odlicno osim izbora obuce...

Image
evo i mudonja..izbacio bih kais..sal..i drugu boju japanki ili tene..umjesto ovih...

da ponovim..jebo stiklu.. :D :D :D [/img]
flora.sa

Post by flora.sa »

zaboravih boje...većina moje gardarobe je crna, ili bijela, ali volim i jarke boje, posebno crvenu koja je ujedno i boja koja zaista oslikava moj horoskopski znak, zatim narandžastu, a smeđu nikako ne volim...prije nikada nisam nosila roze-čak ni kada sam bila mala, ali je sada nosim jer jako lijepo pristaje mojoj boji kose, i mom veoma svijetlom tenu (ali nosim, samo onu koja podsjeća na puding od maline, nikako ciklama, ili ove jarke nijanse roze boje)...ono što treba znati u vezi sa roze bojom, da se nikako ne smije pretjerati sa njom...
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

FortunaBela wrote:U svakom stilu za (ženu) je bitno da zadrži ženstvenost, a kod muškarca da zrači muževnost....

...a kako ti definises zenstvenost i muzevnost (ili mozda si htjela recu muskost ?) ?
Azrijela

Post by Azrijela »

edu wrote: da ponovim..jebo stiklu.. :D :D :D
Koliko sam ja skuzila, nizi muskarci ne vole stikle zato jer im jos dodatno nabija komplekse ili oni s manjkom samopouzdanja, jer je zena na stikli ipak visa, vitkija, zanosnija i ostavlja jaci dojam. :D
edu

Post by edu »

Azrijela wrote:
edu wrote: da ponovim..jebo stiklu.. :D :D :D
Koliko sam ja skuzila, nizi muskarci ne vole stikle zato jer im jos dodatno nabija komplekse ili oni s manjkom samopouzdanja, jer je zena na stikli ipak visa, vitkija, zanosnija i ostavlja jaci dojam. :D
183 cm..nizak ili ne..ja je ne volim.. :P :P :P

nisam ja strumf pa da imam komplekse.. :D :D :D
tigris

Post by tigris »

edu wrote:odlicno obucene:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
stikla bljak...

Image

Image
evo i mudonja..izbacio bih kais..sal..i drugu boju japanki ili tene..umjesto ovih...

eh ja se nosim ko prva sesta i osma cura na slici ...otprilike taj stil..mislim da sam dobro izbrojala......
edu

Post by edu »

Minnela wrote:Stiklice na sedmoj slici su predivne 8-)
jasta su..ne daj boze nikom.. :D :D :D

floriana..je li to hoces nesto da mi kazes?.. :D :D :D
flora.sa

Post by flora.sa »

edu wrote:
Minnela wrote:Stiklice na sedmoj slici su predivne 8-)
jasta su..ne daj boze nikom.. :D :D :D

floriana..je li to hoces nesto da mi kazes?.. :D :D :D
pa...da bi odmah zavolio štikle, i poželio da imaš jedne baš takve... :D :D :D

ma jok, hoću da kažem da to nije do štikli, nego do stava na istim...
većina ih nosi samo zato što su shik i u modi, a veze nemaju...ne znaju hodati ni u opancima, a hoće štikle...
štikle treba znati nositi, isto kao i mini-suknju...
anais_nin

Post by anais_nin »

flora.sa wrote: ma jok, hoću da kažem da to nije do štikli, nego do stava na istim...
većina ih nosi samo zato što su shik i u modi, a veze nemaju...ne znaju hodati ni u opancima, a hoće štikle...
štikle treba znati nositi, isto kao i mini-suknju...
joj floriana tu si u pravu...ima li ista ruznije vidjeti nego zensko, ma kako zgodno, kako nabada u stiklama...

ne znam, ja ih brate dragi ne volim...znam hodati u njima (izduralo se i na 10cm, za potrebe sarajevo fashion week-a), i nataknem ih kad bas MORAM (citaj kad me neko drugi ucjeni), ali najiskrenije ne bih svojih adidaski s rozom chizom mjenjala za najseksipilnije stiklice na svijetu :D
Diona

Post by Diona »

Nosim sve. Na posao stikla, a izlazci patike ili stikle.
Volim vise stikle, jer sam niska, pa me malo povecaju. :D
xygirl

Post by xygirl »

biram sportsku eleganciju 8) to mi je nekako zakon... nikakva pretjerana napucanost niti elegancija ali ponovo sa malo maste i kombinacije i jednog i drugog moze se itekako dobro izgledati...
ne volem stikle, zapravo su mi se zgadile kod nas :D:D narocito otkad su ih pocele sve cure u ovom gradu masovno nositi uz sve zivo :D neovisno o tome dal` to nekome stoji ili ne :D:D ali eto, lijepo je vidjeti, u rijetkim trenutcima :D kad nekome to i stoji :)
ja nosim one neke sa malom stiklicom :D 1.50 do 2 cm :D:D ali ponovo sa takvim detaljama da i to na kraju opet izgleda vise sportski :D a ne napucano...
ne volim uniforme :D
flora.sa

Post by flora.sa »

e, onda moreš... :D ...ali samo ako ne nosiš štikle... :lol: :lol: :lol:
luksica

Post by luksica »

ehhh ovako,

"bogatstvo svakog pojedinca je znati kako se obuci za pojedine prilike"....

..uzimam kao primjer sebe :):

1.) s obzirom da sam poslovna zena u jednom dijelu svog ormara imam jako puno kostima ...tj. suknji i sakoa..i naravno da uz takve stvari idu cipele sa petom najljepse..jer tako zena izgleda zenstveno, uredno i sređeno....

2.) ukoliko sam posla u kupovinu ili na neki izlet oblacim se jednostvano...s obzirom da ne nosim tene imam baletanke koje kombinujem sa farmerkama i pamucnom majicom...to je opusteni stil..

3.) kada se zelim srediti ...onda se obucem i nasminkam upadno mada i tu pazim da ne pretjeram...i vecinom perferiram suknje i stikle :D

ehh kada sve se to sada sabere koji sam tip?? ...od svega pomalo...ali pazim kako i kada...

I naravno oblacim stvari u kojima se lagodno osjecam ;)
Diona

Post by Diona »

Ovi sto mrze ove izguzvane kosulje. Zavisi ko je obuce. :D
Meni je straha kad vidim momka lijepo obucenog. Treba imati 'muda' i obuci nesto sto neko drugi ne bi. :D
Uske majice su mi lijepe ze vidjeti kod muskarca, ali zavisi opet kod kakvog. Ne stoji to svakom. :shock:
Jedino mrzim izbacene (debele) lancice preko majice. To mi je ono katastrofa. I odijelo i bijele carape, boze sacuvaj... :shock: :D
edu

Post by edu »

stanislava wrote:ehhh ovako,

"bogatstvo svakog pojedinca je znati kako se obuci za pojedine prilike"....

..uzimam kao primjer sebe :):

1.) s obzirom da sam poslovna zena u jednom dijelu svog ormara imam jako puno kostima ...tj. suknji i sakoa..i naravno da uz takve stvari idu cipele sa petom najljepse..jer tako zena izgleda zenstveno, uredno i sređeno....

2.) ukoliko sam posla u kupovinu ili na neki izlet oblacim se jednostvano...s obzirom da ne nosim tene imam baletanke koje kombinujem sa farmerkama i pamucnom majicom...to je opusteni stil..

3.) kada se zelim srediti ...onda se obucem i nasminkam upadno mada i tu pazim da ne pretjeram...i vecinom perferiram suknje i stikle :D

ehh kada sve se to sada sabere koji sam tip?? ...od svega pomalo...ali pazim kako i kada...

I naravno oblacim stvari u kojima se lagodno osjecam ;)
kako ovo? :shock: :shock: :shock:
Zadig

Post by Zadig »

mozda zato jos nema momka
:( :D
Bumbar

Post by Bumbar »

edu wrote:odlicno obucene:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
stikla bljak...

Image

Image

Odlicno slika 1, 3 i 6... :-)
flora.sa

Post by flora.sa »

kako dobra maja, na ženi u ljubičastim-grozno :oops: čarapama...
anais_nin

Post by anais_nin »

da malo odstupimo od eduovog jezika :D

Image

Image

Image

Image

Image
Lace

Post by Lace »

Image

aj lajk it :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Lace wrote:Image

aj lajk it :D
JC Penny bejbe :D

Minnela meni bas to oko vrata kinky :lol: :D
flora.sa

Post by flora.sa »

mene se više sviđa druga :) ...ali bih ja umijesto hlača, ipak suknju.. :-)
xygirl

Post by xygirl »

meni se svidja prva, sve u paketu, znaci i to oko vrata :D

ni druga nije losa...
anais_nin

Post by anais_nin »

ja cesto volim egzoticne otkacene stvari kao ove donje 2 slike, iz tunisa sam donijela pravo puno njihovih tradiocionalnih nosnji koje kombinujem sa "zapadnjackim" stvarima tipa farmerki...

drama mi se svidja ovo na predzadnjoj slici, ovaj indijski kana dezen s tim sto je to providna majca koja je islikana slicno kao kana tetovaze (nije direktno na kozi) i moze se kombinaovati s drugim stvarima...

a iako je tek avgust ne znam meni vec lagano mirise na zimu, drama mi se svidja ovo boje cokolade (desno) na najdonjoj slici, izgleda tako udobno i meko i orginalno, ja bih to nosala po gradu iako to nije bas stil koji se kod nas nosa :D
Post Reply