garant radis u marketingu... ne moras nam i sebe prodavati, znamo mi da si ti jedna vrijednica i bez epp-amIRCerka wrote:mislim da je izlishno raspravljati se vise na ovu temu....Svemirski_Jebach wrote:potpisujem ovaj post.Cvako wrote:Istina vala, u BiH omladina ne samo da ne voli da radi, vec im je to ispod nivoa.Svi bi dobre plate ako ikako moze, a da se za guzicu ne pocesu.Sto bi dipl.ekonomisti i slicni sjedili za salterom u banci, direktori treba da budu, heej.Sto me najvise nervira, kad god dodje neko iz inostranstva tu ti je ona stara: blago tebi jarane sto si vani, sta ces ovdje truba.Poslije se zale kako nema posla i ne moze biti bolje.Trebaju ici u cevabdzinicu i peci cevape za 300km mjesecno, pa onda zahtijevati bolje i razmisljati nacionalno, religijski i sl.Svi fol nesto studiraju i extra vrijede, kite obicne neradne.Ali nisu oni krivi, krivi su starci sto im daju po 5km dnevno za kojekakve kafe i kurcenja poslije predavanja.Najzalosnije od svega je to da nasi talenti svoju vrijednost u bilo cemu ispolje upravo na zapadu, ali ne zato sto ih extra placa, vec zato sto je vani sav sistem zivota drugaciji.Sve se bazira na radu i trudu, a ne ono ma naecu to ofirno mi je.MRS!
ja imam pauzu od 12 do 1 ili od 1 do 2 pa mogu vidjeti krmeljavu omladinu pa kafanama , ako nadjem mjesto da sjedem![]()
nemam razumjevanja za tu suplju, kako ovdje ne valja i kako je ovo ili ono...najlakse je srati po svemu, a onda uzeti popiti pivu ili 5 piva, pa malo na more koje starci plate i tako do svoje 33 godine...
jebi ga, vec 2,5 godine nisam od staraca marke uzeo...a jos im dajem, kad mogu.
evo ti si prvi vidio prije par godina kako sam i sta sam radilazao mi je sto onomad niste pobijedili (ima tome 7 godina mashallah), ali sta je tu je
ja sam KRIVA jer sam pocela raditi jos u srednjoj skoli, i kriva sam sto platih svoje obrazovanje...sram me bilo....
i sad sam jos kriva sto sam nakon 8 godina patnje i rada sa milion ljudi konacno nasla mjesto gdje me manje maltretiraju
sram me bilo....
Zasto u BIH vec tradicionalno dominira Siromastvo
-
reaktor
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
nisam medij...nazalost, dosta ubleha koji u 12 otvore ochi su moji poznanici ako ne i prijatelji...i oni kazu ovakoreaktor wrote: sta ste vi, neki mediji??? otkuda znas da nekoga boli dupe? i otkuda ti sto mislis da ih boli dupe znaju da ti trcis na sastanak, oni garant kontaju da si mahnita pa po gradu trcis bez veze![]()
ehh, sada mi nije jasno da li bi "najvise" voljela biti domacica medi ili da medo ima 3x vecu placu...![]()
ako su ti prohtjevi visoki ti trci po sastancima... nekome je i kahva u 12 sasvim dovoljna... live and let live
mIRCi, zivo nas boli ku.rac sto se drzava raspada SRK SRK....
ja se REAKTORu ne mogu zadovoljiti malim primanjima....zato se i borim...a sta oni misle, mene zivo boli PETA! ja se ne zalim sto ovoliko radim, sretna sam sto radim jer ovo je posao koji volim, plus sam okruzena ljudima koji su extra dobri. Pustam ja njih da zive, ali ti opet kazem VRATI SE NA FUCKIN TEMU pa ces skontati zasto smo propali....
dok nam drzavu vode izlapjeli pecinski ljudi, pomaci se prema gore necemo...samo prema dole...
@Svemirski, znam radila sam i na tom takmicenju naredne godine
radila sam i svaku godinu iza, sreca pa vikendom to organizuju. I htjela sam ubaciti par ljudi da rade sa mnom, ipak nije to losa pinka (30KM za prijepodne) ali kaze jedna nezaposlena gdjica: jaoojjj, pa ne mogu u subotu ustat u 7:30 prerano mi je
omladino, ko te ye8e! kad se neces sama boriti za bolje sutra, nece ti to niko ni servirati na pladnju! A ti Bosno i dalje propadaj.
toliko.
-
reaktor
ne kontam kako ti imas super posao u propalom drustvu i drzavi.... da ti nisi korumpiranamIRCerka wrote:nisam medij...nazalost, dosta ubleha koji u 12 otvore ochi su moji poznanici ako ne i prijatelji...i oni kazu ovakoreaktor wrote: sta ste vi, neki mediji??? otkuda znas da nekoga boli dupe? i otkuda ti sto mislis da ih boli dupe znaju da ti trcis na sastanak, oni garant kontaju da si mahnita pa po gradu trcis bez veze![]()
ehh, sada mi nije jasno da li bi "najvise" voljela biti domacica medi ili da medo ima 3x vecu placu...![]()
ako su ti prohtjevi visoki ti trci po sastancima... nekome je i kahva u 12 sasvim dovoljna... live and let live
mIRCi, zivo nas boli ku.rac sto se drzava raspada SRK SRK....
ja se REAKTORu ne mogu zadovoljiti malim primanjima....zato se i borim...a sta oni misle, mene zivo boli PETA! ja se ne zalim sto ovoliko radim, sretna sam sto radim jer ovo je posao koji volim, plus sam okruzena ljudima koji su extra dobri. Pustam ja njih da zive, ali ti opet kazem VRATI SE NA FUCKIN TEMU pa ces skontati zasto smo propali....
dok nam drzavu vode izlapjeli pecinski ljudi, pomaci se prema gore necemo...samo prema dole...
@Svemirski, znam radila sam i na tom takmicenju naredne godinei bilo mi je drago.
radila sam i svaku godinu iza, sreca pa vikendom to organizuju. I htjela sam ubaciti par ljudi da rade sa mnom, ipak nije to losa pinka (30KM za prijepodne) ali kaze jedna nezaposlena gdjica: jaoojjj, pa ne mogu u subotu ustat u 7:30 prerano mi je
omladino, ko te ye8e! kad se neces sama boriti za bolje sutra, nece ti to niko ni servirati na pladnju! A ti Bosno i dalje propadaj.
toliko.
-
mIRCerka
e sad sam vec ubijedjena da ti imas nesto protiv mene lichno...ne javis se dok se ja ne zaholcam na temi...ili je to jednostavno "koincidencija"reaktor wrote: garant radis u marketingu... ne moras nam i sebe prodavati, znamo mi da si ti jedna vrijednica i bez epp-a
ja ne prodajem sebe, ja sam iskrena...danas sam se slomila od posla, a ima dana kad nemam sta pametno da radim..... tako je to u mom poslu...
i ne radim u marketingu, stavise daleko sam od toga (ali hvala na komplimentu da dobro "prodajem")...
i dovidjenja....do slijedece moje akcije na koju ces reagovati...
-
mIRCerka
reaktor wrote:
ne kontam kako ti imas super posao u propalom drustvu i drzavi.... da ti nisi korumpirana
moj posao je super jer radim ono sto volim....
a plata je, onako....osrednja....
ali se ne dam
imam osjecaj da zelis da me izivciras? ne reagujes na stanje u drustvu, ali reagujes na ljude koji to ne promatraju pasivno...
da mozda jos ne bi da se nadjemo u ringu, pa kom obojci kom opanci (gavrlo rekoh li ovo dobro?)
-
rajvosa
Svemirski_Jebach wrote:aha. nazalost jos nisam dosao do tog nivoa da se ovo gore na mene odnosi, ali se nadam da ce rad i trud isplatiti.rajvosa wrote:KOJI SI TI SIROMAH........................Svemirski_Jebach wrote:eh jebi ga...zato vas sve pretresu a nemate svi skupa 20 maraka u dzepu.![]()
pa se cudite kad ljudi hladno potrose 500 maraka za noc koje su posteno i legalno zaradili...![]()
to je ono win some, lose some
u medjuvremenu, ti se zadovolji svojom belegijom. i vertikalnim, ravnomjernim pomjeranjem iste po uzduznoj osovini.
zalosno je da ti podrzavas nerad i lijenost...ako mislis da ce tebi, i svima biti bolje s tim...onda mi te je zao.
da, najlakse se zahebavati po centralu na kafi sa 5 KM u dzepu i srati kako drzava ne valja...a mogu se npr prodavati novine? Ili je i to OFIRNO?
nikad nisam i necu imati razumjevanja prema lijencinama kao ti i takvi...zdravi, pravi ali lijeni sto se mene tice, svi mozete crknuti od gladi.
naravno, puno razumijevanje imam za sve one koji su na bilo koji nacin onemoguceni da u tome ravnopravno ucestvuju... da to naglasim.
Rekoh ti da si siromah a, ti nista na to...
Ja licno mrzim nerad i ljenost a, posebno mrzim korumpirana drustva i javasluk a, ponajvise mrzim tipove sa telecim rogom na celu.....................
-
mIRCerka
sjedis na stolici, slusaj ucenike kako prezentiraju svoje radove i onda na osnovu kriterija ocijenis radove. maksimum 5 sati sjedenja. i dobijes 30 KM. e ako je i to malo, onda ga ye8i....A wrote:30 km za prijepodne?mIRCerka wrote:I htjela sam ubaciti par ljudi da rade sa mnom, ipak nije to losa pinka (30KM za prijepodne)rekose raja u glas, jel' de?
U ona predratna vremena su se ovako grohotom sminkeri smijali na pomen "2000 maraka za dvije nedjelje" - oni umru od smijeha - za te pare ustajati? Ma daaaaaj
-
kalesijski slavuj
draga moja,mIRCerka wrote:sjedis na stolici, slusaj ucenike kako prezentiraju svoje radove i onda na osnovu kriterija ocijenis radove. maksimum 5 sati sjedenja. i dobijes 30 KM. e ako je i to malo, onda ga ye8i....A wrote:30 km za prijepodne?mIRCerka wrote:I htjela sam ubaciti par ljudi da rade sa mnom, ipak nije to losa pinka (30KM za prijepodne)rekose raja u glas, jel' de?
U ona predratna vremena su se ovako grohotom sminkeri smijali na pomen "2000 maraka za dvije nedjelje" - oni umru od smijeha - za te pare ustajati? Ma daaaaaj
gladan ne sanja hljeb/kruh nego peceno janje!
-
mIRCerka
htjedoh ti napisati ALI 30 PO 30 KM...pa se sjetih vica sa fatom i 402 marke pa odustah...kalesijski slavuj wrote:draga moja,mIRCerka wrote:sjedis na stolici, slusaj ucenike kako prezentiraju svoje radove i onda na osnovu kriterija ocijenis radove. maksimum 5 sati sjedenja. i dobijes 30 KM. e ako je i to malo, onda ga ye8i....A wrote: 30 km za prijepodne?rekose raja u glas, jel' de?
previse sam se ozbiljno prihvatila ove teme....
idem sad...
pozdrav
-
kalesijski slavuj
napalila si me da idem traziti poso i sad odlazis!mIRCerka wrote:htjedoh ti napisati ALI 30 PO 30 KM...pa se sjetih vica sa fatom i 402 marke pa odustah...kalesijski slavuj wrote:draga moja,mIRCerka wrote: sjedis na stolici, slusaj ucenike kako prezentiraju svoje radove i onda na osnovu kriterija ocijenis radove. maksimum 5 sati sjedenja. i dobijes 30 KM. e ako je i to malo, onda ga ye8i....
previse sam se ozbiljno prihvatila ove teme....
idem sad...
pozdrav
jel to ima smisla?
-
mIRCerka
naravno da ima smisla, jer ako ostanem online, onda neces ici traziti posao...ovako ti ostavljam zadatak da me sutra poslijepodne obavijestis javno na forumu da li si nasao posaokalesijski slavuj wrote:
napalila si me da idem traziti poso i sad odlazis!
jel to ima smisla?
sretno u lovu
-
kalesijski slavuj
sutra ti podnosim izvjestaj!mIRCerka wrote:naravno da ima smisla, jer ako ostanem online, onda neces ici traziti posao...ovako ti ostavljam zadatak da me sutra poslijepodne obavijestis javno na forumu da li si nasao posaokalesijski slavuj wrote:
napalila si me da idem traziti poso i sad odlazis!
jel to ima smisla?
sretno u lovu
mozes li mi ti sta pomoci?
imam dobru skolu...
-
buhtelj
Osobno mislim, da je stanje u suvremenom BIH drustvu opisao najbolji raper i nazolst jedini Bosanc koga svi vole od Vradara do Triglava i puno sire ....uvijek dobrodosao gost EDO MAAJKA:
Kod nas se od dejtona godine broje,
ljudi se ljudi boje i svako glasa za svoje.
Brdjani postaju gradjani,
do jucer svjetla gasili sjekirama, a sad su u odjelima.
Mirnese, sredi ih Mirnese, jebi im mater,
ako se ti pocenes prodvat i tebi cu mater jebavat
da znas, nije bitna ideologija, bitna je biologija,
bitna je genetika balije ustase i cetnika!
Svaka ovca svome krdu. Krave uz telad
u sarena vrata gledat, jedni drugima mater jebat.
Znam ko je poceo rat, znam sta je glad!
Znam kad su Seseljevci dosli u moj grad!
Pricamo ono kako je sad, slabo se micemo s mjesta,
puni smo rupa ko nasa cesta.
Cesto vucemo rucnu - vidis svaki biser
isli bi naprijed ali volimo taj rikverc.
Postalo nam navika da ne radi ni jedna fabrika,
maloverzacije presutimo da se ne ljutimo,
navikli smo, na gebiru i u miru.
Mladi iz zemlje bjeze, izbjeglice se vratit nece
ne moraju nek zaradjuju, nek nam salju para
mi cemo zivit u mraku i jedni drugima jebavat majku.
Cijela drzava placa reket
po kucama oruzja - od rata cuje se zveket,
imamo mina ko jagoda - pune oranice,
ali nece brati gurodovi sto su pravili sadnice!
Bole nas kite, imamo resursa vise,
pogotovo metala, govana, metana,
to je nas zrak i hrana - s tim nas vodje hrane.
Ne znam za vas ja sam sit - u mene vise ne stane.
Svako kurac u drzavi pusi, zatvara usi.
Pred nepoznatim ljudima drzim jezik za zubima
da l: selam, zdravo, bog? Kako je pravo?
Ne znam vise sta da kazem, u sranju da se ne nadjem.
Pas je ujeo bubu, sviraju ratnu trubu,
ljude drukcijeg pogleda imaju na zubu,
a da im isprave pogled poslace im jedan odred
da im zapaljenu kucu gledaju kroz dvogled.
Al nema ratne nevjere sto moze unistit temelje,
onaj korjen kuce u kojem su nase duse,
onu burmu i lanac sto u temelj baci bosanac.
kad kucu pravi u temelj dio sebe stavi!
Srusi do temelja ne ide!
Temelj, on ce ostat vjecan ko Sava...
Mater vam jebeeeeeem!
Mater vam jebeeeeeem!
Mater vam jebeeeeeem!
Mater vam jebeeeeeem!
Srusi do temelja ne ide!
Mater vam jebeeeeeem!
Mater vam jebeeeeeem!
Mater vam jebeeeeeem!
Mater vam jebeeeeeem!
-
rajvosa
buhtelj wrote:Osobno mislim, da je stanje u suvremenom BIH drustvu opisao najbolji raper i nazolst jedini Bosanc koga svi vole od Vradara do Triglava i puno sire ....uvijek dobrodosao gost EDO MAAJKA:
Srusi do temelja ne ide!
Mater vam jebeeeeeem!
Mater vam jebeeeeeem!
Mater vam jebeeeeeem!
Mater vam jebeeeeeem!
Pa uzmi edu za maaaajku kad ti valja
-
digger
#67 Re: Zasto u BIH vec tradicionalno dominira Siromastvo
To sto se tice sarajevske kanalizacije, te slike treba da uokvirimo i izvjesimo u Zemaljskom Muzeju. Od takvih se uspomena ne zivi.zlata wrote:Panasonic wrote:Tradicionalno nerazvijena? Bosna je kanalizaciju imala prije Pariza i Londona, a tramvaje prije Beca....Ja se samo mogu sloziti s'tobom. BiH je imala super perspektive 1990-e. Bilo je puno $$$$ kapitala za investicije. Skolstvo je bilo vrlo zadovoljavajuce. Industrijska oprema je bila posve OK. Infrastruktura takodjer. Narod pun optimizma i elana. Znaci...sve ono na cemu su Tito i komunisti radili 40 godina se bilo ostvarilo...i BiH je bila spremna za ozbiljne trke.
U Titovo doba, jedan od vecih razloga za bolju tadasnju ekonomsku sliku BH je u cinjenici da je Tito strateski ubacio ovdje veliku vojnu industriju kako bi moguci napad na Jugu mogao da ih duze odrzi u produkciji. Naravno, uz istu, razvijalo se i ostalo kao pratece industrije. Koliko se ja sjecam, ne vjerujem da smo tada bili mnogo "bolji" nego danas.
Danas, kada svi znaju ili misle da znaju ko su i koliko su bili vazni njihovi pradjedovi, bojim se da to ne pruza dovoljno elana a posebno zajednickih napora uz druge da se nesto bolje napravi. Svako tjera vodu na svoj mlin i to uglavnom praznim pricama. Vaznije je sta misli kardinal ili reis. Vaznije je cija je stranka bolja, jezik ispravniji, kultura cisca, i da ne zaboravim, cija je kanalizacija starija.
Ne sluti dobrom jer ne vodi nicemu.
-
whow
Kako je ono rekao Mesa za dobrog Bosnju - prihvata ljenost istoka i poroke zapada. Ma neznam , dobro pitanje. Prvo mislim da moramo biti realni u cinjenici da su price o velikim prirodnim bogatsvima Bosne i Hercegovina komunisticka iluzija - nasi strateski proizvodi : sljiva i cumur u posljednje vrijeme ne kotiraju na Wall Street-u. Tehnolosku utakmicu smo odavno zapostavili i jedina disciplina kojom se bavimo je skok preko grane. Mislim da je ova situacija direkno povezana sa nasom patologijom . Treba nam mentalna higijena -prociscenje, treba da zaboravimo bolesne mitove ( get over ourselves) i shvatimo da je svaki rad castan i da nema stida u postenom radu . Treba se zagledati u sebe i svoj rad a ne u druge. Manjka nam kriticnost prema sopstvenom bicu i objektivnost i umjerenost kada su u pitanju drugi. Treba prestati kritikovati drzavu te umjesto toga izaci na izbore i glasati . E da mozda je Mesa imao pravo ako hocemo da zivimo kao europa onda treba da radimo kao europljani, Ili mozemo biti poput istoka , bogati duhom a siromasni materijalno, kako ko voli.
-
kalesijski slavuj
miRCerka,mIRCerka wrote:koja skola i koji kursevi?kalesijski slavuj wrote:
sutra ti podnosim izvjestaj!
mozes li mi ti sta pomoci?
imam dobru skolu...
zavrsio sam za KUHARA. bio sam dobar ucenik i posto sam dobar KUHAR!
ponavljo sam jednu godinu, cisto da ponovim gradivo.
hocu da postanem BIZNISMEN!
imas li sta za mene?
-
buhtelj
Mahalac tema je zanimljiva za sve koji zive trenutacno u BIH i koji su zivjeli u BIH....to nije nikakva KGB-CIA duznost... sve dok se ne budemo detektirali korijen problema ce morati tvoja djeca, djeca tvoje djece i manje svi oko tebe odlaziti VANI....za bolju sutrasnjicu ....dali se to zelis???
-
mIRCerka
ti sad mene malo zayebavash, vise je nego ocigledno....kalesijski slavuj wrote:
miRCerka,
imas li sta za mene?
ne mozes postati biznismen preko noci....
prvo sto bi sa tom skolom mogao uraditi jeste naci posao u nekom dobrom restoranu (a to se moze uraditi samo treba aplicirati, eto nedavno je AVAZ primio tonu ugostitelja) i onda radis tu par mjeseci i sa takvom referencom i PLANOM POSLOVANJA odes kod nekog od poznatih biznismena i predlozis: On kapital, ti znanje i ideje.
i krenes....
-
kalesijski slavuj
kao prvo OZBILJAM SAM!mIRCerka wrote:ti sad mene malo zayebavash, vise je nego ocigledno....kalesijski slavuj wrote:
miRCerka,
imas li sta za mene?
ne mozes postati biznismen preko noci....
prvo sto bi sa tom skolom mogao uraditi jeste naci posao u nekom dobrom restoranu (a to se moze uraditi samo treba aplicirati, eto nedavno je AVAZ primio tonu ugostitelja) i onda radis tu par mjeseci i sa takvom referencom i PLANOM POSLOVANJA odes kod nekog od poznatih biznismena i predlozis: On kapital, ti znanje i ideje.
i krenes....
kao drugo trazio sam posla svugdi ali posla jednostavno nema! narod nema sta da jede kod kuce a kamoli u restorani il hotelu. kada si ti zadnji put jela i pila u restoranu ili hotelu? mezes li se sjetiti!
trazim ja kredit, hocu veliki biznis da pocnem. hocu da kupim krave i pravim sir i kajmak a mozda otvorim i hotel/motel.
imam zemlje dosta mozda i ponajvise u cjeloj KALESIJI!
sta mi ti savjetujes?
a sta ti znaci ovo aplicirati?

rekose raja u glas, jel' de?