Avionski letovi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Easy rider

Post by Easy rider »

Joj moje najgore iskustvo spada u ono vjerovali ili ne..il što bi narod reko sreća u nesreći...letio tako jednom na liniji SA-IST...air bosnia/uh što zvući! / Što reko jedan prije mene diskutant nakav prdavac od ATR 42,,brunda a penđeri naki mali moraš se šćućurit da išta vidiš..i tako letimo ti mi duboko zavaljeni u udobne fotelje,stjuardese dosadne sad viski sad klopa...onaj se tamo buni nije mu slano jelo one hite ,lete da donesu novo,daj malo grickalica..onaj jedan bi ćevapa...A tamo nakav jadnik /kasnije ćemo saznat da je ćojek muco / sjedio baš kraj penđerćića gdje dođe krilo...i neđe kažu iznad Loznice u SCG počelo se pušit iz krila...on jadan nikako da izmuca..usto i mlatara a mi u njega ko u havetinju ..šta nam ba kvariš ovaj ugođaj..kad jedan skonta pa pođe prića po avionu ko da nešto smrdi,tukne na garež...a imal pilote u avionu? zakljućalo se i ne moš ih dozvat...kad sto sreća onaj mucavi skonta da ne muca kad pjeva pa pođe : Aaaaaaajjjj gggori kriloooo našeg aviona " a mi svi uglas za njim Aaajjjj goriiii...Čuše valjda piloti i onaj jedan otvori i kaže šta se derete...pa kad vidje dim zaučini...nešto gori Hamo jebem te gledaj u taj komfjuter..I sreća Hamo se trznu i sletjesmo na Butmir hairli i s Božjom pomoći... I kaže Hamo i jaran mu kopilotski Bajro :Jestel se prepali...a mi KO BA MA DAJ BJAŽIII? Vjerovali ili ne...
Bumbar

Post by Bumbar »

:lol: :lol: cula sam za pjesmicu na avionu...
kalesijski slavuj

Post by kalesijski slavuj »

ja volim putovat avionom, srce mi moje zaigra kad stuardesa kaze: DRAGE PUTNICE VEZITE SE, polijecemo!

ja samo okicama gledam oko sebe i uzivam...

kako je to lijep osjecaj, nemozes to ni sa jednom olovkom opisati...
labella

Post by labella »

zlata wrote:Bas me znaima...jel'leti iko sa Bimibaby ili Ryanair????? Imaju sumper jeftine karte iz Engleske u svim pravcima po Europi...i bas mi se isplati...pa me zanima stanje sa avionima?
Ja cesto letim Ryanairom, a i dosta mojih prijatelja. Na njihovim letovima sam se uvijek bolje osjecala nego na ovim od vecih kompanija. Poslije pada kiparskog aviona koji je isto vrsta buget airlines, neznam zaista. Easyjet je dobar isto. Al je Ryanair puno jeftiniji.
Nedavno sam se iz Svice vracala u London na Easyjetu, vec su nas u red poredali za boarding, a let iz Londona jos nije ni bio sletio. Njihov obrt (vrijeme koje imaju da ispuste i uzmu putnike upola manji nego ne-buget airlines) - i to mi je uvijek scary. Pilot i ne izadje iz cockpita uopste, samo jedni putnici izadju a drugi udju, nemaju oni bas vremena da pregledaju avion.

Jednom davno na letu neke italijanske kompanije, snijeg na je upadao u avion kroz klimu, ili vec kuda. Kad smo ja i moja frendica rekli to stjurdesi, ona je samo slegla ramenima. Srecom nista nije bilo.
Drugi put se isto parilo nesto, kao dim, pa posto je avio bio pun Engleza i djece, svi su odmah poceli paniciti, al stjurdesa je rekla da je to zbog velike topline napolju, desilo se dok je avion stajao na pisti u Zadru i cekao izmjenu putnika.

Mojoj frendici kad je letila za Madrid, jos dok su stajali da uzlete iz Londona, poceo neki dim po avionu, al su ipak poletjeli, i tek onda skontali da imaju pozar na avionu, da su im se zapalili flaps, i jedva su se spustili nazad.

Sto se tice pada kiparskog aviona, procitajte koliko mistreije ima oko tog pada. Tijelo pilota jos nisu nasli, niti je taj pilot bio u cockpitu, kad su migovi dosli do aviona. Ja mislim da su ga oni ipak srusili, jer scenario koji su vidjeli piloti migova, mogao je samo da izgleda kao otmica, i plus avion je padao prema Atini.
labella

Post by labella »

zlata wrote:Bas me znaima...jel'leti iko sa Bimibaby ili Ryanair????? Imaju sumper jeftine karte iz Engleske u svim pravcima po Europi...i bas mi se isplati...pa me zanima stanje sa avionima?
Ja cesto letim Ryanairom, a i dosta mojih prijatelja. Na njihovim letovima sam se uvijek bolje osjecala nego na ovim od vecih kompanija. Poslije pada kiparskog aviona koji je isto vrsta buget airlines, neznam zaista. Easyjet je dobar isto. Al je Ryanair puno jeftiniji.
Nedavno sam se iz Svice vracala u London na Easyjetu, vec su nas u red poredali za boarding, a let iz Londona jos nije ni bio sletio. Njihov obrt (vrijeme koje imaju da ispuste i uzmu putnike upola manji nego ne-buget airlines) - i to mi je uvijek scary. Pilot i ne izadje iz cockpita uopste, samo jedni putnici izadju a drugi udju, nemaju oni bas vremena da pregledaju avion.

Jednom davno na letu neke italijanske kompanije, snijeg na je upadao u avion kroz klimu, ili vec kuda. Kad smo ja i moja frendica rekli to stjurdesi, ona je samo slegla ramenima. Srecom nista nije bilo.
Drugi put se isto parilo nesto, kao dim, pa posto je avio bio pun Engleza i djece, svi su odmah poceli paniciti, al stjurdesa je rekla da je to zbog velike topline napolju, desilo se dok je avion stajao na pisti u Zadru i cekao izmjenu putnika.

Mojoj frendici kad je letila za Madrid, jos dok su stajali da uzlete iz Londona, poceo neki dim po avionu, al su ipak poletjeli, i tek onda skontali da imaju pozar na avionu, da su im se zapalili flaps, i jedva su se spustili nazad.

Sto se tice pada kiparskog aviona, procitajte koliko mistreije ima oko tog pada. Tijelo pilota jos nisu nasli, niti je taj pilot bio u cockpitu, kad su migovi dosli do aviona. Ja mislim da su ga oni ipak srusili, jer scenario koji su vidjeli piloti migova, mogao je samo da izgleda kao otmica, i plus avion je padao prema Atini.
labella

Post by labella »

"During that time F-16 pilots whose planes were flying alongside the doomed aircraft said they could not see the pilot, the co-pilot was visible slumped in his seat unconscious, and two unknown people were in the cockpit apparently trying to fly the plane.

Greek and Cyprus media have been in a frenzy of speculation, giving multi-pages each day to often contradictory information and theories of what happened.

Was it a stewardess or steward with a private pilot licence in the cockpit; was it both of them; did efforts to bring the plane back under control cause the crash; did the plane just run out of fuel after circling for nearly an hour on auto pilot?

Conspiracy theories also abound.

Why has the pilot's body not been found; why was the co-pilot called in at the last minute for the flight; why has video and testimony not been released of two F-16 pilots sent to investigate the plane when there was no radio contact?

The wildest scenarios, all vehemently denied, involve Greece shooting down the plane to stop it crashing into Athens. There is also a Hollywood-like script of a killer impersonating the pilot, slitting the throat of the co-pilot, setting the plane on course for Athens and leaping from the plane in a parachute."
Easy rider

Post by Easy rider »

Joj tebe labello-zanussi...ti se pravo ufurala pa elaboriraš temu Bogam ko da ti je diplomski...ma naš drug Edin H. zvani Dino nikad nije letijo pa mu treba ono malo ..šta raja misli ,jel opasno...joj tebe
PR80.

Post by PR80. »

Da li je neko od vas mozda putovao sa avio - kompanijom Arnoro?
Ja nisam.... Ali ispracala sam prijatelje koji su letjeli direktno Skandinavija - Sarajevo... To je ustvari bio prvi let iz Osla. Stizemo na aerodrom, cekiramo karte i stojimo u redu za predavanje stvari. PUN RED BOSANACA, ma kakav bolan red????? :shock: :shock:
NIKO nece da stane u red, cak se podjose 2 covjeka sa jednom zenom prepirati kao: ko je prije stigao na aerodrom? Hoce da se tuku! Sav aerodrom zvoni od njih par u redu od mogucih mozda par hiljada ostalih putnika na aerodromu.
U blizini se vrti stalno "cika vlasnik aviona", isprsi se pa da nama pokaze svoju radnu karticu (ono kao da niko nikad nije vidio karticu) i da ne zaboravim napomenuti njegovu radnu "postarsku" torbicu. :-D :-D
Avion trebao da ide i za Banja Luku a cak prije nego sto su i krenuli odavde napomenu im da leta za Banja Luke NEMA (podsjeti me na nadrealiste i cika "Cengica" :-D ). Jadni ljudi slegnu ramenima i kontaju kako da se dalje prebace....
Cak i kad su se trebali vracati nazad za Skandinaviju let im otkazu i SVI morali kupovati avionske ponovo. Jah MRCINE onog cike sto se vrcko sa svojom karticom (steta pa nismo zapisali njegovo ime).

A evo dozivljaj moje prijateljice koja je isto isla za Sarajevo:
Kaze sjede u avionu, hranu im nije jos pocelo servirati kad u medjuvremenu podje neka zena vaditi stvari iz svoje kese/kecera. Sta mislite sta je zena ponijela?: CASU (fakat CASU, nije CHASHU), kasiku, mlijeko u prahu i vode i u toku leta zena podje mutiti i praviti hranu za dijete. :lol: :lol:
Interesuje me samo gdje je uspjela nabaviti tu casu? :shock: :shock:
Edin H.

Post by Edin H. »

[quote="Easy rider"]Joj moje najgore iskustvo spada u ono vjerovali ili ne..il što bi narod reko sreća u nesreći...letio tako jednom na liniji SA-IST...air bosnia/uh što zvući! / Što reko jedan prije mene diskutant nakav prdavac od ATR 42,,brunda a penđeri naki mali moraš se šćućurit da išta vidiš..i tako letimo ti mi duboko zavaljeni u udobne fotelje,stjuardese dosadne sad viski sad klopa...onaj se tamo buni nije mu slano jelo one hite ,lete da donesu novo,daj malo grickalica..onaj jedan bi ćevapa...A tamo nakav jadnik /kasnije ćemo saznat da je ćojek muco / sjedio baš kraj penđerćića gdje dođe krilo...i neđe kažu iznad Loznice u SCG počelo se pušit iz krila...on jadan nikako da izmuca..usto i mlatara a mi u njega ko u havetinju ..šta nam ba kvariš ovaj ugođaj..kad jedan skonta pa pođe prića po avionu ko da nešto smrdi,tukne na garež...a imal pilote u avionu? zakljućalo se i ne moš ih dozvat...kad sto sreća onaj mucavi skonta da ne muca kad pjeva pa pođe : Aaaaaaajjjj gggori kriloooo našeg aviona " a mi svi uglas za njim Aaajjjj goriiii...Čuše valjda piloti i onaj jedan otvori i kaže šta se derete...pa kad vidje dim zaučini...nešto gori Hamo jebem te gledaj u taj komfjuter..I sreća Hamo se trznu i sletjesmo na Butmir hairli i s Božjom pomoći... I kaže Hamo i jaran mu kopilotski Bajro :Jestel se prepali...a mi KO BA MA DAJ BJAŽIII? Vjerovali ili ne...[/quote

:lol: :lol: :lol:

Genijalno
Edin H.

Post by Edin H. »

Easy rider wrote:Joj tebe labello-zanussi...ti se pravo ufurala pa elaboriraš temu Bogam ko da ti je diplomski...ma naš drug Edin H. zvani Dino nikad nije letijo pa mu treba ono malo ..šta raja misli ,jel opasno...joj tebe
Easy rider, porded tvog komentara koji me je zaista nasmijao, malo objasnjenje.

U nedelju sam letio iz Sarajeva, ove godine sam bio u Danskoj, Spaniji, Sjevernoj Irskoj, Belgiji, Holandiji itd..., - nesto poslom, nesto privatno, ali sam u avionu u prosjeku jednom mjesecno/dvomjesecno.

Medjutim mislim da je tema interesentna nakon nedavnih nesreca, a ovaj pad kiparskog aviona mi je osobito suhveli,
Pooll

Post by Pooll »

Easy rider wrote:Joj moje najgore iskustvo spada u ono vjerovali ili ne..il što bi narod reko sreća u nesreći...letio tako jednom na liniji SA-IST...air bosnia/uh što zvući! / Što reko jedan prije mene diskutant nakav prdavac od ATR 42,,brunda a penđeri naki mali moraš se šćućurit da išta vidiš..i tako letimo ti mi duboko zavaljeni u udobne fotelje,stjuardese dosadne sad viski sad klopa...onaj se tamo buni nije mu slano jelo one hite ,lete da donesu novo,daj malo grickalica..onaj jedan bi ćevapa...A tamo nakav jadnik /kasnije ćemo saznat da je ćojek muco / sjedio baš kraj penđerćića gdje dođe krilo...i neđe kažu iznad Loznice u SCG počelo se pušit iz krila...on jadan nikako da izmuca..usto i mlatara a mi u njega ko u havetinju ..šta nam ba kvariš ovaj ugođaj..kad jedan skonta pa pođe prića po avionu ko da nešto smrdi,tukne na garež...a imal pilote u avionu? zakljućalo se i ne moš ih dozvat...kad sto sreća onaj mucavi skonta da ne muca kad pjeva pa pođe : Aaaaaaajjjj gggori kriloooo našeg aviona " a mi svi uglas za njim Aaajjjj goriiii...Čuše valjda piloti i onaj jedan otvori i kaže šta se derete...pa kad vidje dim zaučini...nešto gori Hamo jebem te gledaj u taj komfjuter..I sreća Hamo se trznu i sletjesmo na Butmir hairli i s Božjom pomoći... I kaže Hamo i jaran mu kopilotski Bajro :Jestel se prepali...a mi KO BA MA DAJ BJAŽIII? Vjerovali ili ne...

:lol: :lol: :lol:

_______

Februar 1992... pred sami rat... letim iz dizeldorfa ka sarajevu sa Air Bosnia-om :D

Letimo mi letimo... tresemo se... sve vise... i vise... kad cujes u jednom trenutku TRASSSS... pade onaj pregradni zid izmedju putnika i pilota... nesto se otkacilo... mi premrli :D :D pa onda kruzenje iznad sarajeva... magla...

Sad kad sam iz frankfurta doletio, 4 augusta... pocese ove nesrece... prvo onaj za toronto sto se zapalio pa ove ostale... huhhh...

Takodjer u julu, prekokontinentalni let 10,5 sati u cugu lufthansom... tako miran.. niti jednom se nije zatresao....
Edin H.

Post by Edin H. »

Vidi sad pa ovo :?

Istražitelji u međuvremenu još provjeravaju navode da su piloti tog aviona ciparske privatne kompanije Helios, koji je letio na liniji Larnaka-Atena-Prag, bili onesposobljeni za upravljanje letjelicom zbog navodnog pada pritiska u pilotskoj kabini.

Piloti dvaju aviona F-16 grčke ratne avijacije, koji su presreli ciparski avion čim je kontrolni toranj izgubio vezu s njim, izjavili su na saslušanju da su vidjeli kopilota u pilotskoj kabini nagnutog preko komandi, očigledno onesviješćenog.

Ispitivanje uzoraka krvi pronađene u ostacima pilotske kabine pokazali su da je i jedan od članova posade bio u njoj u trenutku udara aviona u planinu sjeverno od Atene.

Riječ je o Andreasu Prodromuu (25), koji je prošao kroz pilotsku obuku. Filipos Kucaftis, glavni grčki patolog, rekao je da će biti nastavljena analiza DNK i tkiva i ispitivanje zubarskog kartona poginulih radi utvrđivanja identiteta svih žrtava te avionske nesreće u kojoj je poginulo svih 115 putnika i šest članova posade.

Kucaftis je naveo da je zbog stanja u kojem su tijela unakažena uslijed udara pri padu aviona i požara koji je zatim izbio, jedino DNK analizom moguće utvrditi identitet pojedinih žrtava. Agencija AP je prenijela da tijela triju žrtava još nisu pronađena.
Edin H.

Post by Edin H. »

Indonezijski avion je dozivio nesrecu nakon uzlijetanja iz Sumatriskog grada Medana. Avion je pao na put u Padangu, Bulan dijelu koji je gusto naseljen.

117 ljudi je poginulo u a avionu i oko 30 na zemlji.

!6 ljudi je prezivjelo nesrecu.
škorpija_83

Post by škorpija_83 »

ma krasna tema...jos kad pomisli da za 7 dana moram sjesti u avion... ?!:( vec vidim da ce biti jedan opusten let :-? :roll:
Pooll

Post by Pooll »

Ma samo opusteno... ;)
PR80.

Post by PR80. »

Ja sam imala par komicnih letova... u tom trenutku me uhvati panika, nervoza a sad kad razmislim nije bilo potrebe da se zamaram jer sto ce biti - biti ce, bez obzira da li sjedis u autu, tramvaju ili avionu.
Evo nedavno sam imala putovanje, turbulencije je bilo ali nisam htjela da mi to pokvari putovanje. Ne kazem da me i dalje panika ne hvata, ali pokusavam da budem realna.
Ubrzo cu opet sjesti u avion, jer necu da panika vlada sa mnom - ima da ja nad njom vladam! :-) :-)
Larci

Post by Larci »

Juli 1999... let Kopenhagen-Cirih - Sarajevo....

Prvi dio putovanja do Ciriha pritice u najboljem redu...sve je na nivou.. stjuardese :D klopa super... pivo se popilo... cigare i parfemi se kupili.. SVE OK...

Sletili smo u Cirih... i trebali smo da cekamo nekih 45 min... Tu sasvim slucajno sretnem neke rodjaka koji su Putovali iz Kanade i svi cemo skupa za Sarajevo...

Izlazimo sa gatea na pistu... i svi padamo u sok kad smo vidili kakvim cemo avionom putovati... Avion Swiss Aira... nekakav malen... sa propelerima ...jeza nas je sviju uhvatila... ! :shock:

Ulazimo u avion... nalazimo mjesta... i sada tek pocinju epizode!

BROJ 1: Neki nas seljak pokusava unjeti neku umotanu letvu u avion koja je duga oko ca. 2 metra i govori da je to kao hand baggage! :? Nakon duze prepirke su mu to dopustili!

BROJ 2: Stjuardesa stala na sred hodnika i objasanjava sta uraditi u slucaju neke nesrece.. .uzima onu masku za zrak i u istom trenutku je fata neki smijeh i cura nikako da se prestane smijati... :D Dolazi druga stjuardes i preuzima to ...ali i ona se pocela smijati. :D .i tako su se njih 3-4 izmjenjale dok nam nisu te neke procedure objasnili!! :?

BROJ 4: Avion je dobio dozvolu za polijecanje... i krece prema uzletnoj pisti.... Onome kretenu sa letvom u tome momentu zvoni mobitel ( aiako smo upozoreni da ih moramo ugasiti) ... i covjek poce pricu na telefon kako ce brzo stici u sarajevo... ufurao se on... Ljudi se uspanicili... tako da je nastala neka svadja i stjuardese mu oduzmu telefon! ... Sve pocinje da smrdi ne belaj... :shock:

BROJ 5: Nas jadni i maleni Avion konacno zauzima startnu poziciju .... daje gas i krece ... UBRZAVA ..... I mislim da se od zemlje taman odvojiu kad je NEKA HISTERICNA ZENA ISPRED MENE SKOCILA...I POCELA HISTERICNO DA GALAMI I VICE DA JOJ TREBA TABLETA ZA SMIRENJE...
IZLAZI SA SVOG SJEDISTA I HODA PO ONOM SREDNJEM HODNIKU A AVION UZLIJECE...
Stjuardese sjede vezane pojasom na dnu aviona... i jedna od njih nekako ustaje i trci prema zeni ... nekako je hvata i vodi u wc.....
Gledam u rodjake nedaleko od mene...oni chokirani :shock: ... medju ostalim putnicima se siri neka cudna atmosfera... osjeca se strah...
nakon 3-4 minute vode tu zenu nazam... smirena je... sjeda na svoje mjesto i let nastavlja dalje...

Lampice za pojas se gase i letimo prema SA...
Hrana se opet servira... ali malo kome je do jela bilo... svi su nekak uzrujani bili... cuje se plac djece ... i onda sam poceo kontati... OK:: belaji su prosli sad cemo brzo stici u SA... i sve ce proci OK...

Stjuardese su pokupile tanjire i tacne od rucka ... .i izveli su ona kolica sa sigarama i picem okje su poceli da prodaju! Do Sarajeva nam je tad bilo ostalo nekih satak vremena......

Stjuardesa sa kolicima je upravo stala do mene jer je neki Sforovac iz svedske koji je sjedio preko put amene htjeo nesto da kupi.

I TOME MOMENTU SE PALE LAMPICE ZA POJAS ( A jos ni blizu SA nismo :shock: ) I TADA POCINJE situacija broj 6 :shock: :shock:

BROJ 6: Ovo sto cu vam sad napisati malo je teko obasniti ... jer je dozivljaj bio tako jeziv i neopisiv!!!!

ODJEDNOM..... SVE cigare koje su bile na kolicima su poletjele u VIS.... i kao da su se bile zaljepilo na plafonu aviona...
Osjetio sam bio da avion gubi visinu i sve se odvijalo munjevitom brzinom...
Iako sam imao pojas... koji je bio dobro zategnut...imao sam osaj da ne sjedim na stolici nego da lebdim... uzasan uzasan osjecaj... ( iz ranijih putovanja sam znao da s eto moze desiti i da kraju minutu -dvije i da ce brzo proci) ... ali ali ali ovome se kraj nije blizio.... Avion je i dalje propadao i uzasno se tresao ...
Stjuardesu koja je bila pokraj mene je taj Sforovaz zgrabio rukama i pokusao da je drzi.... a ona pocela da vriisti i govori da nije nista opasno i da ce brzo proci... valjda je jadnica pokusavala da ohrabri i nas ali i samu sebe,.... rekla je da je u pitanju neka "bezvazdusna rupa"...
Avion se i dalje tresao i u momentima je izgledalo kao da je sletio i da se vozi po nekom makadamu 200 na sat... tako se sve treslo.. UZAS ZIVI...
Skupio sam hrabrosti i pogledao kroz prozor... i vidim sume i brda koja su nam sve bliza i bliza...
Pilot nekako uspjeva da podigne nos aviona i onda smo poceli da letyimo uspravno kao kad se raketa lansira.... i ne samo uspravno ... naginjao se i lijevo i desno... letio uspravno i gore i dole... samo se nije bio okrenuo oko cvoje osi!!
Svi smo cekali kad ce se avion umiriti... ali se to cekanje pravo oduzilo... ja ... a i mnogo drugih ljudi su mislili... to je to... sada svi gínemo...
Tata mi je sjedio pokraj mene.... samo smo se upalseno gledali ... i pogled je sve govorio.. "gotovo je sa nama".....

Propadanje i tres aviona se i dalje nastavlja.... LUDNICA.... djece i zene placu ... vriste.... vidis brda i sume ispod aviona.... i sve cekas kad ce negdje da udari.... NEOPISIVOOOOO.....
I ta scena se odvijala dugihhhhhh 40-ak miuta... opet kazem NEOPISIVOOOO!!!!
Stjuardesa koju je sforovac jos drzao govorila je da smo blizu SA.. i da se nada da ce pilot uspjeti umiriti avion i sletjeti... Izraz zabrinutosti i panike vidio se i na njenom licu....
NEkih par minuta kasnije vidiomo sarajevo :D .....ali se niko tome puno nije radovao ..... svi su brinuli kako ce da sleti...
Avion se naginje i lijevo i desno... pilot pokusava da ga umiri.... a Sarrajevo ispod nas kao na dlanu...
Sve neke crne misli kruze kroz glavu ...mislis d asanjas... kontas... ma nemoze se ovo bas meni desiti... svasta nesto crno covjek misli.......

NAPOKON se cuo TAJ ZLATNI ZVUK......zvuk guma koje je pilot spustio da bi propremio sletanje...... avion je jos nemiran.... ali se donekle vidjelo da pilot sada ima kontrolu nad njim...... i NAPOKON se zacula skripa guma koj je hvala bogu nekako sletio... .
U avionu je odjednom nasatala neka mrtva tisina... kao da niko nije vejrovao da sm ozivi sletjeli... svi su tiho i mirno gledali okolo... i svi su izgledali zacudjeno :shock:
Sapnuo sam tati da se spremi kak obi prvi uspjeli izaci iz aviona kad ga pilot zaustavi...
ZAPOCEO SAM VELIKI APLAUZ.....koji se prosirio kroz cijeli avion... i pozurio ka izlaznim vratima...

TO BI BILO TO........ SLETILO SMO SVI ZIVI I ZDRAVI...

MOZDA SAM MALO ODUZIO PRICU... ALI SAM POKUSAO STO DETALJNIJE DA OPISEM OVAJ MOJ DOZIVLJAJ.. MOZDA JE NEKO OD VAS CUO ZA OVO I VJEROVATNO ZNATE STA SE SVE DESAVALO...

OD TADA AVIONOM PUTUJEM SAMO AKO MORAM... PUTOVAO SAM 2 PUTA.... I VJERUJETE MI DA SE NISAM PRESTAO MOLITI... A POJAS VISHE NIKAD NE SKIDAM!

I DA... PRAVI STRAH OD OVE EPIZODE SAM OSJETIO TEK KAD SAM LEGAO DA SPAVAM TAJ DAN... TEK SU MI ONDA KROZ GLAVU PROSLE NEKE SLIKE STA SAM DOZIVO I STA SE SVE MOGLE DESITI!

SRETNA AVIONSKA PUTOVANJA SVIMA ...KUD GOD DA KRENU! :-D
Last edited by Larci on 07/09/2005 11:49, edited 1 time in total.
Pooll

Post by Pooll »

Joj Larci ovaj cu tekst ostaviti da citam uz popodnevnu kafu ;) :P
Larci

Post by Larci »

Pooll wrote:Joj Larci ovaj cu tekst ostaviti da citam uz popodnevnu kafu ;) :P
:-D

OK.... I VJERUJ MI DA SAM MOGAO JOS TO DETALJNIJE NAPISATI...SVAKE SEKUNDE SE SJECAM ....ALI KONTAM BIT CE PREDUGO! :D :D
Pooll

Post by Pooll »

Procitao... ufff... ovo je stvarno bilo zeznuto :-)
bpsang

Post by bpsang »

Evo asfaltirali su pistu jos samo da udare pjesacki prelaz i zutu liniju i
aerodrom se otvara :D :D :D
Pooll

Post by Pooll »

Ja... imaju jos dva dana.. ali me ne bi cudilo da se rok probije :cry:
nineac

Post by nineac »

Neznam jel iko covjeku odgovorio da je ta para sasvim normalna stvar, ali znam covjeka koji je digo paniku u avionu zbog toga, haos zivi bio. Mislim, razumijem to niej leako vidjeti paru na 10.000 m visine, a neznas sta je.
Meni je najgore bilo prije mjesec kada smo trebali dotaknuti pistu u Atlanti. Taman da tockovi dotaknu, kada bocni vjetar zakrenu avion. Sleti na jednu stranu, pa na drugu, haos zivi i tajac u avionu. Jos Boeing 777 Air france, 3 godine star avion, super prosao let iz Pariza, nikakvih turbulencija i onda nakraju mal neusra sve. A par dana prije toga se onaj srusio u Torontu, kontam " ja koja sam budala kad uze Air France" al onda pomislim na Arnoro ili Bosnia Airlines pa mi lakse bi.
Inace propelerni avioni se koriste u svim kompanijama jer imaju i oni svojih prednosti.
Npr. Transportni avion C130 Hercules koristi ustvari tkz. Turbo prop motore, tj. mlazne motore sa elisama jer alise imaju svoji prednosti nad malznim pogonom! Ali jest malo rutavije nego sa mlaznjakom.
Najvise mrzim one sa 10 sjedista. Mali vjetric i odmah isto kao da si naisao na bezvazdusnu zonu!
Edin H.

Post by Edin H. »

PAD NIGERIJSKOG AVIONA

Više od polovine od 117 ljudi u nigerijskom putničkom avionu preživjelo je pad, saopćili su zvaničnici u nedjelju. Oni su zatražili od svog medicinskog osoblja koje se nalazi u blizini da požuri ka mjestu pada.
"Više od polovine ljudi u avionu je preživjelo. Izdata je objava u kojoj se traži od svog medicinskog osoblja da požuri ka mjestu pada, ukoliko bude u mogućnosti", izjavio je Abilola Oloko, portparol države Oyo, gdje se avion srušio u subotu navečer.
FENA
23/10/2005 14:29
Pooll

Post by Pooll »

A ja sam tamam pomislio da je dosao miran period sto se tice padova... :cry:
Post Reply