zasto su bosanci i hercegovci stvarno stoka?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
reaktor

#51 Re: zasto su bosanci i hercegovci stvarno stoka?

Post by reaktor »

mIRCerka wrote: zasto jednostavno ne kazes JESMO STOKA SMO!!!!
dokle cemo se vise tjesiti cinjenicom da u komsiluku takodjer imamo stoku...i kao MI SMO MALE MACE KAKVA SU TEK ONI STOKA FASITICKA bla bla....
zasto mi konacno ne bismo posluzili kao SVIJETLI PRIMJER U OVOM DIJELU SVIJETA????

ili je lakse sjediti i reci NISMO MI GROZNI, VIDI NAM KOMSIJA...
reaktore, yebo te ping pong i prebacivanje loptice, treba prvo izvaditi stablo iz svog oka, pa tek onda traziti trun u tudjem....
mircerko, ti si ocigledno mlada i pretjerano vatrena...
duso draga, ja NISAM STOKA... tebi dajem za pravo da sebe smatras stokom, ali te molim da mene ne trpas u tu kategoriju... ja se ne tjesim nikakvim komsilukom, ali ovdje se radi o principu...
posebno mi nije jasno kako mislis biti svijetli primjer ako mislis da si stoka?
kicky

#52 Re: zasto su bosanci i hercegovci stvarno stoka?

Post by kicky »

reaktor wrote:
kicky wrote:
I opet se nađe neko ko će sve svesti na FAŠIZAM.
A u 3PM!
JBT život, jesmo stoka!
kicky... pa misha mu, reci da su sandzaklije i dijaspora stoka - bica nize vrijednosti - jeste fasizam...
to sto ti sebe smatras stokom nije fasizam, ali nije bas ni pametno...
Hm, hm,hm! Ko prizna, pola mu se prašta! Znači, ja sam tele! :D :D
rajvosa

Post by rajvosa »

dr.pi wrote:Ne da ste stoka vec i paglu ko vrata. :D :D Cijenjeni diskutanti. Tol'ki samorespekt se rijetko vidja. :roll: I kakve sad veze imaju Sandzaklije i Romi sa temom. :?
a , koji si ti kurac
Mahalac

Post by Mahalac »

reaktor wrote:
Prenj wrote:
reaktor wrote: evo, ti si mi lijep primjer da nismo stoka...
I sta ciniti sa ovakvim 'polemicarima' :(
sta ciniti, pa proglasiti me stokom i rijesen problem

Reaktor svaka cast na reakcijama :roll:

Ja bih dodao i to da sam imao tu "srecu" da poblize upoznam strance i vidim kolika su oni "stoka" ...pa pored njih mi smo Glembajevi :D

za Sandzaklije stvarno ne treba generalizovati kao ni sa bilo cim.
Prenj

Post by Prenj »

Vrlo jednostavan test:

Ostavljanje vlastitog izmeta iskljucivo po nagonu prirode je osobina samo STOKE.
Koliko ste puta vidjeli da je BH porodica pokupila vlastito smece na izletu i vratila ga u grad, u kontejner???
Bumbar

#56 Re: zasto su bosanci i hercegovci stvarno stoka?

Post by Bumbar »

mIRCerka wrote:[

boli me kad vidim dijasporce (nemojte se opet naci prozvani, znas da vas gotivim :D ) kako svjesno krse sve moguce prometne zakone ovdje jer znaju da su kazne do 50 KM sto je njima P.dim u odnosu na kazne vani...
svjedok sam scene bacanja kore od banane na autoputu pri brzini od 130 km/h ....

i nije cudo sto se ljudi gnusaju nas....

nije zvaka za seljaka... a takva nam reputacija... i ne opra to ni cunami...
Moji prvi...dodju iz Svicerske i odmah na trke za Formulu jedan a gore ne smije ni jedan stisnutu. :x kaze kazne su strase...gore ne smiju baciti papiric a ovdje...ma sta fali...samo ti baci...
Igra nogomet loptom u stanu...i njegova mater mene opominje sto sam rekla da ostave loptu...neka se djeca igraju sta fali. :x
mostarac

#57 Re: zasto su bosanci i hercegovci stvarno stoka?

Post by mostarac »

rajvosa wrote:
umro je mostar wrote:
rajvosa wrote:
Mostarac...kakvi god da su, sandzaklij nece bombardovati i klati po bosni i nemoj da kakis...Neka ih ...
Dobro dosli sandzaklije
sad smo opet dosli na omiljenu temu: KOLIKO SMO UGROZENI :D

svi nas mrze i bas mi nas bude zao. sve mi suze niz guzicu teku :D

Mostarac nije u pitanju ugrozenost u pitanju je manjak ponosa i nacionalne svjesti...
Ti da si pravi mostarac nebi imao takav nick...Hajde priznaj da je jadan..
Sto se ponosa tice, ja bi bio ponosan da imam na sta biti ponosan. Nazalost u ovoj drzavi je daleko vise onoga cega me je stid, nego na sta imam biti ponosan.
Sto se tice nacionalne svijesti, nju sam davno izgubio i sva tri plemena kao i njihovu zajednicu posmatram isto, a to znaci da me boli neka stvar za sudbinu tih plemena u buducnosti
Sto se tice mog nicka, on je nazalost samo jedna realnost i jedan od hiljada razloga zasto niti imam ponosa nit famozne nacionalne svijesti.
reaktor

Post by reaktor »

Prenj wrote:Vrlo jednostavan test:

Ostavljanje vlastitog izmeta iskljucivo po nagonu prirode je osobina samo STOKE.
Koliko ste puta vidjeli da je BH porodica pokupila vlastito smece na izletu i vratila ga u grad, u kontejner???
izmet je biorazgradivi otpad, a prilicno pozeljan kao djubrivo, posebno se ciujeni od ovaca (cini mi se)... dakle, stoka ne oneciscuje okolinu...

prenj, a koliko si puta reagirao na takvo ponasanje? da li si ikada upozorio nekoga na to?
ja, nikada nisam licno, niti sam ikada prisustovvao nekom iZletu ili sl. a da je ostao i papiric iza nas... prenj, ako imas drugacija iskustva slobodno nam se povjeri... ili bilo ko od diskutanata... da li se vi licno ili clanovi vasih porodica, prijatelji ponasate kao stoka na moru, planini, u gradu, tramvaju,... priznajte, ili zauvijek cutite... :) :D
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

Najiskrenije-mnogo vise puta sam vidio da ljudi pokupe smece i sve ostalo - nego obratno....
rajvosa

Post by rajvosa »

Prenj to si u pravu...Vjeruj mi nije problem u " narodnoj " nekulturi vec je problem u zakonu i njegovoj sprovedbi....Svicarci , Njemci, Austrijanci itd itd su reciklirali stara auta u prirodi dok ljudi nisu donijeli zakon i kazne da ti se zavrti u glavi...To treba da se desi i kod nas pa ces vidjeti cistoce...
Jebiga niko neradi svoj posao
rajvosa

#61 Re: zasto su bosanci i hercegovci stvarno stoka?

Post by rajvosa »

umro je mostar wrote:
rajvosa wrote:
umro je mostar wrote: sad smo opet dosli na omiljenu temu: KOLIKO SMO UGROZENI :D

svi nas mrze i bas mi nas bude zao. sve mi suze niz guzicu teku :D

Mostarac nije u pitanju ugrozenost u pitanju je manjak ponosa i nacionalne svjesti...
Ti da si pravi mostarac nebi imao takav nick...Hajde priznaj da je jadan..
Sto se ponosa tice, ja bi bio ponosan da imam na sta biti ponosan. Nazalost u ovoj drzavi je daleko vise onoga cega me je stid, nego na sta imam biti ponosan.
Sto se tice nacionalne svijesti, nju sam davno izgubio i sva tri plemena kao i njihovu zajednicu posmatram isto, a to znaci da me boli neka stvar za sudbinu tih plemena u buducnosti
Sto se tice mog nicka, on je nazalost samo jedna realnost i jedan od hiljada razloga zasto niti imam ponosa nit famozne nacionalne svijesti.

Zao mi je sto si se sahranio ...
DonDavudes

#62 Re: zasto su bosanci i hercegovci stvarno stoka?

Post by DonDavudes »

photo wrote:
....parkira na trotuar i kada ode postavi kantu ili kutiju da se zna da je to njegovo (a nema pojma o tome sta znaci javna povrsina, trotuar ili bilo sta drugo),
zasto su bosanci i hercegovci tolika stoka????????????????????
kad smo vec kod nepismenih i seljacina :D :D

PS. generalizacija, je zahebana stvar
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
A sa sobom i politicku partiju u kojoj je aktivan :-)
Prenj

Post by Prenj »

reaktor wrote:

izmet je biorazgradivi otpad, a prilicno pozeljan kao djubrivo, posebno se ciujeni od ovaca (cini mi se)... dakle, stoka ne oneciscuje okolinu...

prenj, a koliko si puta reagirao na takvo ponasanje? da li si ikada upozorio nekoga na to?
Mozda ste culi za planinarski dom Podgradina na Bjelasnici?
Nalazi se na dva i po sata hoda od Pazarica, ili ko ima "tvrdje" auto, na svega 15 minuta od ceste.
Domari koji odrzavaju dom dolaze uglavnom autom.

Na putu izmedju doma i ceste se nalazi prirodni ponor, koji je nekada bio dubok nekoliko desetina metara, a koji je sada PUN DO VRHA smeca koje potjece iz doma.
Svo smece u ponoru pripada planinarima, "ljubiteljima" prirode.
Last edited by Prenj on 09/08/2005 12:24, edited 2 times in total.
dr.pi

Post by dr.pi »

Prenj wrote:
reaktor wrote:

ja, nikada nisam licno, niti sam ikada prisustovvao nekom iZletu ili sl. a da je ostao i papiric iza nas... prenj, ako imas drugacija iskustva slobodno nam se povjeri... ili bilo ko od diskutanata... da li se vi licno ili clanovi vasih porodica, prijatelji ponasate kao stoka na moru, planini, u gradu, tramvaju,... priznajte, ili zauvijek cutite... :) :D
Mozda ste culi za planinarski dom Podgradina na Bjelasnici?
Nalazi se na dva i po sata hoda od Pazarica, ili ko ima "tvrdje" auto, na svega 15 minuta od ceste.

Na putu izmedju doma i ceste se nalazi prirodni ponor, koji je nekada bio dubok nekoliko desetina metara, a koji je sada PUN DO VRHA smeca koje potjece iz doma.
Da, al' zato nema ponora. :) 8-) :D
Prenj

Post by Prenj »

http://www.nezavisne.com/dnevne/dogadja ... 005-01.php
Deponije nakon proslave

Izletišta širom BiH su i ove godine nakon proslave 1. maja ličila na divlje deponije. Vrelo Bosne i Rimski most osvanuli su juče pod gomilom smeća, a ni popularno banjolučko izletište Trešnjik nije prošlo mnogo bolje.

"Radnici su gotovo pola dana čistili smeće na Trešnjiku", potvrdio je Milan Plavšić, tehnički direktor "Čistoće" AD Banja Luka.

Na Trešnjiku smo juče vidjeli posvuda papire, ostatke hrane i polomljeno staklo, a čini se da je sve što je moglo da se razbije i razbijeno na kraju slavlja.

Plavšić je istakao da ove godine nisu ni pokušavali postavljati metalne kante, jer je iskustvo prošlih godina pokazalo da su kante bile razbijane i bacane.

Safet Čolaković, član Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Ilidža, takođe se požalio na nekulturu svojih sugrađana.

"Mi smo od 5.30 jutros na terenu i čistimo smeće koje su izletnici ostavili iza sebe, iako se apelovalo da to ne čine. Ima tu limenki, flaša i pelena. Sramota je kako se odnose prema okolini", kazao je on.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#67 Re: zasto su bosanci i hercegovci stvarno stoka?

Post by mIRCerka »

reaktor wrote:
mircerko, ti si ocigledno mlada i pretjerano vatrena...
duso draga, ja NISAM STOKA... tebi dajem za pravo da sebe smatras stokom, ali te molim da mene ne trpas u tu kategoriju... ja se ne tjesim nikakvim komsilukom, ali ovdje se radi o principu...
posebno mi nije jasno kako mislis biti svijetli primjer ako mislis da si stoka?
dokle god ostatak svijeta nas vidi kroz onih par GLASNIH i UOCLJIVIH smradova, treba da se kolektivno smatramo stokom...
sad cu ti reci nesto sto je nevezano za temu, ali je onako paralela:
zasto ocekujes od Srbije i Srbijanaca da se kolektivno izvinu ili nesto ucine?? pa NISU SVI ONI bili na ratistu u BiH...tako je i u ovom slucaju...
kakav god da si ti, kad odes negdje u inostranstvo, "placas" kaznu kod prosjecnih ljudi radi primitivizma prvih bh.ljudi koji su krocili na taj prostor...

kad ja sama sebi kazem da sam stoka (i jesam koliko papirica i smeca nosim u tasni cijeli dan pa kod kuce istresem u kantu) onda pocnem nesvjesno maltretirati druge ljude da cine isto, pa vremenom skontam da sam ucinila dobro djelo jer sam bivseg hrvatskog drzavljanina naucila da bez obzira na NEPOSTOJANJE/neprimjenjivanje KAZNE za bacanje smeca na sred ceste , on ipak smece cuva u ruci do prve kante za otpatke...

mlada jesam, sutra punim 26 godina , vatrena jesam takodjer....
i hvala Bogu na tome....a ti malo izadji iz svoje kancelarije i prosetaj obalom Miljacke....pa mi reci koji ye8eni Francuz baca flase u Senu..... :x
a Francuzi su "kakili u shumi dok smo mi imali i viljusku, i kanalizaciju a Boga mi i tramvaj"....
Prenj

Post by Prenj »

dr.pi wrote:
Prenj wrote: Mozda ste culi za planinarski dom Podgradina na Bjelasnici?

:( :( :(
Sav teren na tom dijelu Bjelasnice je kraski, sto ce reci da sva atmosferska voda (kisa, otopljeni) biva propustena do izvora koji su u podnozju planine i iz kojih se vodom napajaju Pazaric i okolna sela.

Prije no sto su napravljeni hoteli na Igmanu i Bjelasnici napravljeno je geolosko istrazivanje i ustanovljeno je da bilo kakve otpadne vode napravljene na Igmanu zavrse ... na Vrelu Bosne.
Nakon toga otkrica dosta je novca potroseno da se sva kanalizacija svede sa Bjelasnice u Hadzice.

Inace, kada je renoviran policijski objekat na Grkarici (raskrce Krupac-Igman-Bjelasnica) izvodjac radova je prekinuo kanalizacijski kanal i on NIKADA poslije nije popravljen.
Nakon rata je gore napravljena benzinska pumpa, grade se apartmani i sve ce to da zavrsi u vodi koju pijemo ...
:(
mostarac

Post by mostarac »

Prenj wrote:
dr.pi wrote:
Prenj wrote: Mozda ste culi za planinarski dom Podgradina na Bjelasnici?

:( :( :(
Sav teren na tom dijelu Bjelasnice je kraski, sto ce reci da sva atmosferska voda (kisa, otopljeni) biva propustena do izvora koji su u podnozju planine i iz kojih se vodom napajaju Pazaric i okolna sela.

Prije no sto su napravljeni hoteli na Igmanu i Bjelasnici napravljeno je geolosko istrazivanje i ustanovljeno je da bilo kakve otpadne vode napravljene na Igmanu zavrse ... na Vrelu Bosne.
Nakon toga je dosta novca potroseno da se sva kanalizacija svede sa Bjelasnice u Hadzice.

Inace, kada je renoviran policijski objekat na Grkarici (raskrce Krupac-Igman-Bjelasnica) izvodjac radova je prekinuo kanalizacijski kanal i on NIKADA poslije nije popravljen.
Nakon rata je gore napravljena benzinska pumpa, grade se apartmani i sve ce to da zavrsi u vodi koju pijemo ...
:(
samo kulturno i prijatno do epidemije :D
Prenj

Post by Prenj »

reaktor wrote:

Prosao sam kroz razne faze, upozorenja, pa cak i svadje, ....
Sada ipak cuvam zivce ... ne moze se kriva Drina tako lako ispraviti ...
... sa svakog izleta vratim veliku kesu u kojoj je uglavnom tudje smece ...u grad ... u kontejner.
Mahalac

Post by Mahalac »

Ama sve ovo stoji i to je realnost ali treba polahko nesto smisljeno uraditi pa da se situacija promjeni.
Fino izaci na izbore izabrati "ove zive" :D pa urediti zakone i njihovu primjenu. A ne kao dijaspora nista ne valja, odricem se svega i svi smo stoka.
Nismo brate, ja nisam i zato se svaki dan trudim.
Samo konkretno, od suplje nista.
:oops:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Mahalac wrote:Ama sve ovo stoji i to je realnost ali treba polahko nesto smisljeno uraditi pa da se situacija promjeni.
Fino izaci na izbore izabrati "ove zive" :D pa urediti zakone i njihovu primjenu. A ne kao dijaspora nista ne valja, odricem se svega i svi smo stoka.
Nismo brate, ja nisam i zato se svaki dan trudim.
Samo konkretno, od suplje nista.
:oops:
to je ono sto nama fali....
da vidis kako svi kroz Hrvatsku voze, sve bh table a svi vezani, cak i na zadnjim sjedistima...nije malo 500 kuna za pojas...ili 300 kuna za svjetla...
a kod nas...10KM...pa toliko sada kosta 5 litara goriva....

nama treba DOBRA KANDZIJA!
buhtelj

Post by buhtelj »

Slazem se da je covjek po samoj prirodi u vecini primjera STOKA..... Uvjek sam bio u dvojbi zasto je Zapad tako cist.... a Istok tako nehumano prljav... u pitanju su samo Zakoni i Mentalitet ljudi..... Ovo zadnje se ful presporo mjenja a ZAKONI su stvar drzave..... Mislim, da s obzirom na BIH mentalitet mogu pomoci samo staro-turski zakoni..... Sto su dokaz Bosanci koji zive na zapadu, ali kojim je jos uvjek ful gust da ode na odmor doma u rodno selo ili grad i da se usvinje i isprljaju sve sto je mozda nekda bilo cisto prije dolazka.....NAZLOST mislim da su rijesnje samo zakoni........Fakat jedini prljaviji dio na zemlji od BIH koji sam vidio je bio shiptarski dio Makedonije i
Rumunjska granica sa Srbijom.....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

izgleda da je reaktor zaista poslusao i otisao da pogleda miljacku...
:D
nebi

#75 Re: zasto su bosanci i hercegovci stvarno stoka?

Post by nebi »

rajvosa wrote:
umro je mostar wrote:
reaktor wrote: uhhh, ma covjece lazes... nemas nikakav dokaz, a svojim postovima dokazujes nesto sasvim drugo... znas li onu staru... rugala se ruga pa joj bila druga (drugarica).... :D
sa sandzaklijama sam zivio u SD Nedzarici 4 godine (uzgred puni su ih domovi). Takvu stoku i primitivizam nikad u zivotu nisam vidio. Mozes tek misliti kakvi su oni, koji nisu "akademski" gradjani

Mostarac...kakvi god da su, sandzaklij nece bombardovati i klati po bosni i nemoj da kakis...Neka ih ...
Dobro dosli sandzaklije
...povedi ih kuci.....
Post Reply