Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kad sam bio mladji ...nekako u ono vrijeme kad se pojavio taj hit..."robot" (Kraftwerk)....bila je prava....mislim tad sam bio mladji i uspjevao sam drzati takt i tempo. Noci u bijelome satenu, (Moody blues), Vjetrenjace tvojih misli (E. Moriccone), .....i tako ti stari stiskavci su aktuelni sada ....urijetko doduse.
ne sjecam se da sam maksuz nekad pustio muziku, ono evo bas povodom seksa, ali se zadesilo par puta da svira nigel kennedy - the doors concerto i pravo je nekako leglo.. ima kresendo i dekresendo, i uspona i padova, i zapleta i raspleta.. svega..
car-x wrote:ne sjecam se da sam maksuz nekad pustio muziku, ono evo bas povodom seksa, ali se zadesilo par puta da svira nigel kennedy - the doors concerto i pravo je nekako leglo.. ima kresendo i dekresendo, i uspona i padova, i zapleta i raspleta.. svega..
PinkFloyd se cini prirodan izbor muzike za ljubav iako je to vec pomalo izlizana muzicka tema. Ja licno preferiram Earl Kluhove ploce po tom pitanju sto u sustini i jeste muzika vise u tom pravcu. Stoga ukoliko imate
bilo kakvu dilemu po pitanju muzike prijedlog: Earl Klugh "Ballads"...
P.S.
Samo za one sa engleskog govornog podrucja "Famous blue raincoat" savrsena ljubavna ploca naseg doba...naravno a ko drugi do Jenniffer Warnes tajni bakgroundvokal svih poznatih od Eltona Johna...Tine Turner..
Leonarda Cohena....filmova poput Flash Danse ili TopGun.....
Nazalost naci njene ploce u BiH je misaona imenica pa cak i u vecini evropskih gradova....ali ukolliko volite muziku vrijedno je truda 5 ploca
za 25 godina je mrak prosjek.