Izaci na izbore ili ne?

Da li cete izaci na slijedece izbore?

da
21
78%
ne
6
22%

Total votes: 27

silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

"ako se vi ne bavite politikom - politika ce se baviti vama..."

nama se politika bavi vec godinama, a mi kao pametni - ignorisemo je u potpunosti... bavljenje politikom nije "kul" djelatnost i zato je svi mladi ljudi u bih i sire trebaju u sirokom luku zaobilaziti. treba lijepo pustiti penzionerima da odluce u nase ime. pa valjda su ljudi, po onoj narodnoj: stariji - mudriji, kompetentniji da odlucuju sta je za nas omladinu dobro. ko smo sad pa mi da im se mjesamo u donosenje odluka?

ko ne izadje na izbore je debil... to je moje misljenje. svi izgovori za neizlazak na izbore su nesuvisli i nemaju bas previse veze sa realnoscu. ko mi kaze da su SDAHDZSDS najbolje opcije na danasnjoj bosanskoj politickoj sceni taj je ozbiljno mentalno poremecen (ili je clan neke od navedenih partija - sto mu ga dodje na isto).

milsim da cu da prosirim broj pitanja kojima filtriram osobe koje ne zelim tolerisati u svom drustvu. do sada je obavezno pitanje bilo (izmedju ostalih): "sta mislis o srebrenici?" dodat cu jos i: "jel' izlazis na izbore?"... :x :x :x
mr_orange

Post by mr_orange »

silence_is_sexy wrote:"ako se vi ne bavite politikom - politika ce se baviti vama..."

nama se politika bavi vec godinama, a mi kao pametni - ignorisemo je u potpunosti... bavljenje politikom nije "kul" djelatnost i zato je svi mladi ljudi u bih i sire trebaju u sirokom luku zaobilaziti. treba lijepo pustiti penzionerima da odluce u nase ime. pa valjda su ljudi, po onoj narodnoj: stariji - mudriji, kompetentniji da odlucuju sta je za nas omladinu dobro. ko smo sad pa mi da im se mjesamo u donosenje odluka?

ko ne izadje na izbore je debil... to je moje misljenje. svi izgovori za neizlazak na izbore su nesuvisli i nemaju bas previse veze sa realnoscu. ko mi kaze da su SDAHDZSDS najbolje opcije na danasnjoj bosanskoj politickoj sceni taj je ozbiljno mentalno poremecen (ili je clan neke od navedenih partija - sto mu ga dodje na isto).

milsim da cu da prosirim broj pitanja kojima filtriram osobe koje ne zelim tolerisati u svom drustvu. do sada je obavezno pitanje bilo (izmedju ostalih): "sta mislis o srebrenici?" dodat cu jos i: "jel' izlazis na izbore?"... :x :x :x
Što se neko fura na Kiša, neka, neka. :wink:
praznina

Post by praznina »

Jedno veliko NE.
Prenj

Post by Prenj »

praznina wrote:Jedno veliko NE.
NE cemu?
NE tvojoj ravnodusnosti da se bilo sta promijeni.
Qwert

Post by Qwert »

elle wrote:Sijetih se rijeci profesora pol nauka kao odgovor mladim francuzima koji ne glasaju : vi koji mislite da je politika daleko od vase realnosti, shvatite da je i sama ulica kojom hodate politicka odluka.

Glasati je pravo ali i gradzanski zadatak.

Moja trenutna dilema je vezana za glasanje u BIH.

Ja trenutno smatram da nemam moralno pravo birati politicare u zemlji u kojoj ne zivim; kako nametati svoj izbor ljudima ciju zivotnu realnost ne poznajem zapravo ne zivim?

S druge strane kada vidim kako dijaspora glasa za nacionalne stranke dodze ni da iz prkosa i ja glasam za "manje zlo ".

Ovo je vec direktno iz birtije 8)

Dijaspora uopste ne glasa jer im je necija intelektualna 'sila' onemogucila to nakim birokratskim zavrzlamama.

Nebih da mijenjam tok diskusije. :D
Post Reply