Autopraonica

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

dimu

#51 Re: Autopraonica

Post by dimu »

Mahalac wrote: Na anexu1KM=1MIN.......VOSAK ko da ga i nema...sama voda.........uvijek guzva

I. Sarajevo1KM=2MIN.....vosak osjetno mirise, super finira i voda se sama spira....nema guzve, asfaltirano/rahat

jesi to stopao ?

mislim da je duze od 1min za 1 KM jer ja perem za 3 KM stalno i poprilicno dugo traje i fino predjem komplet auto, bude cisto ko suza. 3.50 KM plafon ako je auto ono bas preprljavo...

i molim te sto ce neko sa carsije ili breke ili ciglana ici na drugi kraj grada radi minute duzeg pranja, pa potrosice goriva vise nego je ta razlika... bilo bi super da se otvori nesto slicno recimo na barama kod OMV.. to bi bilo optimalno za raju iz centra i starog grada...
vnm

#52 Re: Autopraonica

Post by vnm »

na aneksu je jos super, kako je na stupu kod bm.
ubacis marku, ne stignes oko auta obici krug a aparat ti vec ispalio pare. na aneksu se za marku osjetno duze pere.
VR6

#53 Re: Autopraonica

Post by VR6 »

Ja jucer oprao prvi put tamo u lukavici, za marku neke 2 minute radi, dosta dobro se moze oprati za to vrijeme...
dast.stanislav

#55 Re: Autopraonica

Post by dast.stanislav »

valter.ba wrote:Baby gdje je ta Titanic praonica u I.Sarajevu? Daj molim te samo neke smjernice kako je pronaci :thumbup:
Ides Lukavickom cestom do samog kraja (do semafora kod autopraonice Mandić), potom na semaforu skrenes desno i prodjes Tus, Konzum i produzis pravo do Kule (Vidjeces na raskrisnici pravo jednu Pekaru) i onda skrenes lijevo... Vozis takodje pravo nekih 500-injak metara i sa desne strane je praonica...

Takodje mozes ici i aerodromskom cestom, samo picis pravo, nema nikakvog skretanja, niti raskrisnica... Doces isto na Kulu (prodjes pekaru, autogas Radić, autodijelove) i dok ne vidis sa desne strane tu praonicu ne zaustavljaj se ... :-D

Iskreno meni je nesto bolja ova u Anexu, masine su kvalitetnije, a sad za kvalitet voska i deterdzenta ne znam, ne razumijem se, ali ja perem u Anexu...
Edinz

#56 Re: Autopraonica

Post by Edinz »

Izgleda da je i Slon uveo samoposluzivanje, ili ja to nisam primjetio ranije? Jel iko bio?
dottore

#57 Re: Autopraonica

Post by dottore »

Edinz wrote:Izgleda da je i Slon uveo samoposluzivanje, ili ja to nisam primjetio ranije? Jel iko bio?
slon ima samoposluzivanje od prosle godine :mrgreen:

i koliko sam primjetio imaju 1 pranje dnevno :lol:
Qler

#58 Re: Autopraonica

Post by Qler »

bio sam 2 puta u slonu, silom prilika, morao sam nabrzinu da saperem auto. znaci samo voda, i opet 2KM jedva izgurase...
VR6

#59 Re: Autopraonica

Post by VR6 »

Da slon to odavno ima, al jako lose napravljeno i skupo.

Zato im niko to ni ne koristi...
Mycare

#60 Re: Autopraonica

Post by Mycare »

JA SAM TESTIRAO SVE PRAONICE NA POSLUŽIVANJE, INAČE ZALJUBLJENIK SAM U AUTO I UVIJEK SAM SEBI PEREM.
ŽELIO BIH DA PODJELIM JEDNO ISKUSTVO SA VAMA.
DO SADA SAM PRAO NA VRELU BOSNE I BM-U, KADA SAM PRIJE PAR DANA PO VAŠOJ PREPORUCI OTIŠAO U LUKAVICU-TITANIC OSTAO SAM ODUŠEVLJEN; PRVO ŠTO ZA 1KM DOBIJEŠ DVA MINUTA; LJUDI IMAJU MJENJAČNICU ZA NOVAC, JEDNOSTAVNO UBACIŠ I PAPIRNI NOVAC U APARAT I ON TI IZBACI KOVANICE OD PO 1KM - NEMAŠ DA BRINEŠ ZA LOVU, VELIKI PLAC, ASFALT, MUZIKA, MA LJEPOTA. . . U PERIODU KADA SAM JA PRAO VRŠILI SU ZAMJENU DETRDŽENATA, LJUDI KORISTE MA-FRA KOZMETIKU. :-)
I JOŠ ŠTA SAM PRIMJETIO; OVDJE NEMAM PROBLEMA SA BLJUZGAMA I SL., ČAK AUTO NISAM NI POSUŠIO, JEDNOSTAVNO KRENEŠ, A VODA NESTANE.

DALEKO NAJBOLJE PRANJE
SVAKA ČAST :thumbup:
kis bori

#61 Re: Autopraonica

Post by kis bori »

Mycare wrote:JA SAM TESTIRAO SVE PRAONICE NA POSLUŽIVANJE, INAČE ZALJUBLJENIK SAM U AUTO I UVIJEK SAM SEBI PEREM.
ŽELIO BIH DA PODJELIM JEDNO ISKUSTVO SA VAMA.
DO SADA SAM PRAO NA VRELU BOSNE I BM-U, KADA SAM PRIJE PAR DANA PO VAŠOJ PREPORUCI OTIŠAO U LUKAVICU-TITANIC OSTAO SAM ODUŠEVLJEN; PRVO ŠTO ZA 1KM DOBIJEŠ DVA MINUTA; LJUDI IMAJU MJENJAČNICU ZA NOVAC, JEDNOSTAVNO UBACIŠ I PAPIRNI NOVAC U APARAT I ON TI IZBACI KOVANICE OD PO 1KM - NEMAŠ DA BRINEŠ ZA LOVU, VELIKI PLAC, ASFALT, MUZIKA, MA LJEPOTA. . . U PERIODU KADA SAM JA PRAO VRŠILI SU ZAMJENU DETRDŽENATA, LJUDI KORISTE MA-FRA KOZMETIKU. :-)
I JOŠ ŠTA SAM PRIMJETIO; OVDJE NEMAM PROBLEMA SA BLJUZGAMA I SL., ČAK AUTO NISAM NI POSUŠIO, JEDNOSTAVNO KRENEŠ, A VODA NESTANE.

DALEKO NAJBOLJE PRANJE
SVAKA ČAST :thumbup:
upravu si slazem se sa tobom sve je onako kako si napisao ,i samo da ja nesto dodam .takva praonica od iste firme pravi se na marin dvoru,hadjicima i u rakovici
VR6

#62 Re: Autopraonica

Post by VR6 »

Ja najcesce gore na aneksu perem, nekako mi najblize doci iz centra tamo :)

1 KM - 100 sekundi, solidno se moze oprati auto kad nije bas prljavo.

Al kad se malo vise uprlja, il prasina od plocica ostane na felgama neka 3 dana, nista se tu ne moze bez spuzve :)
kis bori

#63 Re: Autopraonica

Post by kis bori »

_Astra_

#64 Re: Autopraonica

Post by _Astra_ »

GDje se to na MDvoru pravi ta praonica?
bejzik

#65 Re: Autopraonica

Post by bejzik »

kis bori wrote:
ovim mafra proizvodima se pere u autopraonici "River" na tranzitu na vracama kod DP diskonta i mesnice Mujanić...ona roza kuca fina.

jbg ja vozim taj bmw i bitno mi je gdje grebu, gdje ne grebu. Pohvalio bi već navedenu River, te onu kod ohr-a, ni ona kod autoškole Selma nije loša. Ali eto River ispada najbolji kad gledam meni sve bitne segmente, a to su kvalitet proizvoda kojim rade,broj radnika (koliko se brzo auto opere), detalji (posebna sredstva za felge i glancanje istih) tako i tako..ko ima plići dzep svakako samouslužne, a Boga mi ja se nebi kvasio i peglo za par maraka manje
starii

#66 Re: Autopraonica

Post by starii »

jel se otvorila neka autopraonica na samoposluzivanje oko marin dvora?
_Astra_

#67 Re: Autopraonica

Post by _Astra_ »

Da... Od velikog parkinga kod mosta Vrbanje nekih 50-ak metara ka GRADU s lijeve strane. Ne u ulici Skenderija (gdje se prodaju one felge i imaju 2 praonice) vec ulicom Vilsonovo setaliste - ona koja se ukljucuje na GLAVNU (kod Kluba Slovenaca)....
simbabimba

#68 Re: Autopraonica

Post by simbabimba »

Ljudi ima li ko iskustva sa automatskom praonicom u Barama na (cetke)? Kolko para, zadovoljni? Da mi je pred Bajram da saplaknem :) auto a da ne cekam previse :-)
johntra

#69 Re: Autopraonica

Post by johntra »

je li ko prao u ovoj novoj praonici na M.Dvoru? tu je bila prije obična praonica....
starii

#70 Re: Autopraonica

Post by starii »

johntra wrote:je li ko prao u ovoj novoj praonici na M.Dvoru? tu je bila prije obična praonica....
ok je praonica, cinilo mi se da navece kad perem duze traje, mozda..nisam siguran..uglavnom bolja od Braće Mulic, i one na otoci...
erni3

#71 Re: Autopraonica

Post by erni3 »

Ima li neka autopraonica a da nije samousluzna? :D Da mi fino operu i usisaju unutra... :)
sajber87

#72 Re: Autopraonica

Post by sajber87 »

Da malo ozivimo temu. Koja je po vama najbolja samousluzna autopraonica u gradu. Ja najcesce perem u onoj na tranzitu na otoci i zadovoljan sam. Kakva su vasa iskustva ?
Fauja Singh

#73 Re: Autopraonica

Post by Fauja Singh »

sajber87 wrote:Da malo ozivimo temu. Koja je po vama najbolja samousluzna autopraonica u gradu. Ja najcesce perem u onoj na tranzitu na otoci i zadovoljan sam. Kakva su vasa iskustva ?
Od samousluznih najbolje operem na onima sa aktivnom pjenom (Mojmilo, Mercator na Dobrinji...) samo cujem da ima dosta raje da se zali da im od pjene matira boja :-?
kurty

#74 Re: Autopraonica

Post by kurty »

stroga normala wrote:
sajber87 wrote:Da malo ozivimo temu. Koja je po vama najbolja samousluzna autopraonica u gradu. Ja najcesce perem u onoj na tranzitu na otoci i zadovoljan sam. Kakva su vasa iskustva ?
Od samousluznih najbolje operem na onima sa aktivnom pjenom (Mojmilo, Mercator na Dobrinji...) samo cujem da ima dosta raje da se zali da im od pjene matira boja :-?

moze biti da je i od krpe kojom "glancaju" ili eventualno spuzvice... Iz iskustva to kazem :D
testovi

#75 Re: Autopraonica

Post by testovi »

ja sam se prebacio na marin dvor i na zetru isti su aparati
kod njih se bas osjeti miris sampona

ona na aneksu dozno sam da u tescnost stavljaju so sto steti boji auta
zatoi kazu napraskaj auto pusti malo da odstoji i saperi
pa sigurno da ce ostat cisto kad so izgrize sve

i zamislite sad ako dobro ne izaperete auto pa so ostane u raznim sastavnim dijelovima npr oko vrata pa se zavuce ispd kedera itd itd
pocinje nagrizat auto

kod njih vise ne idem
Post Reply