BHTelecom lopovluk....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
T

Post by T »

flora.sa wrote: da li ti znaš koliko puta treba okrenuti broj za podršku korisnicima da bi ih kontaktirao????

po dvadeset minuta moram visiti na tel., da bi ih dobila...
ma zaboli me za MMS, a samo su sebi napravili problem, zar nije moglo na lakši način?
samo da su automatski dali priključak svima, ali...bolje pješke...
Sad je vjerovatno nesto veci broj poziva, jer dosta ljudi zove zbog MMS-a, pa dolazi do zagusenja u saobracaju, ali koliko god da treba, to je puno manje vremena nego sto ce ti trebati ovako preko foruma.
Prenj

Post by Prenj »

T wrote:
flora.sa wrote: da li ti znaš koliko puta treba okrenuti broj za podršku korisnicima da bi ih kontaktirao????

po dvadeset minuta moram visiti na tel., da bi ih dobila...
ma zaboli me za MMS, a samo su sebi napravili problem, zar nije moglo na lakši način?
samo da su automatski dali priključak svima, ali...bolje pješke...
Sad je vjerovatno nesto veci broj poziva, jer dosta ljudi zove zbog MMS-a, pa dolazi do zagusenja u saobracaju, ali koliko god da treba, to je puno manje vremena nego sto ce ti trebati ovako preko foruma.
Ljudi zovu zbog MMS-a, a vi u cudu :roll:
Nije trebalo zvati Azirine kasike u pomoc da bi se predvidio veci broj poziva vezan za MMS i onda unaprijed povecati i broj linija i osoblja za podrsku.
Ali moze vam se i zato je sve to tako.
bug

Post by bug »

da li ste znali... jok eto niste...
u help desku bh telecoma radi jedna masa neskolovanih ljudi koji su tu ubaceni rodbinskim vezama, ti ljudi imaju gotove skripte za prijavljivanje korisnika ali ih oni ne znaju pokrenuti. Da nije zalosno bilo bi tuzno. :oops:
T

Post by T »

nineac wrote:Meni je doslo da sam zvao UAE, neznam nikog da je tamo bio, a kamoli da sam zvao!
... za sve postoji objasnjenje, samo sto kod nas ljudi odmah pomisle da im neko bez veze upisuje neostvarene impulse na telefonski racun.
Pazi, UAE je medjunarodni saobracaj, i on se registruje i na svim tranzitnim i medjunarodnim centralama, tako, sve i da hoce BH Telecom da "slaze", ne moze to uraditi, jer se taj poziv registruje na jos gomili drugih centrala u i van BiH. Takodjer, sve centrale su digitalne, i nemoguce je bilo kome upisati niti jedan jedini neostvareni impuls. Dakle, taj poziv je sigurno obavljen, samo je pitanje kako? (kradja instalacije, bezicni telefon, dialer, djeca ili neko iz porodice ... )
T

Post by T »

Prenj wrote: Ljudi zovu zbog MMS-a, a vi u cudu :roll:
Ko mi??
Prenj wrote:Nije trebalo zvati Azirine kasike u pomoc da bi se predvidio veci broj poziva vezan za MMS i onda unaprijed povecati i broj linija i osoblja za podrsku.
Slazem se
Prenj wrote: Ali moze vam se i zato je sve to tako.
Kome nama??
nineac

Post by nineac »

Daj ba T ne seri! Šta si ti njihov advokat? Ja tebi kažem da mi je na listingu mobitela bilo UAE, pa nek su sve pošte svijeta registrovale ili neregistrovale oni su meni to naplatili!
T

Post by T »

nineac wrote:Daj ba T ne seri! Šta si ti njihov advokat? Ja tebi kažem da mi je na listingu mobitela bilo UAE, pa nek su sve pošte svijeta registrovale ili neregistrovale oni su meni to naplatili!
Nineac, ne seri ti zivota ti.
Advokat ili ne, ovo je forum, i svako iznosi svoje misljenje.
Sta ocekujes?...da pisem ono sto je tebi po volji, ili ono sto znam??
Logicno je da ce ti naplatiti, kad je saobracaj obavljen, a sigurno ne sjedi niko u Telecomu i zove brojeve po svijetu da bi ih ti ili neko drugi placao. To je naivno i za malu djecu. Kazem ti, najlakse je misliti da se BH Telecom urotio protiv tebe i tarifirao ti nesto sto nije ostvareno sa tvog telefonskog broja...a nacin kako je moglo doci do toga...neke sam ti vec naveo. Svi brojevi, koji se pozivaju, registruju se na odredjenim mjestima, i mogucnost zloupotrebe na nacin kako to ljudi uglavnom pretpostavljaju da se desavaju (iznutra) ne postoji.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

T wrote: Advokat ili ne, ovo je forum, i svako iznosi svoje misljenje.
Sta ocekujes?...da pisem ono sto je tebi po volji, ili ono sto znam??
Logicno je da ce ti naplatiti, kad je saobracaj obavljen, a sigurno ne sjedi niko u Telecomu i zove brojeve po svijetu da bi ih ti ili neko drugi placao. To je naivno i za malu djecu. Kazem ti, najlakse je misliti da se BH Telecom urotio protiv tebe i tarifirao ti nesto sto nije ostvareno sa tvog telefonskog broja...a nacin kako je moglo doci do toga...neke sam ti vec naveo. Svi brojevi, koji se pozivaju, registruju se na odredjenim mjestima, i mogucnost zloupotrebe na nacin kako to ljudi uglavnom pretpostavljaju da se desavaju (iznutra) ne postoji.
za ovo boldirano sam ti poslala PP jer skrenusmo malo :D
namjera teme jeste da se nagovorimo BH Telecomu za nova poskupljenja i kurv*aluk sa dopunama za ultru....
obzirom da smo mi samo zrno graska u svemu, jedino se mozemo izjadati jedni drugima dok ne ugledamo neko rjesenje...
ERONET, HERE I COME!
T

Post by T »

mIRCerka wrote: za ovo boldirano sam ti poslala PP jer skrenusmo malo :D
ja ti vratio PP :D
mIRCerka wrote: namjera teme jeste da se nagovorimo BH Telecomu za nova poskupljenja
Za ovo je prava adresa CRA
mIRCerka wrote: ... i kurv*aluk sa dopunama za ultru....
... a za ovo BH Telecom :D
mIRCerka wrote: obzirom da smo mi samo zrno graska u svemu, jedino se mozemo izjadati jedni drugima dok ne ugledamo neko rjesenje...
ERONET, HERE I COME!
Zrno svjetlosti je i to da postoji alternativa :D
vaginalna_manipulacija

Post by vaginalna_manipulacija »

Ovaj "T" je garant uposlenik Telekoma, vidiš mu i po nicku a i po tome kako žustro brani svoju firmu.

Ja ne znam još nikog da tako žustro brani Telekom osim uposlenika te firme.

Ljudi, pređite na Eronet, ja koristim !hej karticu. Vjerujte, nikad, ama baš NIKAD nije nestalo dopuna od 10 KM!!! Dopune možete kupovati po čitavom gradu, u svim trafikama Avaza, Oprese, Mercatora, Svjetlost komerca i još po nekim granapima i privatnim kioscima.

Što je najljepše od svega meni koji šaljem puno poruka za inostranstvo, cijena sms-a je uvijek 0,10 KM, a kod Telekoma 0,20 KM kad šaljete u inostranstvo. Poziva ionako puno nemam, većinom sms.

I Eronet je sada firma u većinskom državnom vlasništvu, 51% je vlasnik Federacija i iz budžeta Eroneta ide novac za projekte Federacije BiH.
Last edited by vaginalna_manipulacija on 25/07/2005 13:21, edited 1 time in total.
bug

Post by bug »

jeste li znali.. nastavak drugi :D:D
da ce njemacki T-mobile kupiti bh telecom.
Prenj

Post by Prenj »

bug wrote:jeste li znali.. nastavak drugi :D:D
To je dobra vijest samo za naivne
T

Post by T »

Mozda nam se (nama u BiH) posreci kao u Hrvatskoj, kad ih je DT kupio
Sve poskupilo visestruko :D
... a izdvajanja u fondove u koje se izdvajalo do tada "vozdra"
nineac

Post by nineac »

Jesil siguran da nezloupotrebljavaju! Vidiš ja jedini koristim svoj mobitel, niti imam djecu, niti mi je kad palo na pamet da zovem sa mobitela stranu zemlju, hrvatsku a kamoli UAE i slične države.
Stoga, gdje si pročitao da nemogu nafilovati račun? Na njihovoj web stranici. ccccc ja sam na njihovoj web stranici našao kontak e-mail pa ispostavilo se da nepostoji!!!
Kada smo kod GSM-a nigdje u svijetu nisu lošije veze. Neki dan zove fiksni broj, kada mi javlja "birani pretplatnik je trenutno nedostupan"
vaginalna_manipulacija

Post by vaginalna_manipulacija »

T-mobile odnosno Deutsche Telekom će najvjerovatnije kad bude privatizacija telekom operatera kupiti HT Mostar i Eronet gdje već imaju 49% vlasništva.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

nek kupi.......
otkako su Svabe kupile cemntaru u Kaknju, ljudi imaju plate...
oni sta god kupe, haman pretvore u zlato...

Deutschland uber Lopovluk (mal' ne rekoh Alles :P )
bug

Post by bug »

T wrote:
Mozda nam se (nama u BiH) posreci kao u Hrvatskoj, kad ih je DT kupio
Sve poskupilo visestruko :D
... a izdvajanja u fondove u koje se izdvajalo do tada "vozdra"
nije to nimalo dobra vijest, znas li koliko drzava zaradjuje na racun telecoma?
ali ako nista dobit cemo bolje usluge.

Za vaginalnu, T-mobile jos uvijek nije odlucio izmedju telecoma i eroneta, telecom nastoji podici usluge, kvalitet i time cijenu na trzistu (diskutabilno, znam) kako bi se t-mobile odlucio za eronet, sto bi i po meni bila najbolja solucija. Dobili bi jaku konkurenciju, da bi opstali morali bi poboljsati usluge a pare bi ostale u drzavi.
Elko

Post by Elko »

ma ima ljudi i ultre od 10 km .......suplja da nema
samo malo dignite dupe iz fotelja...
nema na svim mjestima ......hebi ga proda se ,,,,,,,,

a mirci je stvarno borbena ,,,,,aaaaa :x :x :x
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote:
nek kupi.......
otkako su Svabe kupile cemntaru u Kaknju, ljudi imaju plate...
oni sta god kupe, haman pretvore u zlato...

Zar zbog kile mesa ubiti vola?
Pa zar zbog grupe nesposobnih neradnika treba prodati pretposljednju zlatnu koku nase jadne drzave (posljednja je naravno Elektroprivreda)????
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Elko wrote:ma ima ljudi i ultre od 10 km .......suplja da nema
samo malo dignite dupe iz fotelja...
nema na svim mjestima ......hebi ga proda se ,,,,,,,,

a mirci je stvarno borbena ,,,,,aaaaa :x :x :x
mIRCi nije borbena, mIRCi je ljuta i bijesna :x

NA KOJIM MJESTIMA IMA???

obisla sam sve od sebilja do stadiona Grbavica, i kazu NEMA!
kod nekih se prodalo, akod nekih su GLE CUDA povukli iz Poste :x
Elko

Post by Elko »

ma prije par dana nabavio kod plavog zamka kod zeljinog stadiona ...
eto mirci gdje je bilo ....
eto .....
mozda sada nema ....
ali malo prosetaj
velika je potraznja

i da od kako su u opticaju ove od 10 km ...ja trosim puno vise...covjek se zavara .... :x :x :x
T

Post by T »

bug wrote: nije to nimalo dobra vijest, znas li koliko drzava zaradjuje na racun telecoma?
Ma O.K. je...samo sam se salio :)
Ljudi cesto misle, cim nam dodju Svabe, sve ce nam biti bolje
Hoce, al' sipak
Evo, dolaze nam strane banke, pa jel' nam sta bolje??
Nije...niti je usluga bolja, niti su kamate povoljne....sto bi onda bilo drugacije i sa privatizacijom Telecoma, nakon sto ga kupe stranci?
Fair Life

Post by Fair Life »

mIRCerka wrote:(...)
Image
T

Post by T »

mIRCerka wrote: mIRCi nije borbena, mIRCi je ljuta i bijesna :x

NA KOJIM MJESTIMA IMA???
obisla sam sve od sebilja do stadiona Grbavica, i kazu NEMA!
kod nekih se prodalo, akod nekih su GLE CUDA povukli iz Poste :x

mIRC-i...ima kod mene po 15 :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

ne daj nam Boze da dodje T-mobile... :D vidi kako su se u Hrvatskoj usrecili... :D imaju sve usluge, sto jest', jest'... a sad, ko to moze platiti... eh... necemo o tome... :D
Post Reply