Ako muslimani nuklearnim oružjem napadnu nas, mi ćemo..!!!!
- pitt
Moze on biti pametan al takvi nisu potrebni ni bushu a ni ostalima u dc-u. Vazno je ko te gura i za cije se interese boris. Senator je vojnik i kao takav je slab materijal da ga iko potpomogne (isto kao i clark). Jos kad sam vidio da se pojavljuje u wedding crashers...... 
-
Panasonic
Ameri iskoristavaju svoj polozaj u svijetu. Naime, oni su napali Irak, a Bin Laden zeli se osloboditi okupatora pa im prijeti bombama. A Ameri kazu ako bi Bin Laden bacio bombu, oni ce bombardovati Meku. Bin Laden jeste pomalo glup, ali on prijeti Amerima i americkim saveznicima bas zbog toga sto je njegovo podrucje napadnuto, ljudi su ubijeni, mozda i njegovi clanovi porodice, a Ameri i co. ne zele da se povuku - a i sto bi kad su 'svjetska sila' i mogu bombardovato koga hoce... 
-
FFK as Lucy01
Da nema Bin Ladena, Bush & co. bi ga izmislili.
Od blizu 6 milijardi ljudi, koliko sada ima na nasoj planeti, u US zivi 5%, a koriste 72% od ukupnih dobara na Zemlji.
Najveci su potrosaci nafte i skoro cjelokupna industrija se zasniva na motorima sa unutrasnjim sagorijevanjem. Nafta nije samo potreba za Ameriku, ona je strateski neophodna jer bi ekonomija samo isla nizbrdo bez nje. Amerika nema svoje izvore nafte koji bi podmirili potrebe, a i one sto ima, green peace im stoji na putu pri svakom pokusaju da postave busotine (mada je Bush, prvi put u istoriji Amerike odobrio da se pocne sa istrazivanjima na Aljasci).
Mada je benzin za Americke uslove poskupio (jutros je galon bio $2.21), ja i dalje vidjam Hamere po Interstate, a i sama vozim auto sa 8 cilindara. Tesko je sa ovakvog standarda otici na losiji, a vecina Amerikanaca su ignorantni po pitanju gladi u svijetu, rata (osim ako ih se licno ne tice) i uglavnom, ostatka svijeta.
Bin Laden, s druge strane, koristi patnje Islamskog svijeta da promovise svoje politicke ciljeve. To bi znacilo da bi on i njegova raja kontrolisali izvore nafte i ucjenjivali cijeli svijet (jer to rade i danas-terorizmom, sta bi tek bilo da kontrolise naftu?) i to bi mi kao bila alternativa Bush-u. Bez mene, ko domina. Bush je glup, militantan i veoma opasan za medjunarodnu zajednicu, ali ako bih morala birati izmedju njega i Busha, biram Busha.
Od blizu 6 milijardi ljudi, koliko sada ima na nasoj planeti, u US zivi 5%, a koriste 72% od ukupnih dobara na Zemlji.
Najveci su potrosaci nafte i skoro cjelokupna industrija se zasniva na motorima sa unutrasnjim sagorijevanjem. Nafta nije samo potreba za Ameriku, ona je strateski neophodna jer bi ekonomija samo isla nizbrdo bez nje. Amerika nema svoje izvore nafte koji bi podmirili potrebe, a i one sto ima, green peace im stoji na putu pri svakom pokusaju da postave busotine (mada je Bush, prvi put u istoriji Amerike odobrio da se pocne sa istrazivanjima na Aljasci).
Mada je benzin za Americke uslove poskupio (jutros je galon bio $2.21), ja i dalje vidjam Hamere po Interstate, a i sama vozim auto sa 8 cilindara. Tesko je sa ovakvog standarda otici na losiji, a vecina Amerikanaca su ignorantni po pitanju gladi u svijetu, rata (osim ako ih se licno ne tice) i uglavnom, ostatka svijeta.
Bin Laden, s druge strane, koristi patnje Islamskog svijeta da promovise svoje politicke ciljeve. To bi znacilo da bi on i njegova raja kontrolisali izvore nafte i ucjenjivali cijeli svijet (jer to rade i danas-terorizmom, sta bi tek bilo da kontrolise naftu?) i to bi mi kao bila alternativa Bush-u. Bez mene, ko domina. Bush je glup, militantan i veoma opasan za medjunarodnu zajednicu, ali ako bih morala birati izmedju njega i Busha, biram Busha.
-
Conjuror
I ja bi isto Lucy. Americi ne odgovara Bin Laden kao sto neki misle. Americi bi najvise odgovarala demokratija i slobodno trziste na Bliskom Istoku. Problem je da se Arapi nece naviknuti na demokratiju (kao ni mi) slijedecih 200 godina a svima nafta treba sad. Osim Americke, sve su ekonomije potpuno zavisne na nafti pa je svima u interesu da je nesmetano dobivaju. Tragicno je da kad bi Arapi slusali Ameriku i uspostavili demokratiju ne bi vise bili donji ali nece nijedan rezim tamo da se odrekne sta sad ima.
- danas
slazem se u globalu -- pa 9/11 je dosao busu ko kec na 11, ja mislim bili bi ga lincovali na trgu kao luja XIV da se nije desilo sta se desilo.Lucy01 wrote:Da nema Bin Ladena, Bush & co. bi ga izmislili.
samo imam dva pitanja: gdje to zivis kad ti je galon $2.21 (kod mene najjeftiniji $2.45). i, zasto preferiras busa? zato sto nosi kravatu?
dva ludjaka, dvije strane istog novcica, on i bin-laden, nasli se prepucavat preko nasih ledja...
-
Toozla
....to je tako u drzavama koje su glasale protiv predsjednika....danas wrote:gdje to zivis kad ti je galon $2.21 (kod mene najjeftiniji $2.45)(
....pa vi vidite za koga ce se sljedeci put glasati...jel' tako Pitt....
- pitt
Cuj stoke juznjacke sto se hvaleToozla wrote:....to je tako u drzavama koje su glasale protiv predsjednika....danas wrote:gdje to zivis kad ti je galon $2.21 (kod mene najjeftiniji $2.45)(....kod mene benzin 2.07.....
![]()
![]()
![]()
....pa vi vidite za koga ce se sljedeci put glasati...jel' tako Pitt....![]()
![]()
-
archbishop
Kako li ste stigli do price o autima

-
water
Sve ekspert do eksperta. Citajuci ove postove pomislio bi da zivite u Zimbabveu. Ne valja ovo, ne valja ono. Svi vi sto zivite ovdje u Americi znate da je ovdje zaista kurcevo. Sva su vam prava oduzeta, ne mozete ni u dzamiju otici kao ljudi (ili crkvu, kako god hocete). Kad ste dosli ovdje cim su culi ko ste, stavilo vas u koncentracioni logor, svi oni glupi Ameri sto ih zaboli karina za bilo koga u svijetu, da mozete bogdo da dobijete izlaznu vizu pa da preselite u Rusiju ili ako bog da jos primaju u jednoj od nasih nam prijateljskih zemalja (nesvrstanih), odmah bi se ispalili. Ali ne daju vam izaci. Barem da se mozete docepati Kanade. Tamo je puno bolje.
Santorum ne valja, McCain nevalja, naravnos svi ostali fasisti nevaljaju. Valjda ce i ovdje narod doci pameti, pa mozda glasati za komuniste ne bili se sve ravnopravno dijelilo (ne mozes me toliko malo platiti koliko ja mogu malo raditi).
Joj supacke
Santorum ne valja, McCain nevalja, naravnos svi ostali fasisti nevaljaju. Valjda ce i ovdje narod doci pameti, pa mozda glasati za komuniste ne bili se sve ravnopravno dijelilo (ne mozes me toliko malo platiti koliko ja mogu malo raditi).
Joj supacke
-
SD-6
#62 Re: Ako muslimani nuklearnim oružjem napadnu nas, mi ćemo..!
hajde pičkoThe_Fluid wrote:Američki republikanac: Ako muslimani nuklearnim oružjem napadnu nas, mi ćemo njukirati njihova sveta mjesta
--
Tancredo: If They Nuke Us, Bomb Mecca
Monday, July 18, 2005
Associated Press
DENVER — A Colorado congressman told a radio show host that the U.S. could "take out" Islamic holy sites if Muslim fundamentalist terrorists attacked the country with nuclear weapons.
Rep. Tom Tancredo (search) made his remarks Friday on WFLA-AM in Orlando, Fla. His spokesman stressed he was only speaking hypothetically.
Talk show host Pat Campbell (search) asked the Littleton Republican how the country should respond if terrorists struck several U.S. cities with nuclear weapons.
"Well, what if you said something like — if this happens in the United States, and we determine that it is the result of extremist, fundamentalist Muslims, you know, you could take out their holy sites," Tancredo answered.
"You're talking about bombing Mecca," Campbell said.
"Yeah," Tancredo responded.
The congressman later said he was "just throwing out some ideas" and that an "ultimate threat" might have to be met with an "ultimate response."
Spokesman Will Adams said Sunday the four-term congressman doesn't support threatening holy Islamic sites but that Tancredo was grappling with the hypothetical situation of a terrorist strike deadlier than the Sept. 11, 2001, attacks.
"We have an enemy with no uniform, no state, who looks like you and me and only emerges right before an attack. How do we go after someone like that?" Adams said.
"What is near and dear to them? They're willing to sacrifice everything in this world for the next one. What is the pressure point that would deter them from their murderous impulses?" he said.
Tancredo is known in the House for his tough stand on immigration and had a 100 percent rating last year from the American Conservative Union (search) his votes and positions on issues.
Mohammad Noorzai, coordinator of the Colorado Muslim Council (search) and a native of Afghanistan, said Tancredo's remarks were radical and unrepresentative but that people in Tancredo's position need to watch their words when it comes to sacred religious sites and texts.
-
Drug_Tito
Gdje ja zivim je 2.15. Ma gledao sam neku reportazu u vezi benzina. Prosjecni Amerikanac je izjavio da ce trpiti do $6.00 benzin i onda ce traziti kola koja malo trose. A sto se tice Alaske, oni bi mogli busiti i nemati nikakvih problema barem sljedecih 100 godina sto se tice nafte. Nebi morali ni litru od Arabije uzeti. Tako je barem izjavila skupina senatora 2004 god. koji su bili obavezani da vide koliko ima nafte.
A glasao bi i ja za Busha. Svidja mi se covjek. Znas sta te ceka sa njim. Veoma je otvoren, kaze ono sta zeli, ne misli dva puta glavom. Covjek je raja. Nije ko Gore i Kerry. Njih dvojica misle da su profesori sa Harvarda. Jebi im mater. Mozda mi se njegova politika ne svidja, ali je dobra raja. Takav je Klinton bio, mogao se spusti ti na nase dno, ali ovaj ima problema da se malo podigne sa naseg dna, to mu je mana
. Ma bice dobro, za cetiri godine dolazi McCain nadam se, ako ne on, onda Hillary.
A glasao bi i ja za Busha. Svidja mi se covjek. Znas sta te ceka sa njim. Veoma je otvoren, kaze ono sta zeli, ne misli dva puta glavom. Covjek je raja. Nije ko Gore i Kerry. Njih dvojica misle da su profesori sa Harvarda. Jebi im mater. Mozda mi se njegova politika ne svidja, ali je dobra raja. Takav je Klinton bio, mogao se spusti ti na nase dno, ali ovaj ima problema da se malo podigne sa naseg dna, to mu je mana
-
gaius
aha.. trpiće jašta radi do 6$ bezin.. haha.. imali su tešku recesiju 1980.g. kada je cijena barela bila 90$.. mogu si mislit..
i onda što nafta skače na svjetskom tržištu?
a buš je totalni kreten.. intervencijom u afganistanu i iraku unazadio je američku ekonomiju.. em je glup.. em nema muda.. nedavno sam pričao sa jednim iračaninom ovdje u bih.. čovjek je tu 20 godina.. na moje pitanje šta će biti ako buš napadne iran.. on se nasmijao (i bez obzira na rat iran-irak) rekao da Iran nije Irak.. Iračani su jedva čekali da se riješe sadama i nisu se branili od Amera.. ako napadnu Iran.. on tvrdi da su gotovi.. da će upasti u istu zamku kao u vijetnamu..
i onda što nafta skače na svjetskom tržištu?
a buš je totalni kreten.. intervencijom u afganistanu i iraku unazadio je američku ekonomiju.. em je glup.. em nema muda.. nedavno sam pričao sa jednim iračaninom ovdje u bih.. čovjek je tu 20 godina.. na moje pitanje šta će biti ako buš napadne iran.. on se nasmijao (i bez obzira na rat iran-irak) rekao da Iran nije Irak.. Iračani su jedva čekali da se riješe sadama i nisu se branili od Amera.. ako napadnu Iran.. on tvrdi da su gotovi.. da će upasti u istu zamku kao u vijetnamu..
-
Ahmed.ibn.Fahalan
Mislim da je terorizam na izdisaju. Amerika je imala priliku da unisti alqaidu u Avganistanu pa su se povukli u posljednjem trenu jer im je trebala ta organizacija kao simbol iliti izgovor za ulazak na srednji istok..u Irak i Iran. Realno to je prostor na koji se pokusava uci jos od Alexandra Velikog..strateski polozaj je bitan, jer ako se ista moze nazvati raskrsnicom svijeta to je Mezopotamija. Onaj ko ima trupe tamo ima ih na granici sa Evropom, Afrikom, Kinom i Rusijom.
E sad druga je stvar sto je taj prostor toliko zajebat za kontrolisati poslije rata da jedna naci njemacka nije ni pomisljala da napadne taj region jer tu covjeku bukvalno trebaju stotine hiljada vojnika samo da kontrolise osnovne stvari kao sto su saobracaj, struja, voda isl. Takav grah pao tom tamo narodu pa ne trpe dugo strane okupacije.
Ja sam licno pomalo paranoican kad je rijec o globalnim problemima i uvjerenja sam da je ovaj rat protiv Islama a u cilju zauzimanja tog regiona, samo uvod u novi hladni i eventualno prvi nuklearni rat izmedju Amerike I Kine. Interesantno je kako se EU sve vise odmice od Amerike i pluta prema nekoj zlatnoj sredini gdje se vec nalazi Rusija, a koja je tacno izmedju USA i Kine. Od trgovine, investicija pa do najnovijeg problema oko prodaje modernog naoruzanja. Mislim da smo na prekretnici izmedju dva hladna rata s obzirom da ce ovaj drugi biti daleko komplikovaniji i dugotrajniji.
A opet mozda samo haluciniram i previse gledam kanale sa 24-satnim vijestima
E sad druga je stvar sto je taj prostor toliko zajebat za kontrolisati poslije rata da jedna naci njemacka nije ni pomisljala da napadne taj region jer tu covjeku bukvalno trebaju stotine hiljada vojnika samo da kontrolise osnovne stvari kao sto su saobracaj, struja, voda isl. Takav grah pao tom tamo narodu pa ne trpe dugo strane okupacije.
Ja sam licno pomalo paranoican kad je rijec o globalnim problemima i uvjerenja sam da je ovaj rat protiv Islama a u cilju zauzimanja tog regiona, samo uvod u novi hladni i eventualno prvi nuklearni rat izmedju Amerike I Kine. Interesantno je kako se EU sve vise odmice od Amerike i pluta prema nekoj zlatnoj sredini gdje se vec nalazi Rusija, a koja je tacno izmedju USA i Kine. Od trgovine, investicija pa do najnovijeg problema oko prodaje modernog naoruzanja. Mislim da smo na prekretnici izmedju dva hladna rata s obzirom da ce ovaj drugi biti daleko komplikovaniji i dugotrajniji.
-
domoljub
ne,ne haluciniras.gledao sam jednu emisiju kad se razgovaralo o bezbjednosti amerike i njenim interesima u svijetu.koliko sam ja mogao razumiti glavni naglaak emisije je bio upucivan prema Kini.Amerika i ucesnici emisije su bili svjesni i to su potvrdjivali u emisiji nimalo se neuvijajuci,da je Kina buduca najveca prijetnja sjedinjenim americkim drzavama.vjerovattno tu prijetnju ameri hoce da preduprijede ovladavanjem sto povoljnijeg strateskog polozaja u Mezopotamiji.hoce li i Mezopotamci izgoriti sa ......Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Mislim da je terorizam na izdisaju. Amerika je imala priliku da unisti alqaidu u Avganistanu pa su se povukli u posljednjem trenu jer im je trebala ta organizacija kao simbol iliti izgovor za ulazak na srednji istok..u Irak i Iran. Realno to je prostor na koji se pokusava uci jos od Alexandra Velikog..strateski polozaj je bitan, jer ako se ista moze nazvati raskrsnicom svijeta to je Mezopotamija. Onaj ko ima trupe tamo ima ih na granici sa Evropom, Afrikom, Kinom i Rusijom.
-
zlata
Pa na putu je....Bushovci i Bin Ladinovici...su vec odavno prikani...a Guantanamo...meni izgleda k'o...Americko Talibanstvo. Oko za Oko...pa Djordju i Osami!!!!rainbow_sex wrote:koliko volim ameriku toliko se cudim da se daje publicitet ovakvim fanaticima kao ovaj lupez sto izjavi za bacanje nuklearke na meku.
prosto nevjerovatno sta sve odredjeni sebi nece dopustiti da javno kazu.
tacno je da amerika treba imati agresivnu i pravednu politiku prema teroristima, ali preduvjet je da sama vremenom ne postane slicna njima.
-
u Fatime vise Jajca
Ameri da imaju tolika muda, napali bi davno Sjevernu Koreju ali ne no mudos.Iako se uopste ne zna a li ova mala drzavica ima tako mocno naoruzanje....A Kina,hehehe 2.5 MILIJARDI kineza samo u Kini a koliko ih je u USA ??
iskreno receno ne mrzim nikoga ali Amerikance i Izraelce ne podnosim organski..
iskreno receno ne mrzim nikoga ali Amerikance i Izraelce ne podnosim organski..