EUROLIGA 2025/26

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
dek

#52 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by dek »

Što ih smećari iz Emirata ne ugoste, ionako sarađuju s njima cijelo vrijeme
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#53 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by izvrsni direktor »

dodatna zarada, marketing, pojacavanje kontakta sa dubaijem, promocija vrhunske kosarke, na kraju, Euroliga u sarajevu....ali jok, ne valja to, citam na komentarima na klix.
narod koji sebi najgore samo zeli i planski radi na tome :-)
sukis

#54 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by sukis »

izvrsni direktor wrote: 28/10/2025 12:49 dodatna zarada, marketing, pojacavanje kontakta sa dubaijem, promocija vrhunske kosarke, na kraju, Euroliga u sarajevu....ali jok, ne valja to, citam na komentarima na klix.
Nama ne trebaju neprijatelji pored nas samih i nase pameti.
NediM17

#55 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by NediM17 »

Te se utakmice igraju bez publike.
Doduse, to su izgleda samo Spanci tako odlucili
Nasi ako su pametni isto ce uraditi.
Isner

#56 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by Isner »

Clyburn skoro s centra za pobjedu Barcelone protiv Patrizana, ufff kakva utakmica...
sikstinajn

#57 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by sikstinajn »

euroliga u Sarajevu.
istorijski uspjeh.
doduše samo irgetujemo ali pametan irget jednog dana postaće majstor.
tramvajtrojka

#58 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by tramvajtrojka »

izvrsni direktor wrote: 28/10/2025 12:49 dodatna zarada, marketing, pojacavanje kontakta sa dubaijem, promocija vrhunske kosarke, na kraju, Euroliga u sarajevu....ali jok, ne valja to, citam na komentarima na klix.
Image

Ide Vesna jako i pod punim gasom, nakon blokiranja sve i jednog građevinskog projekta u gradu, sredjivanja skenderije i zetre sad se prebacila na to da se ukine utakmica Eurolige i financiranje zelje i sarajeva :lol: :lol: hoce da se sadi drvece od tih para :mrgreen:
Leopard_SA

#59 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by Leopard_SA »

Ja se iskreno nadam da ce utakmica biti otkazana. Ova i svaka sljedeca koju u Sarajevu treba odigrati BC Dubai i izraelske ekipe.
Ovaj grad ne smije sebi dopustiti da bude domacin ekipama iz zemalja koje provode teror
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#60 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by sime_cipol »

Obje zemlje provode teror.
Ovi iz Dubaija su glavni financijeri zlocina u Sudanu.
O Izraelu je sve vec receno.
swanfilter

#61 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by swanfilter »

Bezze je na ovaj nacin izraziti nezadovoljstvo. Neka narod pokaze da je spreman i platiti kako bi izrazili nezadovoljstvo. Ovo ganjanje onog balavca po cijelom Sarajevo mi vuce na politikanstvo nekog tamo.

Jeste zanimljivo kako je Sarajevo odjednom primamljivo i ispunjava uslove za organizaciju utakmice Eurolige. Nista Zagreb ili Ljubljana. Za BG se moze reci da imaju vec dva euroligasa, pa je malo teze uskladiti termine.
tramvajtrojka

#62 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by tramvajtrojka »

swanfilter wrote: 05/11/2025 13:51 Bezze je na ovaj nacin izraziti nezadovoljstvo. Neka narod pokaze da je spreman i platiti kako bi izrazili nezadovoljstvo. Ovo ganjanje onog balavca po cijelom Sarajevo mi vuce na politikanstvo nekog tamo.

Jeste zanimljivo kako je Sarajevo odjednom primamljivo i ispunjava uslove za organizaciju utakmice Eurolige. Nista Zagreb ili Ljubljana. Za BG se moze reci da imaju vec dva euroligasa, pa je malo teze uskladiti termine.
Nije Sarajevo prezanimljivo neko košarkaški klub Dubai ima partnerski ugovor sa KK Bosna, samo u ovom gradu se slusa glas glasne i neartikulisane manjine u tandemu Vesna P. i Slobodanke nedimovic a ne gleda se da ce sutra u nasem gradu biti utakmica drugog najjaceg košarkaškog takmičenja na svijetu
4L0n3

#63 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by 4L0n3 »

Policija da uposli pendreke. Hjebo vas moralisanje, treba sad rastjerat i malo ovog dobra sto nam je u drzavu uslo kroz ABA ligu. Ne bombarduje hapoel pisaj ih, trebalo bi po toj logici zabranit i borcu sve i jednu utakmicu da igra u gradu, i crvena zvezda usput da odjebe jer ni oni se nisu izjasnili protiv genocida u proslom ratu. Marke necemo imat al smo zato moralna vertikala nema sta.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#64 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by hrasno38 »

tramvajtrojka wrote: 05/11/2025 13:56
swanfilter wrote: 05/11/2025 13:51 Bezze je na ovaj nacin izraziti nezadovoljstvo. Neka narod pokaze da je spreman i platiti kako bi izrazili nezadovoljstvo. Ovo ganjanje onog balavca po cijelom Sarajevo mi vuce na politikanstvo nekog tamo.

Nije Sarajevo prezanimljivo neko košarkaški klub Dubai ima partnerski ugovor sa KK Bosna, samo u ovom gradu se slusa glas glasne i neartikulisane manjine u tandemu Vesna P. i Slobodanke nedimovic a ne gleda se da ce sutra u nasem gradu biti utakmica drugog najjaceg košarkaškog takmičenja na svijetu
Meni kao gradjaninu ovoga grada u kojem sam rodjen i koji sam branio od fasista 4 godine ne trebaju dolaziti neki novi fasiti koji rade palestinskom narodu isto ono sto su nama radili Srbi. Jasno je meni da u ekipi Hapoela ukupno imaju dva Izraelca ali moraju postojati principi ispod kojih se ne ide kao sto je bilo naprimjer kada je dosao Lavrov i kada su ga odbili Dzaferovic i Komsic. Dubai da zeli dobro KK Bosni i ovome gradu nikada ne bi dovodio dvije izraelske ekipe nego neke druge.
kakavdanakneiskustvu

#65 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by kakavdanakneiskustvu »

sime_cipol wrote: 05/11/2025 13:42 Obje zemlje provode teror.
Ovi iz Dubaija su glavni financijeri zlocina u Sudanu.
O Izraelu je sve vec receno.
ljudima u sarajevu je taj zločin nebitan, ili zločini nad ujgurima u kini
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#66 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by sime_cipol »

Zasto nisu u Sarajevo doveli Barcelonu, grad prijatelj Sarajeva, a Hapoel u Dubai?
kakavdanakneiskustvu

#67 Re: EUROLIGA 2025/26

ako u sarajevu ne treba dolaziti klub iz izraela, čemu onda dolazak u sarajevo klubova i sportista iz srbije???

nema protesta zbog toga?
Vitezanin

#68 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by Vitezanin »

Hoće li Vesna Papats platiti račune KK Bosna? Ne bih rekao.

Pokušati zabraniti utakmicu jer je klub iz Izraela (nije čak ni nacionalni tim, nego obični klub) nije ništa drugo nego čisti antisemitizam. Razumijem da je većini teško napraviti distinkciju, ali ova utakmica niti ovaj klub ne mogu nikako biti u službi genocida. Ovo društvo radi dovoljno kroz proteste i uplate prema narodu Gaze i tako treba nastaviti, a ne tražiti sulude zabrane.

Interesantno je kako ovi koji protestuju nisu u stanju vidjeti širu sliku niti shvatiti potencijalne negativne posljedice ovakvih zabrana, ne samo prema domaćinu nego primarno prema državi. Ako već žele biti dosljedni, trebaju otići pred Olimpijski komitet BiH, Košarkaški savez BiH i ostala tijela koja su zadužena za učešće naših timova i sportaša u svim međunarodnim aktivnostima i tražiti da se BiH povuče iz svega sve dok je Izrael tu. Mislim, ako već žele napraviti štetu ovom društvu u totalu.

I ne možete praviti paralele s bojkotom političara (tipa Lavrova) s dolaskom privatnog sportskog kluba.
tramvajtrojka

#69 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by tramvajtrojka »

hrasno38 wrote: 05/11/2025 14:14

Meni kao gradjaninu ovoga grada u kojem sam rodjen i koji sam branio od fasista 4 godine ne trebaju dolaziti neki novi fasiti koji rade palestinskom narodu isto ono sto su nama radili Srbi. Jasno je meni da u ekipi Hapoela ukupno imaju dva Izraelca ali moraju postojati principi ispod kojih se ne ide kao sto je bilo naprimjer kada je dosao Lavrov i kada su ga odbili Dzaferovic i Komsic. Dubai da zeli dobro KK Bosni i ovome gradu nikada ne bi dovodio dvije izraelske ekipe nego neke druge.
po obicaju si promasio citavu kosarkasku loptu kakve veze ima politika sa utakmicom Eurolige tako ti boga :-)
Haris.ba

#70 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by Haris.ba »

kakavdanakneiskustvu wrote: 05/11/2025 14:17 ako u sarajevu ne treba dolaziti klub iz izraela, čemu onda dolazak u sarajevo klubova i sportista iz srbije???

nema protesta zbog toga?
Jedno po jedno. Prvo ovo, pa te iz Srbije.

P.S.
Kako se moze zabraniti dolazak klubova?
tramvajtrojka

#71 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by tramvajtrojka »

sime_cipol wrote: 05/11/2025 14:16 Zasto nisu u Sarajevo doveli Barcelonu, grad prijatelj Sarajeva, a Hapoel u Dubai?
Zato sto Dubai ima partnerski ugovor i odnose sa KK Bosna, i zato sto Dubai u UAE ne moze ugostiti izraelske ekipe

Puno mi pricamo i moralisemo za narod kojem taj isti Dubai placa omladinskim selekcijama KK Bosna nastupe na međunarodnim kampovima i natjecanjima, gdje omladinci Bosne i Dubaija zajedno nastupaju
kakavdanakneiskustvu

#72 Re: EUROLIGA 2025/26

Vitezanin wrote: 05/11/2025 14:18 Hoće li Vesna Papats platiti račune KK Bosna? Ne bih rekao.

Pokušati zabraniti utakmicu jer je klub iz Izraela (nije čak ni nacionalni tim, nego obični klub) nije ništa drugo nego čisti antisemitizam. Razumijem da je većini teško napraviti distinkciju, ali ova utakmica niti ovaj klub ne mogu nikako biti u službi genocida. Ovo društvo radi dovoljno kroz proteste i uplate prema narodu Gaze i tako treba nastaviti, a ne tražiti sulude zabrane.

Interesantno je kako ovi koji protestuju nisu u stanju vidjeti širu sliku niti shvatiti potencijalne negativne posljedice ovakvih zabrana, ne samo prema domaćinu nego primarno prema državi. Ako već žele biti dosljedni, trebaju otići pred Olimpijski komitet BiH, Košarkaški savez BiH i ostala tijela koja su zadužena za učešće naših timova i sportaša u svim međunarodnim aktivnostima i tražiti da se BiH povuče iz svega sve dok je Izrael tu. Mislim, ako već žele napraviti štetu ovom društvu u totalu.

I ne možete praviti paralele s bojkotom političara (tipa Lavrova) s dolaskom privatnog sportskog kluba.
:thumbup:

zašto se nema muda i prestane se igrati ABA liga sa klubovima iz Srbije, koja je odglovorna za genocid u našoj državi, ne ju ekoj kjebenoj plaestini??
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#73 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by hrasno38 »

Vitezanin wrote: 05/11/2025 14:18 Hoće li Vesna Papats platiti račune KK Bosna? Ne bih rekao.

AJDE??? Pa vecina Evrope ne zeli da organizuje utakmice izraelskih klubova pa su zato igrali u Beogradu. Gdje god da se pojavi neka izraelska reprezentacija dozivi ponizenja od domacih navijaca. Ono sto moras organizovati moras kao sto je utakmica zenskih reprezentacija a ovo ne moras i nece ovdje Bosna puno finansijski hajrovati a puno vise ce izgubiti. Ako se sazna da je KK Bosna glavni orgazniator ovoga a ocito da jeste najebala je od publike i navijaca i dzaba ce im biti pare Dubaia.
Aki interesantno da se vi iz ZE-DO kantona javljate povodom ove sramote
Altsa

#74 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by Altsa »

hrasno38 wrote: 05/11/2025 14:14

Ma ne bi me cudilo da je sve smisljeno uradeno kako bi ispao problem njihovim dolaskom. Neprijatelji BiH bi to objerucke docekali i iskoristili protiv BiH. Prije svega dodikova klika. Ova Gicina najvijacka skupina vec najavljuje probleme.
kakavdanakneiskustvu

#75 Re: EUROLIGA 2025/26

Haris.ba wrote: 05/11/2025 14:21
kakavdanakneiskustvu wrote: 05/11/2025 14:17 ako u sarajevu ne treba dolaziti klub iz izraela, čemu onda dolazak u sarajevo klubova i sportista iz srbije???

nema protesta zbog toga?
Jedno po jedno. Prvo ovo, pa te iz Srbije.

P.S.
Kako se moze zabraniti dolazak klubova?
prvo klubove iz dalekog Izraela?? šta je nama problem sa Izraelom??

Zašto prvo klubove sa drugog kontinenta a tek onda klubove iz države koja je odgovorna za genocid ovdje kod nas??
Post Reply